Manžel sa nechce vzdať periny
Ako nazov aj mne znie smiesne ale vysvetlim. Ako manzelia sme od mojej babky dostali do daru tie periny viete ako sa robili tie zvyky ze manzelom tie paperove periny naplnené tym perím. Lenze to bolo 6!!! Rokov dozadu. "Moju" som nepouzivala az teraz takze je relativne ok. No manzel svoju pouziva cele tie roky. Ked sa nou zakryje je komplet od tych malym pierok lebo ta perina sa proste rozpada alebo len pohnem s tou perinou a objavi sa kudel toho peria. A on spi so synom ktory je prieduskar plus casto po nociach kasle. Vravela som muzovi ze ho moze aj to drazdit. Odpoved: moju perinu mi nechaj na pokoji nevymenim ju. Ked by sa ukazalo ze je .... na to alergicky tak ju vyhodim 😡😡😡 pre priklad uvediem STARY vankus vypchaty tymi penovymi kusockami to dakedy tiez nase stare matere mali boli z toho matrace a co ja viem co. Napln na stolicku atd... ten vankus mal minimalne 15 rokov uz sa cely celucickybrozpadal a trhal ani za svet sa ho nechcel vzdat az raz sa uplne rozsypal pozbierala som tie penove gebuziny nechala ich v taske lebo vraj : nevyhadzuj si dam novu obliecky a si ho znova vypcham. Pockala som prihodnu chvilu a KONECNE som ten vankus asi pred rokom vyhodila. Teraz ked nie je doma som jeho perinu skryla a dala som mu svoju z ktorej perie nelieta a obliekla do rovnakej obliecky ako do rovnakeho vzoru. Lenze on nato pride urcite 🤦🤦🤦
Ale tie periny by mali fakt vydržať, ak sa nedávajú na priame slnko, tak ich daj opraviť, prečistiť, naplniť a manžel bude mať opravenú, ale stále tú istú.
Tak choď k lekarovi a potom plač. Či ako čo chces robiť? Vyhodiť nie, čistiť nie, zašiť nie. Tak vyhoď manžela.
@duracellko este som vcera zistila, ze pri poliklinike Centrum (medzi Druzbou a Torysskou) cistia aj paplony bez toho aby ich rozoberali. Chystam sa tam odniest hostovske, ktore su v podstate ciste, len som nepocuvala mamu a dala som ich usit z bielej sypkoviny a uz na nich poznat, ze stali nepouzivane v perinaci.
@tosomja sak cely cas tu rozpravam o tom ze ju chcem vyhodit
Ak má skutočne problém aj s tým, že dáš perie očistiť a ušit novú perinu, tak potom je zrelý na psychologickú pomoc. A to myslím úplne vážne - nejde mu o to, že perina je pohodlná, kvalitná, teplá, dobre sa v nej spí, ale chorobne sa drží periny ako objektu svojej závislosti.
Veď som ti napísala ako. Postrihaj, vyhod, aj svoju. A nerieš
Proste chce perinu,aký problém? Už sa ti tu vravelo,daj vyčistiť perie a ma super perinu na ďalšie roky.
@autorka rozdiel je v tom, že normálna žena by to vyhodila alebo dala opraviť, keď je to v takom stave ako píšeš a neriešila by mužove detinské pripomienky. Ale vy ste obidvaja nejakí divní.
Tak ju nevyhadzuj, daj opraviť, prečistiť, prešiť a žiadne perie nikomu pod nosom lietať nebude.
tak riesenie je uz medzi vami. ak lieta perie a je to nejake rozsypane, tak si to dajte vycistit a obnovit. tiez sme dostali pri svadbe celu tuto vybavu, ale mne je pod tym teplo a vankus je pre mna prilis hruby, takze su odlozene. ale ak by sa muzovi pod tym dobre spalo, tak by som to dala vycistit a opravit. ale takto to robim ja.
Dostal by deadline na opravenie a vycistenie, ak by to nedodrzal, tak by som paplon vyhodila. Inak chlapom vacsinou takeho nedopina, lozkoviny tiez vzdy riesim ja.
Paperove periny vydrzia dlho ;) dokonca ich aj vykupuju. Je to majland co teraz stoja nové...
Autorka, preposli panu manzelovi link
https://podperinou.sk/renovacia
Naozaj daj vyčisťiť aj s novou sypkovinou. Ja som tak dala nedávno, všetko drobné perie dajú odtiaľ preč, čiže sa nebude nič vytriasať, naše aj pekne voňali potom. Stálo ma to, v Žiline, vankúš plus perina, 70 eur. To je cena za ktorú kvalitnú páperovú vec nekúpiš. Podľa mňa s tým muž nebude mať žiaden problém. Problém je, že ty mu ju jednoducho chceš vyhodiť a iné riešenie neprímaš. Ale je to jeho perina, takže pekne sa o tom pobaviť. Ak ti naozaj vadí len to, že je stará a lietajú z nej pierka, tak vyčistenie to vyrieši. A ak sa bojíš, že syn má kvôli tomu zdravotné problémy, čo samozrejme môže mať, tak šup na alergológiu.
To nedokáže pochopiť, že to perie sa rozpadá? Ved aj babka by mu to už vyhodila, prečo boli "paračky" každú zimu? Treba to meniť, obnovovať, nie sa prachom prikrývať.
Ale vlastne chápem, tiež mame presne toto doma a presne ideme periny niesť, asi ich len vyhodia, lebo už sú to stariny. Ale aspoň skúsim no. Pre kľud v rodine🙂
Ako je možné, že z periny lietajú kúdoly peria? Čo má dieru? A keby aj, veď by to zachytila obliečka, nie? Ako dokážu kúdoly peria prejsť cez dve vrstvy látky?
@h2 niekde raz bol článok, že tá špeciálna latka, z ktorej sa šiju periny, sa v práčke poškodí a prechádza cez ňu perie. Preto sa to má čistiť len v špeciálnej čistiarni, kde to vedia. Asi z perinou po tie roky nebolo vhodne zaobchadzané.
@autorka máme periny z peria, ktoré moja svokra párala ešte ako dieťa. Dostali sme ich ako svadobný dar, ale vyčistené a v novej obliečke. Sú luxusné, nič nelieta. O periny sa treba starať.
Jedného pekného dňa by som to vzala, vyhodia. Išla do jysku kúpila nový paplon, vankus a vec je vybavená.
Samozrejme,že vyhodiť....tie periny sú úžasným miestom na život pre roztoce
@ziarifka mam síce len vankúše 15rokov, ale periem v práčke a susim v sušičke🙂 len ide na to jednak špeciálny program ale aj hlavne špeciálny čistič olejový.
@simca06022011 môžem poprosiť, čo to je za čistič? Google nepomohol 🙂
@h2 ano ma dieru a plus manzel nemoze mat zapnute gombiky musi mat rozopnutu
chytim vysmarim ani nediskutujem este aby clovek vsade perie vysaval haha taku by nehrali :D
A tá diera sa nedá zašiť?
A prečo nemôže mať zapnuté gombíky? To má nejakú obsesiu? Dajú sa kúpiť aj obliečky so zipsom. Či aj ten mu vadí?

@tosomja ale tak nie je lekarom potvrdene ze ma alergiu AZ vtedy ju vyhodi