icon

Manžel sa mi posmieva: Ako sa brániť?

17. dec 2024

Keď sme sa s manželom zoznámili som mala o 20 kg menej. Odkedy som pribrala sa mi manžel stale posmieva, ma nemiestne urážky (som tučná ako prasa atd)… velmi ma to boli ked sa mi tak blízka osoba posmieva a zosmiešňuje ma…
Placem tam kde ma nikto nevidí… a namiesto toho aby som zacala chudnut zajedam stres a stale som na tom istom… poraďte mi co robit ach…

svetlonos
18. dec 2024

@ina2405
ano presne, a je to jednoduché aj bez driny vo fotku.

lujza123
18. dec 2024

Rozprávali ste sa už niekedy o tom? Ako veľmi ti to ubližuje? Či dobre to vie a aj tak to robí ďalej?
Vedieť si nastavit hranice vo vzťahu je veľmi dôležité. Povedať nahlas ako to cítiš a co už je úplne cez čiaru

Nazývať ta tučným prasaťom je už skratka moc. Ono ked sa nad tým zamyslis tak práve ta nadváha je často výsledkom takýchto urážok a ponižovania, zrejme ako sama píšeš u teba to spôsobuje to emočne prejedanie, sladkosti na zháňanie stresu. A čím viac v tom jedle zlyhávas tým viac sa potom nemas rada. Fyzické telo je často len odrazom našej duše a u veľa obéznych ľudí je tuk iba taká ochrana, ulita ktorá obaľuje ich citlivú dušu

Len ty sama vieš v akom kontexte a kedy ta muž ponižuje. Toto ale nezmizne ked schudnes, nájde si niečo ine.

Pripájam sa k radám vyššie.
1. narovinu sa porozprávať, povedať dosť a mysliet to naozaj vazne. Ak by v necitlivých urážkach pokračoval nebáť sa ukončiť vztah
2. poriešiť si svoju psychiku, pretože tam to všetko začína
3. dostať váhu na normálne BMI, nie koli mužovi ale koli sebe, svojmu zdraviu. Ty sama vieš ako je to u teba, tých zopar kg nevadí, veľa žien je krásnych ked su ako sa hovorí krv a mlieko. Ale obezita je nebezpečná

svetlonos
18. dec 2024

@lenkakravcova
tie porcie sú obmedzené pri diabetes. Len by mi dlho trvalo to vypisovať. Je tam presná gramáž surovín vo varením a surovom stave, ci strukoviny, ci iné veci. jedine, co je ok je mäso a ryby, no zase ine bude, ak zjem pol kila steak a rovnaké množstvo pečeného bôčika- mňam! 😂

earlgrey
18. dec 2024

@bystrozraký nevnímaš realitu. Veď si len pozri, ako sa tu na MK ženy navzájom ponižijú, takže čakať poníženie od muža je to najmenej, čo by som očakávala a uverila tomu. Už by som sa mojkala s mužom, ktorý ma ponižuje a jasné, ešte mu aj každú noc nohy rozťahovala. Veď čo tam po ponižovaní, on je milujúci manžel.
@autorka
Začni sa mať rada, schudni, ukáž manželovi, že to dokážeš ale potom ho aj kopni do riti.

maja249
18. dec 2024

Začni sa posmievať ty jemu...alebo ho vymeň.

svetlonos
18. dec 2024

@enmery
ani nie, ja som tiež dlho bola naivna a isla podľa seba súdim teba - v tom dobrom. Dostala som pár krát po drzke - obrazne - a poučila sa. Teraz čím slabší a milí clovek, tým ostrazitejsia som.
A už viem, že ľudia sa chovajú v určitých situáciách aj uplne inakšie ako ja 🙂

rorino
18. dec 2024

Ja by som mu asi povedala,ja som síce tučná,ale ty si sprostý.

karolinakr
18. dec 2024

@tramtada31 bohužial, ja sa musim žien zastat, ked chlap priberie, nikto mu nehovori, že je tučna sviňa, lebo rani jeho ego...prečo by mali ženy tolerovat, ked ich niekto dava dole, lebo muži za to nemôžu, čiže oni nemusia byt citliví a taktní? to je užasná rada - jedine čo ti poradim, maj samu seba rada na takej istej urovni ako chlapa a nikdy nie nižšie

bystrozraky
18. dec 2024

@svetlonos No mne stale vychadza, ze ak nic ine zle nerobi a inak sa sprava normalne, tak on ani nevie ako tym ublizuje. Vsak autorka mu to podla toho co pisala, ani nepovedala a tajne place. To nie je tiez ok. Clovek sa musi vediet vyjadrit vo vztahu a komunikovat. A to je to co jej ja odporucam, sposob si zvoli ona sama. A ak sa vyjadri a potom ak to pokracuje - no tak potom je tu este psycholog a podobne. Ale to je moj nazor a moj postup. Este ma nikdy nesklamal. Autorka si moze vybrat z roznych nazorov ako svoj vztaj s manzelom moze zachranit. Vacsina ludi tu robi podla mna vela domenok.

grof_monte_christo
18. dec 2024

@bystrozraky Kto sa musí naučiť vo vzťahu komunikovať, je v prvom rade jej manžel. Ak mu vadí, že jeho žena přibrala, nech jej to vyjadrí taktne a nie ako hovädo.

earlgrey
18. dec 2024

@grof_monte_christo Súhlasím. Všetko sa dá povedať taktne, slušne, bez zvytočného ponižovania. Ale toto asi chlapi nikdy nepochopia. To akokeby žena sa vysmievala, že má penis ako dážďovku...síce to nie je také hrozné ako "tučna ako prasa"...ale neverím, že by sa to muža nedotklo.

elzu
18. dec 2024

Zaprve by me zajimalo, jak vysekany sportovec a sexy boy je tvuj manzel. A pokud je vymakaný sportovec, tak by me zajimalo, kolik casu travi sportem, kdo se mu doma stará o deti, a kdo mu vari jidlo, ze vypada tak bozsky.

A pokud je uplne normalni chlap, tak by me zajimalo, kolik prostoru ti nabidne k tvoji vlastni realizaci- pomuze ti doma, abys mohla jit pravidelne na rychle prochazky, zacvicit si doma, jit do fitka, na jogu? A podporuje te ve zdrave strave nebo vyzaduje knedlo zelo vepro a mit nejlepe denne napeceno?

Zasadni ale ve vysledku je, jak se citis ty se svou vahou? Pokud blbe, tak hledej reseni- a az se ti bude muz priste posmivat, tak mu nadiktuj svoje pozadavky- zdrave potraviny doma, pripadne kalorické tabulky, cas pro sebe na pohyb. Tak at ti pomuze se te vahy zbavit, kdyz ma tolik kecu.

grof_monte_christo
18. dec 2024

@earlgrey Je úplne pochopitelné, že blízky človek sa po takýchto vyjadreniach na svoju osobu stiahne a prestane komunikovať. A metoda "aký pozicaj, taky vráť" tiež stojí za hovno.

elzu
18. dec 2024

A navrhni mu párovou terapii - myslim, ze si musite neco vyrikat- protože oznacovat svou zenu - podotykam vlastni zenu! - za tluste prase- to dokazuje, ze mate hluboky problem ve vztahu. Z nejakeho duvodu si te muz prestal vazit.
A pokud o to mas vubec zajem, je potreba hledat duvod- muze lezet na tve, na jeho nebo na vasi spolecne strane.

tiezjedna
18. dec 2024

@bystrozraky žiaden chlap - ani ten po lobotómii - nepovie svojej žene "si tučná ako prasa" bez jasného cieľa ponížiť ju a ublížiť jej. Tvoje blahosklonné úvahy sú síce veľkorysé, ale úplne mimo.

samik88
18. dec 2024

Ako dlho ste spolu? Veď to musel byť od začiatku taký pako. Ja som veľmi veľa pribrala po dvoch deťoch ,ale snažím sa to pomaly dať dole a darí sa mi. A vidí to aj on ,vždy ma pochváli. Lenže somnou priberal aj on a tiež si to uvedomuje. Ja sama na seba poviem ,že som ako tučné prasa, ale on mi vždy povie ,že nie som ,že som už veľa schudla a ešte aj schudnem. Podporuje ma v tom.
Moja rada je tiež vymeniť muža ,už keď ti dokáže takto hnusne povedať tak to pre mňa nie je milujúci muž. A budeš pri ňom takto trpieť a plakať v kúte celý život.

osky
18. dec 2024

Dezo vravi Aranke-Aranka budz sebe schudnes,abo sebe najdzi ineho...
Aranka schudla a nasla sebe ineho....

Asi tak😉🙂

breznica
18. dec 2024

@karolinakr no pardon,môj chlap keď pribral 20kg,tak som mu denne pi.ovala aby sa spamätal. Jasné, že to bolo hnusné odo mňa, ale zobudil sa a schudol ešte viac ako mal. Keby som ho nechala tak,aby som mu neranila ego,teraz má už nie 20kg navyše ale 30

earlgrey
18. dec 2024

@grof_monte_christo Veď to, ja nie som za túto metódu, len som napísala príklad, že ak by to bolo opačne, či by sa to chlapa nedotklo. Ale tak komunikácia je základ, mohla sa autorka ohradiť, povedať mu, že ju to zraňuje, pretože ak nič nepovie, bude to robiť stále...

grof_monte_christo
18. dec 2024

@earlgrey Veľa ľudí verí na zázračnú silu komunikácie. Že mne muž nadá do tlstych svíň, ja sa ozvem a krásne si to v komunikujeme. No nie. Keď človeka raz zranís takýmito slovami, tak ani komunikácia nemusí pomôcť.

romiada
18. dec 2024

@bystrozraky mam rada tvoje komentare ale suhlasim s @enmery že ak Ti niekto povie "si tučna ako prasa" , tak sa mu neda schulit do naručia a so zaslzenymi očami povedať "zranuje ma to" a očakavať ze to s laskou pochopi. Ak by jej povedal "laska, nejak priberaš, podme spolu niečo robiť/zdravo variť aby si sa viac hybala a schudla" tak to by bol iny level. Lenze autorku jej muz slovne zranuje a dostava do začarovaneho kruhu kedy zo stresu podla mna možno zje ešte viac a pribera. Možno jej priberanie je jej obrana voči jeho emocionalnemu zraňovaniu. Stavim sa,že v ich vzťahu nefunguje viac veci. @autorka maš deti? Lieky? Chorobu? Vyšši vek? Menopauza? Čo je pričinou pribratia? Koľko mate obaja rokov?

7miriam77
18. dec 2024

Fuj, takého chlapa len opľuť a nechať ísť.

sense
18. dec 2024

Nie ponižovať by ťa nemal ani sa ti vysmievať.
Na druhej strane si poloz otázku sama pre seba prečo si pribrala 20kg? Cítiš sa komfortné? Páčiš sa ty sama sebe? Ak nie je to len a len na tebe. A burak ostane búraním aj keby tých 20kil schudnes.

bystrozraky
18. dec 2024

@romiada Teraz sa tu usmievam na neživý monitor a pripadám si trocha pri tom hlúpo, lebo ja si rád čítavam tvoje komentáre. A ani teraz si ma nesklamala, aj keď so mnou nesúhlasíš. To, čo ja hovorím, je, že on podľa mňa vôbec nevie, že jej to ubližuje. On si podľa mňa myslí, že jej to pomôže s motiváciou chudnúť. Podľa mňa sú to nejaké zle vzorce správania, ktoré sa asi naučil, keď bol ešte dieťa. Preto mu to ona musí najprv úplne jasne povedať. On si nebude chcieť priznať, že jej ublížil, a to je tiež prirodzené. Kto by chcel ubližovať vlastnej manželke a prečo? Všetko v živote má svoje dôvody. Tie dôvody môžu byť často hlboko v našom podvedomí. Ja si myslím, že naozaj fundamentálne zlých ľudí je málo, a ak sú, tak vieš, že hneď radím národnú linku pre ženy zažívajúce násilie. Občas je naozaj neuveriteľné, ako ďaleko to nechajú zájsť. Ale späť k tomuto prípadu, môj názor je: Najprv si to treba vykomunikovať. Je jedno, ako to odkomunikuje (možno objatie je too much... ale však oni spávajú v jednej posteli, a tak objatie sa mi nezdalo až tak moc). Aj to je škoda, že to autorka nestopla hneď na začiatku a povedala mu, ako sa cíti, hneď ako to začalo. Tiež si nemyslím, že komentáre, kde naňho nadávajú, pomôžu autorke si dať dokopy ich vzťah. A áno, nevieme, či tam sú aj iné problémy, ale pokiaľ nenapíše, tak môžeme len hádať. Prajem pekny den a slnko v srdci 👍

karolinakr
18. dec 2024

inak otazka je prečo plačeš v kute? mama povedala, že by ho začala fackať 😀

romiada
18. dec 2024

@sissy27 "vajcia neovisaju" si zabila 🤣🤣🤣🤣

earlgrey
18. dec 2024

@grof_monte_christo A zase som to nemyslela takto 😉 ale proste ohradiť sa, že sa mi nepáči ako sa ku mne správa, proste priamo povedať, že také niečo neakceptujem. Lebo ak sa skryjem a budem plakať do vankúša, nič tým nevyrieším. Upozorniť na jeho správanie je na mieste.

enmery
18. dec 2024

Autorka sa už asi neozve. A s pravdepodobnosťou hraničiarov s istotou, tento chlap je debilko aj mimo vysmievania sa a nadávania do tučných prasiat. Pretože proste emočne inteligentný človek a partner, proste odrazu nezačne partnerke nadávať do prasiat. Upozorniť na zmenu životného štýlu a kg navyše by urobil úplne inteligetne, s láskou a rešpektom. O tom ma nikto nepresvedčí, že tento muž je inak zlatíčko a rešpektujú pomáhajuci partner. Dobrý vtip.

libusak
18. dec 2024

Schudni a vymen manzela 🤔
To je pako 🙈

david1202
18. dec 2024

@biba_18 vy ste z tej seba lásky už úplne vymlety... neže by človek pracoval na svojom rozvoji ..ale na seba láske...treba lieky brat...a pravidelne ...lebo úplne debilnetie