icon

Manžel tají fajčenie: Ako sa s tým vyrovnať?

15. apr 2024

Ahojte, viem ze niektoré napíšete ze sa správame ako malé deti, ale zaujíma ma váš názor a pohľad na situáciu. Prosím bez zbytočných urážok a ponižovani 🙂
Takže pred par dňami asi 4-5 som bola celý deň so svagrom, staviame dom a manžel musel odcestovať do prace tak mi švagor pomáhal v ten deň. Samozrejme popri práci sme sa rozprávali, na konci dňa mi povedal ze už to nevydrží tajiť a musí mi to povedať. Povedal ze môj manžel tajné fajčí už dlho aby som o tom nevedela. (niektoré si poviete, no a čo) lenže môj manžel prestal fajčiť predtým ako sme sa dali dokopy, co už je nejakých 7 rokov a aj keď som mu stále počas vzťahu vravela ze nenávidím fajčenie a jednoducho by som takého človeka vedľa seba nevedela akceptovať mi povedal ze rozumie a ze sa nemusím báť ze on už s fajčením skončil davno. Od každého cítim cigarety na dva metre. Ako je možno že to dokázal predomnou tak dlho tajiť? Každopádne, keď sa vrátil v noci domov, začala sa hádka, plač, nervy.. Proste všetko z mojej strany. Naraz prišla taka facka ze fakt som nevedela čo mám robiť, ako mi toto mohol milovaný chlap tajiť a urobiť? A hlavne tajiť vyše roka... Na ďalší deň som mu povedala ze bud ja alebo cigarety, ze to akceptovať nebudem takže nech sa rozhodne. Najprv reči ze nieje 10 ročne decko ktorému budem zakazovať a potom ze mu nerobí problém s tým skončiť. Doplním teda ešte že hocikedy som z neho cítila cigarety na oblečení ale on ma kolegov ktorí fajčia a vždy povedal ze ved viem ze oni fajčia a on na páchne keď je pri nich. Niekedy som mu nasla zapaľovač v kapse a to povedal ze pri obede bol na stole a hral sa s ním a vzal ho do nechtiac. Ja sprostá som mu vždy uverila tieto blbé reči. Keď mi dal pusu nič z neho nebolo cítiť, preto tomu nechápem. Od vtedy už spolu nespíme, on spi v obývačke a ja v spálni. Povedala som mu ze moja dôvera v neho sa úplne zmenila a zničila, aj ze sa na neho už nedokážem ani pozerať, lebo klamať vyše roka do očí akože nevieme. Podľa mňa je to extrém. Dokonca raz som určite vedela ze si zapálil na oslave a aj to zapieral. Neviem ako ďalej, mame dve malé deti a ja neviem co robiť. Chyba mi zaspávanie vedľa neho ale zároveň som veľmi sklamaná z jeho správania. Co mam robiť, on nemá ani snahu mi k tomu niečo povedať, jednoducho každý večer ostane spať v obývačke. Bavíme sa úplne normálne, lenže správame sa k sebe ako súrodenci. Lenže ja mu nechcem len tak povedat ze no dobre je to ok. Vadí mi to a akceptovať to nebudem, keď som sa spýtala na dôvod prečo začal povedal mi ze z nudy. Lenže ja nemám v neho dôveru a on sa správa ze ho to ani nemrzí ani nič. Dnes večer keď príde sa ho opýtam ci mu teda takýto vzťah vyhovuje. Neviem co ďalej fakt..

doriiis
15. apr 2024

Nie,autorka neciham.Mne si ty a tvoje manželstvo úplne ukradnuté.Ked tebe to,čo robíš stojí za zničené manželstvo tak smelo do toho.Rozved sa a daj šancu mužovi nájsť nejaký normálnu ženu.Zien je na svete až az

tanapeta
15. apr 2024

Teba by som veru nechcela za manželku. Už len na základe tvojho príspevku a tvojich komentároch. Nie, že si len hysterka, ale aj posledné slovo musíš mať, pravdu len ty a neunesieš kritiku.

autor
15. apr 2024

@0kristina0 žiaľ vymazať sa nedá. A keby ju aj vymažem tak zase majú hrdinky pocit ze oni sú najlepšie a najspravodlivejsie sudkyne a poradkyne s 3 vysokými školami života ktoré všetko vedia a co nevedia tak si domyslia.

autor
15. apr 2024

@tanapeta vôbec neunesiem, ved už som vo veľa odpovediach aj napísala ze áno je to moja vina... A hádam odpovedať môžem keď je to moja téma, ci zase keby som napísala len príspevok a viac sa neozvala by si písala co? Ze troll??

mclissa
15. apr 2024

Ano aj mne vadi fajcenie, ale nerobim z toho taku dramu. Lebo moj manzel ma uplne ine prednosti ktore toto fajcenie uplne zatienia. Je to milujuci a starostlivy otec a manzel. Naucila som sa to akceptovat. Manzela som si brala uplne koli niecomu inemu a nie koli tomu ci fajci, alebo nie. Mna s tym neobmedzuje ani syna. Ocividne ani tvoj teba neobmedzuje ked ti to dokazal tajit. Dramatizujes to koli nicomu.

misicka31
15. apr 2024

Hrdinky?len preto,že máme iný názor na vec sme hrdinky?je to uhol pohľadu,odkiaľ beriete,že práve váš názor je ten správny???

autor
15. apr 2024

@doriiis veľmi by ma zaujímal tvoj život a tvoja rodina. Keďže v každej diskusii vyskakujes ako guma z predkožky a počítas lajky na komentoch 🙂 stavím sa ze doma tiež nemáš všetko ok tak si chodíš zvyšovať ego sem

thoughtfulweirdo
15. apr 2024

Ja by som sa na tvojom mieste teraz manželovi ospravedlnila za tvoju nevhodnú formu komunikácie a zároveň mu s kľudom povedala, že dobre vie, že sa ti momentálne hnusí, takže už sa k tomu nebudeš ďalej vyjadrovať a karhať ho, ale je jeho voľba, či sú mu prednejšie komíny do huby alebo fyzický kontakt s manželkou. Ak sú mu prednejšie tvoje dotyky a bozky, rada mu akokoľvek pomôžeš s odvykaním. A potom by som to nechala na neho.

autor
15. apr 2024

@mclissa hlavne kvôli klamstvo som tu písala, ktoré aj naďalej pretrváva 🙂 ci zase sme nedocitali?

rodomila
Autor odpoveď zmazal
tanapeta
15. apr 2024

Na tvojom mieste sa skludním, idem rovno za ním a ospravedlním sa mu za neprimeraný výstup a dám mu pusu. A ver tomu, že mu to bude viac ľúto a aj on sa ospravedlní. Zmeň správanie voči nemu a ver, že pri každej zapálenej cigarete ju možno zahasí lebo si spomenie, že si normálna a nechce ta raniť ani klamať. Som vydatá cez 20 rokov a vždy sa najlepšie všetko vyriešilo s kľudom a pusou. Vtedy je človeku skôr všetkému viac ľúto ako keď mu urobíš cirkus. To si skôr povie, dobre jej tak

autor
15. apr 2024

@thoughtfulweirdo áno plánujem sa s ním takto porozprávať keď príde z prace. No bojím sa zase nasilu hraneho smiechu a pod..

doriiis
15. apr 2024

Kľud autorka,kľud....nehysterci aj tu.
Normálne sa ťa pýtam.Stoji ti rozpad manželstva za toto?

thoughtfulweirdo
15. apr 2024

Anonym, ak sa rozhodne neprijať tvoje ospravedlnenie, aj to je jeho voľba 🤷🏻‍♂️ nie rozumná ani dospelá, ale stále jeho voľba.

autor
15. apr 2024

@doriiis stále píšeš o rozpad manželstva, ale ja o tom nepíšem. Ved píšem že ho ľúbim ale ma to mrzí ze sa takto zachoval a dostala som nejaký blok

doriiis
15. apr 2024

Manžel ti asi klamal preto,lebo nemal náladu počúvať tvoje výčitky,nálady,vyhrážky a podmienky.Je to dospelý človek,ktorý keď chce fajčiť,môže.Prosim ťa ukludni sa a normálne sa s ním o tom porozprávaj.Len aby si potom nebola smutná,že manžel sa rozhodne inak,ako by si želala.To je riziko toho,keď dávaš niekomu ultimátum.🤷

mclissa
15. apr 2024

Toto je take zabomysie klamstvo, ze az. Podla mna mal velmi dobry dovod preco ti to nepovedal. Nakoniec si tu scenu aj urobila. Normalne sa s nim udobri a sa o tom porozpravajte. Nehraj formu koli takej prkotine.

autor
15. apr 2024

@thoughtfulweirdo počkať akože, ospravedlňovať sa nebudem, ved klamal a zatajoval on nie ja. Ja som reagovala pod vplyvom emócií, a to aj on často. Ja skôr čakám ze s nejakým rozumným návrhom príde on

anomylka
15. apr 2024

Hlavne pises ze ty si doma a muz drie cele dni ako kon. A ty ho ides este vyratavat kolko minie za cigarety. Ocividne on ma len povinnosti, narobit sa v robote, este chces aby stihal stavat doma a najlepsie aby ti odovzdal vsetky prachy. Samozrejme ze to nedava a fajcit by zacal aj ten kto nikdy pred tym nefajcil. Toto uz hranici s tyranim toho muza.

jamidea
15. apr 2024

@morgane1975 az na to, ze ona to necitila. Nerozumiem, lebo fajciar, silny, slaby , citit to. Mne niektori vonaju, ale citit to. Takze to nie je o tom, ze fuj smrdi. Je to o jej urazenosti. Zahodit dobre manzelstvo pre jesitnost, gratulujem.

sasa1310
15. apr 2024

tebe niet pomoci. Aby pri tom fajčení nenarazil na takú, ktorá ho bude chápať, nebude ho sprdávať ako malé decko a bude si ho vážiť a ktorej sa nebude báť povedať pravdu

autor
15. apr 2024

@anomylka ale už sa ukludni, to čo za kraviny píšeš. Hej chúďatko ani najesť mu nik nedá ani obliecť čisté veci. Keď príde domov dostane bitku ešte opaskom ze prišiel o minútu neskôr. 🤦‍♀️ Zas už sa uvedom trocha a neprezivaj všetko.

thoughtfulweirdo
15. apr 2024

Ospravedlniť by ste sa mali obaja. On za vedomú zradu dôvery, ty za nevhodnú reakciu. Jeden musí urobiť prvý krok k hľadaniu spoločného riešenia, takže to kľudne môžeš byť aj ty. Ak ti ide o to fajčenie a nie o tvoje urazené ego, nevidím problém sa ospravedlniť prvá.

sasa1310
15. apr 2024

@jamidea cítiť, jasne, že to cítiť a hlavne nefajčiar cíti cigarety hneď.

rodomila
Autor odpoveď zmazal
autor
15. apr 2024

Dobre nejdem to tu už riešiť a odpisovať nikomu lebo zachviľu tu zo mňa urobíte tyranku a macochu vlastného manžela. Niektoré ste fakt doma unudene ze už vymýšľať kadejaké konspiracie

sylvia217
Autor odpoveď zmazal
doriiis
15. apr 2024

Chudák chlap

anomylka
15. apr 2024

Nie je normalne aby tahal 6 dni v tyzdni minimalne po 10 hodin. A potom este na vlastnu stavbu. Tymto tempom dostane skorej infarkt nez rakovinu pluc. Ty nemilujes jeho, ale jeho prachy.

sandrasstini
15. apr 2024

Ako ja ta celkom chapem, mne tiez vadia cigarety, mrzelo by ma ze teda napriek tomu ze vie ze to neznesiem s tym opat zacala, avsak suhlasim s kockami ze tvoja reakcia bola prehnana, fakt ako keby ta podviedol, ale jasne kazdy inak reaguje, ale podla tvojho opisu to uz bolo pre mna velmi cez za ta tvoja reakcia, hnev, plac a najma ze strata dovery…
Vela moznosti nie je, mozno ma teraz take obdobie ze ho to chytilo, alebo ma dake starosti a nepovie ti. Ak ty neustupis a ani on jedina sanca je rozchod, ale tak zase rozist sa ked vam to az na toto klape, funguje ako manzel, otec, postara sa a je ti s nim fajn mi tiez pride odveci. Vztahy su o kompromisoch, verim ze to vyriesite.