Manžel zanedbáva výchovu 13 ročnej. Čo mám robiť?
po dohode s ex-manželom ostala dcéra bývať u neho.zo začiatku som to brala ako dobré riešenie ale čím dalej tým viac zisťujem že to bola velká chyba nakolko ju nezvláda. Alkohol od 13, vyrazne malovanie, spore obliekanie a správanie uplne pod uroven.nemá rešpekt pred nikým a pred ničím a keď som sa obrátila na sociálnu pracovníčku, odbila ma tým " že to sa stáva". nebrala do úvahy ani to , že na pohlad už vtedy vyzerala ako 18 ročná lahka ... a nie ako 13 ročné dievča. vonku bývala do 22h zatial čo jej otec pracoval na týždňovkách a jej prospech v škole tiež nebol bohvieaký.ale podla milej pani bolo všetko v poriadku.dcéra začala byť nezvládnuteľná už aj pre jej otca tak ju ku mne začal posielal " za trest" ..raz sme sa nepohodli a dosť sme sa pohádali.odvtedy dcéra ku mne nechodí.jednoducho vie že tu si isté veci dovoliť nemôže a to jej dosť vadí. nedávno som bola za nou a zrazu sa zobrala a odišla.neskôr som sa dozvedela , že má doma zakázane stýkať sa so mnou a vraj ak sa jej otec dozvie o tom , že so mnou bola mala by zle. vraj každý víkend alebo čas kedy má byť u mna býva u bývalej svokry a má výslovne zakázané dojsť domov v čase od 16.00-18.00h.vraj došla raz o pol hodiny skôr a mala z toho zle.nedávno mi sama písala že sa zas opila a mala z toho dosť srandu.onedlho bude mať 15náť a ja len čakám kedy sa dozviem , že je tehotná. pred nikým a ničím nemá rešpekt a nikomu to zjavne neprekáža. samozrejme okrem mna ale ja som len vraj velmi " precitlivelá". vždy som chcela aby z mojej dcéry vyrástla slušná a poriadna žena.teraz keď ju chcem do svojej opatery všetci sú proti tomu a ja nechápem prečo????????????????????????? čo mám urobiť pre to aby mi ju súd zveril a aby milá pani zo sociálky netvrdila, že je u nich všetko v poriadku????????? mam doma troch synov, ktorí sú úplný opak.najsterší akurát doniesol vysvedčenie s vyznamenaním..🙂
bola to hlavne jej žiadosť ostať tam kde vyrastala , pretože my sme šli do uplného neznáma. považovala som to za správne aj hlavne kôli škole. nebolo to len preto a rozhodne to nebolo jednoduché!!!
a este by ma zaujimalo, ci k tebe tvoja dcera vobec chce ist.....lebo ak nie, tak zverenie do tvojej opatery zrejme vyznam mat nebude....kazdopadne malolety opity by mal mat zaznam, jednak z nemocky a jednak na policii, to by malo na zaciatok stacit, ci nie? dala si to uz na sud?
Klop, uff ☹ je mi veľmi ľúto tvojej dcéry...ale niet divu, že dopadla tak ako dopadla... V najťažšom období - to, že deti vyvádzajú v puberte je väčšinou ich volanie o pomoc...a vtedy sa jej rozpadla rodina, prišla o matku ☹
...úprimne neviem čo robiť, poradila by som sa s psychologičkou,ale s otcom dcéry ste to podľa mňa dopracovali do toho stavu, že vám ostáva sa len modliť, aby to čo najskôr skončilo - a určite by som vzala dcéru zaočkovať proti hepatitíde B,C a ku gynekológovi. Keď už si ako matka zlyhala, tak to skús ako kamarátka,aj keď to bude veľmi ťažké... držím palce vám obom...
no, ja si neviem predstavit co je lepsie nez dieta pri matke ktora sa stara....a dieta pri surodencoch....a trosku z tvojich viet vyplyva, ze si nechcela, aby sa vdaka tvojej dcere zhorsili aj tvoji synovia...co mi pride trosku divne, ze poslat dceru prec aby nebola zlym prikladom synom...kazdopadne je to minulost, to uz nenapravis, takze radsej k buducnosti....myslim ze cakat na socialku je zbytocne, podaj navrh na sud o zverenie do tvojej opatery....poziadaj o zaznamy z nemocnice a z policie, to by ti malo trochu pomoct..
@sue ak s jej otcom chcem čokolvek ohladne nej riešiť povie mi že ak mam daky problém mam sa obrátiť na socialku a tam mi zas povedia že oni su není spojovatelia..s nim nie je možná žiadna komunikácia. ved jej zakazuje stretávať sa somnou! a ku psychologičke sme tiež chodili a vraj ked sa mi zveruje s vecami s ktorými by sa mi za iných okolností nezverila a nechce ku mne chodiť môže tam byť manipulácia zo strany otca proti mne.
Klop, zlyhali ste ako rodičia...narodilo sa vám zdravé dieťa a vy ste to za 15.rokov sem dobojovali... tak som to myslela.
Ale keď vieš, že chodí po nociach atď tak treba žiadosť na súd o zverenie do výchovy.
@klop velký problem je aj tvoja svorka ktorá robí intrigy aj moja exsvokra bola riadna špina a bolo neuveritelne čo dokazala narozpravať 6 ročnemu decku aj som ju chcela udať na socialke že hucka proti mne moje decko ale ja mam len jednu skusenosť so socialkou ked som tam prišla žiadať o pomoc že my muž porozbíjal nabytok a nechcem sa vratiť späť ešte mi pani vynadala či som normalna a či si uvedomujem čo to robi s malým deckom akoby som bola ja na vine a na sud možeš dať žiadosť aj ked ma pocit pani kuratorka že je všetko v poriadku nie?
urcite ma vahu,ale fakty su fakty, ak sa dieta ozere a ma zaznam a pridruzia sa k tomu napr.zly prospech,alebo rozne ine veci tak kuratorka moze vraviet co chce...to je podla nej normalne ked sa mlade dievca opija? urcite nema skvely prospech....co vynechane hodiny v skole?? da sa vela faktov nazbierat
@imarikai na socialke ti určite nepomôžu, skôr naopak.exsvokra huckala aj malého a ešte dodnes mi velakrát malý hovorí ako na mna zas nadavala ked tam bol.raz mu vraj dokonca vravela že ho chcem ukradnuť aby tata už nikdy nevidel ale našťastie malý má už v tom prehlad a vie že to nie je pravda.
@latvia no podla nej je to normálne..dokonca ked tam raz došla s otcom , mala vtedy 13r a bola vymalovaná tak jak sa ja neodvážim ,v minisukni a tričkom ktorý sa ani tričko nazvať nedalo pretože viac odhalovalo jak zahalovalo a na nohach mala topánky so 7 cm opätkom na čo jej otec na chadbe ju uistoval že vyzerá sexi ona povedala že je pekne upravená ..nekomentujem!

ako si dokazala dať dceru exmanželovi len preto že mala ťažku pubertu 😲 ? a mysliš že ona by k tebe chcela isť ? ja na jej mieste by som sa k tebe nevratila tiež mam dceru a neviem si predstaviť že by byvala u otca len preto že je v puberte synov daš potom kam ked u nich prepukne ťažka puberta ? a ked sa tak zhoršila už to zvladneš ?