Manžel zatajuje plat
Je normalne, aby muz zatajoval zene vysku platu? Nemame spolocne ucty. Nakupy robieval zasadne on kym som bola na materskej a nesoferovala som, kedze byvame dalej, obchod mame cca 30min peso a spat o cosi viac, kedze kopec Nakupi, postara sa, auto je na nom, najom tiez, Ale nakupy podla seba zasadne. Ja vydavky na deti, ked uz lepsie zarabam tak sa striedame najom, nakupy. V zivote som mu cent nezobrala. Nerozumiem. Dost ma to ponizuje a uraza zle sa dycha v takom vztahu. Ja som sa davnejsie vyjadrila, ze peniaze niesu dolezite, tak to mi vyhadzuje ako argument. Za tym si nadalej stojím, ze peniaze niesu najdolezitejsie. Je aj drzgros. Moze sa vyjadrit aj nejaky chlap prosim?
@anonym_autor ak ti mam pravdu povedať ja tiež neviem vôbec priateľov plat . Zarába dobre slušne žijeme si fajn ..ja tiež zarábam myslím ze tiež na ženu celkom fajn ..žijeme spolu 13 rokov ale účty mame každý svoj . keď sa ho na to opýtam tiež tak vyhybavo odpovedá alebo nepovie alebo mi povedal a už som zabudla a tak :D
@anonym_555bf3 Priatel a manzel je trosku dost rozdiel
Bože, to je strašné. Príde mi to ako dvaja cudzí ľudia a nie manželia.
Ja tiez neviem kolko presne moj manzel zaraba, rovnako ako on nevie, kolko zarabam ja, nas to ale nezaujima 🙂 na druhej strane viem, ze keby za nim pridem a opytam sa, povie mi.
Takze ty si prisla za manzelom spytala sa kolko zaraba a on ti povedal nepoviem?
Ja tiez neviem kolko presne moj manzel zaraba, rovnako ako on nevie, kolko zarabam ja, nas to ale nezaujima 🙂 na druhej strane viem, ze keby za nim pridem a opytam sa, povie mi.
Takze ty si prisla za manzelom spytala sa kolko zaraba a on ti povedal nepoviem?
@petamich ano, ide o to ked treba nieco kúpiť vacsie, tak to sa tazko tak vychadza ked nevies kolko mame, alebo ked nieco poviem ze potrebujem pre deti povie ze nema, no potom pozeram ze do auta investovat ma...:(
Je tu téma pred chvíľou kde nieže zatajoval ale klamal
Tajiť nie je nič moc ale lepšie ako keby si mal vymýšľať a klamať
Skús sa s ním o tom porozprávať ale nech povie svoje dôvody,chce mať možno v tom slobodu alebo si myslí ze viac by si rozhadzovala alebo naopak ze by si sa smiala ze malo zarába
Ked uz nie výšku mzdy tak aspoň úprimný dôvod by bol fajn
Autorka a to nevieš ani orientačne koľko zarába ? Čo robí ? Samozrejme nemusíš písať presnú pozíciu , ale tak aspoň orientačne a podľa toho určite orientačne musíš vedieť koľko zarobí
Viem presne koľko zaraba manžel a aj on, koľko zarábam ja. Máme jeden spoločný účet na bežnú prevádzku a o zbytku na šetrenie a investice rozhodujeme spolu. Neviem si to ani inak predstaviť.
Autorka a to nevieš ani orientačne koľko zarába ? Čo robí ? Samozrejme nemusíš písať presnú pozíciu , ale tak aspoň orientačne a podľa toho určite orientačne musíš vedieť koľko zarobí
@nika11103 viem samozrejme kde pracuje, aj poziciu, robi na smeny, plus sviatky, takze nie vzdy je to rovnake, ale ide o princip. Zle sa tak dycha, ja mu nemam peoblem povedat. Xkrat som sa s nim o tom abazila porozpravat. Dovod cim argumentuje som spomenula vyssie
Je tu téma pred chvíľou kde nieže zatajoval ale klamal
Tajiť nie je nič moc ale lepšie ako keby si mal vymýšľať a klamať
Skús sa s ním o tom porozprávať ale nech povie svoje dôvody,chce mať možno v tom slobodu alebo si myslí ze viac by si rozhadzovala alebo naopak ze by si sa smiala ze malo zarába
Ked uz nie výšku mzdy tak aspoň úprimný dôvod by bol fajn
@anonym_940000 vravim jeho argument som spomenula
Tak mu povedz na rovinu ze sama vidíš ze pre deti povie že nemá a investuje do auta
Bolo by rozumné a prirodzené stanoviť si v manželstve priority
Tak mu povedz na rovinu ze sama vidíš ze pre deti povie že nemá a investuje do auta
Bolo by rozumné a prirodzené stanoviť si v manželstve priority
@anonym_940000 milion rozhovorov bolo proste nic, akoby mal pocit, ze ho chceme osklbat
@anonym_940000 milion rozhovorov bolo proste nic, akoby mal pocit, ze ho chceme osklbat
@anonym_autor tak ale to nieje potom o financiách ale o vzťahu 🙄
Výplatu nevieš, ale deti mu porodíš. 😂
Uf nedokázala by som takto žiť. My sme ,,len” partneri ale približne (nie do centu presne) vieme, koľko ten druhý zarába. Keby je to manžel, tak by som inak ako so spoločným účtom nefungovala. Peniaze sú v manželstve spoločne neexistujú moje a jeho
Jemine,ja si toto nedokazem predstavit.
S muzom mame prehlad jeden o druhom ,mame jeden ucet a vydavky riesime spolu.
Otvorim si Georga a vidim kazdy pohyb na ucte.
Kedze je len v mojom telefone,hocikedy sa pozrie i moj muz...neskryvame si pred sebou ani telefony.
Je to o dovere.
Neviem si predstavit,zeby som chcela nieco kupit a ani neviem,ci na to mam.
Obzvlast,aku su v partnerstve deti....ako spolu zijete?
Ako si to delite.
Ved zarabame na spoluzitie,na spolocnu vychovu deti...akoze si zarobim,a odkladam si,aby manzel nevedel????
Ja mam okrem svojej oficialnej prace rozne dalsie akcie a teda aj peniaze-tie idu väcsinou na charitu ,proste nerata sa s nimi,vzdy idu prec....niekomu nudznemu.
Aj o tomto vsetkom vieme obaja.
Neviem,ako inak by to malo byt....
O cloveku,s ktorym zdielam postel,svoje najintimnejsie ja,chcem vediet vsetko...
Ppziadaj sud o vyzivne na deti aj na seba, nemusite sa rozvadzat ale vuzivne bude musiet platit. A aj dokladovat kolko ma. Isiel by do certa keby na deti nedal ale na auto ano. Povedala by som nepovies vysku mne povies sudcovi.. dovidenia..a nech sa dycha tazko aj jemu...
@anonym_autor ale vieš, že všetky peniaze, ktoré v manželstve zarobíte, sú vaše spoločné zo zákona, však?
tie, co pisete, ze neviete jeden o druhom, kolko zaraba, to co mate za divne vztahy? my nie sme manzelia, kazdy ma svoj ucet, ale teda vieme jeden o druhom, kolko zaraba, takisto, ked su odmeny a pod., v zivote to ani jeden z nas netajil, preco aj? ved spolu zijeme, nie sme cudzi, aby sme to tajili
@anonym_autor nie, nie je to normalne. V manzelstve maju mat predsa obaja info kolko maju cca spolocny prijem, kolko vydavky a kolko usetria. Tiez mame kazdy svoj ucet z mladosti, ale vieme ako sme na tom financne. Kde je dovera, zaklad manzelstva?
Chapala by som to iba v tom pripade, ked zena velmi rozhadzuje peniaze a nevie setrit.
tie, co pisete, ze neviete jeden o druhom, kolko zaraba, to co mate za divne vztahy? my nie sme manzelia, kazdy ma svoj ucet, ale teda vieme jeden o druhom, kolko zaraba, takisto, ked su odmeny a pod., v zivote to ani jeden z nas netajil, preco aj? ved spolu zijeme, nie sme cudzi, aby sme to tajili
@liz_lemon preco by sme mali mat divne vztahy? 🙂 nemyslim si, ze najdolezitejsi predpoklad pre dobry vztah je vediet do centa kolko muz zaraba a lustrovat mu internet banking. Ono to predsa nie je o tom, ci vies alebo nevies ale o tom, ci vies ze sa postara, ze vie hospodarit...nemusis nevyhnutne vediet, ze na ucet mu pipne 1562,30
V prvom rade my si nic netajime, nas to skratka nezaujima. Ja viem orientacne kolko moj muz zaraba, on to ma so mnou rovnako. Sme obaja financne gramotni, o vydavky v domacnosti je postarane vzorcom, akym sme sa dohodli a viac neriesime.
Zaroven ale poznam koho som si zobrala a viem, ze ak by som sa spytala manzel mi povie a rovnako viem, ze ak by som nemala prijem alebo potrebovala peniaze, tak mi da kolko treba (a plati to aj naopak).
Toto uz je 3tia tema na tuto temu,ako muzi zatajuju peniaze.My mame dokonca rovnaky meil na vyplatne pasky,niekedy pride mne skor,niekedy muzovi.Vyplaty obom naraz,robime v 1 firme.
@anonym_autor tak mu argumentuj teraz zákonom ze ako manželka mas nie len pravo vediet kolko zarába ake aj na polovicu výplaty a všetkého co ma na úcte. A podaj žiadosť o výživné na deti. Ale keďže takýto nie je od vcera a vzala si si ho a dobrovoľne mala s takým drzgrosom deti asi s tým neurobíš nic však?
@anonym_autor tak toto by nemalo byt tajomstvom medzi manželmi , my sme mali spoločný účet už od začiatku ano mame teraz každý svoj účet , ale nemáme problém vedieť koľko kto ma na úcte ak potrebujem peniaze ja dá mi a zase naopak takže vieme o všetkých minaniach peňazí navzájom
My mame s manzelom kazdy svoj ucet, ale vieme o svojich prijmoch. Ja s jeho uctom aj disponujem, mam od neho platobnu kartu, pristup do IB. Povazovala by som za velky problem, keby mi prijem tajil. Napr. len on ma pristup k stave kreditnej karty, uveru, ale ked ma to zaujima (napr. vcera), tak mi ukaze zostatok.
Autorka, máš pravdu, toto je problém, ak tvoj manžel zatajuje svoj príjem...poradiť neviem...
my máme každý svoj účet...vieme aký plat má ten druhý, aký cca je zostatok na účte, finančné rozhodnutia robíme spolu...neviem si predstaviť, že by môj muž tajil predo mnou, koľko zarobí alebo ja pred ním 😉
@petamich ano, ide o to ked treba nieco kúpiť vacsie, tak to sa tazko tak vychadza ked nevies kolko mame, alebo ked nieco poviem ze potrebujem pre deti povie ze nema, no potom pozeram ze do auta investovat ma...:(
@anonym_autor nie je tak podstatne koľkozaraba,ale to,že pre vlastné deti nemá,je viac ako čudné.
No neviem, mne by sa zdalo divne kebyze mi moj muz nepovie kolko zaraba.....my mame spolocny ucet takze vidime kolko kto zaraba, ale mojho muza by ani nenapadlo, aby mi nepovedal kolko zaraba. Je to divne, ak ste manzelia alebo par...
@anonym_autor baby mna ozaj udivuje ze mate manžela a neviete koľko zarába a co je na tom také tajné? To žijete spolu alebo oddelene? Alebo delíme všetko na polovicu ? Cele mi to pride pomýlené

@anonym_autor ak ti mam pravdu povedať ja tiež neviem vôbec priateľov plat . Zarába dobre slušne žijeme si fajn ..ja tiež zarábam myslím ze tiež na ženu celkom fajn ..žijeme spolu 13 rokov ale účty mame každý svoj . keď sa ho na to opýtam tiež tak vyhybavo odpovedá alebo nepovie alebo mi povedal a už som zabudla a tak :D