icon

Manžel v puberte

nechapemto
17. júl 2016

Ahojte, mam 27 rokov a som tehotna. Moj muz ma 33 a teraz si zmyslel, ze si ide robit vodicak na motorku, pretoze je to jeho konicek vraj. Sme spolu uz viac ako styri roky (manzelia menej) a predtym ako sme sa spoznali mal motorku. Potom ju predal, pretoze ho to stalo vela casu a penazi.
On ma taku pracu, ze je malo doma. Resp. chodi neskoro z prace domov. Ja sa hnevam a nesuhlasim s tym, pretoze na motorku treba cas (on sam ho poriadne ani na mna nema), stoji to peniaze (tiez ich mame kam davat) a nehovorim o tom, ze ake je to nebezpecne (kazdy rok x mrtvych motorkarov). Pride mi to ako keby nechcel so mnou a s nasim babatkom travit cas a hlada si nejake ine veci, aby mohol byt z domu. Inak je to pozorny manzel, pomaha ako vie a vlastne vsetko je inak ok.
No rozumiete tomu? Co by ste robili Vy na mojom mieste? Prehanam to ja, ci on je nezodpovedny?
A doplnim, ze motorku si vraj chce kupit az neskor, preto chce vodicak lebo maju byt vodicaky drahsie a ma to byt vsetko prisnejsie. A bla bla. Ale verim tomu,ze tu motorku bude chciet cim skor, lebo ho nic nebude odradzat.
Dakujem dopredu za rady a nazory.

operaphantom
18. júl 2016

@emilia25 Plynova pistol je vhodna iba na sebeobranu, takze si s nou neuzije a ani ju nema kde inde pouzivat. Navyse mu ju neodporucam, lebo ak on vytiahne na niekoho plynovu pistol (vyreza ako normalna strelnu zbran - pistol ), ten druhy na neho moze vytiahnut bezproblemov normalnu strelnu zbran.
Ale zas ak si ju dobre doma zabezpeci, tak sa nemusis bat ze ju najdu deti.

nechapemto
autor
18. júl 2016

@nikelca pockt nemoze, kedze argumentoval, ze vodicaky maju byt drahsie od buduceho roku a budes musiet ist na kazdu jazdu. Co sa teraz da aj bez jazd. Lebo on na motorke jazdit vie.

maria1989
18. júl 2016

@nechapemto to si mala povedať na začiatku, že ste sa dohodli, že si motorku/y kúpite spolu. Fér by bolo, keby počkal, kým ty budeš môcť jazdiť. Alebo ak je tvrdohlavý, nech si motorku kúpi, a keď budeš môcť jazdiť, nech kúpi aj tebe - predsa sa nemôže uprednostňovať 😉

emilia25
18. júl 2016

@operaphantom no ved na to by si ju chcel kupit.len na sebeobranu a ochranu rodiny.viem ze by si kupil k tomu aj sejf a ten by si riadne schoval ale aj tak sa stalo kolke pripady ze deti sa hrali a aj taka to zbran z blizka vie usmrtit.tak to je skor v rovine sna.ale tak ked deti vyrastu mozno mu ju kupim ako darcek.ale teraz isto nie.

operaphantom
18. júl 2016

@emilia25 Tak iba tohto sa podla mna nemusis bat. Ak ma trezor. Ja mam doma normalnu strelnu zbran (pistol), pekne zamknutu v trezore. K tomu sa nikto cudzi nedostane. Manzelka sa tiez zbrane bala, potom ju par krat videla, bola aj na strelnici so mnou. A no problem.

nechapemto
autor
18. júl 2016

@maria1989 sak on na to zabudol, ze sme sa kedysi o tom rozpravali. Bolo to uz davno :/

maria1989
18. júl 2016

@nechapemto rozumiem ti. To aj môj na niektoré veci úplne zabudne a ešte sa bude hádať, že to nie je pravda.
Ale tak keď bude malé na svete, môžeš jazdiť s ním na 1 motorke. (Aj sa dá). Ak by bol problém v zmysle, že by ho tento koníček príliš zamestnával na úkor vás dvoch, riešiť budeš potom. Nemá zmysel sa dopredu trápiť 🙂

maria1989
18. júl 2016

@nechapemto myslela som jazdiť s manželom, nie s malým.

norcima
18. júl 2016

@nechapemto ako keby si pisala o nas pred par rokmi. 😀 . Vodicak, potom motorka, moj strach... Nemanzel ma narocnu pracu, volny cas travi len somnou a detmi. A sem tam sa ide cez vikend previezt. A potom je cely den unaveny z toho ako sa bol povozit 😀 , ale akceptujem to, som rada, ze ma aspon nejaky cas pre seba. Aj ked sa o neho stale bojim.

emilia25
18. júl 2016

@operaphantom no porozmyslam nad tym.dakujem.

mb269
18. júl 2016

ahoj. No tak si spravíš aj ty vodičák ked porodíš . nič ti neutečie predsa a potom sa budete voziť spolu 🙂

mb269
18. júl 2016

@emilia25 rodinu neochráni s plynovkou 🙂 to je taká hračka na odplašenie násilníka nič viac. taku som si kupila pred 10 rokmi. odvtedy som "postupila" na peknú zbierku strelných ... takze nejakej plynovky sa obavat to nie 🙂

nikelca
18. júl 2016

@nechapemto tak sa dohodnite, ze nech si urobi vodicak ale s kupou motorky počká na to kým aj ty budes mat vodičák 🙂

lussinka2
18. júl 2016

@rakywanda noo niekedy je to fajn, taky klud doma.. aj dnes je na love 😀 ja som bola s malou s nim kym sa nezacalo stmievat a teraz si robime doma pohodicku, same baby 🙂

marianna_peskova
27. júl 2016

Aj ja chcem motorku a tiež mi ju priateľ nedovolí. 😀 Ale nevadí mi to, lebo nepôjdem proti rozhodnutiu muža, ktorého nadovšetko milujem. 🙂

nechapemto
autor
27. júl 2016

@marianna_peskova no ja som sa s tym uz vysporiadala. Nabuduci rok sa prihlasim hned prvy kurz na vodicak a potom sa tiez poobzeram po nejakej motorke 🙂 ale uvidime podla financii

mijo53
27. júl 2016

Všetci, čo sadnete na motorku, berte ohľad na ostatných vodičov, chodcov po chodníku, deti, lebo čo robia motorkári, akou rýchlosťou idú cez dedinu, to je nenormal, ohrozujú seba a ostatných, keď ich život nebaví, to je ich vec, ale nech berú ohľad na iných, Šťastnú cestu a veľa kilometrov bez nehody

nechapemto
autor
28. júl 2016

@mijo53 nielen motorkari chodia rychlo 🙂 kopec soferov je, co nevedia soferovat. Nevedia, kedy dat prednost, kedy predbiehat, kedy dodrziavat rychlost, kedy aj trosku pridat (lebo obcas vie vytocit ak niekto spomaluje premavku).
Nieje to o tom, ci mas motorku, ci auto, ci skuter. Vsetko je o ludoch. Su strasne arogantni soferi, co sa stale spoliehaju na stastie, mam ten pocit.

zviz
28. júl 2016

Trochu nechapem. Pises, ze uz mal motorku a teraz si ide robit vodicak? To co chodil predtym bez vodicaku??? 👀 Aj moj muz ma motorku a este xy inych zalub a snazim sa ho podporovat, lebo ma tiez narocnu pracu a ak by chvilu neprisiel aj na ine myslienky ako je robota, tak by mu preplo. Mame dve malicke deti a venuje sa aj rodine. Takze nestresuj dopredu.

elief
28. júl 2016

@marcelatje ja mam rybara kombinovaneho s motorkarom... A fungujeme velmi slusne😁

elief
28. júl 2016

@jamika27 u nas napodobne, tiez mi nosi klebety z krcmy, mam motorkara, rybara v jednom. Sme spolu takmer 20 rokov a kedho pustim bez komentara, alebo poslem sa ma od seba, tak bud nejde, alebo sa vrati pre mna 😁 , alebo automaticky ideme spolu...

elief
28. júl 2016

@nechapemto aj moj je motorkar, vratil sa k tomu v 40tke, ked nam deti odrastli, financne sa to da, jazdi na chopperovi, jazdim s nim ako ladvinka, tiez som mala obavu, ze bude vela jazdit... Netravi na motorke az tolko casu, ako som sa bala, a 90% jazd mame spolocnych... Nejazdime pre rychlost, ale pre krasu Slovenska... Brali sme sa velmi mladi, mnoho snov sme odlozili na dobu, ked to bude mozne, a teraz si to uzivame. A v poslednych komentoch som citala, ze uz si s tym vysporiadana😊... Zivot sam o sebe je nebezpecny, nie vsetci motorkari jazdia ako blazni, rovnako ako nie vsetci vidici jazdia predpisovo...

nechapemto
autor
28. júl 2016

@elief ano u mna robia vela teraz hormony a tato diskusia, co som tu zalozila mi velmi pomohla 🙂) som rada, ze existuje nieco ako modrykonik a diskuterky, lebo mi povedia nazor aj inymi ocami ako mojimi. Som s tym uz v pohode. Chapem aj MM, ze sa potrebuje zresetnut, fakt ma toho vela na hlave. Tak vdaka Vam uz nehistercim ;)

katkakovac
28. júl 2016

@mijo53 su 2 typy motorkarov. Mladi, sprosti, frajeri. Ti maju najviac krizov pori cestach. A su motorkari ktori si jazdu uzivaju a aj napriek tomu jazdia bezpecne, predvidaju, keby si vedela kolkokrat nam siferi v autach nedali prednost, nepozreli do spetneho zrkadla a isli obiehat a podobne. Neda sa to zovseobecnovat, su aj arogantni soferi, aj motaci aj dobri soferi ktori len spravia chybu. Treba byt vzdy ohladuplny a predvidat. Inak je jazda na motorke neskutocna sloboda, kto nezazil, nepochopi....😉

synda11
28. júl 2016

aj moj mi oznamil ze si kupi motorku ked nasa mala mala rok..lebo jeho kamarati zavodili...ano stoji to prachy a dost velke...vsetko to prislusentvo...moj muz je trosku tiez este decko a ma rad adrenalin....miestami mi pride nezodpovedný....napr, boli sme na dovolenke a vadil sa so mnou ze vezme nasu malu dcerku na obrovsky tobogan ved to je normalne a nic sa jej stat nemoze....skoro som osedivela...bojim sa aby samala nenapila vody..ved co sa vsetko stava..ma dva roky....no a tu motorku no vadili sme sa a povedala som mu ze bud motorka alebo my...ja som taka povaha ze on vie ze so mnou nepohne...proste som mu dala vybrat....chvalbohu pochopil...chodi na tyzdnovky akoze kedy by chcel byt s nami..chalani chodili zavodit po celom sr a cz... je to tazke ...mam doma teda dve deti 🙂

si_sa_6
28. júl 2016

@synda11 myslím si že každý chlap je tým tvojím spôsobom stále dieťa a stále ním aj bude. Oni to tak majú vrodené asi :D Máš šťastie že tvoj manžel ťa poslúcha🙂 Moja mamina mi vždy vravela že chlap je hlava a žena je krk a tak ako žena točí tak chlap píska a mala v tom pravdu🙂 Niečo na tom je🙂

jamika27
28. júl 2016

@elief 😉

hrehusa
28. júl 2016

ahojte no moja skusenost je presne taka ista 😀 uplne ze dostal pubertu v dospelosti 😠 a to som si myslela ze OK a za urcity cas ho to prejde... ale veru zatial stale nepreslo 😖

womankc
28. júl 2016

@nechapemto aj u nás sa udialo , lenže my už máme deti odrastenejšie , v situácii ako je tá vaša sa môj plne venoval rodine , ale u nás to bolo trošku zložitejšie , mali sme ťažko postihnutých mojich rodičov doma, takže na to nebol čas. Muž vždy chcel motorku, ale nedalo sa ... Ja na toto moc nie som . Ale vieš čo???? Teraz prišiel s tým , že by si chcel kúpiť ..... Tak som mu to dovolila. Svojho muža poznám, on to nechce na machrovanie , ale na relax, vybral si stroj finančne nenáročný ani nie silný stroj ,a le taký normál. Tiež nemáme peňazí nazvyš , rátame každú korunu, sám si ju spláca , je šťastný spokojný a viem , že veľa času zas na nej nestrávi, je rodinne založený. Ja ho aj sama pošlem nech si ide prečistiť hlavu, má náročnú prácu ..... Ja keď som to chcela zamietnuť , tak som o tom rozmýšľala . On kvôli mne veľmi veľa obetoval, prispôsobil sa plne mojej situácii a nikdy v živote mi nič nevytkol. A aby si nemohol raz za život splniť sen??? To by som čo bola za ženu, veď v partnerstve si musíme vychádzať v ústrety. Jediný problém je, že on chce jazdiť so mnou , no a mne to moc nehovorí 😎 😀 , ale tak pár krát som to už absolvovala a bolo to fajn ......
A tvoj muž má pravdu v tom , že naozaj sa idú meniť podmienky a bude to omnoho zložitejšie a drahšie ako teraz čo sa preukazu týka , aj môj preto robil
U tvojho muža neviem, aká je miera vášne v tom , lebo niektorí muži to ozaj vedia preháňať , ale ak si na začiatku stanovíte pravidlá a on ich bude udržiavať , tak by si nemala byť tak prísna v tom . To, že si kúpi motorku predsa ešte neznamená, že sa nebude venovať tebe a malému...... A ešte sa to dá zneužiť 😉 , ja som si na oplátku tiež kúpila to čo som chcela a muž moc nechcel / zvieratá / a ešte idem aj na kurz , ktorý som odkladala , alev tomto ma muž podporuje

womankc
28. júl 2016

@marcelatje hehehehehehehehhh si pobavila xixixixixiixixixiixiix