icon

Manžel si píše si emaily a sms s inou

timka4
5. mar 2014

Sme manželia 6 rokov. Minulý rok som našla manželovi zamilovanú sms od nejakej ženy. Keď som ho konfrontovala, najprv zatĺkal kto to je, no keď som pritlačila, povedal, že sa s ňou spoznal pred dávnymi rokmi na jednom kurze angličtiny a že to medzi nimi riadne iskrilo. Ale keďže mala dva mesiace pred svadbou, nič z toho nebolo. Na druhý deň za mnou prišiel do roboty a zase sme to rozoberali, nakoniec z toho nič bolo to, že raz spolu spali, ale keďže mala pred svadbou, tak sa vydala a odsťahovala do iného mesta. Povedal, že nechce stratiť ani mňa ani bábätko, ktoré som vtedy čakala a prisahal, že sa s ňou nestretáva, len spolu cez telefón flirtovali. Tvrdil, že jej napísal, že ju už nebude viac kontaktovať a nech ani ona nekontaktuje jeho a že vymazal jej číslo aj maily. Momentálne je na služobnej ceste a nechal doma svoju schránku otvorenú, keďže niekedy potreboval pomôcť keď nebol v dosahu wifi. A na počudovanie, čo tam nevidím? Zase jej posielal fotky zo služobky a nepripadalo mi to, že to bolo teraz prvýkrát. Začínam sa utvrdzovať v tom, že on vtedy vôbec žiadne kontakty neprerušil a veselo si s ňou dopisuje. Tak ma to vytočilo, že som v tom návale zlosti hneď napísala, že s ním končím a keď teda nemôže byť bez nej, nech si ju berie. Zajtra má prísť domov a ja vôbec neviem ako sa zachovať. Isté je, že ma hrozne sklamal a už mu nedokážem veriť. V noci som skoro vôbec nespala a neviem ako sa tým mám vysporiadať :(

Strana
z5
guinevre
24. mar 2014

Ziadna zena nemoze "rozbijat" rodinu, ked to sam chlap nechce. Ved on je ten kt ta podvadza a klame. Na tvojom mieste by som stala pri svojom, nevedela by som cez to prejst, a ani by som ho uz nechcela. Nedovol si len v afekte jej nieco vypisovat, pred nim plakat, prosit ho, je to to najhorise co pre seba mozes spravit.

moonlight1210
24. mar 2014

@libusa57 podla opisu to pripomina juznu europu, magribu a dalej smer vychod.
Ale tam ma zena vystavne postavenie casto iba pocas pytaciek. V manzelstve je to uz (casto) inak. Nemusi byt pravidlo, samozrejme.
My tu nie sme zvyknuti na okamzite flirtovanie ci prihorlivu gentlemanskost. Posobi to na nas neseriozne.
Ale to sme zase my, viacmenej severania.

Viem ze odbirnici zvyknu odporucat pristup hier ale nechapem preco, lebo aspon na svk je ucinok kratkodoby, prchavy, iba zasyti prvotny dobry pocit zeny, no po dlhsej dobe je vsetko v starych kolajach a zvycajne viackrat opakovany trik straca ucinnost. Pokial nevyuzije rychly zisk a nevie si z neho urobit pevny zaklad na dalsie budovanie vztahu (co vacsina zien, zaslepena prvym uspechom, zial zanedba. Mysli si, ze toto je ten vytuzeny vysledok).
Ja som asi inak v manzelstve odchovana, lebo moj muz je velmi inteligentny a teda mnoho takychto trikov u nas nema sancu fungovat (rozhodne do prveho prekuknutia, ale to potom namiesto kratkodobeho zisku dlhodobo stracam body, lebo by si ma prestal vazit, ze sa tak ponizujem). Takze musim hladat ine pristupy.
Ale zase mat ineho muza, uz ho podvadzam od nudy. Lebo ineho chlapa by som si vedela dirigovat presne podla svojej chuti. 🙂 a to pozname - privela dobreho ta skazi. 🙂 tak je to asi karmou dane, ze kazdy si najde takeho, aky ho posuva vpred v rozvoji osobnosti a chapani.

libusa57
24. mar 2014

@moonlight1210 a nepadol by nahodou on v Tvojich ociach ako najprv?Pochadzame od toho ze muz podvadza.Tebe este zalezi ci padnes v jeho ociach a on slobodne si chrape s inou?Pre mna by neexistoval a nie este fair play.Ved kto bol prvy neuprimny?Zeny sme vselijake ,su take co dokazu odpustit aj hrat druhe alebo aj prve husle ale z dvoch.
Ja by som sa tak chovala prirodzene,tak ako som radila.Nemal by u mna co prekuknut.Bola by som fakt mrcha ako hrom!Asi by som najprv vyplakala samozrejme pod vplivom tych emocii ale nie pred nim.S nim by som sa nebavila a bola by som chladna a sla von vykecat sa s kamoskou a podobne.Urcite by som netrcala doma a dalej mu prala zehlila varila...u nas by to bol prevrat a rozvod.Deti ni deti.A urcite by som mu ukazala ze som sebestacna!A tiez by som nedala najavo ze je zo mna bez neho uz len troska,ale by som sa povzviechala (aj ked by mi to urcite nebolo jedno)ale tu nejde o ziadne herectvo ale o moju prirodu.Ja by som proste tak reagovala.Aj ked muza velmi lubim,toto by mu nepreslo!
Vsak ako by si reagovala ty?

libusa57
24. mar 2014

@guinevre presne!Ked zena ukaze ze je silna a odide,muz to zvycajne necaka a je v soku.Doteraz ho lubila vychadzala mu v ustrety a zrazu ju niet.Jeho muzske ego je v prdeli.Zvyk je zelezna kosela.A ked ju po mesiaci(dvoch troch )stretne zda sa mu krajsia ina a nakoniec sa chce vratit...vela takychto pripadov.
Ale ani ja by ho uz nechcela.

rencakm
24. mar 2014

@timka4 Ako to dopadlo s manzelom? Vyrieseny problem?

moonlight1210
24. mar 2014

@libusa57 to vsetko zavisi od toho ci s nim chcem ostat alebo odist.
Ty by si to vzala impulzivne. Ak ke ti to prirodzene, preco nie. Darmo sa budes nutit do ineho.
Ale u nas, Aj keby sa ti dodatocne rozlezalo, ze predsa len by si aj odpustila a vratila sa - u nas skor zabudni, aj ked nevylucujem, ze by suhlasil(zas toto sme este neskusali 🙂).
Zase u nas, ked sa vyberies svojou cestou, tak nou chod. A ja suhlasim, lebo je to take detinske balit kufre, deti, trieskat dvaremi, odmietat kontakt, zit trebars v chudobe ale s hlavou hrdo hore. A potom manevrovat ako sa vratit, ked emocie opadnu, aj srdce to spat taha, aj uz len na to dobre spominame.
Ked uz idem, tak idem. Buldozer ma spat nedotiahne. A preto si dobre rozmyslim co a ako a kedy a kde a preco.

A spat k teme: podviedol ma. Ak sa rozhodnem ist, vid ten buldozer. Ak sa rozhodnem ostat, tak konam tak, aby sme to ustali. Ak bude u neho zaujem.
A nie je to o druhych husliach. Ani prisposobovani. Je to o tom co chcem. Je to o tom znamom krku a hlave rodiny. Dnes je stylom byt priamy, lebo sa to poavzuje za znamku uprimnosti. Casto je za tym skor neochota mat trpezlivost, vediet predvidat, vediet si odriect pre buduci zisk, vediet najst kompromis a rovnovahu. Pod rovnovahou si casto predstavujeme, co chceme my a partner by mal chciet to, co mu mi davame. Zabudli sme pocuvat vnutrnemu hlasu, ktory nam jasne hovori, co partner naozaj chce ( inak zistila som ze o tomto pise aj kniha pat jazykov lasky).
A dost casto sa stretam s tym , ze ak sa zena tymto riadi, tak je podpapucnicka (reci typu: to by som nezniesla, nemohla, od takeho by som usla, mne by toto ten moj len skusil urobit, ...). A potom vidime ako jej on ide v ustrety a bokom kukame na toho svojho, ze toho by take ani netrklo.
Nuz preco?

Nesudim tvoj postoj. U vas asi finguje. U nas to ma ale kratkodobe ucinky. A od mrchy, ktora sa riadi pravidlom JA, cca traja chlapi z desiatich nakoniec nezdupkaju a ostanu cely zivot. Len my vidime prave tych troch. Zvysok je u milenky, resp. Druhej manzelky. A vtedy je uz z mrchy manzelky ubolena dusa, ktoru lutujeme a na neho nadavame.
Velmi nam chyba startena zenska diplomacia. Moc by nam ulahcila.

libusa57
25. mar 2014

@moonlight1210 pekne napisane!U nas to takto ani inak nefunguje lebo konkretne mna sa to vobec netyka.Som cerstvo vydata - rok a moj manzel ... taky sa narodil len jeden 😀 ...akoze pre mna 😀
Nie som najmladsia ale mudrosti nikdy dost... Mam kamosku ktora to momentalne riesi je perfektna inteligentna baba, chcem jej pomoct len neviem ako...po dlllllhodobom vztahu neperspektivnom konecne nasla muza ... Stastna... Dieta sa im narodilo a na Vianoce sa dozvie ze ma milenku( po cca 4 rokoch spolocneho zivota)
Akoze on sa zalubil ale nevie sa rozhodnut... Caka ako sa rozhodne milenka( vydata tiez) ale ona sa asi nerozvedie tak asi zostane s nou a dietatom.Ona ho velmi lubi a zatial nic neporiesila takze je aj to pravda ze je to velmi individualne ...

Strana
z5