Manžel sa prestal o seba starať
Zdravím ženušky. Už som zúfalá a neviem čo robiť. Viete ako sa vraví, že žena sa po svadbe začne zanedbávať? Tak u nás to začal robiť môj muž. Chodili sme spolu 3 roky, rok z toho sme spolu bývali. Manžel, vtedy priateľ chodil do fitka, jedol, hygiena na 110%. Proste vždy vyžehlená košeľa, osprchovaný, voňavý, umyté zuby, chodieval k barberovi, proste sa o seba staral. Po svadbe som otehotnela, narodil sa nam syncek, no aj napriek tomu sa nezanedbávam. Cvicim, chodim behat, do fitka, zdravo sa stravujem, vzdy osprchovana, nalicena, o maleho aj o domacnost postarane, navarene, oprate. Muz chodieva do prace a ja som zienka domaca. Nestazujem sa, vyhovuje nam to tak. Avsak par mesiacov po svadbe si manzel prestal umyvat zuby. Normalne vydrzal aj tyzden bez použitia kefky. Musim nad nim doslova stat, aby si ich umyl. Jasne, ze mu vravim, ze s nim nebudem mat ani sex, ked kasle na hygienu.Vkuse mu smrdia nohy. Kupila som mu xy sprejov, deodorantov, no nic nepoužíva. Prestal zdravo jest. Ma rychly metabolizmus, tak schudol 20 kil. Svalov, nie tuku. :( Teraz nie, ze nechodi k barberovi, ale uz ho nedokazem dotlačit ani ku kadernikovi. Vyzera strasne. Kym na neho nekricim, tak si neda ani deodorant. Najhorsia vec, z ktorej sa mi najviac dviha zaludok je ta, ze po sebe nesplachuje, ked ide rano do prace. Vraj, aby nas nebudil. No mna zobudi ten smrad. Povedala som mu, ze sa s nim rozvediem ak so sebou nezacne nieco robit, ale vidim, ze to berie len ako reči. Rozvadzat sa ale nechcem, lebo inak je to ukážkový manzel a tatko. Vzdy so vsetkym pomaha, stara sa o maleho, zaraba peniazky, snazi sa, aby sme sa mali super. Vsetko az na tu hygienu. Žienky, poradte co s nim. Ja uz nevladzem. Dnes sme hore od piatej, lebo ma zobudil ten smrad. 🤢🤢🤮🤮🤮
Mne to príde akoby sa mu naozaj niečo stalo, nejaký problém/problémy o ktorých možno nechce hovoriť. Toto nemôže len tak 😞 musíte si sadnut a porozprávať, lebo zo slušného muža k tomuto, to je masaker 🙈
No ja by som odišla fuj je mi na vracanie len to citam
Takýmto tempom ho o chvíľu môžu vyhodiť aj z práce, tam tiež po sebe nesplachuje, chodí otrhaný a smrdí?
Inak ten dodatok "inak je to ukážkový tatko" vždy po tom, čo tu napíšu ženy za problém vyznieva tak trochu bizarne.
Tak ono si myslím že chlap dôjde do takeho štádia že prestane o seba dbať môj muž detto. Striham ho sama aj syna to majú každý mesiac povinne 🤣 zuby umýva s deťmi to je najlepšia motivácia dcéra ho vždy donúti zobrať si kefku. Mali sme aj také že sa nechcel sprchovať ( raz za tri dni ) hucala som doňho tak dlhooo a prišla pandemua z sprchuje sa zas každý deň 🤣 deodoranty on nepoužíva ani voňavky - nieje ten typ. No s holenim či strihanim nechtov ma že hroooozny problém, on nemá kedy. Našťastie je to ten typ že keď dlho hučím urobi to 🤣🤣
S tym chudnutim... On cvicil jedol proteiny a tak a bol ze vymakany? Lebo ono ked vypustis fitko a tie "nafukovace" svalov, tak jadne ze sa mu strati vaha a svaly vazia ovela viac ako tuk, takze pokial normálne vidis ze je, nieze hladuje alebo 1x do dna, tak to podla mna nemusí nič znamenat. Ked zmenil prácu, mate babo, cjce byt po kazdej stranke dobry (sef, manzel, otec) tak je v strese a proste vzhlad vypustil. To ze zuby neumyva a sa nesprchuje je vsak uz trochu nestandardne.
a si si ista, ze nema nejaky zdrav. problem? Akonahle niekto schudne 20kg bez zjavnej priciny, tak si musi nechat spravit vysetrenia. To co pises, nie je normalne. Nemyslim si, ze by to bolo z lenivosti. Myslim, ze tvoj muz ma bud zdrav. alebo psychicky problem. Podla mna tvoj muz potrebuje odbornu pomoc. Zavolaj k jeho praktikovi a povedz, ze posielas muza na prehliadku, pretoze mas obavy. A on uz zariadi zvysok.
@kittykat22 Pisala, ze chodil do fitka, k barberovi, cize bol asi metrosexual. Ked zrazu prestal cvicit a ma rychly metabolizmus, to znamena ze je geneticky od prirody chudy, stihly ... a svaly (vaha) splasli.
Ja by som ho v prvom rade odbremenila od nočného vstávania k dieťaťu. On chodí do práce, podľa mňa ty by si mala pokryť túto starostlivosť,samozrejme ak raz za čas vstane,lebo si vyčerpaná,nič sa nedeje. My sme to tak mali,môj manžel ani raz k detom v noci nevstal,ja som to tak chcela,lebo ráno musel ísť do práce a nechcela som ho vôbec zaťažovať. Keď ideš do fitka,alebo behať a on je z práce doma,môže sa hodinku povenovať,veď ide aj o vzťah dieťa otec.
@liljana to ze niekto chodi do fitka a barberovi neznamena ze je metrosexual. Je to muz ktory sa o seba normalne stara.
Na to, že si neumyje zuby a neosprchuje sa proste neexistuje výhovorka. A som v šoku , že máte doma chlapov čo nesplachuju. To ako môžete tolerovať toto mi povedzte.? A potom s nimi mať sex. Po tomto už mi nie je ani cudne že niekto je schopný po sebe nechať osraty záchod.to nie je depresia ani iný zdravot. Problém, sú to proste lenivé, nechutné hovada.
@nikyball nebudem komentovať tému záchod,lebo to sa nedá ani okomentovať.
Ale čo sa týka hygieny ,ktorá bola v minulosti normálnou záležitosťou a teraz je to katastrofálne,tam bude podľa mňa problém naozaj psychický. Nedá sa proste vydržať ani deň bez toho,aby si si neumyla zuby preboha. Týždeň ,to ja ani si nechcem predstavit. Sprcha a všetko okolo toho. A že "vyskúšaj aj ty,nastav mu zrkadlo"🙄
@kittykat22 presne tak. Kazdy moderny muz, ktory chce nejak vyzerat chodi pravidelne cvicit a k barberovi alebo kadernicke. Nechapem ten zabrzdeny nazor. Ja by som neostrihaneho a pribrateho nechcela.
Kolko rokov celkovo sa poznate? Aky bol predtým, nez ste sa spoznali? Mozno by som patrala u jeho rodiny tymto smerom, ci uz niekedy taketo obdobie nemal. Pises, ze sa o seba staral, ale tomu mohlo predchadzat nieco podobne.
@yvfkfk tak zase netreba ist do extremu. Muzi maju tiez slabsie chvilky. Ale netreba hned balit kufre - treba hladat pricinu a riesenie.
Co tak ho skúsiť dostať aspoň na preventivku? Skúste ho nahovoriť, nech sa dá vyšetriť kvôli tomu chudnutiu.. Ci je krv v poriadku a podobne.. A vopred môžte zavolať obvodakovi, že máte podozrenie na depresiu.. Kľudne to môže súvisieť..
@yvfkfk nie každý muž musí chodiť do fitka(a to je aj o ženách) aby bol príťažlivý.to znie veľmi povrchne,nehnevaj sa ,že ty by si pribrateho nechcela.moj manžel keď sme sa spoznali nosil rifle ,čo mne bolo malé a teda vadilo mi to 😂. Zobrali sme sa a po rokoch sa mení aj metabolizmus,(neviem,či vieš),on nejak športovo nebol nikdy založený,samozrejme,sú aj iné priority v živote. Tak teraz ma to svoje bruško a asi by som ho mala opustiť,lebo ja som veľmi športovo založená už od detstva,deti vediem ja k láske k športu,no problem.
pocuj necitala som vsetky komentare ale to schudnutie a zanedbana hygiena - pripajam sa k nazoru, ze je tam nejaka depresia. Mozno si nechce priznat, mozno sa tym tak velmi netrapi ale vnutorne sa citi smutne a ma pocit, ze s prichodom dietata to tak asi ma byt. Skus ho ukecat na terapeuticke sedenie a zaroven na prehliadku k praktickemu lekarovi. Lebo depresia moze suvisiet zaroven so stitnou zlazou alebo napriklad s histaminovou intoleranciou. Len vyjadri, ze mas proste o neho obavy a chces aby ste sa obaja vo vztahu citili spokojne. Preverit zdravie je prvorade.
Návrh na rozvod? To by bol super námet do toho seriálu Súdna sieň 😀 ale nie, ak vážne. Keď chlapovi kúpis sprej, to neznamená, že ho bude používať. On musí sám chcieť. Čo chlap sám nechce a nie je o tom presvedčený, to nerobí. Ja si myslím, že to súvisí s lockdownom. Veď aký barber, keď bolo všetko zatvorené? Ľudia sú apaticki, nevidia perspektívu zlepšenia stavu resp. návratu k normálu... má / mal muž kamarátov? Stretáva sa s nimi? Lebo ako píšu baby, toto robí človek, ktorému je už všetko jedno
@basska_b ZUBY A SPRCHA nemajú súvis s lockdownom!
Chlap neostrihany,lebo nemá ako, alebo žena nevie ako ho ostrihať a upraviť vlasy v lockdowne sa dá pochopiť. Ale základná osobná hygiena to nie je ospravedlniteľné,ak to robí,lebo sa mu nechce,alebo ON NECHCE
Bude za tým niečo urcite
Pravdepodobne depresia, ale že by nevládal, alebo nedokázal ani po sebe spláchnuť wc? Tak to by sa mi postupne tak zhnusil. Môj po malej párkrát zabudol spláchnuť a mala som dosť. A tie zuby, veď to nestačí, že ho donútiš umyť pred sexom. Veď v tých ústach musí mať humus a aký bude mať chrup o pár rokov? Chce vyzerať ako asociál, od ktorého bude každý bočiť? Poraď sa hoci sama s nejakým psychológom, aký bude mať názor, že sa človek tak dokáže zmeniť. Ak by mal depresiu, tak je to už na psychiatra, kvôli liekom.
vyzerá to na stratu chuti niečo robiť pre seba, to je znak depresie, má tvoj manžel koníčky? niečo čo mu robí radosť? pred dieťaťom mal nejaké koníčky čomu sa venoval?
Mne to skor pride podla toho, co opisujes v uvodnom prispevku, akoby mal depresiu alebo bol vyhoreny. Clovek sa nemoze "v sekunde" len tak zmenit.
Mne je veľmi ťažko veriť, že z navoňaneho pána sa stalo toto. Veď to je extrém
K tej psychike, môj muž mal chvíľu problémy, ale toto nikdy nezanedbal, to by musela byť totálna apatia a teda vyložene ťažký prípad.
Dajt ti neviem poradiť, akurát, že musíš sama vedieť, čo sa stalo
K tomu záchodu: kamoška mi raz zdesene rozprávala, že jej novopečený muž (predtým nebývali spolu) nesplachuje hneď po sebe tzv. "malú potrebu". Takto bol naučený z domu od rodičov, dokonca jej aj zaspieval ich rodinnú pesničku, ktorú ešte vymyslela jeho mamka, keď bol malý, na text si presne nespomínam, ale bolo to niečo o tom, že veľkú treba spláchnuť, ale malú nie, treba počkať, kým sa "nazbiera" a vtedy sa splachuje.. :D Dôvodom bolo šetrenie v rodine.
Ale toto len tak na odľahčenie..
A k veci.. nuž.. tiež mám takého chlapa, ktorý vie byť zalezený na štýl "coach potato" a kašle na svet, a vtedy aj na seba, ale to sú len také dni, keď má viac voľna, vonku je škaredo a nič sa mu nechce.. Ale tvoj bude iný prípad.. tiež by som rozmýšľala nad nejakým psychickým problémom, je to veľmi zvláštne, lebo podľa toho, čo píšeš, on sa brutálne zmenil, riadna otočka..
To ako rano sa vykaka a necha to tam aby vas nezobudil? 😂

Ja by som ešte okrem cukrovky rozmýšľala aj nad štítnou žľazou aj ta vie poriadne narobiť problémy so psychikou ak ho nedotiahnes ku psychiatrovi alebo psychológovi tak aspoň na preventívku a odbery nech zájde...drzte sa hlavne 💪