Manžel si našiel inú
Pred týždňom mi manžel pri hádke s hnevom vykričal, že si našiel inú " babu" a so mnou sa chce rozviesť. Máme dospelé dcéry na vysokej škole. Treba im teda prispievať na štúdium, bývanie a stravu, aby mohli školy dokončiť. Máme obidvaja už cez 50 rokov a spolu sme 28 rokov. Brali sme sa z lásky. Bývať sme išli k jeho rodičom. Bol to horor. Tak som si myslela, že keď už ich nebude, bude dobre. Ako som sa veľmi mýlila. Manžel celý život chlastal prvú ligu. Doma robil bordel, urážal má, aj vyháňal. Dom zdedil. Je jeho, aj keď roky čo tu žijem prerábame...Nechala som tu celý život, zdravie, aj peniaze. Teraz hoci pracujem, nemám si za čo a kde zariadiť nový život. Problém sú dcéry na škole a k tomu môj pes, ktorý je naučený na dvore. Možno sa mi budete čudovať, ale strašne ma to priznanie zasiahlo. Ja ho mám stále rada a neviem si predstaviť život inde a bez neho. Všimla som si, že asi mesiac nič nevypil. Ešte pred tromi mesiacmi sme mali styk. On kvôli nám neprestal piť. Ale kvôli nej. Nič mi bližšie nechce povedať. Tvrdí, že s ňou nespal, ale so mnou je nešťastný. Celé večere mu pipa mobil, čo si predo mnou bez hanby vypisujú. Mobil si stráži . Neviem kto je to. Keď sa ho pýtam, čo ďalej a kto je to, tak len mlčí. Keď sa ho dcéra na to pýtala tak jej povedal, že áno má niekoho. Ale nepovie jej koho lebo to je jeho život a jeho rozhodnutie. Dcéry mi radia odísť a nechcú sa sem vracať. Som zúfalá len revem, nadávam mu, som odsťahovana v inej izbe. V práci sa neviem sústrediť. Ležím a nevládzem nič. Neviem či mám odísť, či ostať ako sa to vyvŕbi...som hotová. Od neho by som toto nikdy nečakala. Vždy odsudzovali tých, čo to urobili. Dokonca upodozrieval mňa. Nemal ale žiadny dôvod.Asi viem, že mi poradíte odísť. Ale skôr som sa chcela len vyrozprávať.
@karolinakr Nepozrel.
@anonym_autor čiže ty dcéram platíš všetko, školu, bývanie aj stravu, a teda všetko? Platíš nájom aj jednej, aj druhej dcére?
@anonym_autor jaj, čiže nemaju svoj byt, žeby si mohla k nim isť, to je škoda.. a čo hovoriš na to, že teraz maš myslieť v prvom rade na seba?,..muž si už pozrel konverzaciu, predpokladam, že robí ďalšie kroky v tvoj neprospech
@karolinakr to bol nejaky uboziak co si myslel ze je stale anonymne 😂. Akurat ked vymazes komentar ktory nie je anonymny, ukaze tvoj nick ze ano @samo780 . Si sa vyfarbil/a
@anonym_autor ostala by som v dome aspoň zatiaľ ...ale stopla by som swrvis(varenie, žehlenie, pranie a upratovanie). Zacni zit zivot pre seba. Zacni chodit na niečo cvicit, turistika . Ak mas kamosky tak s nimi vecer do kina , vino....nech vidí, že nesedis v kúte ale vieš zit svoj zivot aj bez neho. A odkladam si peniaze bokom. Poprípade čas , ktorý si venovala starostilivosri o domácnosť by som možno využila na niejaku brigadu lde by som si čo to zarobila. Času mas určite veľa keď mas deri preč z domu.
@anonym_autor s ešte by som bola hnusiba hnusná a všade v dome by som nechávala otvorené fľaše vina a alkoholu.. neboj sa , ta nová keď ho prekukne, pokial to nie je niejaka chudera , čo jej je jedno s kým je tak ho kopne do riti ....neverím, že nájde ďalšiu ženu , ktorá bude zit s alkoholikom....ale ty sa buchol a zacni zit svoj zivot. Pokial si zdravá a mas prácu a nezatrpknes mas šancu ešte na krásny zivot
@anonym_autor ostala by som v dome aspoň zatiaľ ...ale stopla by som swrvis(varenie, žehlenie, pranie a upratovanie). Zacni zit zivot pre seba. Zacni chodit na niečo cvicit, turistika . Ak mas kamosky tak s nimi vecer do kina , vino....nech vidí, že nesedis v kúte ale vieš zit svoj zivot aj bez neho. A odkladam si peniaze bokom. Poprípade čas , ktorý si venovala starostilivosri o domácnosť by som možno využila na niejaku brigadu lde by som si čo to zarobila. Času mas určite veľa keď mas deri preč z domu.
@lala123 Ťažko odkladať. Platím 700 dcére. On druhej 650. Ale to sú min. výdavky. Na stravu keď prídu deti domov dávam len ja. Aj drogéria...on kupuje stravu len sebe...Takže ja platím oveľa viac.
@lala123 Ťažko odkladať. Platím 700 dcére. On druhej 650. Ale to sú min. výdavky. Na stravu keď prídu deti domov dávam len ja. Aj drogéria...on kupuje stravu len sebe...Takže ja platím oveľa viac.
@anonym_autor Keď treba na poistky pre ne, obuv zimnú...ja. poraďte mi čo s Vianocami? Rozmýšľala som, že pôjdem na štedrý deň k rodičom aj s deťmi...
@anonym_autor
@anonym_f7683e ty si vyštudovala VŠ tak, že si sa sama komplet živila? Ak áno, klobúk dolu
@anonym_771ab9 ano, napriklad ja som to tak na VS mala. Este aj pridavky a male vyzivne som nechavala mamine s mladsou sestrou, lebo im to nevychadzalo.
@anonym_autor Keď treba na poistky pre ne, obuv zimnú...ja. poraďte mi čo s Vianocami? Rozmýšľala som, že pôjdem na štedrý deň k rodičom aj s deťmi...
@anonym_autor on chce na vianoce ostať doma? Nech ide on prec a ty s deťmi si spravte Vianoce doma bez neho.
@anonym_autor on chce na vianoce ostať doma? Nech ide on prec a ty s deťmi si spravte Vianoce doma bez neho.
On je doma aj každý víkend. Tak asi aj na Vianoce. Neviem kedy sa s ňou stretáva. Telefonujú, píšu si. Možno keď som v práci a on má poobednú zmenu.
@anonym_autor skús sa poradiť s nejakým právnikom alebo tu sa spýtať radu odborníka. Musíš mať na niečo nárok z toho domu keď si manželka a žiješ tam dlhé roky a investovala si tam veľa aj ty….
V prvom rade by som zistila načo mám právo ako manželka. Mrzí ma to, musi to byt strašný pocit.
Drž sa
On je doma aj každý víkend. Tak asi aj na Vianoce. Neviem kedy sa s ňou stretáva. Telefonujú, píšu si. Možno keď som v práci a on má poobednú zmenu.
@anonym_autor máš nárok na polovicu splátok hypotéky a vyplatenie zo všetkého majetku zariadenia domacnosti polovicu. Vyhodiť ta nemôže musel by ti nájsť úbytko.
Na Vianoce chod s deťmi k rodičom.. pomôže ti jedine skryť slzy a ukázať samostatnosť.. slzy a prosby čiže city žiaľ na chlapov kt.maju milenku nezaberajú, skôr opacne
@anonym_autor máš nárok na polovicu splátok hypotéky a vyplatenie zo všetkého majetku zariadenia domacnosti polovicu. Vyhodiť ta nemôže musel by ti nájsť úbytko.
Na Vianoce chod s deťmi k rodičom.. pomôže ti jedine skryť slzy a ukázať samostatnosť.. slzy a prosby čiže city žiaľ na chlapov kt.maju milenku nezaberajú, skôr opacne
@anonym_fed90e Máš pravdu. Dnes na mňa nakričal že tá jeho je odomňa mladšia o 5 rokov. A že ja som dobrá len na to, aby som mu tam upratovala. Že on je tam doma a môže si robiť čo chce.
@anonym_fed90e Máš pravdu. Dnes na mňa nakričal že tá jeho je odomňa mladšia o 5 rokov. A že ja som dobrá len na to, aby som mu tam upratovala. Že on je tam doma a môže si robiť čo chce.
@anonym_autor Ako na takéto jeho slová reaguješ ty?
@anonym_autor Ako na takéto jeho slová reaguješ ty?
@tatiana288 Zle. Krikom a plačom. Už viac mi nemôže ublížiť.
ako ho moʻžeš lubit? to je strašné ako sa spraval...on už bol taky aj predtým, len ty si mala klapky
@anonym_autor prečo sa s ním rozprávaš?
Veľmi mi pripom8nas reálnu ženu, ktorej muž pil prvú ligu, hocikedy ju vyhadzoval z bytu, robil cirkus atď...a ona ziarlila, keď išiel k susede vymeniť žiarovku....
Pozri si spoluzavislost.
Dcéram vysvetli na rovinu ako sa veci majú, ak chcú ďalej študovať nech si hľadajú brigády a nech sa obrátia na ocinka čo vypisuje, že ich bude stále podporovať.
Prestaň kričať a robiť scény. Načo sa zhadzuješ? Ak pil celý život prvú ligu dávam mu mesiac maximálne ešte.
Ty vyhľadaj pomoc právnika a psychológa lebo si spoluzavisla a keď to nebudeš riešiť budeš veľmi trpieť.
Nech si ho ta druha berie. Zrejme si jeden druhého zaslúžia.
Nedáva ti peniaze, neplat.
@tatiana288 Zle. Krikom a plačom. Už viac mi nemôže ublížiť.
@anonym_autor Ja viem, že to bolí, ale plačom nič nezmeníš a hlavne nič nevyriešiš. Chceš, aby si užíval pohľad na to ako ťa zlomil? Daj mu najavo, že na neho kašleš. Zatni sa a na jeho poznámky len mykni plecom. Skús si nájsť spôsob ako si užiť slobodu, ktorú si dostala. Neupratuj mu, var si len pre seba, per si len svoje prádlo, nerob mu slúžku. Kúp si zákusky a s vyloženými nohami si ich vychutnaj. Začni si plánovať budúcnosť, v ktorej nebude a ver, že raz budeš spokojnejšia bez neho.
Mám strašnú chuť zistiť kto je to a ísť za ňou. A poriadne jej vynadať. Rozbila mi rodinu, pripravila nás s dcérami o domov po 28 rokoch. Nech je ako chce bolí to.
Zatiaľ nepodal on ani ja o rozvod. Dokedy nemám kam ísť a za čo, ostávam tu.
Mám strašnú chuť zistiť kto je to a ísť za ňou. A poriadne jej vynadať. Rozbila mi rodinu, pripravila nás s dcérami o domov po 28 rokoch. Nech je ako chce bolí to.
@anonym_autor Tomu rozumiem, ale v čom to pomôže? On potom bude utešovať ju a zvozí teba. A prepáč, ale vašu rodinu rozbil tvoj muž. Mňa ale zaujíma, ak by za tebou prišiel, že si to rozmyslel a chce ťa späť, čo by si robila?
@anonym_autor a čo ty riešiš cudziu ženu,máš hovado doma,ty si tiež nie ok a ty chces nadávať niekomu inému ,že ste si rozbili vy dvaja s mužom rodinu?
@anonym_autor Tomu rozumiem, ale v čom to pomôže? On potom bude utešovať ju a zvozí teba. A prepáč, ale vašu rodinu rozbil tvoj muž. Mňa ale zaujíma, ak by za tebou prišiel, že si to rozmyslel a chce ťa späť, čo by si robila?
@tatiana288 čo je na tom ,že tomu rozumieš ,riešiť iného za svoje chyby?
@tatiana288 čo je na tom ,že tomu rozumieš ,riešiť iného za svoje chyby?
@minenkaa Rozumiem tomu hnevu, ktorý voči nej má. Tomu, že si myslí, že sa jej uľaví. Ja viem, že za to môže jej muž, ale rozumiem jej pocitom, ona to teraz vníma inak.
Ja nechapem takéto ženské ako ty ,cele manželstvo je na hovno a ešte sa cudujes,že to konci
@minenkaa Rozumiem tomu hnevu, ktorý voči nej má. Tomu, že si myslí, že sa jej uľaví. Ja viem, že za to môže jej muž, ale rozumiem jej pocitom, ona to teraz vníma inak.
@tatiana288 aký hnev voči človeku mimo rodiny,veď to je choré a ešte si myslieť ,že by to mohlo byt to správne
Autorka,čo keby si sa postavila pred zrkadlo a nadala tomu pravému človeku,čo ti drbe život

@anonym_autor jaj, čiže nemaju svoj byt, žeby si mohla k nim isť, to je škoda.. a čo hovoriš na to, že teraz maš myslieť v prvom rade na seba?,..muž si už pozrel konverzaciu, predpokladam, že robí ďalšie kroky v tvoj neprospech
@karolinakr Nepozrel.