Exmanžel si našiel novú rodinu: Ako sa s tým vyrovnať?
Ex si našiel novú priateľku, zrejme aj čakajú dieťa. Neviem prečo, ale veľmi ma to zasiahlo. Veľmi veľmi. Viem, že s ním by som už nechcela žiť, nebol dobrý manžel, veľa mi ublížil, ale v mojom srdci ostane navzdy. Prečo to v živote je takto ? Ja čo som sa najviac obetovala, porodila 3 deti , sama sa o ne strala aj starám, najviac milovala a nakoniec som skončila sama ... 😥 A on ? Vysmiaty, niva žena , nový život všetko ...
Čo bráni tebe si nájsť nového partnera a vybudovať si nový život s ním tiež? Miesto toho sa zozieras závisťou a sebaľútostou? Život nie je ľahký a ani fér.
@anonym_autor odpusti mu a zacni zit co najviac v pokoji. Zi dna na den. Pribeh nie je u konca, nevies ako dopadnu. Zi pre deti a vyhlafaj aj duchovnu pomoc a modlitbu.
Čo bráni tebe si nájsť nového partnera a vybudovať si nový život s ním tiež? Miesto toho sa zozieras závisťou a sebaľútostou? Život nie je ľahký a ani fér.
@jblheart žeby tie tri deti na ktoré je sama? nedostatok casu a zodpovednosť voči nim, ak príde do rodiny nový ocko?
V akom veku sú deti? Každopádne žiarlivosť (na svojho ex) je pozvánka k tomu aby si sa pozrela na svoj vlastný život a zhodnotila v čom všetkom si nespokojná a prečo a začať zmeny, začať od seba a riešiť to ako to máš v živote ty a zistiť čo ťa robí šťastnou. Starať sa o tri deti a venovať im všetku lásku, urobila si maximum pre druhých teraz je čas spraviť maximum pre seba 🩷
skús terapiu u psychológa, pomôže ti veci spracovať a získať odstup a nadhľad, neboj aj ty budeš šťastná deti nebudú maličké naveky, vyrastú a bude fajn
Keď ti ex ubližoval, teš sa, že nejaká iná žena ti pomohla zbaviť sa ho.
@anonym_autor uzavrieť kapitolu, ako máte poriešené deti?
Odpusť sebe, vyplač sa... Napíš si na papier prečo ste sa rozviedli, ci ti robil ako sak tebe správal....
Povedz si že toto už nepotrebuješ, že tie pekné spomienky a vaše deti máš v srdci...
Že to dáš 💪, si silná ....
a nezabudni čo má prísť tak príde, treba mať pozitívne myšlienky a nezožierať sa jeho šťastím.....
hej , je to nespravodlive chapem,,,,, ale povedz si, bolo vase manzelstvo stastne,, citila si, ze ty a deti ste pre manzela celym svetom? Hadali ste sa? ...a nie hadky nie su bezne vo vsetkych manzelstvach,,, skus pochopit, preco sa to stalo,, bol suknickar vzdy,, alebo len nejaky skrat? Ked si to vysvetlis,,, lahsie sa s tym vyrovanas.... urcite mas horsiu startovaciu poziciu na novy vztah,, ale nejako sa musis cez to preniest, mate spolu 3 deti, je zrejme, ze sa asi budete este stretavat, tak nech ta tieto stretnutia bolia co najmenej
Je to nespravodlive. Ale pozri. Co pomaha mne, ked si myslim ze zivot nie je fer? Poobzerat sa naokolo.
Ok, mala si chrapuna chlapa. Ale mas 3 decka, ktore podla Tvojich slov milujes. Nemas v okoli nikoho, co nemoze mat deti? A kolko kvoli tomu trpi, alebo si vytrpel? Ty sice nemas chlapa a je Ti to luto - ale nepoznas v okoli zenu, co chlapa doma mala, ale bol to len alkohol a bitky?
Ja mam kamaratku, ktorej nedavno umrel manzel a mala doma parmesacne babatko. Dalsiemu kamaratovi ochorela manzelka, vela casu jej neostava. Maju doma babatko a skolkara. Ja napr mam dobreho muza, dom, tri deticky, a to tretie tazko chore. Ako to vplyva na rodinu, manzelstvo, pracu a kazdodenny zivot, to nepochopis, ak si to nezazila.
Cim skor sa stotoznis a vyrovnas so svojim trapenim, tym lepsie. Mozno si hovoris "preco prave ja?". No takto... a preco nie prave Ty? Chces vymenit osudy ci trapenia inych? Ver, ze velakrat nechces.
Chod pozriet do detskych nemocnic, pohybuj sa tam iba den. Alebo ked som lezala na gyn s tazkostami, pocuvala som pribehy zien na okolo, co oni ziju alebo zazili. Veru, zivot je nefer. Ale musime zit najlepsie ako vieme. A mne naozaj pomaha uvedomovat si nie to, co nemam, ale to, co mam! Drz sa, ono to nebude take zle, ale neuzieraj sa tym, vypusti to z hlavy. Cim skor, tym lepsie pre Teba. Ono ani tam to nie je vsetko take ruzove, ako Ti to mozno vyzera...
bolo by ti lepšie na duši, ak by sa tvoj ex trápil, nikto by ho už nechcel a do konca života by trpel? Čo by ti do tvojho života dalo jeho utrpenie? Veď rodičia ste obaja, spoločné deti dávaj aj jemu na víkendy, nech sa stará. Či nemá záujem, alebo ty nechceš aby s ním boli?
S mojím ex sme 25 rokov po rozvode a keď si našiel priateľku ,tak som mu neskutočne priala, lebo čo v živote dávaš,to aj dostávaš.Neskor som mu bola na svadbe a potom on d manželkou na mojej.Nenávisť plodí iba nenávisť.
bolo by ti lepšie na duši, ak by sa tvoj ex trápil, nikto by ho už nechcel a do konca života by trpel? Čo by ti do tvojho života dalo jeho utrpenie? Veď rodičia ste obaja, spoločné deti dávaj aj jemu na víkendy, nech sa stará. Či nemá záujem, alebo ty nechceš aby s ním boli?
@anonym_bedfe8 Ja mu to prajem , ale je to ťažké prijať , keď vieš že ku mne sa správal zle , a zrazu úplný opak ...
@anonym_autor s 3 deťmi si neviem či niekoho nájdem a hlavne si nechcem nájsť niekoho len preto, že on má ...
@anonym_bedfe8 Ja mu to prajem , ale je to ťažké prijať , keď vieš že ku mne sa správal zle , a zrazu úplný opak ...
@anonym_autor ale ty nemôžeš porovnávať vás zivot a jeho nový zivot ,absolutne zbytocne
@anonym_autor Zatiaľ. Čo ak aj k nej sa časom začne správať ako k tebe ? Možno ti jedného dňa zaklope na dvere či napíše že jej spravil čo tebe a čo má robiť.
Typek asi za vela nestal ako manzel (spraval sa ku mne zle) ani ako otec (starala a staram sa o deti sama), no neviem, asi si uz z neho zblbnuta, ale mne by taky pako absolutne nechybal. Co presne ti chyba? Ze neplati polovicu najmu? Zbavila si sa gule na nohe, buchaj sampano.
@anonym_autor nova zena este nevie aky pruser ju caka. Bohuzial on nebude dobrym manzelom pre nikoho. Je to otazka casu. Ty si nerobila chybu a nie je to o tom ze si zlyhala a druha zena bude stastna a on bude konecne spokojny a iny. Nie. To sa nekona. Cyklus iba pokracuje na inom mieste s inou zenou nerob si starosti 😖
@anonym_autor a prečo až 3 deti, keď sa k tebe správal zle?
@anonym_autor a prečo až 3 deti, keď sa k tebe správal zle?
@anonym_117067 Toto je otazka, ktora sa bude na MK riesit večne a aj tak sa nevyriesi.
@anonym_autor nova zena este nevie aky pruser ju caka. Bohuzial on nebude dobrym manzelom pre nikoho. Je to otazka casu. Ty si nerobila chybu a nie je to o tom ze si zlyhala a druha zena bude stastna a on bude konecne spokojny a iny. Nie. To sa nekona. Cyklus iba pokracuje na inom mieste s inou zenou nerob si starosti 😖
@anonym_e6c270 ďakujem , presne také pocity mám , že som asi ja zlyhala... Že druhej nebude vadiť to čo mne, alebo, že on sa bude ináč správať k nej ako sa správal ku mne ... Proste bol to môj manžel , jasne že sa neviem úplne oddeliť od neho, preto som z toho taká
@anonym_autor Ked si bola ty prvykrat tehotna, spraval sa k tebe uz vtedy zle, alebo az po rokoch? Alebo opakuje ten isty cyklus ako pri tebe, ked si aj ty naivne verila na jeho kvality na zaciatku vztahu? Never tomu, ze on sa nejak zazracne zmenil pri tej novej zene. Ak je to clovek, ktory nie je dobry manzel a otec, bude tieto vzorce opakovat aj pri nej, ked opadne prvotna zamilovanost. Ty mas v hlave toto “co ak pri nej je vsetkym, co pri mne nebol”, sama to dobre poznam, ale je to malo pravdepodobne.
@anonym_autor mozno ta ukludni, ze k tej novej sa casom bude spravat ako sa spraval k tebe. Vsak aj ty si si nim bola na zaciatku stastna a pozri ako to skoncilo. Ta nova ani nevie do coho ide. Naozaj jej to co ju caka a co si zazila ty zavidis?
Bud rada, ze uz nie je s tebou, s vami. Toto si zopakuj zakazdym, ked ta zacne premahat smutok za blbcom, ktory vam pokazil zivot.
@anonym_autor ale veď ľudia sa vyvíjajú, možno po nevydarenom vzťahu s tebou na sebe pracoval a je schopný sebareflexie. Alebo je schopný len pretvárky pri novej žene a dopadne to tak isto zle ako keď bol v manželstve s tebou.
Veď to je úplne jedno, ty sa hlavne staraj o deti a seba. A hlavne si 10x prečítaj túto tvoju vetu: " Ja čo som sa najviac obetovala, porodila 3 deti , sama sa o ne strala aj starám, najviac milovala a nakoniec som skončila sama"
Tí, čo seba nemajú radi, ktorí seba dávajú na posledné miesto, sa stávajú onucou aj pre ostatných. Takže žena vzchop sa, začni sa mať rada, mysli na seba, dožič si čo sa dá, plň si sny ako sa len dá. Pozeraj dopredu, nie dozadu.
@anonym_e6c270 ďakujem , presne také pocity mám , že som asi ja zlyhala... Že druhej nebude vadiť to čo mne, alebo, že on sa bude ináč správať k nej ako sa správal ku mne ... Proste bol to môj manžel , jasne že sa neviem úplne oddeliť od neho, preto som z toho taká
@anonym_autor uz len to ze sa citis vinna je dokaz ze si robila maximum a mylne mas dojem ze ty si chybna. V manzelstve si sa snazila pracovat aj na jeho casti vo vztahu za neho no nestacilo to / ako ja/ . Tak to byva pre dobrotu na zebrotu. Necuduj sa ked panko za rok bude otravovat a bude sa chciet vratit. Bude rovnaky. Mne je luto buducej partnerky mojho exmanzela. Kazdu zlikviduje ak neutecie v cas a ma aspon kvapku zdraveho rozumu.
este nevies ako sa bude k nej spravat o 15 -20 rokov, vsetko je na zaciatku pekne

Dnes maloco vydrzi cely zivot. Ludia su sebecki. Najdes si aj ty niekoho, ked budes chciet. Prestali ste si po rokoch rozumiet, nikto nie je ten zly, cas, starosti, malo snahy ohlodaju aj silne vztahy. Je cas zacat novy zivot ...