icon

Manžel žije v bubline: Ako ďalej?

29. okt 2024

Moj muz je biznisman, velmi slabo emocne vyzbrojeny. Ja som uplny opak jeho. Malo sa prejavuje, jeho iniciativa vyzera vyslovene nijako. A o com hovorim? Mame spolu dieta a sme spolu 5 rokov. Robi len to na com sa dohodneme, niekedy menej, podla aktualnej vytazenosti. Jednoducho.. netravime spolu ziadny cas ako rodina pokym na tom netrvam az do takej miery, ze sme na hrane konfliktu. Spolu osamote nezdielame takmer ziadny cas a s malym je len vtedy ked “musi”. Je s nim relativne dost. Ale toto vsetko nerobi preto, že to robit chce. Robi to preto lebo “mame spolu biznis” (rozumej - rodina/domacnost) a ako dobry podnikatel vie, ze partnerske dohody treba dodrziavat. Nevedie iny zivot s niekym inde. Sme tu len my, tym som si ista, ale vidim, ze nie je stastny s nami a uz nie som ani ja. Rovnako prestavam mat chut byt sucastou tohto. Prejavuje sa to aj tym, ze uz kaslem na vsetko. Prestala som sa snazit o nas vztah, o nasu domacnost. S malym mame krasny vztah, ale co sa tyka rodinneho fungovania uz robim vsetko len pre neho. A moj muz si to ani nevsimol, ze som to vzdala. Nevsimol si, ze coraz viac sme menej casu doma, nevsimol si, ze uz ho doma necaka teply obed, nevsimol si, ze vedieme zivot akoby tam ani nebol.
Preco to tak je? Nevyzera, ze by ho nieco trapil, ani ze by vyhorel. Zije v bubline.
Ja ani neviem co sa vas pytam. Som taka zmatena. Stretli ste sa s niecim takym?

autor
30. okt 2024

vždy ked je tu viac ako obvykle, tak tu vládne harmonia, ja som pokojnejsia, on posobi byt v tom čase tiež spokojne, takto mi dá vždy nádej lebo 2-3 dni je prijemnych a potom mesiac - dva len prichádza a odchádza
a tieto prievany, ktore obcas sposobi su rusivejsie viac nez to keby tu nebol
vdychne nam pomyselnu nádej lebo nam da pozornost a potom zavrie pred nami dvere a hladame odpovede na otazky kde sme pochybili, co sa stalo atd..
aj maly to vnima že to nie je konzistetne

lucimax
30. okt 2024

Ešte by som to nevzdávala. Rozmýšľala si navrhnúť manželskú poradňu? Išiel by? Za 2 - 3 mesiace môžete byť niekde úplne inde. 💪

autor
30. okt 2024

@lucimax on by najradsej poslal mna niekde do poradne lebo ze stale nieco riesim
ano riesim, som človek a mam city, ale to bezcitný nechápe....ale nechodim za nim a neatakujem ho tym ze a toto a hento a takto, jednoducho ked predostriem to, že mame svoje potreby, tak je to podla neho dosledok malo vyplnenho casu
ale halooooo, my sme tu, jeho zena, jeho dieta, jeho rodina, vybudovali sme si spolu zivot a teraz je to pre neho tarcha, otravuje ho to, nebavi ho to
a na poradnu nechce ist, problem je vraj vo mne
mysli si, ze ine pary maju idylicke zivoty, kde vladne harmonia lebo kazdy si zije svoj zivot a večer sa vracaju pod jednu strechu, ale co nevidi, ze pod tou strechou su zivi ludia ktori maju potrebu interagovat

lily246
30. okt 2024

Podľa posledných príspevkov tuším, že to môže byť aj taký bežný prípad - muž okolo 45 rokov s malým dieťaťom. Kríza stredného veku ako vyšitá, znásobená ťažším obdobím s malým dieťaťom. On chce mať znovu 25 ako píšeš, uteká od vás. Čo keby ste navštívili manželskú poradňu? Ako poslednú možnosť kým to odpíšeš.

autor
30. okt 2024

@lily246 navrhla som, spominam to vyssie

lily246
30. okt 2024

No už vidím v predošlom príspevku, že poradňu odmieta. Potom mu už ozaj len podaj rozvodové papiere, nemá záujem byť s vami, tak bude mať záujem niekto iný.

autor
30. okt 2024

Niekedy nas porovnava s predchadzajucimi generaciami kedy nebolo normalne v rodinach riesit ci su mama s otcom stastni
ale ja to vidim tak ze sice su spolu do smrti, ale prezili cely zivot boku cudzich ludi, nie je to pravidlo, ale vacsinou takymto stylom ludia zili, boli zoceleni lebo sa museli uspokojit s tym co maju
ale ja si prajem byt stastna az do smrti, nie tak ze kazdy den musi byt ohnostoj zabavy, stastia a lasky , ale preto ze som silna a stastna sama so sebou alebo s niekym, kto chce stat po mojom boku s rovnakym nasadenim v kazdej skuse zivota
ked budem sama musem sama , ked budeme zit nadalej takto spolu tak budem sama a este aj opustena

unicornlady
30. okt 2024

On asi nemal veľmi šťastné detstvo.
Akože, ani ja som nemala až také ružové, ale o tom je sebarozvoj.

autor
30. okt 2024

@unicornlady podla mna nemal ani vyslovene zle detstvo, zil tak ako i ja, nikdy sme nemali vsetko, ale nic nam nechybalo, rodicia robili co mohli a ako najlepsie vedeli, nikto mu neublizoval, vramci moznosti mal vseho dostatok, pochadzame z velmi poodbnych rodin

autor
30. okt 2024

Mne sa to cele nezda, všetko co mi kedysi rozpraval ako by chcel raz zit, tak nic z toho sa nedeje, jedine čo sa mu splnilo je to, ze je zabezpeceny, ale taktiez mi hovoril akym chybam by sa chcel vyhnut a vobec tomu nejde naproti
mam dilemu, obrovsku, vlastne mi asi takto na nu odpoveda tymi (ne)cinnmi
len musim byt asi odvaznejsia a spravit to aj za neho

autor
30. okt 2024

a to ani nehovorim o tom, že doma nic nerobi, naozaj nic
ked citam ze tu sa ide niekto rozvadzat lebo muz zle vytrel podlahu, tak pozeram s otvorenými ustami, že co?????

lucimax
30. okt 2024

Vyborne, podporujete ta v tom aby si šla sama do poradne/na terapiu. Choď. Vyskúšaj to. Jednak si oddýchneš od dieťaťa, a ako budeš ošúpavať tú cibuľu, budeš sa meniť. Začneš rozmýšľať a reagovať inak, a na to bude aj tvoj muž reagovať inak. A možno keď ho pozve na stretnutie terapeut, že príďte obaja, pridá sa. Niekedy pomôže veci dávkovať, než hrr všetko naraz. Choď do toho. Držím palce.

janickacrazy
30. okt 2024

Aký vzťah majú jeho rodičia? Jeho otec je tiež taký emočne nedostupný? Tam by som pátrala.

annaadela
30. okt 2024

Ked to čítam, ako keby som čítala o sebe, muž vorkoholik, ja s 3 detmi sama, tiež nepočúval. Dostala sa ku mne kniha, ze nikdy nezmenime partnera, môžem sa zmenit len ja. Zacala som byt sebestačná pre seba a svoje deti, výlet a dovolenka s troma detmi a kamaratkou. Nebolo to jednoduché, ale robila som ako som najlepsie vedela, postupne sa zacal menit a viac casu trávil s nami. Vždy som mu hovorila, ze najdôlezitejšia je v živote láska, všetci čo odchádzajú z tohto sveta majú prázdne ruky..
Denne potrebujeme 3 objatia, to praktizujem,

unicornlady
30. okt 2024

@annaadela To je názov knihy? Nikdy nezmeníme partnera?
Dobrá o vzťahoch je aj od Jána Hrustiča- Umenie blízkosti

a súhlasím, riešiť môžeme iba svoju časť "svoju stranu ihriska", ako to niekde popisujú

annaadela
30. okt 2024

Názov knihy: Hojenie zranených emócií.

unicornlady
30. okt 2024

Ja inak teraz čakám na knihu (teraz vyšla) od Veroniky Folentovej (rozhovory s ľuďmi)- Ako byť so sebou spokojný

A ešte niečo, čo je tiež o vzťahoch- Amelia Kelley- Terapia do vrecka

vilma7
30. okt 2024

Podľa mňa bol v tom spomínanom vzťahu preto super, lebo ešte sa nevenoval pracovné tomu co dnes a nebol tak vyťažený.
Chlap nebude dokonalý nikdy vo všetkých smeroch. Tvoj žije pre prácu. Na ostatok nemá čas a energie a on vidí svoj prínos do rodiny v tom, že sa o vás stará finančne, aby vám nič nechýbalo. To je jeho postoj a miesto v rodine.

autor
30. okt 2024

@vilma7 ale ono to tak celkom nie je,stale sk svoje peniaze drzi pri sebe, naklady mame spolocne a zvysok ma kazdy taky aky mu ostane. Nemame spolocny budget ani si nemozem tolko dovolit to co si dovoluje on, takze toto nie je naplnene, aby to mohla byt jeho obhajoba a ked chce zit robotou nech zije nou ale on zije vsetkym ostatnym nielen robotou ale nie s nami

klotildabazarik
30. okt 2024

Mozno si to vsimol, ale nema cas/nechce to riešiť

ysseba
30. okt 2024

Vyzerá to u vás na začiatok konca ☹

marca12
30. okt 2024

Prechadzate si poslednou fazou pred rozchodom a je na vas,ci sa este posnazite alebo to nechate upadnut. Treba zacat malymi krokmi. Vymysliet vecer spolocenske hry alebo filmovy vecer,ist spolu niekam na prechadzku,na vylet. Nemusite byt nonstop ako rodina,ale aspon obcas,ked sa da,ist spolu. Alebo sa zmierit s tým,ze budete zit ako spolubyvajuci alebo sa rozist. Si mlada a takto zit je tazke. Neviem si predstavit vychovavat dieta s muzom, s ktorym sa doma len obchadzam

joannita
30. okt 2024

Autorka ako vies ze urcite nikoho nema? Lebo si v telefone nic nenasla? Ci? Ja som tiez nic nenasla a pritom prasil ine.
Lebo toto je take spravanie, ze niekoho ma. Som si tym takmer ista.

namornicka
30. okt 2024

Tak hrá teda rolu štyridsiatnika, alebo sa správa na 25? To sú dve celkom odlišné predstavy ako žije/sprava sa.

autor
30. okt 2024

@joannita tak neviem to uplne na sto percent lebo mu nechodim za zadkom, ale keby niekoho mal, tak si myslim, ze by si vymyslas nejake veci typu sluzobka alebo chata s kamosmi, ale on nechodi nikde po veceroch. Vacsinou je vzdy do deviatej doma.

autor
30. okt 2024

@namornicka chce mat svaty pokoj ako ludia v zrelsom veku, ale chce si robit co chce ako ludia bez zavazkov

vilma7
30. okt 2024

Tak.potom kde trávi čas, čo robí? Podľa tvojho popisu som myslela ze stále riesi prácu.

mama_
Autor odpoveď zmazal
autor
30. okt 2024

@vilma7 vacsinou je v robote, ale bolo to cele zovseobecnena aj s jeho blizkym pohladom do buducnosti

autor
30. okt 2024

@mama_ teraz som si nieco o tom precitala a nesedi mi to na neho