icon

Manžel sa za mňa hanbí, pretože mám nadváhu

sunshinee
28. aug 2015

Ahojte, dlho som váhala, či sem napísať, lebo pravdupovediac, je mi to veľmi trápne, ale na druhej strane ma zaujíma názor nestranných ľudí.
Zaregistrovala som sa pod novým nickom, určite to chápete. Nehľadám riešenie môjho problému, skôr by ma zaujímali vaše názory na to, čo sa mi stalo. Za všetky budem veľmi vďačná.
Som 12 rokov vydatá, máme 2 deti, syn má 12, dcéra 4. Máme také klasické manželstvo, žiadne veľké problémy, v podstate všetko klape. Teda klapalo. V júli sme sa chystali k moru na dovolenku a asi tak 2 týždne pred odchodom prestal so mnou manžel rozprávať. Úplne z ničoho nič. Keď som nástojila, aby mi vysvetlil, čo sa stalo, povedal, že sa ako má so mnou ísť k moru, keď takto vyzerám a že sa za mňa hanbí. ˇKeď sme sa brali, mala som 53 kíl, po dvoch veľmi ťažkých tehotenstvách, ktoré som kompletne celé preležala a brala hrste liekov (+ medzitým jeden potrat) som pribrala 15 kíl. Po prvom pôrode som asi 10 schudla, ale po druhom sa na mňa nalepili znova. Takže teraz pri výške 165 cm vážim 70 kíl. Nie som nejaká obézna obluda, mám väčší zadok a stehná. Sama som si vedomá toho, že potrebujem schudnúť a pomaličky mi to aj ide, ale toto, čo mi povedal, bolo pre mňa ako úder päsťou do brucha. Myslím si, že som celkom atraktívna žena, starám sa o seba, snažím sa pekne obliekať, nie som nejaká zanedbaná chudera. Keď sme odchádzali na dovolenku, tak sa so mnou udobroval, túlil sa ku mne a aj na dovolenke bolo všetko ok, len posledný deň opäť prestal so mnou rozprávať. Na druhý deň z neho vyliezlo, že nech už schudnem, lebo sa nemôže na mňa ani pozrieť. Úplne ma to dorazilo, pre mňa to bola už posledná kvapka, definitívne som sa rozhodla, že s takým človekom žiť nebudem. Je agresívny aj na deti, celkovo je stále podrážnený, len odvrkuje..... Ja by som človeka, ktorého som si brala z lásky, s ktorým mám 2 krásne deti a pri ktorom som vždy stála a podporovala ho (a tých momentov bolo naozaj veľa) milovala po 12 rokoch manželstva bez ohľadu na to, či by mal 60 alebo 200 kíl. A ak by mi to nejako extrémne vadilo, snažila by som sa mu to naznačiť jemne a pozitívne ho podporovať v chudnutí. Nechápem, ako môže niekto takto rozmýšľať. Veľmi ma to ranilo.
Ak ste to prečítali až do konca, ďakujem 🙂

ankaja
28. aug 2015

Preboha ludia,vy ste sa už dostali diametrálne daleko od témy.... 🙂 🙂 🙂

gladys_07
28. aug 2015

@sunshinee ja mam podobne rozmery ako ty (o nieco menej cm, o nieco menej kg), ale keby mi take nieco zadrie, utlciem ho. Akurat vcera som sa pytala svojho chlapa, ci som pribrala (viem ze som pribrala, mam vahu, matika nepusti). On ze co chcem pocut. Tak som sa zhlboka nadychla, reku ze pravdu. On ze hej, ze sme obaja pribrali, pretoze sme si prestali davat pozor na to co zladujeme (sme po dovolenke), takze ideme zasa spolu chudnut. Chcem tym povedat - uprimnost vo vztahu, jasne, naznacit partnerovi (partnerovi, nie len zene!!) ze sa nebezpecne rozsiruje, ok. Ale ponizovat a urazat je NO GO!
Nechcem tu byt za kravu, ale si si ista ze za tym nie je ina...? Celkom by mi to davalo zmysel, podla toho ze celu dovolenku v pohode a kratko pred navratom zasa vycinal, aj z toho, ze je doma nevrly na deti...

jeennyv
28. aug 2015

@sunshinee pre mna ako baby pisu je problem tiez niekde inde...pre priklad poviem moji rodicia su spolu 30 rokov a tatinek sa nam pocas toho zaokruhlil na peknych 100 kil z povodnych dajme tomu 70...vsetci sa na tom roky smejeme a spolocne zartuje, ze ako mu chuti...nikto nikoho neosocuje ci dovodom nejakeho toho konfliktu nie su kila...to je tak, ked clovek nie je uprimny a svoje vlastne chyby ci problemy ukryva za nepodstatne problemy....cize sa porozpravajte a nech odkryje skutocnu postatu problemu, lebo ty schudnut mozes ale jeho problem urcite ostane aj tak....

lilimoni
28. aug 2015

@synak o pol siedmej domov zo stavby. No narobis sa ale neboj ze zena sa nadre tiez ako taky kon a snad teda aspon pocas volnych dni sa povenujes manzelke a zahras s dietkom.
A ty ako chlap, by si sa takto vyjadril o matke deti a manzelke?

blackcrystal
28. aug 2015

@sunshinee
Ja som jedna z tych co sa o svoj vzhlad nadmerne staraju a uprimne ti poviem, ze podla mna tvoj muz bud nie je normalny, alebo ma nejake vlastne komplexy (kt si vybija na tebe).

Ako si sama napisala, manzelia maju byt spolu z lasky, nie kvoli postave. A aj keby si bola morbidne obezna a mala akne od hlavy az po paty (co nie je tvoj pripad), tak spravny muz by mal stat pri tebe, naznacit ti to len jemne a pozitivne ta podporovat.

labajka
28. aug 2015

a ako vyzerá manžel? je to model?

synak
28. aug 2015

@lilimoni Ja som nikdy nenapisal,ze ona nema starosti s dietatom... Ale tiez nemoze cakat zazraky,ked pre mna neuvari, neoperie moje veci, dokonca ani periny mi neprezlecie... A ver,ze ked prides vecer domov,mas kopu povinnosti ,moc casu uz nevyda na dieta,kedze ide spat cca o osmej ...

lilimoni
28. aug 2015

@synak ona sa ocividne o jeho veci a aj stravu starala a takto dopadla. A ty mas preco doma bojovu zonu?

mihula
28. aug 2015

@lilimoni lebo mu neda 😀 😀

synak
28. aug 2015

Ocividne? To podla coho sudis ,ze ocividne?? Byvas s nimi? U nas to zene totalne preplo ako bola tehotna a len to nabera na sile. Ja uz o taku zenu nestojim

lubkavargova1
28. aug 2015

Poprosim foto draheho pana manzela a zaroven vyhlasujem konkurz do poroty na posudenie "pana dokonaleho"..kto sa prida??? Som zvedava nanho 🙂

lilimoni
28. aug 2015

@synak niekedy hormony narobia paseku. Sak ju posli k nam na forum a si precitaj na tajnasa, v com je problem.

lilimoni
28. aug 2015

@lubkavargova1 ja sa pridaaaaam 😀 ci je to belmondo a ci adonis 😀

mihula
28. aug 2015

@lubkavargova1 ja by som chcela byt predseda komisie,ak mozem poprosit

lubkavargova1
28. aug 2015

tez som zvedava na tu dokonalu postavu....no uz sme dve..kto dalsi???? dovtedy pripravim tablicky od 0 do 10

lilimoni
28. aug 2015

@lubkavargova1 tri sme 😀

sunshinee
autor
28. aug 2015

dievcata, asi vas sklamem - ani Belmondo, ani Adonis, vysoky, vychudnuty, ziadne svaly, no majster sveta!! To iste som mu vravela, ze ci sa pozrel do zrkadla, on je fakt uplne mimo.

pauliesivackova
28. aug 2015

Na jednu stranu hovoríš, že vám to klape v manželstve a na druhú povieš, že je neznesiteľný a agresívny na deti. To mi trochu na tom celom nesedí.

Avšak... Mám rovnako cm a viac kíl a stále si nepripadám ako obézna obluda. :D Ak sa mu nepáči nech ide. Si s tým očividne zmierená. Je to od neho pekne hnusné. Láska nie je o kilogramoch...

lilimoni
28. aug 2015

@sunshinee foto z dovolenky v plavkach prosiiime 😀

lubkavargova1
28. aug 2015

to uz len ty moja draha ochab na nas ze jaky to falat chlapa a jak ho osacujeme 😀 😀

synak
28. aug 2015

@lilimoni Hormony??? 😀 😀 vsak vyziera vsetko aj o jedenastej vecer zaradom 🙂 to su fakt hormony to ti poviem... A neboj nic,ona tu je cely den kazdy den niekde a doma vsetko chatra... A aspon uz viem,kde chodi na tie blbe nazory na rozbitie vztahu

claudisse
28. aug 2015

Ach bože, to je trtko.
Dúfam, že on je výzorom minimálne Brad Pitt.

Na tvojom mieste mu odmietam sex. S vysvetlením, že si preňho príliš tučná, aby sa na teba nemusel pozerať. Ak pobeží za inou, budeš vedieť, koľká bije.

timea7
28. aug 2015

@sunshinee tak to si ma úplne dorazila...čakala som, že napíšeš - mám 160cm, keď so sa vydávala, mala som 60kg, po deťoch som pribrala na 98.....je mi z tvojho manžela zle. Ako by sa správal, keby si nedaj Bože prišla o nohu? Je to totálny chudák. Muž, skutočný muž nemá rád ženu len preto, lebo má super figúru, aj keď fyzická príťažlivosť je dôležitá, ale pre jej vnútro. Neviem, čo bolo pohnútkou preto, aby si mala dve zamestnania, či si sa chcela realizovať, alebo zvýšiť príjem do rodiny, ale to nie je podstatné. Normálny muž by ocenil tvoju šikovnosť a sám by ťa poslal plávať, s tým, že o deti a domácnosť sa postará. Keby mi človek, ktorého milujem, povedal, že sa na mňa nemôže pozerať, nedokázala by som s ním byť ďalej. Aj keby som schudla 15kg, stále by mi rezonovali v ušiach jeho slová, najmä v intímnych chvíľkach. On má vyrysované svaly na bruchu? Alebo ide na neho druhá puberta a začal mať pocit, že by sa mohla na neho ulakomiť aj nejaká mladá chudá šťanda? Ód takéhoto muža by som asi ťažko mohla čakať podporu, ak by som ochorela napr.na rakovinu, ako by som sa mu mohla páčiť bez vlasov? Napadlo ho, že čokolvek sa môže pritrafiť aj jemu? Čokolvek čo zmení jeho zrejme bezchybnú figúru? Stačí pár sekúnd, autohavária a ťahá za sebou nohu do konca života. V tom lepšom prípade, v tom horšom ho aj prebaľovať bude treba....

sunshinee
autor
28. aug 2015

@pauliesivackova ja som vzdy pred vela vecami prizmurila oci, on je ako otec fajn, ale je to vybusny typ, cholerik, tak som sa snazila to vzdy nejako ospravedlnit. Ale uz mi dosla trpezlivost. Tazko sa takyto problem opisuje v par riadkoch.

lubkavargova1
28. aug 2015

ako ked bude najhorsie otoc sa ku nemu chrbtom a ked daco bude chciet tak mu povedz klasicky vtip "ze pre jeden klasok sa nebude otacat cely kombajn" ....a ma po ptakoch ako sa vravi a po egu 😀 😀

sunshinee
autor
28. aug 2015

@timea7 presne som pouzila argument s vypadanim vlasov, na to mi povedal, ze to je nieco uplne ine. Skoda reci...

lilimoni
28. aug 2015

@synak ja by som nikdy nikomu neradila vztah znicit. A je nas vela, by si sa cudoval, co pri slove rozvod davaju stopku. Vsetko ma svoje hranice. Nemas pocit, ze by sa to u vas dalo dat do poriadku? Neviete si najst chvilku a sa porozpravat?

ivuska6
28. aug 2015

ty mu oznam ze ty sa hambis zatoho malého bimbasa co nosi v nohaviciach a nemozes sa nato pozerat nech stym nieco robi

timea7
28. aug 2015

@sunshinee si šikovná žena, daj mu dostatočne najavo, že nie je jediný na svete, ktorý by malo teba záujem, len mal šťastie, že sa dostal do užšieho výberu. Začni viac športovať a navaľ mu toľko práce okolo detí a domácnosti, že nebude vedieť, kde je sever.

synak
28. aug 2015

@lilimoni Doslovne nenapise ziadna ze znic si vztah. 🙂 Ale vsak tie hrube urazky na chlapov a tie zvratene nazory stacia... A porozpravat sa da,pokial druha strana si je ochotna ta vypocut a priznat aspon raz zo 10000 chybu a nie len skakat stale do reci a nepripustit iny nazor ako svoj a vsetko len spochybnovat...