icon

Manžel sa sťažuje, že veľa míňam

6. júl 2023

Ja mám na starosti nakupovanie a financie.Je pravda že predtým som vedela nakúpiť za menej peňazí,no teraz týždenne miniem v obchode až 100 eur na potraviny a drogériu.Mesacne to vyjde 500 eur.Sme 2 dospelý a 2 deti.A pritom kupujem len to nutné,mäso a drahšie položky kúpim len keď sú v akcii.Sledujem letáky,kupujem potraviny ako pečivo mlieko vajcia cukor múka cestoviny ryža zemiaky a pod.Drogeriu tiež len to nutné ako prací gél aviváž toaletný kuchynské utierky zubnú pastu kefku jar čistiace prostriedky sprchový gél šampón atď.Nic navyše žiadnu blbosť.Nefajcime nepijeme alkohol.Sladke a slané kúpime raz za čas keď je v akcii.Manzel sa sťažuje na mňa že neviem hospodáriť s peniazmi a veľmi veľa miniem na jedlo.Hovori aby som nevarila,aby sme jedli len suché rožky so salamom.S tým ja nesúhlasim,ako raz za čas na večeru alebo raňajky ok ale celé dni určite nie.Mame deti kupujem im aj ovocie zeleninu jogurty mliečne výrobky.To všetko niečo stojí.Nie sme na tom až tak zle finančné len mužovi vadí že mu ubúdajú peniaze z účtu a že kopa peňazí len prejeme.Ze on ich ťažko zarobí a ja veľa míňam.Ako fungujete vy,resp.ako vysvetliť mužovi že podľa mňa neminiem až tak veľa? Či?

martinkatinka
6. júl 2023

Ja teraz kukam a dam cca 400€ za dvoch. Teda ked je manzel v zahranici.

autor
6. júl 2023

@amelie2017 Nemá v práci obedy,nosí z domu buď varené jedlo alebo chleba rožok so salamom s nátierkou alebo koláče a pod.

ysseba
6. júl 2023

Akoze my sme tiez dvaja dospely a dve deti (chlapci vo veku 6 a 8 rokov) a minieme ovela viac ako ty a tiez nekupujeme neviem ake luxusne potraviny. Takze z nas by bol tvoj muz uplne v prdely 😅 a moj nazor je ten, ze prave tie suche vecere tvoria najviac vydavkov. Lebo pecivo, sunka alebo salam pre 4 osoby a ku tomu zelenina (nemame moznost si dopestovat a moje deti miluju ovocie/zeleninu a to im nemienim brat) len na jednu veceru, stoji urcite viac ako povedzme perkelt alebo rizoto, ktore robis aj na dva dni. A jasne, ze ani by sa na tom nedalo fungovat od ranajok po veceru cele dni. To su ale napady za milion 😖 tak asi musis nechat muza hospodarit mesiac alebo aspon dva tyzdne nech vidi, ze inflacia a vysoke ceny o ktorych sa kazdy bozi den hovori v televiznych novinach nie je vymysel, ale bohuzial tvrda realita 😥

andrea_82
6. júl 2023

Ked budete jest rozky so salamou a suchu stravu, tak miniete este viac penazi, ako ked kupis kilo zemiakov alebo ryze.

bessie12
6. júl 2023

500 € mesačne so vsetkym za 4 osoby je podla neho vela ??? 😳 my sme dvaja a minieme viac. Vychádza to okolo 600€ mesačne bez drogérie, len čisto potraviny. A to sa snažíme kupovat aj akciový tovar.

toskanka
6. júl 2023

Manželov príjem je váš jediný príjem?

jana0215
6. júl 2023

My minieme dvaja okolo 350-400€ a to v tom nie je drogéria. Ja ale nemôžem laktózu, takže tie lactofree veci sú celkom vyššia položka. Ale aj tak, 500€ pre 4 sa mi zdá málo. Nech ti povie, koľko je podľa neho ok minúť za stravu na mesiac, toľko nech si vydelí pre nákupy a chodí mesiac do obchodu sám. Čo nekúpi, to nebude mať. Potom možno stiahne chvost a prestane štekať.

lenkadenisa
6. júl 2023

No nás je zatiaľ 5 (2 dospelí, 3 deti) a týždenne miniem na nákupy Lidl, Tesco, DM cez 200e. Kupujem na čo máme chuť. By mi manžel skúsil raz povedať, že som veľa minula a máme jesť rožky. Už by mal kufor zabalený. Teda počkať, kufor by som si nechala, modrú tašku Ikea by som mu nachystala 😂

jaskolka
6. júl 2023

Tak nech prestane on jest prvý, keď ho trápi, že mu peniaze z účtu odchádzajú a len sa "kopa preje"
Je normálny?Nemáš variť? Len rožky so salámou? 🙈🙈🙈Ok, prestaň mu variť a nech si jedáva len tie rožky on. Pre vás var naďalej normálne. Som zvedava, ako dlho mu to vydrží.

romikk22
6. júl 2023

Ejha manžel do toho veľmi asi triezvo nevidí... my sme 2 dospely 2 deti a na stravu minieme 600e plus neracem drogeriu napr tento mesiac 80e takže to ste na tom ešte perfektne oproti nám

autor
6. júl 2023

@toskanka Nie jediný,obaja zarábame a chodíme do práce.

mamusa123456789
6. júl 2023

Ja som dnes minula okolo 50e a to som kúpila len trosku ovocia, zopár jogurtov a pribinackov a chleba, v sobotu ráno môžem ísť znova,keďže naše malé kyseliny, keď sadnú k ovociu, tak neskončia kým nie je prázdna miska, ja keď kúpim salámu, tak mi manžel hundre, ze načo to kupujem, ved je to nezdravé a to keď sme sa zoznámili, bol jeho pitný režim zostavený len z koly, fanty, spritu a vine a jedálny lístok z 90% tvorili sladkosti a čipsy

mamusa123456789
Autor odpoveď zmazal
mamusa123456789
6. júl 2023

takže 500e na mesiac aj jedlo aj drogéria je doslova čarovanie, ja len v dm miniem mesačne cca 200e,ale na moju obranu je v tom aj 5 krabíc nutrilonu

lienka9
6. júl 2023

Podla toho co pises,hospodaris velmi dobre.nech si to pan manzel vyskusa.

toskanka
6. júl 2023

@autorka A ako to potom myslí, že MU ubúdajú peniaze z účtu? Veď takto žijeme dnes všetci a nejdeme sa z toho zblázniť. Nech si teda sám uťahuje opasok, ja by som na toto teda nemala nervy, na dnešnú dobu máte ešte super rozpočet 👍

autor
6. júl 2023

@toskanka Že sa mu nepáči že zarába dostane výplatu a cca štvrtina z toho ide na potraviny.On si chce šetriť a aby mu peniaze stúpali nie ubúdali.

nikpa
6. júl 2023

Nech žerie len rožky so salamom on, to nie je strava pre deti. A možno aj ušetríte, budeš kupovať len sebe a deťom. Máš zlaté nervy, ja by som toto nedala. Ak treba šetriť, tak na oblečení, na dovolenke, na aute ale nie na strave.

toskanka
6. júl 2023

@autorka Tak mu odkaz, že sa mal v škole lepšie učiť, aby mu v dnesnej dobe konto stupalo. A kvôli jeho obmedzenosti a lakomosti teraz nebude trpiet celá rodina.

basullinka
6. júl 2023

No tak ked je taky mudry, tak nech on mesiac nakupuje ale tak, aby bola z toho plnohodnotna strava. Seriozne by som mu mesiac davala len rozok so salámou a možno by som bola dobra a raz za čas mu to vymenila za šunku alebo nejakú hnusnu paštetu 😅

lucia851
6. júl 2023

Mi minieme tiež okolo 500 -600 eur na potraviny a drogériu

kristinapetronela
6. júl 2023

Manžel nech ťa nosí na rukách si výborná gazdinka .prestavovať 4 ľudí za 500 eur ešte aj drogéria 👍👍super ...odkaz mu že my minieme piati 800 až 900 eur

dankabetka
6. júl 2023

Ahoj, wauu si naozaj sikovna, pri dnesnych cenach. My tiez minieme do 500 € na strave a drogerke... ale !! su to len ranajky, vecere a vikendy. Cez tyzden mame kazdy obed v praci, skole a skolke ( 150+150+60+65 ....to je cena obedov na mesiac ).

Trosku mozno mimo, ale pridam predsa len : ked som bola doma na rodicaku, skusila som si taky experiment ( dobrovolne a na zaklade diskusii na MK, prave preto, ze som vela krat citala ako vela viete zienky na strave usetrit) , v mesiaci sept. a okt. 2022.. som si vyhradila na stravu presne 400 € na mesiac... urobila jedalnicek, zacala sledovat letaky, vtedy som bola doma a mala cas varit aj obedy samozrejme..teraz na to neni cas... nechcela som len jeden mesiac...lebo doma su zasoby samozrejme a zdalo sa mi to kratko na odsledovanie situacie... vysledok celeho experimentu bol: ze ja som chodila do obchodu vyslovene nervozna, sledovala kazde euro co odchadzalo, najradsej som do obchodu ani neliezla popravde a snazila som sa vykombinovat jedalnicek so zasobami doma, za tie 2 mesiace som kompletne precistila a minula vsetko co doma bolo... a po tejto dobe som pochopila, ze my teda sa do toho rozpoctu nenapraceme, iba ze by sme naozaj suche rozky jedli a to som nechcela nic extra menit na jedalnicku...ovocie, zelenina,maso, jogurty, syry.. vsetko som sa snazila zachovat. Po tomto som pochopila, ze napatie v rodine naozaj robi aj rozpocet.....

nelili1978
6. júl 2023

Nech hospodári on, asi si nevšimol, že je všetko veľmi drahé

lenkapap
6. júl 2023

Suhlasim, ze carujes.... my sme 2 dospely + 1 dieta a menieme 750-800e, z toho cca 200e drogeria (plienky hlavne) a zbytok strava. Aj ked my pracujeme z domu, takze su v tom komplet aj obedy. Mimo domu velmi zriedkavo jeme.

podmostom
6. júl 2023

Môžem sa spýtať koľko mesačne ušetríte a na čo konkrétne šetríte? Že z čoho je taky vystresovaný, že chce deti chovať na pecive a salame..

kornelies
6. júl 2023

@toskanka Autorkin muz zarobi 2000E, co je celkom slusne. Evidentne je lakomec.

taminka1986
6. júl 2023

Nechaj mu kasu nech si vyskusa byt macher pri dnesnych cenach,on sa zbada😎

euka210
6. júl 2023

Klasika rozpocet a este aj dobry. Nech ide nakupit on, mozno nevie, ze za rok zdrazeli niwktore potraviny o 50-100%.

elenatomasova
7. júl 2023

Daj možnosť jeden mesiac nech on nakupuje potraviny nech vidí ceny v obchodoch, len aby ste potom nehladovali,že to tak zredukuje,že v podstate nič nekupi.