Manžel uprednostňuje záľuby pred rodinou?
Už som sem raz písala, keď mal manžel ísť na víkend hrať futbal v čase keď malý (2 roky) horuckoval skoro 3 týždne
Nepustila som ho na víkend na opačný koniec republiky pretože som chcela a potrebovala ho mať pri sebe ako morálnu a psychickú oporu nakoľko som z toho už bola vyčerpaná a zničená. Nechápal o čom mu hovorím že priorita by mala byť pre neho rodina a nie zápas. ( Nie je futbalista hralo sa iba za firmu rekreačné)
Nechápem ako mohol uprednostniť futbal ale ok.
Potom boli veľkonočné sviatky= zelený štvrtok v práci, veľký piatok v práci, sobota v práci a po práci išiel na florbal, večer do mesta s kamarátmi, kde si vypil trochu viac a tým pádom mu bolo v nedeľu celý deň zle. Spal ešte aj počas návštevy sestry skoro do 17 tej. Príprava veľkonočneho jedla, upratovanie, chystanie pre návštevu bola na mne, kým on dospaval opicu.
V pondelok som ho už poslala k rodičom s malým samého.
Od utorka zase v práci až do soboty.
Dnes sa už chcel zdekovat do mesta o pol 7. Čiže s malým bol sotva 1,5 hodiny. Tak som mu už povedala že malý s ním nebude mať žiadne spomienky
Proste z celého mesiaca je s nami málo a ešte aj do mesta chce zdrhnúť skôr než vôbec malý pôjde spinkať.
Ja neviem ale ja tomu nerozumiem lebo ja by som si to dohodla až potom čo by išiel malý spať bez toho aby mi toto musel niekto hovoriť a vysvetľovať. Ako keby kamaráti nepočkali, ale my áno. Už si mesiac chodí takmer každý večer von s kamarátmi lebo raz prišiel kamarát z anglicka , potom ďalší prišiel na Slovensko z anglicka... 2x do týždňa večer o 18 tej futbal...
Povedal že preháňam 🤷🏻♀️
@sono2 nie nie, po roku a pol boli zásnuby iba, potom svadba az v 2017 čiže cca 3 roky kym sme sa vzali
@sono2 inak na margo toho že vidis už mas 2 rocne dieta...tieto problémy prišli hlavne po narodení dieťaťa, dovtedy to bolo oveľa oveľa lepšie. Nebolo to dokonalé ale fakt je to rozdiel predtým a teraz.
Autorka, vies, co by som urobila ja?
Dala by som mu uz uplne poslednu sancu typu:
Jasne, chod Von s kamaratmi. Na druhy den by som mu o 7 vrazila decko do postele, Tu mas, staraj sa a odisla by som prec, kludne aj na nakup, do plavarne. Toto by som urobila kazdy krat.
Cez vikend jeden den si moze pispat, druhy vrazit dieta do postele. Ja som takto syna poslala ockovi do postele, aby som SA vyspala.
Ked pride z roboty domov, Mal by nachystanu veceru a Ty na odchode Von. Nech je doma.
A takto pokracovat.
Dala by som mu presne 4 tyzdne a potom hodila rec.
Ja neutekam zo vztahov, ale garantujem ti, keby si dala ziadostou na rozvod a napisala tam, ze muz chodi do kasina, tak vas na prvom stani rozvedu.
Ja by som s takymto nevyzretym deckom nebola.
@alickapusinka to on sa sprava ako pubertalne decko. No nepustila ho, povedala mu, ze nepojdes, nechod , aj tak odisiel
Ty by si to ako riesila? To si autorke neporadila.
No zjavne máš ešte nevybúreného muža, nezrelého na rodinu.
Autorka,
tvoj manzel nema svoju rodinu za priorituu a zije si ako slobodny clovek. Absolutne neriesi deti, domacnost, je "ako tvoj brat", ktory sem tam postrazi dieta.
Je velkou tragediou, ked nejake zeny (mozno) aj tu sa ho zastavaju. Chcela by osm vidiet tu prispevky, ak by si ty chodievala na taketo vyletiky, stretavky, stale drichmala a a deti a s domacnostou mala na haku. Ved by ta tu virtualne ubili papucou.
Sadni si s muzom a vsetko mu jasne povedz, co ti vadi.
@mircalla @sono2 @autor v prvom prispevku autorka opisovala to, ze muz chce ist na futbal, ale ona nechcela, lebo syn je chory a co ak toto a hento bude ho treba odviest na pohotovost, pricom jej muz vybavil svokrovcov ak by bolo nieco treba, aj odvoz bol zabezpeceny svokrovcami, na tuto diskusiu autorka dostala vacsinu odpovedi, ze ma muza pustit na futbal, ale neurobila tak. V tejto diskusii uz uvadza, ze muz chodi casto kade tade, no mne z toho vypliva jedna vec a to, ze autorka mozno na zaciatku prehanala a muza nepustala takmer nikde, co ho pochopitelne prestalo bavit a tak to vyriesil po svojom tak, ze si chodi kade tade este viac, lebo autorka mu svojim prehananim zacala liest na nervi. Cize v tejto druhej diskusii to uz vyzera tak, ze je na vine chlap, ale preco je na vine, lebo tomu predchadza autorkine obmedzovanie. Ano prislo dieta a treba sa obmedzit, ale nie tak, ze sa bude behat iba okolo dietata a okolo autorky, prichodom dietata sa zivot nekonci, cize obmedzenia odtial potial.
Tvoj manzel nevie co znamena mat rodinu, kedze v tom nevyrastal. Mysli si, ze to co robi, je vsetko v poriadku. Tebe uz zacina pretekat pohar trpezlivosti, a on v tebe zacina vidiet nespokojnu zensku co na vsetko pinda. Treba si sadnut a zacni sa ho pytat. Aku ma vlastnu definiciu rodiny, manzelstva. Ci mu cas straveny s tebou staci. O vztah sa treba starat. Co by chcel dobuducna. Je toho vela. Len ci je u neho ochota nieco preto urobit. https://restartmuze.cz/blog/
Netravim s vami cas v kuchyni ako sa vravi, ale neuteka od Teba? Aky ton pouzivas pri konfrontacii s nim, vycitky?otazky? nie je rozhovor ako rozhovor...poznam jeden par, kde muz vyslovene uteka z domu hlada si dovody ako maximalne dlho ostat v praci ci sediet u rodicov...jeho odpoved bola nemam chut ist tam ak zas len hned medzi dverami vycitky....a dokola fnukanie, stekanie...a ziadne mile slovo...ale u teba to moze byt inak
Mňa tu zaráža jedna vec, ake sú tu rady , ako treba chlapa ofukovat, púšťať ho všade a nevycitat mu nič, aby pri trochu vyššom tone hlasu neutekal z domu.
Ako sorry dospelý muž, co si dobrovoľne založí rodinu preboha nie je nejaké chránené zviera, je to dospelý človek, ktorý keď chce rodinu, musí znášať aj zodpovednosť. Také kecy , že chlap sa domov neponáhľa, lebo už vo dverách sú výčitky. Bodaj by neboli, keď sa nevenujú deťom, ženám, domácnosti a myslia si, že ich jediná povinnosť je chodiť do roboty .
Byt tebou normálne už mu dám ultimátum, ak chcel rodinu , nech sa jej plnohodnotne venuje, ak nie ísť od seba. Samu seba presviedčas, že to je v pohode, ale nie je. Na svete je x chlapov, ktorí by sa ti vo voľnom čase radi normálne venovali, aj tvojmu dieťaťu . A nemusíš okolo nich chodiť po špičkách, aby nedajbože neutekali z domu.
@lakebabe Tu je to ešte fajn, keby si videla predchádzajúcu diskusiu, tam autorka dostala naložené riadne.
@oblecenie99 tam som tiež povedala svoj názor. Normálne nechapem
nema byt so synom, ma byt s vami ako rodinou, byt s rodinou par hodin tyzdene? to co je? na co ma rodinu? uz nezije u maminy, ani na intreku, ani staromladenecky zivot. ma rodinu a voci nej zavazky a nie len kamarati, bary, sport... a nehnevaj sa ma ti to vadit. Ma ti vadit ze ti presedi noci v KASINE! Ma s tebou doma spat... Jedna vec je vybehnut si zasportovat na hodinu dve, ina vec je raz za cas vybehnut sa vyblaznit do baru. Ale nie tak, ze nie je s rodinou. Syna nech si vezme a ide si s inm zakopat. Ja by som sa zbalila od takehoto chlapa a isla
A to napr. pri tom futbale, kedze to bola akcia raz za rok ak si dobre pamatam, tam by som ho ja pustila aj ked mam chore dieta.. k tomu asistenciu nepotrebujem. ALE to ze vy vobec nie ste spolu ako rodina, to je uplne ina kava.
Keď on nemôže mať "chudák rozvrh" tak ho maj ty. Dopredu si niečo vymysli, nejaký program, svoj alebo aj spoločný s ním. Oznámiť vtedy a vtedy robím to, alebo ideme na výlet. Neexistuje, ak bude vedieť týždeň, dva, že niečo je naplánované, aby to nedokázal dodržať. Ibaže nechce a to už znamená, že je potrebné iné riešenie.
@zmrzlinka2021 k tomuto tvojmu by som dodala, ze ak nebude ochotny diskutovat a zmenit navyky, zbalila by som sa.
@domkakvet väčšina žien ? No neviem ci to bola väčšina pretože tam bola väčšina proti aj skrz vlastné skúsenosti s teplotujucim dietatom ale ok o tom sa hádať nebudem, pretože dla môjho názoru s odstupom času nemal byť futbal dôležitejší ako rodina chorá zena a dieťa. Manžel ma byt oporou aj morálnou aj psychickou a nebudem sa hrať na silnu sebestačnu samostatnu, finančné nezávislu a neviem akú, to potom taká žena vôbec vlastne muža nepotrebuje a nemusí ho doma zbytočne držať 👍🏼 keď je už taká sebestačná. Muza som si brala preto aby sme boli spolu v dobrom aj v zlom a nie že ked je zle od utečie cez celú republiku hrať zápasy na celý víkend pričom dieťa dlhodobo choré v horuckach kde potrebujeme robiť zábaly, behat okolo neho leho sa cíti zle a do toho som aj ja ochorela. A prepáč vybavil svokrovcov ktorý bývajú 25 km od nás a ja tu nepotrebujem mať svokru a svokra ale môjho muža. Ak ty by si svojho pustila prosím ale nepíš že väčšina. Prečítaj si potom diskusiu znova
@domkakvet a nepustala som muza? On sa pride za mbou chcel by som ísť večer von, poviem ok, chcel by som ísť na predĺžený víkend do anglicka poviem ok, chcel by som ísť na futbal poviem ok, byw minulý rok tam bol na vikend hrat vtedy ale rocne dieta nebolo choré ;) nemaoa som s tým vôbec problém , povie mi že si chce ist sadnut s niekým na kávu poviem ok ta o akom nepustati tu píšeš prosím?
@simca06022011 ty nepotrebuješ asistenciu ale ja osobne od kedy dostal febrilne kŕče sa u mna spustil nejaky atak alebo čo ale on keď ma teploty mne je strašné zle, doslova ma chytá triaska, kŕče v bruchu až mam z toho hnačku. Dr mi na to musela predpísať lieky na ukludnenie a to som pritom človek ktorý zvládal aj horšie situácie v živote ako je len teplota dieťaťa. A v takom stave naozaj ja potrebujem niekoho velda seba kto si zachová kľudnu a čistú hlavu keby niečo. Prípadne je on s malým v spálni zatiaľ kym ja sa kus ukludnim. Čiže je podľa toho v poriadku byť sama v takom stave s chorym dieťaťom a sama chorá kým on by bol ďaleko preč a zabaval by sa? Mne yo v poriadku nepríde teda vôbec.
@gribka1 s tym by nemal problem keby robím si program ja a oznamim mu to, problém je ze ako živnostník na robote stavbe nikdy nevie či stihne presne načas skončiť ako plánoval. Niekedy proste nejde robota tak akoby mala a natiahne sa to, alebo je rozrobeny materiál na fasadu a to sa musi spotrebovať, nepríde mu človek robí sám a tým pádom dlhšie trvá kym skončí tu činnosť. Čiže veľa x chodí v rôznych časoch domov.
pozri, vy máte sakra problém. Buď ta ten tvoj podvádza a preto je tak často z domu ( ja to podľa všetkeho vidím ako najpravdepodobnejšie a ver mi, oni to vedia hrať dokonale), alebo sa zacyklil vo voľnom štýle života a ty si mu to dovolila benevolentnosťou, možno mu nie si opora, možno nechce byť s tebou, možno možno. nevyriešime to tu za teba, je to stále argument za argumentom keď tak čítam tvoje odpovede.
Vy ste už dávno mali byť na manželskej poradni, niekde u terapeuta.
nevytahuj tu staru temu... ja nepotrebujem tvoje obhajovanie citat, to si musis v prvom rade doma vydiskutovat. Ja mam zivnostnika co chodil o 4tej z domu a chodil o 20tej.. velmi rychlo som mu to pri dcere zatrhla. A ziadne vikendy flakacky... a noci v krcme a kasine. Ale teda ked si taka benevolentna v tomto, tak potom neries, ze dieta ho nebude poznat. Rob si program sama. Lebo podla mna podstatne veci unikaju, lebo nevadia ti, a fakt take veci, co sa daju zniest robis dramy (ale to aj pises, kazdy sme iny... takze je to na tebe... ale muzovi to musis tak podat aby pochopil a neurobil z TEBA tu zlu)
a ked tak pozerám, aj ty si tak trošku neurotické klbko. ako chápem ta ze choroby dieťaťa su stresujuce, ale mala by si sa naučiť pracovať s emociami a byt nad vecou. mne moje deti prešli takymi zdravotnymi sh..mi, že dovidenia. ale potrebovali moju oporu a silu, dvaja zložení ludia su viac, ako iba jeden. tak sa skus pozbierat aj ty. možno aj tam je odpoveď, prečo ho nemáš doma. možno ty si problém. aj ked sa to tažko analyzuje a rozhodne ho neobhajujem, to si nemysli.,
@banderaska29 ano mame problem to uznavam som si toho vedoma a mile rada by som ro s ním vyriesila aby doslo k zmenám a zlepšeniu, len ked tá komunikácia s ním je taká. Ja rozprávam on pasívne počúva mlčí sem tam odpovedá prizná kde je chyba, ale potom sme po pár dňoch tam kde sme boli.
Uz som kontaktovala poradňu už len tam ísť len termíny majú všade plno aj 2 mesiace treba čakať. Ale ok počkám
Otázne je aj či nepôjdeme už neskoro. Ja som si myslela ze narodením dieťaťa kym je malé že to proste tieto prpblemy ma predsa väčšina, uz tu bola taka tems po narodení dieťaťa ako sa vzťahy zmenili, že treba počkať kým bude väčší a pôjde už dp škôlky skoly a zlepsi sa to :/
@banderaska29 ako som písala zvládla som v pohode aj horsie situácie ale co sa tyka malého emócie pracujú na 100% a toto ja aj ked sa snažím ma totálne vezme. Hlavne len teploty. Urazy kašeľ sopel neriešim mne je zle pri teplotách. Uz sme boli 3 x v nemocnici a to ma 2 roky.
skús sa naučiť hladať sposoby, ako vyriešit situaciu a nie dôvody, pre ktoré ju nevyriešiš. áno poradne su full, pretože nie ste jediní a popravde sa roztrhlo vrece s krízami. ale to nevadí, radšej termín o 2 mesiace, ako nikdy.
neviem odkial si, možem ti odporučit v bratislave super centrum, s ktorym mam skusenost.
a áno, ja chapem, čo je to ked dieta je chore, to my matky uplne chapeme, ale opakujem sa, mala by si sa naučit pracovat s emociami. moj syn mal epilepsie, nebudem ti hovorit, kolko sme v tej nemocnici stravili a to nie su teploty, ale epilepsie. a som tu, silná, pretože som si vyhladala terapeutku a naucila sa pracovat s emociami. je to naročne, ale nie nemožne a to sme opat na začiatku, ak budeš hladat sposoby, naučiš sa byt opora sebe ,dietatu, mužovi.
No lenže potom má stále výhovorku. Potom nech sa to odvíja na počet hodín v týždni, ktoré má tráviť spoločne s vami. Môže program vymyslieť aj on. Lebo očividne to sama zvládaš (nemyslím, to minule, to som vravela, že zle robí), on má svoj život a seba ako prioritu. Keď bude s vami tráviť dostatok času, asi bude po probléme.
@banderaska29 opačný koniec republiky 🙈 ale uz som tu 2 poradne kontaktovala v júni majú voľné pre nás ja verím že toto pomoze. niekto nezávislý skúsený nás nasmeruje. Určite aj ja mam chyby ale ja si ich priznam a snažím sa na nich pracovať.
Ja by som takému partnerovi asi slušne vysvetlila, že sa asi zabudol v bezdetnom zivote a to dieťa nie je len tvoje ale aj jeho a mal by sa rovnocenne zapájať do starostlivosti o neho a pripadne aj o domácnosť. Ty si kedy dopraješ oddych? Alebo večernú aktivitu s kamoškami? V meste, kine, posilke, obchode, prírode atd? Buď nech sa trochu unormálni alebo by som ho poslala za kamošmi a do mesta na stálo. O pár povinnosti pre teba menej a vybavené…. Fakt niekedy nechápem, že takým mužom nie je zo seba trochu debilne
@banderaska29 je mi ľúto že tvoje dieťa má epilepsie mne stačilo len raz toto zažiť. Určite nás ženy tieto situácie posilňujú. A možno časom aj ja uz budem odolnejšia

@sono2 ved ešte nestaviame mame zatial len hypo a max projekt ;) zas taká blbá nie som že si postavím dom s niekým s kým možno tam ani nebudem bývať nakoniec