icon

Manžel sa mi vysmieva za prácu

14. máj 2023

Chcem to dostať zo seba,dosť ma manžel ranil aký má názor na moju pracu.Po RD som si musela hľadať novú prácu a aby som stíhala škôlku,hľadala som od 7 do 15 na jednu smenu.
Robim poštárku.Je to dosť náročná práca aj fyzicky,denne prejdem 20-25 km peši a na bicykli.Ci prší alebo sneží či slnko páli, vietor fúkal proste za každého počasia.Aj psychicky vychádzať si s ľuďmi rozumieť si s nimi.Plus vedieť dobre rátať a robiť s peniazmi.
No mňa to celkom baví.Aj keď som často unavená z práce nohy ma bolia z chodenia.Alebo mám plnú hlavu čo stále niečo treba riešiť.
Manžel zo začiatku bol rád že som si hneď našla prácu.
No časom začal mať blbé reči že to není poriadna práca.Ze to je nič lebo sa tam nenarobím.Ze môžem barskedy odskočiť domov na záchod aj na obed sa najesť.Ze on musí ozaj makať v robote 8 hodín denne a ja sa len prechádzam po dedine a podobne reči.
Dost ma to ranilo.Ja som nikdy na žiadnu prácu nepovedala že to je nič a nikdy som nikomu sa nevysmievala.

Strana
z4
katkami123
15. máj 2023

Za mňa je to chrapúň, ty si sa prispôsobila, on nemal záujem a namiesto vďaky, že aj prispievaš do rodinného rozpočtu, lebo veľa žien ostava doma, aj ty vyberáš deti, bude ešte tvoju prácu znevažovať. Tak nech ti on nájde lepšiu alebo stačí, keď nájde sebe lepšiu a ty mozes ísť niekam na polovičný úväzok. Ale tieto typické dristy majú vo všeobecnosti operátori. Podľa nich iba oni pracujú a ľudia v kanceláriách zas majú vyložene nohy a pijú kavu. Raz sme jednu stiahli ku nám na primitívnu kancelársku prácu, mala menší problém so šéfom, ktorý jej nerozumel, lebo bol iba Anglicko-hovoriaci, dotyčná sa z toho zrútila a vypýtala sa sama radšej na halu, ze tam má ťažšiu robotu, ale kľud. A to si s našim šéfom nezažila realne potýčky, ktoré sme s ním riešili kvôli banalitám denno-denne a o praci pod stresom, kde na nas tlačili z každej strany termíny. Takze tieto reči už dávno beriem od takýchto ľudí, ktorí si myslia, ze iba oni majú ťažkú prácu, s nadhľadom. Lebo niekde by nevydržali ani 2-3 dni.

rorino
22. máj 2023

Moja mama bola poštárka a je to super,že to autorku baví,lebo je to náročná práca,ja som jej už ako dieťa vravela,že toto by som nerobila,v snehu,fujavici,daždi,cez mláky,záveje,a veľká zodpovednosť,aj keď teraz už nenosia takú hotovosť ako v minulosti,by som chcela jej manžela vidieť,či by to aspoň týždeň vydržal.Nakoniec,ako každá práca,ani táto nie je pre každého.

Strana
z4