Manžel zabudol bicykel: Ako získať bicykel späť?
Ahojte stala sa taká trápna a blbá vec a neviem ako k tomu pristúpiť. Minulý rok môj muž zabudol bycikel na záhradkách v meste čo je blízko nášho sídliska. Bol opitý a prišiel bez bycikla keď som sa však zobudila nadránom a zistila že ho nemá doma utekal ho hľadať o štyroch ráno ale bycikel tam už nebol. Teraz som ho našla vozí sa na ňom dievčina s vedľajšieho cinzaku a keď som bola behať tak som ju stretla a slušne som sa jej opýtala že či to nenašla ten bycikel alebo rodičia proste viem že je to náš bycikel na milión percent. Ona mi povedala že ho dostala minulý rok k narodeninám ja na to veď minulý rok sme ho stratili to bola celá debata lebo utekala domov a teraz ju vidím často aj pod naším oknom sedieť s tým bikom a neviem čo robiť. Muž bol nahnevaný a smutný keď som mu to povedala a tiež nevie čo robiť nedal minulý rok proste ani podnet niekam žeby ho stratil nechápem prečo ževraj sa hanbil zato že bol na šrot a stratil bycikel.
Tak toto by mi veru nenapadlo riešiť a už vôbec nie po roku a ešte keď to bol starý bicykel...predsa ho tam nechal len tak
nuz, to uz je teraz neskoro riesit. rok je dlha doba, mal to hlasit proste hned. hanba-nehanba, teraz uz je to jej bicykel. 😉
Tak ten bycikel nebol nový ale stojí teraz tak 300 eur ale áno je to hanba len mi je zle keď ju vidím na ňom a tiež nechápem ako sa môže niekto tak opiť že necha niekde bike je to smutné on pije len príležitostne a to mal kamarát narodeniny na záhradkách a veľmi ho opili 😀
Máme dôkaz aj fotky na ňom milión aj faktúru od neho
Je to hanba
Čo už
Je niekde v zakone napisane ze ako dlho musis mat ukradnutu vec aby sa stala tvojou? Lebo citam ze obrazy aj po 100 rokoch sa vracaju povodnym majitelom a nezostavaju tomu kto ich teraz mal - aj ked ani nemal tusenie ze boli tak davno ukradnute...
@butterh prosim ta, vyprdni sa na BICYKEL. Tvoj muz je chuj a ozerie sa sa niekde v chatovej oblasti a necha ho tam.. no, ma ponaucenie.
Vieš naisto, že je váš? Nie, faktúra na rovnaký bicykel, ale jasná identifikácia konkrétneho kusu. Ak si si si istá, ísť za rodičmi, nie riešiť to s nejakým dieťaťom. Ak.ho ukradli, trvať na vrátaní. Keďže ste ale krádež nenahlásili, všetko bude záležať len na tom, či susedia majú v sebe aspoň kúsok charakteru.
Krádež to nie je, bicykel bol niekde volne pohodeny, nebol zamknuty. Rodicia sú mysleli, že ho niekto vyhodil, tak ho zobrali a urobili dcére radosť. Keby ste aspoň vtedy nahlásili, že vám zmizol bicykel, tak ste to mohli riešiť. Teraz by som sa na to vykaslala.
@butterh mne raz ukradli bicykel... dozvedeli sme sa ze je v susednej dedine... tak tam otec isiel a mlady muz sa vykrucal tak a onak.. tak mu oco povedal kolko flakov je na predno a kolko na zadnom kolese.. a ze ak ho do vecera nevrati tam odkial ho ukradol tak vola policajtov.. do vecera bol doma... a nemate vyrobne cislo? alebo nieco?
Ja by som to nechala tak a bola rada, že na tom bicykli nešiel ožratý domov, mohli sa stať horšie veci.
@hiro Neviem, majú sériové číslo aj lacné bicykle? Autorka hovorí o 300 eurách ( neviem, či zostatková cena, či cena nového). Tak či onak, číslo zjavne ešte nekontrolovala a ak nemá bicykel niečo veľmi typické, napr. nejaké poškodenie, nemôže si byť istá, či je to naozaj ten jej bicykel. Keďže krádež nenahlásili, ostáva im len komunikácia s možným páchateľom. Alebo teda nahlásiť krádež teraz rovno aj s podozrením na páchateľa, ale tuším som zachytila, že policajti sa v takýchto prípadoch nejdú práve pretrhnúť. Tak, či onak, je to krádež a autorka sa absolútne nemusí cítiť trápne, že chce späť svoj majetok.
Na rame bicykla by malo byt cislo, podľa neho sa dá urcit, či je vas
trapne mi je z teba.. chudacika muza ti opili a teraz sa nejake dievca vozi na akoze jeho bicykli.. no chod to nazalovat pani ucitelke 🙄
Tebe je zle, že ju vidíš,ale nie je ti zle z toho,že tvoj chlap sa opíja a zabúda veci kdesi po ceste.Dobre že je bez bicykla,opitý aspoň na ňom nespôsobí dopravnú nehodu.A slečna ho aspoň nikde nezabudne,nechceš tomu bicyklu dopriať lepší život,ako mal u vás?Nerieš
@annm81 Tu pisu:
https://cerek.sk/
Každý bicykel je opatrený jedinečným výrobným číslom, pomocou ktorého je možné bicykel okamžite identifikovať a dohľadať právoplatného majiteľa. O nájdení bicykla sa môže pričiniť Polícia SR, Mestská polícia alebo aj súkromná osoba.
@alex49 Prosím? Nie je to krádež??? Vďaka takýmto názorom sme tam, kde sme - v zdevastovanej rozkradnutej republike, kde zmizne všetko, čo nie je privarené. Samozrejme, že je to krádež a to bez ohľadu na to, či a kde bol bicykel zamknutý.
@hiro tak potom to má autorka ľahké, vôbec sa nemusí cítiť trápne, ale má si ísť vyzdvihnúť svoj majetok - ak to nepôjde dohodou so susedmi, kontaktovať policiu.
🫣 to co su tu za komentare proboha.... aj keby ho nasla neviem kde, nema pravo si ho nechat, to co je ze sa to tu schvaluje? to ze bol dotyčný pan opity nehra ziadnu ulohu. zobrala by som fakturu, fotky a isla sa porozpravat s rodicmi... podla ich reakcie by som sa potom rozhodla co dalej.
@monnci2226 Asi tak.

Ehm bicykel