icon

Manžela už neľúbim

dibarbora
19. máj 2016

Ahojte. Neviem ako zacat,ako a kde sa vyrozpravat.
S manzelom sme svoji 8rokov,z toho mame 2deti- 3r a 6mes.
Casto byva pracovne prec,na to som si uz zvykla,starat sa o cely chod domacnosti,o deti. Nema mi s nimi kto pomoct,cele dni som na ne sama.
Ked muz pride po mesiaci domov,je doma par dni a opat ide prec. Ked je doma,riesime vsetko hlavne ohladom deti. Malokedy chodime niekam na vylet a sami si vyrazit uz vobec nie.Obe spia so mnou v izbe,kedze su tak naucene a manzel je v druhej. Ja väčšinou zaspavam od unavy s nimi.
Tu nastava prvy problem,ziaden intim.zivot tym padom nemame,uz vlastne 9mesiacov.
Mne to popravde vobec nechyba. Muzovi urcite ale netlaci na mna kedze chape,ze som vycerpana.
Dalsi problem je,ze ked na neho pozeram alebo mu dam pusu,nic to so mnou nerobi.
Akoby uz v tej puse neboli ziadne city,vasen,nic.
Nedavno ,mala som moznost dat deti cez den kamaratke na par hodin,som sa bozkala s inym muzom. Nic viac v tom nebolo ale zarazilo ma,ze nemam z toho bozku ziadne vycitky svedomia.
Myslela som si,ze ma to bude hnevat,budem sa k muzovi spravat lepsie,uctivejsie ale nic,ako vzdy,hram chapajucu manzelku.
S tym druhym muzom,občas ho stretnem,sa nejaky cas poznam,je to nedavno sa pristahujuci sused.
Ani neviem co od tohto tu ocakavam,mozno som sa potrebovala len vykecat.
Moja otazka teda je,myslite si,ze toho svojho este lubim alebo je to uz len take spoluzitie na kope kvoli detom?

bobricek1979
21. máj 2016

@janinah nieje vadná ani ona a tobôž nie ty😉bože veď ju pre bozk nemusite odsudzovať navyse vyznala sa prečo to ste sa nikto s takým trebárs v rodine nestretli?Muž je idealny ja to proste nechapem nezazila som ani jedno ani druhe a vdakabohu za to,ale rozum sa mi zastavuje nad tolkou necgapavostou.Robite z nej stetku pomaly.Autorka radsej to zrus,lebo ti to tu nepomoze.V zivote by som nikoho neodsudzovala takto ale vsak tu vsetci mozme mat silne slova vsak.Oni predsa do toho nasho zivota nevidia akesme "perfektné"hm

sense
21. máj 2016

Necitala som vsetky prispevky fi.ho.lubis.vies len ty odpovedat....vas vztah podla kna ale ochladol ste sa odcudzili....ale skuss si ujasnit priority a ked uz hraj cistu hru alebo sa zamysli ako by si sa citila ty keby sa tvoj muz s niekym inym stretaval

horana
21. máj 2016

@dibarbora " Ja som tiez radsej ked doma nieje,vzdy mi pokazi moje ritualy s detmi" - treba si uvedomit ze je aj tvoja volba ze je cele dni prec, prachy co zarobi sa hodia ale zaroven vclenovat ho do chodu domacnosti ako plnohodnotneho clena nie je ani vola teba,mas na tom podiel.
Ako stroj na zarabanie sa hodi, ale inak nemas snahu vyvinut iniciativu na udrzovani vztahu ktory aj bez odlucenia v tychto fazach (male deti) prebieha skuskami. Musela by si ho velmi milovat (teraz nemyslim zamilovanost kde nas chemia sama nesie na vlanach a my len podliehame) a chcet zamerne vclenovat do rodiny aby ste to ustali. Vidno ze prilis mozno ani nechces, lebo chcenie sa prejvauje inak,aktivnymi skutkami a pokusmi. Bude to tazke za takychto okolnosti. On si aj "vdaka" tebe tiez uvedomi ze ho povazujes za 5. koleso u voza. Pusa susedovi je znakom ze potreujes niekoho blizkeho. Ta potreba je realna a dobra. Kasli uz na to, smyklo sa, dohodni sa s muzom ze postupne prejde napracu blizko vas, ked chcete zachranit vztah, bude to nutnost, aj keby to najprv vyzeralo ako nemozne, ved postupne. ty zacnes hladat male kroky ako ho co najviac previazat so zivotom rodiny. Je to bio otec tvojich deti, druhy uz taky nebude.
Nepitvaj sa v tom preco v tebe pusa nevzbudila vycitky, teba nemaju co vlacit momentlane hormonalne a citove pochody, niekedy je nacim si uvedomit ze sama mas moc ich smerovat a vladnut im. Akoby aj torchu nasilu sa primknut spat k muzovi, psychicky, v myslienkach aj cinoch. A potom to nabehne a uz to bude aj automatika. Kolko modernych ludi to berie ze na vztahu sa nemusi pracovat, ze by mal fungovat sa. Je to ale velky omyl!

cawes
21. máj 2016

@dibarbora vcera 11:02 si napisala: nie som velmi rada ze mam dLsie male dieta.
Neviem ale ak mam jedno male a nechcem druhe male tak sa chranim alebo si si myslela ze otehotnes a porodis prvacika?!
Nie ja takeho nemam ja si narozdiel od Teba svojho vazim, pre mna neni sex povinnost ako pre Teba. Moj by sa pre nas rozthral a ja nemam potrebu sa bozkavat zo susedmi.

dibarbora
autor
21. máj 2016

@cawes precitaj si to este raz. Keby si ovladala gramatiku,pochopis co znamena ciarka.
Je tam napisane-NIE,SOM VELMI RADA,ZE MAM DIETA. Ta ciarka o niecom hovori. A za dalsie slovo nie som nieje spojene,niesom znamena ine ako nie som..všetko je to o pravopise a ja viem ako a co pisem. Tak mi nevkladaj do ust co by ma ani nikdy nenapadlo.

denae
21. máj 2016

@dibarbora nie som sa vždy píše oddelene, ale tá čiarka určuje význam

mmoni89
21. máj 2016

Skús sa opýtať svojho muža že či bozkávanie je pre neho nevera alebo nie. Toto by ste mali mať vyriešené. Lebo pre mňa aj môjho muža bozkávanie nevera je.je mi ľúto tvojho muža. Je mi ľúto každú podvadzanu ženu alebo muža. Ja by som to svojmu nikdy neurobila

gloe
21. máj 2016

Nikdy nehovor nikdy,ved ona to neplánovala,vy neviete čítať?Náhoda je blbec,dobré tak nech

moni244
21. máj 2016

to tak býva a v dnešnej dobe dosť často, že ženy uprednostia v posteli deti ako muža a ešte sa budú sťažovať a nič im nebude dobré

gloe
21. máj 2016

sa teraz obesí za ten čin ? Bože môj toto sa už nedá čítať.Žena tu napíše nie,som rada že mám dieťa,vy to tu obrátite že nie je šťastná že má ďaľšie malé.Moralizujete,ako keby ste žili jej život videli do neho tety sudičky .Sa uvedomte kde možno budete o pár rokov Vy čo moralizujete.

alja20
21. máj 2016

Ci lubis nelubis musis vediet len ty sama...manzelstvo na dialku je velmi tazke,nezavidim.no musite sa viac rozpravat a o vsetkom i o napr.tresnem o farbe obliecok inak ten vztah nefunguje,bo kde zlyhava komunikacia zlyhava i dobry vztah.modry kon nie je dobry na taketo rady a nazory ohladom temy co si napisala,su tu len supermatky a superzeny co robia vsetko vzdy dokonale.lepsie je sa zdoverit kamaratke kt.povie svoj nazor a kt.vas oboch pozna.No predovsetkym treba komunikovat s manzelom....drzim palce nech sa vam podari vztah aj manzelstvo zachranit aby to fungovalo ako ma 🙂

maciatkolulu
21. máj 2016

@dibarbora jeeeej, vam sa pristahoval novy sused a ty a s nim bozkavas, hmmm, zaujimave, mna nic take nenapadlo, asi tym, ze nemame novych susedov a ti stari su okukani 😉 - kurnik, ale nepobozkani, nejako ma to nenapadlo...ale tak mrknime sa na na to z druhej strany, nevadilo by ti, keby sa tvoj muz cmulikal s novou kolegynou? Tuzis ostat s tymi detmi sama s nejakym ubohym vyzivnym? Tuzis sem zakladat novu temu, ze muz ma nechal a ja uuuboha opustena, to ta hned budu lutovat a spolocne verne navat na chlapa. Ved si urobte cas iba pre seba, najdite stratenu vasen, deti nebudu vacsne male, vela zien je v podobnej situacii ako ty, myslim, ze sa to da zvladnut, sama mam tri deti a viem co to je, ale nic tym neziskas, ked budes drazdit osud, lebo aj sused bude za chivlu uz starousadlik 😉

halit13
21. máj 2016

Ten nadpis je správna odpoveď , ak by si manžela ľúbila, nenapadne ťa bozkávať suseda . Nečítala som diskusiu, toto je odpoveď po prečítaní príspevku.

janhe
21. máj 2016

Mna skor zarazilo ze tvoj muz od teba po dlhej dobe nechce sex. Ja nehovorim ze kazdy muz je neverny. Existuje vela vernych ale nie je ti zvlastne ze pri takej dlhej dobe s tebou nechcel nic mat?
Vycitky svedomia nemaj pretoze aj ked ta tvoj muz miluje kedze sa stara a pod. Ale stavim sa ze jednorazovky uz mal.

petra7777
21. máj 2016

@dibarbora Myslím, že pri takom prístupe má aj tvoj muž "bokovku" 🙂 Zdravý chlap nemal sex 9 mesiacov? Iba ak v nejakom sne... 🙂

lubkavargova1
21. máj 2016

No takze ten bozk od suseda....ano aj to sa stava, ale len dovtedy kym to nechaju obaja zajst..tiez som zazila situaciu, ze som isla z firemnej party trosku nacancana, aj sused a kym dosiel vytah tak ma schmatol a bola pusa...lenze ja som slobodna, ja si mozem to s nim aj vo vytahu hoc aj rozdat....uuups...moc nie, mame sklenene dvere...ale aj tak, soma tvarila, ze si nic nepamatam a alkohol pracoval (aj ked ja si vsetko pamatam)...a tak nehasim co ma nepali...proste sa v tom nesprtam, nedrazdim a kazdy si zije svoj zivot dalej...skor hodit rec s manzelom a ked nic, tak sa rozviest a zacat odznova. Lenze vtedy zabudnut na domcek, zabudnut na slusnu vyplatu od manzelika a nastava kruta realita...ale to asi nebude to prave orechove 🙄

dibarbora
autor
21. máj 2016

Uz len jedno k teme napisem- Nech hodí kameňom, kto je bez viny! Vy,superzeny,supermatky-ani jedna by urcite nehodila!
Idem sa pre ten bozk upalit na hranice

sardinka335
21. máj 2016

@dibarbora sak to....ze ta to ani nemrzi...tu nejde o to upalit sa na hranici ale o to vediet, ze bozkavat sa s inym chlapom ked som vydata je nespravne. Ale ludia maju svedomie uz take otupene svojim sebectvom ze im je to jedno. Tak bud urobim niečo pre zachranu vztahu - nepišeš ze by si niečo konkretne urobila len si sa ,,poddala osudu,, teda pardon susedovi a ked to nejde zachranit tak potom hladam to čo mi chyba inde a poviem svojmu muzovi ze teda končime. Ale toto je nefer hra. A mozno ani tebe by sa nepačilo, keby sa tvoj muz bozkaval s nejakou inou...zial nie si v situácii, ze ti to moze byt jedno. Mas male deti...a pochybujem ze sused im chce nahradit otca.

moni244
21. máj 2016

@dibarbora nie supermatky a superzeny, ale zeny s moralnymi zakladmi

sasa1983
21. máj 2016

Podla mna sa nic take nestalo, preboha, naozaj, zijeme len raz. Nehori.

zienka29
21. máj 2016

Tu fakt niekto sa hoci chce len vyrozpravat, poradit, nieco ho trapi atd a spusti sa sprska posmeskov, moralizatorov atd... Ako lahko je nam sudit inych iba preto, ze my hresime inak ako oni.

sardinka335
21. máj 2016

Podla mna praveze hori.....ale tak mozno keby sa vas muz bozkaval so sekretarkou tak tiez by ste skonštatovali ze ved nehori, zijeme len raz nech si uzije nie? No to iste...tomu tak verim....

sasa1983
21. máj 2016

Ja to vnimam tak, ze najst si partnera a otca deti je jedna vec. A najst si sexualneho partnera, je vec druha. Citit chemiu cely zivot k jednej osobe je nemozne. My sme k sebe s manzelom tolerantni, nie naivni, ale realisticki navzajom. Nepytam sa ja, nepyta sa on. Ja si sice myslim, ze nic nekake nerobi, ale ruku za to do ohna by som nedala. Som pekna mlada baba, za mna nehori.

sardinka335
21. máj 2016

@zienka29 to je tu take typicke na koniku - kto povie pravdu a nepritakava ako ovečka tak je moralista a puritan....Tu nejde o to ze človek nerobi chyby. Všetci ich robime, ja osobne nie som vynimka. Ale nerobim fatalne chyby, ktore by vazne narušili moje manzelstvo. A preto povedat, ze to čo dotyčna robi nie je spravne povazujem za dobru radu - iny za moralizovanie tak ok, sak kazdy si je strojcom svojho štastia. A preto je tolko vztahov tam kde su...lebo kazdy jednak myslí len na seba, malo kto zabojuje o vztah a stracaju sa aj elementarne zabrany.

moni244
21. máj 2016

@zienka29 preco posmesky? Ked niekto sa bozkava so susedom a vobec ho to netrapi, tak tam nieco ok nebude

sasa1983
21. máj 2016

@sardinka335 akoze ved mas pravdu. Idealne by to malo tak byt. Ja len silno pochybujem o naplnenosti monogamie na cely zivot, hoci som absolutne proti promiskuite, zo spolocensko-socialno-zdravotnych dovodov a nasledkov, ale pokusenie byva nezriedka pritomne. A vazit si partnera, neznamena automaticky citit chemiu k partnerovi. Moj nazor.

sardinka335
21. máj 2016

@sasa1983 to je vec nazoru a presvedčenia s čím sa človek stotožní. Citit chemiu sa da aj po 11 rokoch manzelstva a to sme spolu randili ešte 5 rokov pred tým ....neviem ako ale da. Minule som zbierala doma pradlo do pračky a ked som zacitila vonu muzovho trička...tak ma napadlo kadečo ,,hriešne,,.
To ze ludia ,,necitia,, je podla mna o tom, ze to nepestuju. Kazdy čaka, ze to pojde samospadom a proste ,,to bude,,. No nie je to tak. Mne osobne by vadilo, kedze som fajnovka uz len zo zdravotného hladiska ak by ma muz podvadzal a ja o tom neviem. Ale radšej nevediet....vieš..no pekna a mlada budeš ešte par rokov a potom zvädneš ako pupava..čaka to kazdeho a potom prichadzaju krizy stredneho veku. Deti zrazu velke a pár zistuje ze len zili vedla seba, s detmi, bez spoločných zaujmov a zažitkov ..toto mi nechceme.

sasa1983
21. máj 2016

@moni244 no to nebude, suhlas. Ale zase dako mega katastrofalne sa to tiez vnimat nemusi, az na to, ze sused je potencionalne nebezpecny elemnt.

sasa1983
21. máj 2016

@sardinka335 toto nechcem ani ja. A ja nevravim, ze ma muz podvadza, ani ze ja jeho, len jednoducho nesliedim a nevravim, ze nikdy nehovor nikto, ze mne sa to nestane, ze ...

sardinka335
21. máj 2016

@sasa1983 vieš ale ty uz mas ,,posunute,, myslenie štylom - ved to nevadi, nech si uzije...ja nehovorim ze to je katastrofa tragedia najväčšia na svete....ale ak sa človek pohybuje na tenkom lade tak to nemusi ustat. Je ine ak sa s muzom dohodneme, ze sme spolu, ,,ctime sa,, ale v sexe sme ako slobodný ked na to pride chut niekde mimo domu - tam kazdý vie na čom je. A je ine robit to poza chrbat s moznostou odhalenia a problémov. Teraz je to pusa, o pol roka to bude postel...ak nie skor. Ono sa to cele začina v hlave...ak obaja budeme na našom vztahu pracovat, pestovat city....tak som presvedčená ze sa nám to nestane lebo nebude na to dovod.