Manžel v puberte
Ahojte, mam 27 rokov a som tehotna. Moj muz ma 33 a teraz si zmyslel, ze si ide robit vodicak na motorku, pretoze je to jeho konicek vraj. Sme spolu uz viac ako styri roky (manzelia menej) a predtym ako sme sa spoznali mal motorku. Potom ju predal, pretoze ho to stalo vela casu a penazi.
On ma taku pracu, ze je malo doma. Resp. chodi neskoro z prace domov. Ja sa hnevam a nesuhlasim s tym, pretoze na motorku treba cas (on sam ho poriadne ani na mna nema), stoji to peniaze (tiez ich mame kam davat) a nehovorim o tom, ze ake je to nebezpecne (kazdy rok x mrtvych motorkarov). Pride mi to ako keby nechcel so mnou a s nasim babatkom travit cas a hlada si nejake ine veci, aby mohol byt z domu. Inak je to pozorny manzel, pomaha ako vie a vlastne vsetko je inak ok.
No rozumiete tomu? Co by ste robili Vy na mojom mieste? Prehanam to ja, ci on je nezodpovedny?
A doplnim, ze motorku si vraj chce kupit az neskor, preto chce vodicak lebo maju byt vodicaky drahsie a ma to byt vsetko prisnejsie. A bla bla. Ale verim tomu,ze tu motorku bude chciet cim skor, lebo ho nic nebude odradzat.
Dakujem dopredu za rady a nazory.
@zana0077 no môj muž by ťa miloval hehehe, mne minule na motovýlete , že kúpiť aj tebe motorku buhehehehehehh, som si spomenula ako si kúpil akože mne na narodeniny skúter a teda motivoval ma na ňom jazdiť xixixiixi skončila som s obrazeným placom na nohe v našich malinách xixixixi. Len som sa ho spýtala , že či sa ma chce zbaviť hhehehehehehehehheh
On mi teraz chce dopriať kadečo , aby som si užívala život , keďže predtým to moc nešlo ....
@mijo53 no tri miniovce, indické bežce, husi , sliepky a najnovšie miniprasa to sa už trochu búril, ale zdolala som ho ...... mňa zvierata napĺňajú takou zvláštnou láskou a vyrov nanosťou a mám psa a ešte som si priniesla mačku .... a mala som kanáre , a husi ale tie mi zlikvidovala nejaká hnusoba zvieracia divá.... ešte by som si aj vtáčiky , ale to by ho asi už odviezli ...... ja len keď niečo špitne tak poviem, len naznačím že si môžem kúpiť aj sto zvierať / cena motorky akože heheheh/ on hudre , ale nakoniec sa z tých zvierat teší, lenže ja nemám problém, kebyže máme so starostlivosťou problém, tak sa toho vzdám a zredukujem to
@nechapemto Podľa mňa nie je v puberte. Aj my sme si kúpili min. rok motorku. Podľa mňa nie je na tom nič zlé. Aj ja sa o môjho bojím, min, rok aj padol a potom zasa musel investovať do opravy. Je super sa voziť na motorke. Ja mám rada vozenie, lebo od detstva som sa s otcom vozievala na motorke. Aj naša stredná dcéra sa veľmi teší, keď ju muž prevezie. Každý sme iný, ale pre mňa je motorka super. Keď bude chodiť opatrne, nič sa mu nemusí stať, aj jazdenie autom je nebezpečné. Rozmýšľa zas zodpovedne spraviť si najprv vodičák.
@mijo53 my sme doma vždy chovali, potom neskôr som to zrušila , lebo som prišla o záhradu, kde sme mali hosp. budovy, ale nakoľko nový majiteľ nepoužíva a môžeme my užívať som sa rozhodla, že zvieratá chcem , mám ešte najmenšiu a ja som toho názoru , že deti by mali vyrastať so zvieratami a všetci sa z toho vytešujeme . Doporučujem ti tie miniovečky , ak by si to chcela na kosenie trávy ak máš tak veľký pozemok , že máš dostatok paše , tak skôr normálne mäskové ovečky , však aj tieto sa dajú zjesť ale sú drobné takže ten úžitok nie je až taký. Ale ja ich mám len na kosenie a radosť , to isté prasiatko a kačky ozaj ešte mám aj perličky na tie som zabudla a všetko na jednej záhrade neoddelene , zvykli si žijú v symbióze a my to máme namiesto televízora .....
Ja som sa husí vždy panicky bála a teraz ako sme pokúpili tieto ostatné tak muž , že husi by chcel tak som si povedala , že však keď to odmala odchovám hádam ma nezožerú ... a teda boli tak krásne a roztomilé ... len mi ich vytiahla líška svina obe za jednu noc tak ale zas som zachránila nejakú našu lesnú populáciu
ozaj mňa na motorku muž najnovšie motivuje tým štýlom ,ž e mi v cieli trasy kúpi zmrzlinu
Som zistila , že v Štiavniku pri Bytči majú najlešiu zmrzku a obrovskú hehehehehehehehehehheehheheheehheheheheheheh
mam pocit ze citam o sebe. Manzel tesne pred styridsiatkou, v praci od osmej rano do 21-23h vecer a este potom z domu robi v noci, cez vikendy uplne bezne. Pre tie, ktore si myslia, ze aspon dobre zarobi a snad by som mu kvoli tomu mala kadeco tolerovat - pre mna sa hodnota chlapa nemeria jeho vyplatnou paskou a navyse sa mu nijako nerataju nadcasy, zarobil by presne tolko isto keby siel o 16:30 domov. A zmyslel si ze sa zacne venovat paraglidingu. Jednak je to rizikove, jednak riadne drahe (uz sme vdaka tomu nemohli ist na rodinnu dovolenku, lebo vsetky usetrene peniaze pominal) no najviac mi vadi, ze vdaka tomu je cele soboty prec z domu, vypadne o siedmej rano a vrati sa v lepsom pripade o osmej vecer. A v nedelu uz vymysla, ako sa tam dostat znovu. Nasiel si tam partiu a aj ked nie je vhodne pocasie, chce byt s nimi. Ma aj ine konicky, niektore mame spolocne, niektore mal samostatne, nikdy som ho neobmedzovala a svojim konickom sa predtym venoval v rozumnom rozsahu, ale aby bol kazdu sobotu prec cely den, to uz je na mna privela. Najma ked s tym zacal prave v obdobi, ked nam syn zacal robit problemy a psychologicka sa jasne vyjadrila ze z velkej casti za to moze nedostatok pozornosti zo strany otca, ktoru prave teraz syn potrebuje. Vela sme sa o tom rozpravali, najprv sluboval ze tam bude chodit iba raz za mesiac, potom ze vzdy iba na pol dna, potom ze kvoli tomu zacne chodit cez tyzden skor z prace, aby bol viac doma... Kazdy slub vydrzi menej nez dva tyzdne, potom par tyzdnov skripem zubami a potom sa s nim zase zacnem dohadovat, ze takto to nejde, on sa tvari ze predsa dodrzuje dohody, ja mu dokazem ze dohody nedodrzuje tak vymysli dalsi slub a zase dokola.
@zana0077 dobrá si , ja závidím mužovi sedadlo hehehehhe lebo to zadné nie je moc pohodlné , videla som zatiaľ len jednu motorku , ktorá mala poriešené aj to zadné sedadlo na pohľad pohodlne
A teda prekvapilo ma ,ž e niektoré omnoho drahšie značky mali tie zadné sedadlá riešené ešte horšie a možno mám len moc veľký zadok xixixiixi 😀
@si_sa_6 presne toto mi vravela moja mamka...veru maju pravdu....my sa doma povadime len za blbosti...ale vacsinou je to o tom ze na malu nedava pozor...alebo jednoducho ju berie tam kde je to pre nu nebezpecne...absolutne nerozmysla co by sa mhlo stat...vcera sa so mnou vadil do krvi...mala dala rucucku do tej fugi ci ako to mam nazvat..ked sa otvoria dvere vytah....hovorim mu dvaj prosim ta pozor aby si jej nedolamal prsteky...a on sa so mnou vadil do krvi ze to sa nemoze stat...som vzala palicu z vonku vopchala tam..palica sa zlomila pri otvorení....inak je zlatý stara sa...ale taketo veci ma normalne zarazaju....nemozem ho nechat s nou vonku samého...boli u kamosky sla som dnu oni ostali vonku...malu nechal hrat sa so zahradnou hadicou...sme po chorobe po 40 horuckach -ant...boli sme v nemocke...on sa nanu dival ako si oblieva hlavu tou ladovou vodou...je to na infarkt niekedy ako keby nerozmyslal vobec
@14nunu10 S FITKOM A POLOVNICTVOM SME MALI AJ MY PROBLEMY ...S MALYM NETRAVIL VOBEC CAS ...PO PRACI HNED DO FITKA A KED PRISIEL MALY UZ SPINKAL...JA SOM TO NEVYDRZALA A ROZISLA SOM SA S NIM
@silvia2103 ou... To ma mrzí ,no hádam to neprerastie u môjho až do fanatizmu 😱😞😩
@14nunu10 u nás sa to stupňovalo dal sa dokopy s partiou 25r.24r. :D a to s malým trávil čas keď som mu to rátala za 10dní cca 2hod. to sa nedalo to bolo u mňa kopu nervov víkend zasa polovnictvo...no otras...
@silvia2103 tak to bol už brutal..😱to sa nedá veru tolerovať dlho
@silvia2103 tak na toto musí mať žena teda naozaj nervy. Odtiaľ potiaľ.. niektorí chlapi bohužiaľ si nesprávne určia priority a potom to tak aj vyzerá ☹
@melynda nepoznam taku sprostu kt.by to tolerovala
@womankc tak ja som sa uvedomila, ze to proste bolo len mojou ziarlisvostou, preto som tak reagovala 🙂 lebo aj ja som vzdy chcela motorku a brala som to proste ako podraz od neho, ze to akurat robi teraz, co ja nemozem. Ale neprotestoval, ked som mu povedala, ze sa prihlasim hned na novy rok (hoci to bude drahsie) a urobim si ho aj ja 🙂 a na motorke som ho nikdy nevidela jazdit, tak neviem. A sama som zzvedava kedy ku kupe tej motorky pride 🙂
@wendy62 presne sa aj ja bojim, ze takto to dopadne s nami. Mne tiez povedal, ze bude chodit v nedelu rano, kym mi budeme spat na 2-3 hodinky. No ale da sa tomu verit? Najprv mi povedal, ze ked bude mat male 7rokov az potom kupi motorku. Potom z neho vyslo, ze ked to vyjde tak o 2roky kupi. Takze verim tomu, ze nabuduci rok budeme mat motorku, lebo tie reco tomu nasvadcuju. Ale ta co spravim? Horsie bude, ked sa s nim budem hadat kvoli tomu a on si aj tak spravi co chce. Rezignovala som a urobim si vodicak aj ja. A ked bude on dlho prec, potom budem aj ja a budeme si kvit a uvidim, ci sa mu to bude pacit byt doma s detmi sam. 🙂) ale tak hadam k tomu nedojde a bude to vsetko ok. Tak ako ma byt a on dodrzi to, co slubi.
@nechapemto no ľudská psychika je silná , ja napríklad k tomu som nemala absolútne vzťah, ja som to tak brala, nech si urobí teda radosť i keď som v duchu videla za to novú kúpelku 😀 , ale ako sa vozíme tak som prišla na to , že to tam predsa niekde vo mne je. Už sa aj teším ,keď plánujeme, dokonca ja to iniciujem .
Normálne by som bola hádam schopná na nej aj jazdiť 😀
@silvia2103 tak toto sa ani nečudujem, takí ľudia by si ani nemali zakladať rodiny . To mu vážne ani nezasvietilo??? skutočne nechal padnúť vzťah s dieťaťom kvôli koníčkom ???? Našťastie môj muž je veľmi rodinne založený, niekedy si myslím, že je väčšia matka ako ja .....
@wendy62 to je strašne zložité udržať tú hranicu , kedy je to tolerovateľné pre všetkých....
U nás manžel na moje argumenty väčšinou dá . Smutné , že nechápe potrebu syna, je to také krehké tieto pubertálne duše. U nás sme sa tiež veľmi veľmi obaja snažili pri synovi , dievčatá to akosi inak znášajú , takým vývojom človek ako rodič prejde....... Tiež sme sa niekedy povadili pri synovi, ale u nás je tá výhoda ,že muž si dá povedať a teda sa im aj veľa venuje aj keď má práce tiež kopu, ale stále niečo spolu robíme ...
Pises ze je dobry manzel,pozorny,pomaha atd.urcite sa tesi aj na dietatko-nepises ze by to bolo nahodne oplodnenie.Tak preco mu v tom branit?Iste by mal jazdit opatrne,vediet zadelit cas aj pre rodinku ale branit mu nieje spravne,dokonca si myslim ze pri tych chlapskych povahach by si si este pohorsila a on by si kupil tu najsilnejsiu masinu 🙂 len z trucu...Muzi potrebuju mat noeco co je take to "len moje" Drzim palce 🙂
@lenkamaxim presne
@womankc ja už rok a pol bývam u rodičov a ja som bola tá sprostá ktorá som sa to ešte snažila dať dokopy ale on sa ešte cíti dotknutý že som mu vynadala zato že s malým netrávi čas...a že čo by som ešte chcela.....teraz ma oklamal že za malým nemože dojsť v určenú nedelu lebo že má firemnú polovačku a nakoniec som zistila že z firemnej polovačky bol len obyčajný festival na balatone s mladými chudákmi z fitka...takže som si povedala že už nie!takí muži sa nemenia
@silvia2103 to mas uplnu pravdu,tu nejde o konicek ale o to,ze si nevie urcit spravne priority,kvoli fitnes a mladej partii opustit dieta,to je ubohost.Raz ked skonci sam,tak si moze hlavu trieskat,ze prisiel o zenu ktora onho stala a o syna
@lenkamaxim tak ja niesom normálna žena mi bolo povedané lebo že som ho obmedzovala že on bol vždy taký a nezmenila som ho ja....malý ho nezmenil tiež...prišiel o všetko...!nevidel jeho prvé kroky nechcel byť na jeho narodeninách lebo sa bál našich..jeho rodicia ho podporuju lebo ich rodina zije v polovnictve...a ked bol malý vo vážnom stave v nemocke v prých mesiacoch tak za nim nechcel ani hore chodiť na izbu že načo by tam chodil keď ho nevníma...za tie maleho 2roky sa vo mne zloby nazbieralo...odniesla si to hnusno aj svokra aj on...
@lenkamaxim bolo mi ľuto že som sa nemala s kým podeliť o maleho pokroky ale už som si povedala že taký človek ako je on dobrý priklad malemu nemože dať...a radšej si počkám a snád pride niekto kto tomu malemu vzor da

@womankc aké zvieratá si si kúpila, mne by sa to tiež páčilo a manžel sa z toho smeje, nebaví ho to