icon

Manžel workoholik

nika898
5. nov 2018

Ahojte zienky urcite je vas tu viacej takych co mate manzelov workoholikov. Nejdem sa stazovat ani vyplakavat no nejak si nato neviem zvyknut. Ked pride manzel domov potrebuje pre seba pol hodinku na prechod rezimu z prace domov. No myslou je stale v praci, riesi pracovne maily a dokonca takmer kazdy vecer pracuje do pol noci. Vikedny a sviatky detto. Dokonca sa stalo ze bol uz aj v nedelu v praci. Nemozem napalnovat ani ziadny vylet lebo cez obed ked deti spia on pracuje 😞. Uz som z toho na prasny. Spolu netravime takmer ziadny cas a velmi ma ma to mrzi. Uz som mu to aj povedala ale on stale ze m vela prace. Chcem vas teda zienky opytat ako ste to riesili doma vy. Rada by som totisto este vyuzila posledne pekne dni v tomto roku na spolocne chvile ale ked on stale pracuje.

lujza123
6. nov 2018

@nika898 ako som písala vyššie zažili sme to s mamou, nechce sa mi písať podrobnosti. Pravdou je ze takéto pracovné tempo a stres si začne okamžite vyberať svoju dan v podobe zhoršeného zdravia ci problémou v rodine... ....aj riaditeľ zemegule si vie spraviť den volno, to nieje o náročnosti ci množstve práce, všetko sa dá keď sa chce
Nemusíš nič písať na jeho obranu, je to predsa vás život, mne do toho nic.

nika898
autor
6. nov 2018

@lujza123 ja viem ze sa odzrkadli na jeho zdravy preto som chcela vediet ako ste postupovali vy. Lebo u neho s ultimatmi nepochodim.

lujza123
6. nov 2018

@nika898 neviem ..argumenty, prosby, vyhrazky alebo kombinacia toho vsetkeho. Hlavne po malych davkach, najskor aspon jedno poobedie cez vikend, jeden vecer v tyzdni, potom aspon cely vikendovy den. Proste postupne, ani on sam si nebude hned vediet zariadit viac casu a hlavne mentalne vypnut od prace ....do noveho roka kedy bude mat len jednu pracu je este daleko a ruku na srdce, ty si predsa tiez potrebujes trochu oddychnut od deti a stravit chvilu v spolocnosi dospeleho cloveka. Tak mu zahraj na city ze uz dalej takto nevladzes ani ty.
Ono radsej fakt niekedy pod mostom ale spolu ako rodina a zdravy ako v novom dome a on sam, zniceny, strhany pracou....mozgova mrtvica ci infarkt sa moze kludne pritrafit aj 30 rocnemu a az vtedy bohuzial clovek zisti ze su aj ovela dolezitejsie veci ako termin v praci

alex2018
6. nov 2018

@nika898 aj ja som si to myslela ze mam doma workoholika. Nepomahalo nic, ani vyhrazky, ani plac ani ultimata. Potom som sa s tym nejako zmierila, snazila sa robit vsetko v domacnosti, nicim nezatazovat lebo chudsk ma toho vela...nakoniec sa z toho vyklula milenka. 6 rokov ma podvadzal, sluzobky boli dovolenky s nou a 'uzavierky' v praci travil u nej. A ja truba som ho lutovala ze kolko toho ma 😂 rozviedli sme sa, on sa hned s nou ozenil, maju dalaie 2 deti a zrazu chodi z prace o stvrtej, chodi na nakupy, vari, upratuje. Takze aj tak to moze byt s workoholikom. Niekedy treba tvrdo 😉

73daniela
6. nov 2018

@nika898 ja by som mu povedala vetu ze ci toriny su plne nenaheaditelnych.....neviem ci nieco znozes...kym si sam neuvedomi tak bude stale nieco...a clovek si zvykne uvedomit az ked nieco steati...

nika898
autor
6. nov 2018

@alex2018 milenku urcite nema 😊 z domu odchadza okolo pol 9 a domov chodi okolo pol 5 a pracuje doma. Takze tohto sa nebojim 😊. A dakujem za nazor a mrzi ma tvoja zla skusenost 😞

jankasikova
6. nov 2018

A co tak ho pochopit, pripadne mu pomoct? Ved sa snazi zivit rodinu a ako chlap je na to sam, ked je zena na materskej. Chce, aby si bola nanho hrda a chce iba to najlepsie pre rodinu. Ja mam doma tiez muza, co vela pracuje, chodi z prace neskoro cca o 19 a pracuje aj doma. Ale viem, ze to nie je nadlho a chce byt aj s nami a preto som si nasla par cinnosti, s ktorymi mu pomaham, faktury, personalistika...atd a citelne ma menej prace a sme obaja spokojnejsi. Skusme sa na to pozriet aj inymi ocami.

juliet86
7. nov 2018

@nika898 pozri pokial chce byt s vami tak to je zaklad. ze praca nie je prenho unik od nefunkcneho vztahu nenaplnenych ocakavani atd. pracujye s tym malom co mate. ty skus gazdovat tak aby si usetrila co najviac peniazkov. vareniennakupy oblecenie drogeria atd. predaj veci po detoch svoje veci co nepouzivate atd. najdi si nejaky mummy club alebo kamosku nech sa necitis az taj osamelo venuj sa niecomu. zacni citat napr eroticku literaturu nech mas chut unava neunava. ked bude musiet ist ku kompu pripomen si ze je to docasne. drzim vam palce. pripadne ho popros co potrebujes pocut atd a zvaz niekoho na par hodin na dozretie na deti nech mate aspon dve hodky tyzdenne pre seba. drzim palce

nika898
autor
7. nov 2018

@jankasikova ja ho podporujem doma nemusi robit nic s detmi sa len hra pripadne ideme spolu von. Ale je tu aj manzelsky zivot ktory zial chladne kvoli tomu ze pracuje po nociach.

nika898
autor
7. nov 2018

@juliet86 co sa tyka setrenia tak tam sa snazim vsetko nutne kupovat v akcii. Nastastie o peniazky nudzu nemame preto sme si mohli kupit domcek ktory vlastne kupil pre mna. Jemu bolo jedno ci sme v byte alebo dome aj ked aj chcel dom. Teraz je dokonca este aj na materskej takze nam to financne pomoze. Co sa tyka tej pomocnej sily tak nechce davat deti na starost cudzej osobe boji sa o nich. Ale dufam ze za chvilku si ich zoberu stary rodicia aj na noc a mi budeme moct ist niekam spolu. Uz len cakam kedy sa mladsi syncek odstavi od kojenia. A asi to ma najviac trapi ze mi chyba. Ja som bola vychovavana tak ze veceri sa travia spolu mama, otec deti nikdy som nevidela svojho ocina po veceroch pracovat. A zase manzel uplne inak u nich sa travili veceri zvlast vacsinou. A dakujem za povzbudive slova. Velmi si mi pomohla aspon som si uvedomila ze co mi vadi.

montemotherone
7. nov 2018

@nika898 nepoteším ťa. Toto je problém (ako pri každej závislosti), ktorý dokáže vyriešiť len samotný "postihnutý". On sa musí rozhodnúť. Bohužiaľ, väčšinou si nedajú povedať a jediné, čo im "pomôže" je zrútenie, vyhorenie, ochorenie, či dokonca rozvod ☹ ... Áno, hrozné, ale je to tak. Je len zopár šťastlivcov, ktorých osvietilo, a jednoducho si uvedomili že si musia usporiadať čas hodnotnejšie ešte predtým, ako celý "systém" začne haprovať ☹ U nás to bolo rovnako. Manžel na mňa pri výmenách názorov pozeral akoby som bola rozmaznaná mamička na materskej, ktorá nechápe, že ON LEN ŽIVÍ RODINU... Ten spôsob ako "žil so svojou prácou" bol ale chorý ☹ Až raz ochorel on. Prišla sarkoidoza. Neliečiteľné, doživotné autoimunitné ochorenie. Veľmi sa zmenil. Uvedomil si že má rodinu, dcéru... Začal sa k nej správať konečne ako otec. Dovtedy bola preňho rodina len oštara, ktorá ho oberá o čas a asi aj peniaze ☹
Určite to nevzdávaj a komunikuj mu, ako je dôležité správne si zadeliť čas. Oddychovať, vypnúť... Vyhorenie, či depresia sa potom nedajú len tak zrušiť čarovným prútikom, či tabletkou. Cesta späť je veľmi ťažká a niekedy aj nemožná ☹ Sadnite si a napevno si zadeľte čas na rodinu, výlet... Vtedy nechá doma hodinky, mobil... A jemne mu naznač, nech sleduje svoje pocity, čo to s ním robí a či sa mu to zdá ešte v poriadku. Pozerať totiž na dovolenke, či na výlete na hodinky je fakt choré. U nás už prísne zakázané 🙂 Rovnako tak otázka "koľko je hodín" cez víkend, či voľné dni 😉

nika898
autor
7. nov 2018

@montemotherone ahoj velmi pekne dakujem za povzbudenie a rady ☺ som rada ze u vas sa to napravilo aj ked ma mrzi ze je to na ukor zdravia. Dufam ze ma ten moj tlk bude pocuvat a trochu zvolni. Aj ked ma dnes nasral lebo zajtra vecer ide s kolegami na pivo.

jasminam
8. nov 2018

@nika898 pracuje a vidno to aj financne,alebo pracuje tolko preto lebo nostop nieco dohana?ze nostop nestiha?moj manzel toto robil,tiez sme si mysleli ze je workoholik,ale nakoniec sa ukazalo ze trpi zavaznou psych.poruchou..nonstop pracoval,lebo nestihal porucha ho brzdila

nika898
autor
8. nov 2018

@jasminam nie nie. Vidno to aj financne. Za to co odpracuje dostane aj patricnu financnu odmenu pripadne ine benefity ako napriklad ked potrebujem aby ostal doma kvoli detom ze su chore nie je problem a nemusi si brat ani ocerku ani dovolenku alebo teraz ked sme mali behacky ohladom kupy domu mohol kedykolvek odist z prace aj na dlhsie ako hodinu aby sme si mohli vybavit hypoteku a tak podobne.

bambinomio99
12. nov 2018

@nika898 cize manzel ti kupil dom ...ty mozes ostat na materskej lebo tvoj prijem nechyba, prechadza zo starej roboty do novej, robi zjavne ako projektovy manazer co je robota,ze ked sa tobi tak sa robi a nie neda sa odsunut na rano slebo vecer ako tu niektore pisu,lebo klient zial nebude cakat za tebou,ale ty za nim ....a on je akosi zly, co myslis akoby sa tvoj partner citil keby objavil tuto diskusiu a precital si ju ? Ja tusim,ze ti chyba to je jasne,len si skus vymenit na tyzden poxiciu so svojim manzelom a uvidime co povies, preco hned preboha tych svojich muzov nechate kamenovat ultimatami a podobne ako tu riesia ostatne, je to vztah vas a raz bude hore a raz dole

lucilaines
12. nov 2018

Ahoj, necitala som celu diskusiu, ale vidim ze ti tu niektore baby radia ultimatum. Mam doma podobneho chlapa a podla mna to je majhorsie riesenie. Ked ho odstavis od roboty nasilu nejakym ultimatom, bude strasne nervozny, ze si nemoze veci porobit a myslou aj tak nepritomny. Nam pomohlo to, ze som ho proste nechala. Isli sme na dovolenku a povedala som mu rovno, kludne si vezmi pocitac, chapem, ze si musis porobit. Samozrejme, ze mi to niekedy vadi, ale zacala som to brat ako sucast jeho osobnosti a ze je proste taky. Nerobim sceny z toho ak zdvihne telefon a vybavuje pracovne veci alebo maily pocas romantickej vecere, prestala som vycitat a zvolila som uplne opacnu taktiku, poviem ze rozumiem a ze to je v poriadku. Cuduj sa svete zacalo to fungovat aspon tak, ze zacal chodit aj na dovolenky aj na vylety aj doma po prichode z prace sa uz praci venuje len vynimocne. Ale musim sa zmierit s tym, ze ked na tej dovolenke sme, vytiahne pocitac kazdy den pred spanim, ked sme na vylete tak sem tam vybavi mail alebo telefonat. Ale vramci zachovania mieru ja som prestala z toho robit problem a on postupne zmiernil tempo.

nika898
autor
12. nov 2018

@bambinomio99 ja mu ulitimata nedavam ani nikdy davat nebudem lebo si uvedomujem ze on je zivitel rodiny co mi zial niekedy dava aj patricne najavo slovami ze ake peniaze som ja doniesla do rodiny. To ze som doma je naozaj super ze mozem byt s detmi ale ja mam tiez len jedno psychycke zdravie a potrebujem obcas odych od deti som s nimi naozaj 24 hodine co je normalne kedze som mama. Viac ako 3 roky som nikde nebola s kamoskou a ked som chcela chodit cvicit raz do tyzdna s kamoskou povedal ze super, kamoska si to rozmyslela a tak som mu povedala ze budem chodit sama tak som mala doma peklo a ziarlivostnu scenu vystrihnutu ako z filmu takze opat son ostala sediet sama doma na riti. A co sa tyka toho domu viac ako polovica sumy isla z mojich penazi lebo byt ktory sme predavali bol cisto moj a na tom byte nebola ziadna hypoteka inak by sme si ten dom dovolit nemohli lebo 150 000 hypoketu by sme si ani jeden na seba nezobrazali aj ked by nam ju dali. A urcite by si sa necitil dobre kebyze si precita tuto diskusiu no ani on nie je svaty a ja som chcela aj rady ako tieto zeny riesili samotu ktoru istotne pocituju. Kebyze mam uz vacsie deti tak chodim s nimi aj sama na vylety ale takto sa mi neda lebo starsi syncek ma podzrenie na autizmus a ist s nimi von sama neexistuje lebo sa mi rozbezhne a vobec ma nepocuva a maldsi zacina chodit a v kociku alebo v nosici mi uz byt nechce lebo tiez chce chodit. Aj ked chapem ze ho tlacia terminy trpi tym cela rodina 😞

nika898
autor
12. nov 2018

@lucilaines ja sa tiez snazim byt ohladuplna voci tomu ale ked mi uz praskny nervy aj z deti tak je to koniec a uz rozmyslam aj nad antipresivami lebo naozaj uz psychycky nevladzem. Cez vikend som sa mu doslova ponukala ako na tanieri a on mi povedal ze mu mam dat pokoj ze musi robit 😞 tvarila som sa ze ok teda a poobede ked sa deti zobudili sme chceli ist niekam no ked mi za pochodu menil miesta kam ideme a ja som musela 3x prebalit tasku a prezliect deti tak uz som toho mala dost vznikla hadka a skocilo to tak ze on so starsim isiel do zabavneho parku a ja s mladsim na prechadze aby sa syncek vyspal. Ja ho plne chapem ale bola by som rada keby pochopil aj on mna.

eeffka
12. nov 2018

@nika898 vies co vy mate uplne ine problemy... ak by mi chlap vykrikoval ze ma zivi a ze som do rodiny hovno doniesla pricom 1/2 z domu za 150 by bola za moj predany byt tak by letel zeby za sebou ani dvere nezavrel. Mimochodom dufam ze si uvedomujes ze si pravila vaznu chybu ktora ta moze ohrozit v buducnosti, mala by si mat na dome viac ako 50% a to minimalne 75%
v skratke co pises tvojho muza otravujete, deti aj ty. to nie je o praci
Je mi to luto lebo to budes mat este velmi velmi tazke
Jedno ma dokaze udivit... ze ludia idu k psychiatrovi/psychologovi po lieky aby vydrzali s clovekom ktory by sa mal liecit sam.

nika898
autor
12. nov 2018

@eeffka tiez som velmi uvazovala ci predat byt ale bolo to medzi nami lepsie tak sme sa takto rozhodli. Tiez som mu povedala ze je to od neho hnusne sa mi "vysmievat" ze ci si myslim ze tych 480€ co som zarobila bolo daco extra a vlastne teraz je on na materskej dovolenke so starsim syncekom cize ja nemam ani tych "smiesnych" 230€ ktore mi posiela na ucet a za to robim nakupy do domacnosti. Pri jednej hadke mi dokonca zobral platobnu kartu od jeho uctu a donutil ma zalozit si ucet a cim som nesuhlasila ale potom som si povedala ze dobre a tam mi posiela peniaze s ktorymi si "mozem" robit co chcem inak povedane robit nakupy.

sarain
12. nov 2018

Chlap je v chorej miere ziarlivy a aj peniaze pouziva na to, aby ta daval dole a drzal pod kontrolou, vid platobna karta a vydelovanie financii. To je skutocny pruser. To kolko pracuje je len sucast vacsej mozaiky a ceresnicka na torte. A nie, nedaj si nahovorit, ze to ako fungujete, je ok a mas ho chapat. Tu sa prave treba za seba postavit a zacat riesit ako sa o seba postarat. A nie ist si po antidepresiva, aby si dalej zvladala ficat v nezdravom prostredi, ako keby bolo vsetko ok. Skor si najst niekoho, komu doverujes a s kym mozes o tom rozpravat a ujasnovat si, ako to u vas vlastne je a kde su tvoje hranice, za ktore nepojdes, pretoze ti to skodi. V zdravom vztahu obaja partneri respektuju toho druheho, jeho potreby a hranice a hladaju spolocny kompromis. Nie ze jeden sa po tom druhom vozi.

bambinomio99
12. nov 2018

@nika898 ver mi ze su acsie problemy kde budes rozmyslat nad antidepresivami, toto este nie je na ne , chapem ta, ale zial chapem aj jeho, je zivitel rodiny a ma narocnu robotu, podobnu mojej a ver mi tu to nefunguje tak ako si mnohe mamicky tu predstavuju, zial dnesny sposob co i len pracovneho zivota sa naramne odlisuje od zivota predtym, ale to sme chceli my ludia , technologicky posun nam nielen dal ale aj ubral, lebo keby neboli maily na telefonoch alebo mnonho ineho robili by sme ln v praci, avsak jeho pozicia je narocna a narocna najma casovo a to viem z vlastnej skusenosti, ver mi , ja som mala teraz dceru v nemocnici a musela som pracovat aj popri diagnoze cysta na mozgu ci sa mi pacilo alebo nie , zakaznik je zakaznik

eeffka
12. nov 2018

@bambinomio99 a aj si manzelovi bez prijmu z prace zakazala vstup na vas bankovy ucet a vydelujes mu peniaze?

bambinomio99
12. nov 2018

@eeffka mne manzel zomrel , zivim si deti sama , ked uz chces byt husta , a mali sme rozdelene ucty a platili sme kazdy ine druhy nakladov a nie nechodil na moj ucet a ja som nechodila na jeho , tomu sa hovori dovera , a ano ked som bola na materskej dostavala som od neho ciastku na mesiac a s tou som narabala a naucila som sa tym padom hospodarit , ked som chcela mat viac sla som spat do prace

eliska13
12. nov 2018

@nika898 vlastne žiješ sama:(mám to podobné, ale nie až tak zle.Vies on jedného dňa vyhori, bude nervózny, raz sa mu to prejaví na zdraví, psychike aj na teba je to tlak, že ho suplujes.neviem poradiť ja som po rokoch rezignovala

eeffka
12. nov 2018

@bambinomio99 manzela mi je luto ale ocividne si nepochopila pointu, v skratke sa tomu hovori "ekonomicke vydieranie a zavislost".

nika898
autor
12. nov 2018

@eliska13 aj za takuto odpoved velmi pekne dakujem ☺

nika898
autor
12. nov 2018

@bambinomio99 nevravim ze nie su aj vacsie problemy. Viem ze su a uvedomujem si ze si zijeme velmi dobre. Vdaka materskej donesie domov cez 2500€. A viem ze zakaznik je zakaznik noc z toho mu neberem ale nase deti su male len raz a je mi smutno a vlastne aj jemu ked sa syn na neho netesi lebo sa nema preco ked s nim vlastne potom ani nie je. Ja by som si tiez rada lahla na gauc alebo mensi luxus zjedla v klude veceru. A on programator vlastne v robote sam na seba usil bic lebo sa prislubil ze on kod ktory potrebuju prepise tak aby to fungovalo lepsie. Ja by som sa tiez rada naucila programovat aj mi prislubil ze mi s tym pomoze a ked do mna huci ze preco sa neucim ze tam mam knizky ze on sa to naucil sam za pol roka a ked mu nato odpoviem hocico tak ma iba zrazi na zem ze stale hladam iba vyhovorky aby som nemusela nic robit ze vsak mne to vyhovuje ze on zaraba a ja si mozem sediet doma. Ano som vdacna zato ze ked pride domov nevylozi si nahy ma stol a nepije pivo a donesie domov viac penazi ako priemerny slovak ale nie je vsetko len o peniazoch 😞

eliska13
12. nov 2018

@nika898 vieš to, čo pre ženu znamenajú deti to aké majú z toho naplnenie to, je pre chlapa práca.Ake zase odtiaľ potiaľ...obidvaja ste pod tlakom a potom sú z toho len hádky.Az sa úplne odcudzite budete v dome a každý sám.Mozno by si mala zájsť ty k psychologické nečítala som všetko možno nad tým uvažujem...možno stačí zmeniť pohľad vieš tým, že on robí ty budeš mať luxus, že môžeš robiť pol úväzok.Ale verím, že Ti nepridá na sebavedomí a psychike odmietanie, deti potrebuje pri trávení voľného času oboch rodičov, spoločné zazitky.Je to ťažké...ty sa prispôsobia rodine tomu, že ak on sa nevenuje a nemá čas spravíš to ty a raz Ti to vytkne, že ako sa on o Vás postaral pokým ty si bola doma, či robila na pár hodín.Vsetko sme už riešili....prešla som cez vyhrážky, útočila som na jeho zdravie, cez syna, skrátka odpoveď je... mám taku prácu môžem ísť robiť do 15 hod na úrad za pár eur.Nic medzitym.Moje dieťa je už väčšie to neznamená, že ho nepotrebuje, ale zase si hovorím tak ma aspoň mňa k dispozicii.Treba to zmeniť a nik nevie ako🙂

eliska13
12. nov 2018

@nika898 veď presne si to aj napísala medzitým.Aj mne muž povie, že pozná len robotu a domov.No veď áno, lebo v nej trávi veľa času plus dochádzanie a to všetko ťažké ešte len príde škôlka, škola učenie vieš neviem či Tá to uspokoji, ale každá moja kamarátka rieši podobne