icon

Manžel sa zmenil: Ako zlepšiť náš vzťah?

19. jan 2025

Ahojte. Chcela by som pohlad nezainteresovanych osob. Jasne, ze to bude len jeden pohlad na vec a mozno to druha strana vnima inak.
S manzelom sme spolu od strednej, ked dobre pocitam, tak 17 rokov. Po vysokej sme sa vzali, postavili dom, mali dieta. Nim sa to vlastne vsetko zacalo nejako kazit. Syn vela plakal, mal reflux, bolelo ho casto brusko, manzel sa vtedy odstahoval zo spalne, aby sa vyspal. Maly vsak vyrastol, ja som sa vratila do prace ale manzel do spalne nie. Ked sa pytam preco, tak vraj si zvykol spat na velkej posteli sam🤷🏻‍♀️
Tymto vlastne upada aj cele nase manzelstvo, cely vztah. Sex sme kedysi mavali casto, teraz mozno raz mesacne. Manzel sa neustale vyhovara, ze je unaveny. Nemozem na neho povedat krive slovo, chodi do prace, zaraba, stara sa o syna, pomaha v domacnosti, navari, uprace, vyberie syna zo skolky. Ale ku mne akoby neprechovava ziaden cit. Nedotkne sa ma, nepobozka, neprituli. Kedysi sme sa vela rozpravali, teraz je to len ohladom maleho alebo varenia.
Co robim zle?
Manzel nezabudne na moje narodeniny, ani vyrocie, prekvapi ma casto malickostami. Ale chyba mi taka pozornost ako predtym. Ked mu nieco ohladom toho poviem, tak mi povie, ze je vsetko OK. Pytala som sa uz aj na milenku, vraj ziadnu nema. Je to podla vas v poriadku?
Ja takto nechcem fungovat ako 70rocni alebo spolubyvajuci, ktori vychovavaju syna.
Dakujem za nazor

Strana
z3
tiezjedna
19. jan 2025

Nevidela by som to hneď na milenku... zabíja vás stereotyp. A ak má manžel okolo 40 alebo tesne po, tak to si k tomu pripočítaj😉

gribka1
19. jan 2025

On povedal, že je všetko ok, ty si mala povedať, že pre teba nie a chceš to riešiť.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
gribka1
19. jan 2025

@lonely66 Zdravotný? Celé noci sám zvyknutý, voľačo si pustil, odrobil, načo sa trápiť. Späť k manželke do postele, to by s ňou musel stále spať.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lenicka298
19. jan 2025

Na vzťahu treba pracovať celý čas, a snažiť sa musia obidve strany, lebo potom to nemá význam. Co ste robili pred tým ako ste mali dieťa? Co vas bavilo? Skúšala si navrhnúť víkend o samote len vy dvaja? Pripadne aspoň večeru, kino, prechádzku, šport.. proste niečo, kde sa budete venovať len sebe. Čo ho vzrušovalo? Ja som s mojim chlapom 18 rokov, ale presne viem, co sa mu paci, a ako ho vzrusit. Neskúšala si teda ísť ty za ním do jeho postele? Proste, ze chces spat s nim a hotovo. Podľa mňa len spohodlnel. Celkovo je doba uponahlana, a určite je unavený z práce tak, ako každý. A asi mu je ľahšie ľahnúť si v kľude, urobiť sa sám, ako sa snažiť o niečo pri tebe. Ja byť tebou tak zabojujem, lebo takto sa žiť naozaj nedá, a keď píšeš, že inak je super chlap a otec, je to škoda zahodiť. Skus opätovne rozdúchat tu vášeň, čo ste mali na začiatku vzťahu.
Ja by som sa mu nanominovala do postele v sexi pradelku, a len tak ležala pri ňom zo 2 noci. Potom by som mu ukázala, že sa viem tiež postarať sama o seba 😄 viem, že s mojim chlapom by to pohlo.
Pozvala by som ho na večeru len my dvaja, a v kľude sa porozprávali, smiali a tak...
Ak by to nepomohlo, tak by som mu na rovinu povedala, že takto žiť odmietam, a bud s tým niečo ideme robiť, alebo sa žiaľ naše cesty musia rozísť.

gribka1
19. jan 2025

@lonely66 Ale on tvrdí, že je všetko ok a riešiť nechce nič, veď je mu dobre. Tak neviem, chlap bez sexu tak dlho? Ktovie no.

tiezjedna
19. jan 2025

@gribka1 to je tiež blbosť... postel automaticky nerovná sa sex, to je hrozne dôchodcovské. To by už boli na tom fakt zle. Nehovoriac o tom, že nie každému chlapovi riadi život penis, niektorým takáto frekvencia vyhovuje, aj keď tebe to príde sci-fi.

gribka1
19. jan 2025

@tiezjedna No mne to divné je, nespať s milovanou osobou roky (tentoraz nemyslím sex), uberá ich to o blízkosť, zdieľanie. A k tomu sexu, raz za mesiac, lebo je unavený je v fakt v pohode? No a ešte raz, čo je na tom dôchodcovské?

domkakvet
19. jan 2025

Dohodnite sa na spolocnej dovolenke, vylete.

biba_18
19. jan 2025

sú takí muži, "unavení" z rodiny a života, do toho andropauza a sex ich nezaujíma - ako príklad uvádzam ala bundu, strašne sme sa smiali na tom seriáli, ale bohužiaľ keď sme vyrástli, zistili sme s kamoškami že to tak proste býva ...

autor
19. jan 2025

Takze v tom nemam vidiet nic divne? On mi aj hovoril, ze chrape a nevyspim sa. Syncek uz spi v svojej izbe ale niekedy pricupka v noci ku mne. Ale manzel ma rad svoj klud🤦🏻‍♀️

biba_18
19. jan 2025

neviem či to je alebo nie je divné, ale pokiaľ ti to vadí, kompromis by ste nájsť mali ...

autor
19. jan 2025

@lenicka298 sme spolu celu vecnost, vzdy sme nieco vymyslali, chodili na turistiku, bicyklovat, lyzovat, cestovali sme,dovolenkovali, vecer si pustili film, dali vinko. Sex sme mali casto, niekolkokrat do tyzdna. Vsetky aktivity robime aj s dietatom. No len manzel pri filme zaspi, vino si neda lebo uz roky nepije a sex nechce. A bude mat 38.
Ja som mu aj hovorila, ze nemusime mat sex kazdy den, ale proste mi chyba vzajomna blizkost. On je celkovo nejaky bez zivota. Nic ho akoby nebavi, niekedy mam pocit, ze sa mu uz ani nepacim.
Davnejsie spominal druhe dieta, vraj by som nemyslela na hluposti…nechapem ho.
A s tou kosielkou mi to poradila kamoska, no jedine co mi povedal, ze ci mi nie je zima. Cisty trapas😆

gelifil
19. jan 2025

Typický dnešný problém mnohých mladých mužov...muži sa uplne vzdialili tomu, na co su stavani od prirody, fyziologicky.ma manzel sedavu pracu?...ak ano a ziadnu fyzicku aktivitu, vyrazne klesa testosteron a tym padom sa starca muznost, sexualna aktivita, potreba lovit....a samozrejme spohodlnieva a ,,vsetko je v poriadku"...co samozrejme nie je😢

janickacrazy
19. jan 2025

Keď ste mali malé dieťa, tak si ho odstavila na druhú koľaj a on si nato zvykol. Môže mať aj milenku, to musíš ty skúsiť nejak nenápadne vyzistit. My máme 3 deti a manžel je stále v spálni, nikdy neodišiel, ak nerátam choroby deti, občas spal vtedy na gauči. Ale inak náš sexuálny život sa nezmenil a to máme 40+ obaja.

gelifil
19. jan 2025

@biba_18 aky serial myslis??

gelifil
19. jan 2025

@janickacrazy nielen ty, ale vseobecne....zenu, ktora riesi podobny problem, musi velmi iritovat a rozosmutniet tento chvalenkarsky fakt, ktore tu mnohe uvadzaju, ze ,,nas sexualny zivot sa nezmenil, hodi mame 40+, 50+, 60+...ako jej to pomoze? len jatri jeje rany...

lonely66
Odpoveď bola odstránená
janickacrazy
19. jan 2025

@gelifil ja to nepíšem kvôli tomu, aby som niekomu jatrila rany, ale preto, že v 38 mať sex raz mesačne nie je normálne, ako si tu niektorí myslia, že v 40-tke si už pomaly nad hrobom. Takže autorka sa už podľa toho zariadi sama.

gribka1
19. jan 2025

@lonely66 Netvrdím, že to byť nemôže, ale bude musieť spracovať manžela, aby to riešili, ak je toto dôvodom.

gelifil
19. jan 2025

@janickacrazy keby autorka nevedela, ze to nie je normalne, nezaklada temu

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
gelifil
19. jan 2025

@lonely66 toto je k comu prispevok?

biba_18
19. jan 2025
veroniq85
19. jan 2025

Ja by som vlastnu postel este pochopila teda klud pri spani, mozne chrapanie a pod. Ale nemat ziadnu chut na intimny kontakt (nemyslim len sex) s milovanou osobou pocas celeho dna a vecera kym nezalahnem tak to naozaj nepochopim obzlvlast u mladeho cloveka. Vsak tie intimnosti su jedina vec ktora deli partnersky vztah od kamaratskeho resp. spolubyvajuceho. A ak predtym taky nebol tak proste nieco sa muselo stat a chapem autorku ze nechce prezit zivot s pocitom ze nie je "milovana" a opat nemyslim len ten sex.

kitycat
19. jan 2025

Podla mna zlenivel.

Manzelsky stereotyp, ste spolu uz dlho. Stale je pozorny, ale inym sposobom. Ak ho chytis za ruku, pritulis sa, tak on sa odtiahne?
Na dovolenke v jednej posteli spite?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
gelifil
19. jan 2025

@lonely66 ok, takze piseme to iste👍

Strana
z3