Manžel vytvára zlú energiu. Čo mám robiť?
Ahojte,potrebujem radu. Mam manzela a dve deti, jedno malinke. Manzel je workoholik, nema cas na deti a uz vonkoncom na mna😔. Teraz od decembra ma povinnu dovolenku. Firma setri na energiach a nekuria im. Od kedy je doma,proste zavadzia.. deti sa spravaju inak,mladsi nevie ist spat poobede,stale sa budi,vela jrici reve,pocikava sa, starsie nevie ako sa ma spravat, uplne vypadol z rodiny. Hulakame po sebe, vadime si. Aj ked nieco vymyslim, napriklad vinko a nejaka pokec hra, aby sme sa naladili na seba, nema zaujem..stale ma plno vyhovoriek,ze uz je pol9 vecer, teraz je rano,uz je unaveny, idu spravy, ide so psom, ide do obchodu..skryva sa na wcku, proste hoc co len aby nemusel venovat cas mne alebo detom.. takyto stav mavame bezne aj pocas roka, cez vikendy,ked piatok dojde najde si nieco do coho si pichne pomali hned od dveri, este obuty a v tomto duchu ide az do nedele..(kritika,poznamka) vytvara taku zlu energiu -akokeby ventiloval frustraciu nahromadenu pocas tyzdna na nas.. po tych rokoch som unavena a velmi osamela. Nemam rodinu ani kamaratov, tocim sa iba okolo deti det.domacnosti, a nemam ani vlastne partnera.. Neviem co robit..
Odcudzili ste sa ... Ty sa staráš o deti a domácnosť, on nosí domov peniaze, jedno bez druhého proste nejde ... treba zabudnúť na ego, normálne si sadnúť a vážne, bez hystérie, sa porozprávať ako ďalej ... aspoň ja by som to tak urobila ... lebo takto vedľa seba žiť nie je bohviečo ...
Najprv by som skusila dat mu ultimatum. A Keby to nepomohlo ze by dalej zil bez zaujmu o rodinu o manzelku tak by bol koniec.
Mozes si dovolit s detmi odist a mas kam?
skusila by som nejake parove poradenstvo, ak by bola ochota z druhej strany.
Povedz mu, ze potrebujes duchom pritomneho partnera. Teraz on sa skryva pred detmi a tebou. Spytaj sa, ci mu nebude vadit, ked toho vsetkeho budes mat plne zuby, ked sa zacnete skryvat vy pred nim.
Najdi si kamaratky, stykaj sa aj s inymi ludmi. Daj mu deti do ruky a chod von. On ti nenahradi vsetku socialnu komunikaciu, ak si iba doma a cakas na neho, kym sa vyrozpravas. Chlap svojim mozgom tolko reci nezvlada a uteka do prace.
Druha verzia, ze to proste nie je rodinne zalozeny chlap ... zije pre pracu.
@0silvia0 povedala, on mi da aj za pravdu, ze je toho vedomi, ale bic pre vztah neurobi, prestal so mnou aj intimne zit.. stale ma v pracu v hlave..
ak si na ňom závislá, finančne...tak riešiť tento problém , že snaž sa s ním o tom porozprávať,,,ak nie, odísť od neho...
Povedz mu, ze v dochodku zisti, ze jediny, kto mal z neho kedy radost, bol zamestnavatel, ze na nom zarobil.
A ked uz bude nevladny a nepotrebny, az vtedy si spomenie, ze by chcel byt aj milovany, cteny. A aby s niekym bol.
Akurat uz nebude zaujem u nikoho. Lebo ten vztah a lasku si nevybudoval. Predal to za moznost byt len sam pre seba a robit iba to, co jeho bavi.
Detom bude cudzi, ty ho milovat uz nebudes a najskor budete uz aj rozvedeni v tej dobe. Takze rodina si akurat splni nutnu spolocensku povinnost a strci ho do starobinca. Aby ani im nezavadzal.
Tak ci takto chce vidiet svoju buducnost.
Lahke to je, kym je mlady, zdravy. Ale ked mu ujde vlak, darmo bude plakat, ze ten cas premarnil. Bude zatrpknuty stary dedo, pre zamestnavatela uz nezaujimavy a nepotrebny a (byvalou) rodinou nemilovany.
Toto sa Ti mozno pacit nebude, ale skus sa na to pozriet z jeho strany…..ako rodina ste mali zabehnuty urcity rezim.On narusil ten Tvoj s detmi, citi, ze zavadzia, hlada si svoje miesto a Ty si rada, ze ho mas doma, ale on chce mat trosku svojho kludu, mozno ma pocit, ze moc tlacis na pilu….kazdy je iny, nechapem tie rady, ze odist od neho, ved toto je urcite prechodna situacia, deti nanho nie su cez den zvyknute, mozno reaguju odmietanim, tak on sa stiahol….treba si najst cestu k sebe, ale pomaly a opatrne….a najdi si kamosky, bude Ti lepsie….
No ja iba kukám. Hoc aký problém každá žena odporúča odísť od muža . To že žena zostane potom sama s dvoma malými deťmi . To je akože lepšie ? Veď vás nebije ,nepije , nehrá automaty. Skúste sa viac rozprávať. Skús ho aj ty chápať , možno má ťažké obdobie .
@rachelkk on uz ma tazke obdobie 8 rokov
@beataxxx v podstate mas pravdu, ale neviem ako, kamaratky by sa zisli ale neviem kedy,chodi domov po 18 a ja uz som vyflusnuta,
Skus nejake babske fitko, prihovor sa susedkam, alebo mamickam s rovnako starymi detmi, da sa to…ja mam kopec kamosiek, bez nich by som moje manzelstvo nezvladla, muz je introvert a vedecky typ zijuci vo svojom svete, urcite na manzelstvo este komplikovanejsi, ako ten Tvoj, naplakala som sa v mladosti dost, ale kvoli detom som sa snazila drzat a mala som svoju firmu a on proste nebol stredom mojho sveta, nehovor im,ze to e idealne, ale da sa to
Tvoj manza je objekt na výskum. Vážne, jeho krv na hladiny endorfinov... Uňho to bude samy testosterón, kortizol, možno za to ani nemôže, ze je pes a prešteká sa zivotom. Ak má 3*fajzra,aj to mohlo niečo spraviť. Napadá mi k nemu iba ten vtip, ako dvaja chlapci nájdu v izbe kopu hnoja... Jeden hovorí, ze to je koniec, nikdy sa nezbavia smradu a hračky sú navždy stratené a ten druhy ze jeee tam niekde musí byť ovečka.
@moonlight1210 ty vzdy tak skvelo pises 👌♥️
@ahhola si ma rozosmiala😁
Večer mu vystroj jedno dieťa nech ho ide vyluftovat... s nejakou zámienkou, niečo kúpiť, pozrieť pod strom, ci nepadla haluz s imelom..... Mozno sa sám uvedomí, ze je od detí vzdialený svetelné roky a zajtra možno zoberie 2...a aspoň trochu sa s nimi zblíži 🎄🎄🎄
Mňa dostal ten verný opis tvojej situácie, až som sa zamyslela ako to mame my......no v prvom rade, hneď co muž príde domov nemá šancu vymýšľať ako sa skryť lebo ho hneď ideme vítať a doslova sa mu hodíme okolo krku, alebo mame akože schovku a hľadá malé.....potom ak sa ukrývame tak spolu pred našou 4rocnou antikoncepciou.....ako svojho tatina vitate vy?????skus to...opísať....
😂Ze by ho vo dverách hromadne prizabili láskou? 💔Za pokus v momente prekvapenia to stoji, ked ich ten starý autista jedným chvatom neodkopne na balkón. Inak môže mať aj chlapské problémy a nevie vyhľadať pomoc (nespi s autorkou) preto chrlí oheň a síru, nech po ňom nikto nič nechce.
@bilberryday tam už nie je čo budovať, on nechce a mat doma chlapa, kt. stále niečo vymýšľa, aby nebol s rodinou, no neviem ci by som takého chcela. A možno je za tým aj iná žena a tým, že je teraz doma, je celý nesvoj
@bilberryday dá, ale nemyslím, že je to ten prípad, na vzťah musia byť dvaja

odísť on, alebo vy, deťom bude lepšie a tebe tiež