icon

Manžel sa zmenil: Ako zlepšiť náš vzťah?

19. jan 2025

Ahojte. Chcela by som pohlad nezainteresovanych osob. Jasne, ze to bude len jeden pohlad na vec a mozno to druha strana vnima inak.
S manzelom sme spolu od strednej, ked dobre pocitam, tak 17 rokov. Po vysokej sme sa vzali, postavili dom, mali dieta. Nim sa to vlastne vsetko zacalo nejako kazit. Syn vela plakal, mal reflux, bolelo ho casto brusko, manzel sa vtedy odstahoval zo spalne, aby sa vyspal. Maly vsak vyrastol, ja som sa vratila do prace ale manzel do spalne nie. Ked sa pytam preco, tak vraj si zvykol spat na velkej posteli sam🤷🏻‍♀️
Tymto vlastne upada aj cele nase manzelstvo, cely vztah. Sex sme kedysi mavali casto, teraz mozno raz mesacne. Manzel sa neustale vyhovara, ze je unaveny. Nemozem na neho povedat krive slovo, chodi do prace, zaraba, stara sa o syna, pomaha v domacnosti, navari, uprace, vyberie syna zo skolky. Ale ku mne akoby neprechovava ziaden cit. Nedotkne sa ma, nepobozka, neprituli. Kedysi sme sa vela rozpravali, teraz je to len ohladom maleho alebo varenia.
Co robim zle?
Manzel nezabudne na moje narodeniny, ani vyrocie, prekvapi ma casto malickostami. Ale chyba mi taka pozornost ako predtym. Ked mu nieco ohladom toho poviem, tak mi povie, ze je vsetko OK. Pytala som sa uz aj na milenku, vraj ziadnu nema. Je to podla vas v poriadku?
Ja takto nechcem fungovat ako 70rocni alebo spolubyvajuci, ktori vychovavaju syna.
Dakujem za nazor

autor
19. jan 2025

@kitycat ked ho chytim za ruku, nepusti ju, ked mu dam pusu alebo ho objimem neodtahuje sa, ked zacnem so sexom, tak ho mame, ale z jeho strany nepride k nicomu. To mi najviac vadi, ze nejak ochladol. Na dovolenke spime spolu, neberieme si izby zvlast. Len syn je zvacsa medzi nami. Ako ano je pozorny, aj ma pochvali, ze som pekna, ze mam pekne nechty a taketo blbosti si vsima, ale je taky “nedotknutelny”. No jedine co mi ostava, je opat nacat tuto temu

lenuska852
19. jan 2025

Večer keď malého uložis, si daj niečo sexi,ľahni si k nemu do postele,začni ho dole chytať a uvidíš,že bude mať chuť na sex.po sexe si chod ľahnúť do spálne.aj ia to tak robím.moj manžel je max pracovné vyťažený a unavený.spava s dcérou v deckej na veľkej posteli,ja s druhou dcérou v spálni,ale večer keď dám sprchu,idem za ňim keď už spí,začnem ho hladkať na chrbát,trocha sa preberie,a potom už zacnem dole,a presunieme sa do spálne,nikdy neodmietol zatiaľ ani raz,keby na mojom manželovi záležalo tak nemu tiež raz za 2tt stačí sex,ale mne nie.takze to praktizujem takto 2x do týždňa.vyskusaj to tak aj ty a uvidíš po mesiaci ze aj on sám ti bude potom hovoriť keď príde s prace,či večer prídeš za ním 😉

autor
19. jan 2025

@gelifil ano, ma sedavu pracu, aj mi nievo hovoril, ze maju teraz velky projekt a je v strese. Ale vzdy nieco, najprv dieta pozera, potom ho boli hlava, je unaveny, maju vela prace, nevie sa uvolnit, ma stres z prace, pride domov a mam aj ja nejake poziadavky.

banderaska29
19. jan 2025

Tak mne to teda rozhodne príde ako správanie chlapa, ktorý milenku má. Takéto doprosovanie sa, v zmysle, že ty si tá iniciatívna, je dosť veľký prejav. Môžem ti povedať, že chlap, ktorý svoju ženu miluje, nemá výhovorku na to, aby jej poskytol objatie, lásku, istotu, intimitu. To, že ste spolu 17 rokov, nieje tiež dovod, aby sa takto choval. Máte byť spolu celý život, čo keď vám raz syn vyletí z hniezda a budete iba vy. Ja na tvojom mieste by som vyložila karty na stôl. Takto to proste ďalej nejde. Otvorene sa porozprávať, racionálne, že to nedávaš, že cítiš, že sa niečo deje, nech povie, čo ho buď trápi, alebo či v Tom je niekto tretí. Buď pripravená, že bude zatĺkať, resp. Nepovie, čo je vo veci, ale niečo je. A neponižuj sa. Ty si určite hodnotný a správny partner, aby ti patrilo to, čo si zaslúžiš. Lásku a rešpekt. A ten tvoj ti nič z toho nedáva, iba sa premáha. Držím ti palce 🙏

autor
19. jan 2025

@lenuska852 ja som uz skusala kadeco, aj kosielku, aj mi maleho strazila mama, boli sme sami na wellnese, na masaz, v noci spi tvrdo ako medved, nezobudim ho, skrabkanim ani obchytkavanim…a hlavne ja sa nechcem neustale snazit jedina. On sam neurobi nic.
Ani sa necudujem takto “zanedbanym” zenam, ze si niekoho najdu.

@banderaska29 nemyslim si, ze by mal milenku. On pracuje cisto v muzskom kolektive, zvacsa je na homeoffice, ide po maleho do skolky, hraju sa spolu. Ja ucim na strednej, poobede som doma. Nechodi ani na ziadne pracovne cesty. Nemyslim, si teda, ze by v tom bola ina. On je aj celkovo introvert, nema vela kamaratov, najradsej je sam.
Velakrat mi povie, ze ma miluje, ale vobec to neprejavuje…

gelifil
19. jan 2025

ak chces, ozvi sa mi😉

lenuska852
19. jan 2025

A okolkej chodí spávať,lebo ak malého o 20.00 ulozis do postele a zaspí zachvilu,tak o 20.30 neverím ze už tvoj muž spi.vtedy by si mala využiť príležitosť

oblecenie99
19. jan 2025

Možno by to chcelo takú poriadnu dovolenku vo dvojici...nemyslím wellnes na tri hodky, ale niekde zmiznúť aj na týždeň, bez malého, či? Znova si musíte nájsť k sebe cestu. Teda on k tebe.

autor
19. jan 2025

@oblecenie99 syna nechcem odlozit na tyzden prec, aj vikend by bol pre neho vela. Myslim, ze je uplne jedno, ci tam s nami bude alebo nie. On sa proste k nicomu nema.

@lenuska852 Ja si uz pridem ako zufalka, co sa jedina snazi a manzelovi je to jedno. Maleho ulozim spat a este si robim nieco do prace, poupratujem kuchynu, manzel sa zvacsa zakukli do paplonu a zaspi pri telke.

lenuska852
19. jan 2025

Tak keď úložisko malého,tak ty rýchlo sprcha a k manželovi,20 minút rýchlovka 😃a prácu aj kuchyňu spravíš po sexe. Vazne to takto praktizuj mesiac a uvidíš ze manžel bude chcieť nakoniec častejšie sex.moj by bol tiež tak ako tvoj keby niesom iniciativna.alebo daj sprchu pred tým ako uložis malého,a potom len dáš niečo sexi na seba,to je par minútová zalezitost.pre záchranu manželstva to sprav,inak nebudete vôbec sexovať a bude to horšie ako len raz za mesiac

autor
20. jan 2025

@lenuska852 lenze on ma odmietne. Myslis, ze som to uz neskusala?😀 vsak on mi pride ako asexual alebo ze ho vobec nepritahujem

autor
20. jan 2025

A to sa mam donekonecna strapnovat? Neviem, ci ma chapete. Ja som sa snazila, chodila som za nim, on sa proste len otocil a stale trepal nieco o tom, ze pocuje maleho plakat. Alebo povedal, ze dnes nie, je unaveny, boli ho hlava. Na kosielku, sexy pradlo len zahlasil, ze ci mi nie je zima. Tak ja neviem, cloveka to tiez donekonecna nebavi, ponizovat sa, snazit sa marne, byt neustale odmietnuta. Potom sa citim ako ohavna, nepritazliva, zase si ist k nemu znizit sebavedomie uz naozaj nechcem. Podla mna mi len proste nechce povedat pravdu, ze uz ma asi nepotrebuje, nechce byt so mnou. Lebo ano, normalny muz by sa nenechaval presviedcat. 🙂

autor
20. jan 2025

A este dodam, ze sa o seba staram, cvicim, nie som rozkysnuta po porode ako niektore zeny. Bez nejakej urazky. Ked sa pozriem do zrkadla, som so sebou spokojna. Pridem potom za manzelom po 165x mi povie nie, mna to zase len “zrani” a rozmyslam, co je na mne zle, co je na mne nepritazlive. Nechodim doma ako strasidlo, vo vytahanych teplakoch. Neviem, co mam este urobit pre zachranu manzelstva. Mozno si najdem milenca a aj s tym bude manzel OK..🤷🏻‍♀️

tiezjedna
20. jan 2025

@gribka1 sex v posteli... My sme spolu viac než 20 rokov a sex v posteli je fakt výnimka. Je x iných, lepších miest. S tou blízkosťou máš asi pravdu, to je o inom. Ale viem si predstaviť, že niekomu to vyhovuje...

0kristina0
20. jan 2025

Chybu si urobila hned pri narodeni syna. Muzi su na to obvzlast citlivy. Odsunula si ho na vedlajsiu kolaj, tvoju pozornost mal iba tvoj syn. Tam ste sa odcudzili a pokracovalo to dalej. Ty si sa zbadala ked maly vyrastol a vsetko sa okolo neho ustalilo. Toto je velmi bezna chyba vo vela manzelstvach. Preto sa aj hovori, ze dieta preveri vztah. Je naozaj mozne, ze muz je s tebou uz iba kvoli synovi ale to si musite uprimne vykomunikovat , ci obaja chcete ozivit city alebo pojdete od seba.

0kristina0
20. jan 2025

A je velmi pravdepodobne, ze niekoho ma, pripadne, uz je do niekoho zahladeny.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
20. jan 2025

darmo ti bude niekto hovorit, že ťa ĺubi, ked ta nechce..a on musi vidieť, že ťa to trápi...a je mu to jedno..
povedz mu, že dnes večer ideš s Jožom na večeru 🙂 dojdi o tretej ráno, a ked ani toto s ním nepohne 🙂 už potom neviem..urob to 3x za sebou a uvidíš či aspoň okom mrkne z toho gauča alebo sa ťa spýta, či si sa dobre bavila

lenicka298
20. jan 2025

Keď píšeš, že si skúsila skoro všetko a nič z neho, tak by som s nim hodila otvorený rozhovor. Ze ak ta ľúbi, a chce byť s tebou aj naďalej, tak to musíte riesit. Opýtala by som sa ho, či chce žiť takto do konca života, pretože ja nie. A ak mi nemieni dať najavo snahu to zmeniť a ukázať, že ho priťahujem, tak sa nájde niekto iný, kto mi to najavo dá... Nedokázala by som takto žiť

denkabemommy
20. jan 2025

Mali sme s manželom podobnú krízu, keby som to tu napísala, tak 99% žien by mi napísalo, že ma druhú a nie nemal 😅. Ale došlo to do bodu, kedy som povedala, že buď obaja niečo zmeníme alebo končíme.. vieš čo som zistila? Môj muž si ani neuvedomoval, že je vo vzťahu niečo zle. Od tej jednej vety, čo som mu povedala sa náš vzťah začal meniť a to neskutočne k lepšiemu, ja som postupne potom dávkovala, čo sa mi nepáčilo na jeho správaní, on zas mne. Začali sme sa viac rozprávať, spávať v jednej posteli atď. Takže možno to chce len otvorený rozhovor alebo upozornenie, že sa vám rúca vzťah 🙂

gribka1
20. jan 2025

@tiezjedna No samozrejme je posteľ určitý symbol možného sexu, kde všade sa prevádza, to radšej nerozoberám. 🤣V ich prípade nie je veľmi tam ani tam, dolezite je, aby to vyhovovalo obom, čo nie je tento prípad.

obludamala
20. jan 2025

Ja som sa kvoli tomuto rozviedla, po case som mala absolutne nilove sebavedomie, ako handra, ktoru ani vlastny muz nechce. Tetaz som stastne rozvedena par rokov, mam partnera a vsetko je super. Hlavne nezahod cely zivot s niekym, s kym to nie je dobre

obludamala
20. jan 2025

Nenechaj si znicit sebavedomie. Ja som sa z takeho ,,vztahu” davala roky psychicky dohromady

autor
20. jan 2025

@0kristina0 nikto ho vsak zo spalne nevyhadzoval, on sa chcel vyspat. Odsunuty na druhu kolaj nebol. Ja som sa vzdy snazila byt s nim aj ked som bola vycerpana.
Este ma napadlo, ci nema nejaku traumu z porodu. Dost dlho to predychaval. 😀

@karolinakr to skusim, dakujem. uz mu to dnes poviem, ze v piatok ostava so synom a chystam sa na drink. Ci sa vobec opyta s kym.. otvoreny vztah by som sama nechcela, bud vztah so vsetkym alebo pojdeme od seba. Aj s tym sa uz pohravam. Aj nad rozvodom uvazujem.

@0kristina0 aj to je moznost, ale ozaj neviem odkial by ju nabral a kde by s nou spaval, ked je len doma, v praci alebo so synom. A nie je to ten typ chlapa, po ktorom vsetky zeny saleju. Uz som aj zvazovala mu popozerat telefon, on ho neskryva, kolkokrat ho aj zabudne doma.

@obludamala chapem, tiez je mi z toho celeho zle. On mozno ani nevie ake je to neprijemne.

autor
20. jan 2025

@denkabemommy tiez si myslim, ze v tom druha zena nie je. Podla mna by sa inak spraval, on celkovo nevie klamat. A hlavne, neviem kde by ju vzal. V praci su len muzi, 80% ma homeoffice, nechodi na ziadne sluzobky, nechodi von na pivo, celkovo nepije, nepozera zapasy v krcme. On vezme syna v sobotu na vylet a pochybujem, aby tam tahal nejaku tretiu osobu. Syn by mi isto povedal, jemu sa usta nezatvoria a vsetky detaily mi vzdy porozprava. Myslim teda, ze ina v tom nebude.

karolinakr
20. jan 2025

otvoreny vztah je blbosť, ked ho miluješ, to je jasné..

naniki
20. jan 2025

no,pod lampou je najväčšia tma.....toto všetko,čo vylučuješ na základe jeho správania nemusí byť pravda,píšeš že homeof. - takže je doma sám....Ja aj napriek odporkyniam by som v takej situácii prelustrovala notebook, históriu - aké stránky navštevuje keď nie si doma - tam mnohé našli rozuzlenie celého príbehu nezáujmu....ktovie,možno ťa to uvedie do obrazu,prípadne telefón.....osobne si myslím,že si už vyčerpala všetky možné alternatívy - lebo lákať muža po 17 rokoch v saténovej košieľke a tangáčoch mi príde skôr smiešne,ako účelné....takéto malé javiskové formy,ktoré si doteraz nerobila určite aj jemu prídu divné a čudné - a možno sa v duchu smeje,lebo ON je už mysľou inde.Alebo je to potom zdravotný problém,ktorý zakrýva - lebo je mu nepríjemne o tom hovoriť - iný dôvod nevidím....

naniki
20. jan 2025

a ešte k tomu drinku - fabulovať,že aha - bububu ja idem teraz žiť,predstierať a vymýšľať Jožka,Jurka a pod. - že ťa zvú na drink a pod. - mi príde tiež smiešne - také až priam detinské....treba vec riešiť pragmaticky,racionálne v snahe poznať príčinu a samozrejme ju riešiť.AK riešenie nemá - odísť....

denkabemommy
20. jan 2025

Naozaj sa s ním nejak porozprávaj, ja som môjmu mužovi povedala len jediné “ty nevidíš, kam náš vzťah speje? ja takto dopadnúť nechcem, ideme na tom pracovať?” Jemu bolo v ten večer strašne zle -migréna, on mi na to nič ani nepovedal, šiel si ľahnúť a ráno vstal ako iný muž, aj keď to trvalo takmer rok dať do úplne ideálneho stavu, obaja sme veľmi chceli.
Ak však jedna strana nechce, je lepšie to nesiliť a odísť, ale až po snahe to riešiť 🙂

obludamala
20. jan 2025

Neviem, ja som to fakt zazivala roky. Proste som sa citila doma ako inventar. Nikto sa o mna nezaujimal a pod. Radsej si doslova sam vyh..nil ako mat sex so mnou. Jedenho dna som sa zbala a spytala samej seba, ci takto chcem zit do nejakej 70ky a zahodit zivot s mespravnym vhlapom (a pritom to nie je zly chlap). Rozhodnutie odist bolo jednym z mojich naj rozhodnuti v zivote. Konecne zijem plnohodnotmy zivot, ako chvem ja a syn