Manželka a jej zlý životný štýl
Ahoj. Poprosím prítomných o radu, názor. Moja manželka ( poznáme sa už 8 rokov, z toho sme rok manželia ) sa o seba nestará a je to čoraz horšie. Na mejkap, nechty, vlasy a oblečenie možno dbá, ale tam to konči. Ma dosť veľkú nadváhu, nehýbe sa, skoro nikam nechodí, čo ešte zhoršil homeoffice. Jej večer je hlavne o pozeraní seriálov. Stravuje sa dosť zle a nepravidelne, niekde kvôli práci obed rovno vynechá. Posledný roky viditeľne pribrala a hoci mne sa plnšie ženy páčia, ak to takto ďalej pôjde - neviem, neviem. Nie je pri ani dvakrát príjemné počúvať poznámky rodiny a okolia. Už padla aj otázka, či neni tehotná :/ Má VS, je vzdelaná a inteligentná, tak jej postoju nechápem. Nechápem, že nemá snahu niečo robiť a byť zdravšia. Ja nie som žiaden svalnáč, ale snažím sa behať, cvičiť a vždy niečo užitočné robiť. Som z toho smutný, lebo chradne. Stále ju nabádam k zmene životného štýlu, ale nemá to efekt, pripadne výdrží týždeň dva a po diéte všetko naberie naspäť. Nepomohli prosby ani vyhrážky. Už som zúfalý, nešťastný a frustrovaný. Obaja máme okolo 30r, máme sa radi, sme celkom dobre finančne zabezpečení a snažíme sa o dieťa. Ďakujem.
@beronsche ved toto 🙂
@harrisson človek čokoľvek zvládne vlastnou pozitívnou vnútornou motiváciou. "Bičovaním" zvonku: musíš, nesmieš!, sa to nepohne. Začne u toho človeka len ešte väčší protitlak. Napr.: ak to neurobí kvôli sebe, mohla by to urobiť pre vytúžené tehotenstvo. Veľkou nadváhou sa radikálne znižuje možnosť otehotnenia!.... a je napr. niekoľko športov, pri ktorých máš oveľa rýchlejšie príjemný pocit (bicykel, kolobežka, plávanie...) tam je ten príjemný pocit "beztiažnosti" (beh je náročnejší)
@harrisson haloooo pan dokonalý
Akú ma výšku q váhu tvoja žena????? A ty????
@harrisson ak má nadváhu,treba začať pri strave. Zhodiť pár kg a potom začať pohyb postupne . Lepšie je najprv zhodiť nejaké tie kilá a potom sa začať hýbať,je to ajlahsie a nie je to až taký šok pre telo. Ale... To musí chcieť ona. Sú ženy ,ktoré sú lenivé a nebudú to riešiť aj keby neviem čo . Ja som sa necítila dobre ako 65kg nie to ešte s nadváhou . Ale každý si vyberá sám . Skús sa s ňou o Tom porozprávať.
@maminka1986 aj s pcos sa dá schudnúť,aj s problémami štitnej žľazy. Vlastne vždy sa dá ak sa chce 🙂
@1gabriela13 ale výhovorky sú jednoduchšie 🙂👍
Mna by zaujimalo, ako vyzeraju obaja. Moj muz ma podobne reci a velmi riesi to ako som posledne mesiace pribrala (zo 48 na 51) a nahana ma aby som cvicila, robila tamto hento a toto a aby som nejedla take a hentake... Pritom on sam ma cele manzelstvo nadvahu a kolisa to u neho pocas tych rokov +/- 10kg, ale stale na urovni nadvahy. Ja si drzim svojich 48-51, napriek tomu od neho aspon kazdy druhy den pocujem poznamky ako som velmi pribrala a co mam cvicit a ze on cvici...
@1gabriela13 nie nedá sa s ir ak nevedia o tom a ani o pcos! A mevedia akú stravu jest nie každá je.mudra ako vy
@sivana09 tak to ta ľutujem...
@harrisson v tejto diskusii končím lebo autor má na háku odpovedať a je to určite žena🙂 ktorá rozpútala túto debatu a naschvál dosť trápne🙂
@maminka1986 dakujem, no ziadnu lutost nepotrebujem ;)
@maminka1986 mam 3 upozornenia, ze ma spominas a tu 2 zmazane prispevky.. Boli plne invektiv, ci sa nevies rozhodnut, co mi napises?
Podla toho ako reagujes tipujem, ze mas problem s nadvahou. Ak to tak je, tak ma to mrzi, ze s tym bojujes, ale neskryvaj sa za vyhovorky, ako je to vlastne uplne ok..
A citaj s porozumenim, vzdy som pisala o lenivcoch, kt. nemaju zdr. problem, len blbu zivotospravu, bezodny zaludok a kopec vyhovoriek, ako to nejde..
Fakt veris, ze 2/3 slovakov ma pcos, IR alebo problemy so stitnou zlazou?
A ze nie kazdy vie, co ma jest.. To je uz len aky nonsens..
Kazdy nech si zije ako chce ci vie.. Ak niekto chce byt tlsty a vobec mu nevadi, ze si s velkou pravdepodobnostou skracuje zivot, jeho vec. Ale nebudem sa tvarit, ze je to ok, byt obeznou..
Ozaj a tym pohrdavym oslovenim, kt. si mi venovala, diskreditujes len seba... Ako diskutujeme hovori vela o tom, aky sme ludia..
@beronsche nie neboli zmazala som ich ja ;)
Už neodpovedam takym múdrym ženám ako ty ;)
@sivana09 hm tak sa nesťažuj q chudnite rýchlo aby ti muž neusiel ze si pribrala i keď takého hlu...a by kopla každá normálna do zadku
@beronsche ešte dodám pani múdra....
krása je v zdravom tele, nie chudom a to že nie je niekto ideálne chudi ešte nie je problém, problém je ak tie kilečká navyše sú príznak ochorenia.
Rozmyslaj ak máš vôbec čím.papa
@sivana09 tak ale toto uz ok nie je urcite a asi ma tvoj muz sam zo seba komplexy. Ja si ale nemyslim zs to je pripad autora ked uz aj rodina ma blbe poznamky to asi nebude par kg nadvaha ale to sa asi nedozvieme..kazdopadne ty ak mas 51kg a tvoj chlap ti to vycita to nie je normalne naozaj
@beronsche ona nema len problem s nadvahou ale najma sama so sebou. Nevie nic ine iba urazat kazdeho s inym nazorom. Mali by ju zablokovat aby tu nepisala na kazdeho same urazky..zjavne ma s tym dost velky problem bud je to velmi nevyzreta osoba alebo neviem ale neda aa to uz citat 😕
@maminka1986 no to je ale uroven diskutovania... Ze, "moja pekna, no.. Neviem, ci si pekna"," pani mudra", "papa"... Vies o tom, ze snahou zosmiesnit oponenta, nedas vacsiu vahu svojim argumentom, ale strapnis len sama seba?
A opakujem, citaj s porozumenim.. Obezita ako taka problemom je. Bodka. Ak ma clovek 20, 30, 40 a viac kg nadvahy, nemoze byt zdravy. Mozno momentalne nema vyrazne prejavy zdr. problemov, ale oni sa ukazu.
Obezni ludia maju v tele stav ako pri chronickom zapale. Trpi ich imunita, srdce, klby, atd. .... A ano, casto aj sebavedomie a sebaucta..
Len sa pozri ako koreluje obezita s narastom poctu civilizacnych ochoreni..
A opakujem, dookola pisem o obezite, nie, ze ma niekto 5kg navyse, ale o cloveku obalenom tukom zvonku, aj z vnutra (okolo vnutornych organov, velmi nebezpecna to vec)..
Nie, idealna hmotnost neznamena automaticky, zdrave telo, ale zdrave telo a obezita sa vylucuje. Uz nadvaha zvysuje riziko niektorych ochoreni.
Ale ty si zrejme pojdes svoje..
Si rozhorcena (2x mi nieco napises, aby si to vzapati vymazala, to ukazuje, ze rozhorcena si..) a obhajujes obezitu tak vehementne, ze to vyzera, ze si mozno v stadiu zatlkania.. Zatlkania skutocnosti sama pred sebou. Ak sa mylim, prepac. Ak nie, vela stastia pri tomto boji a cim skorsie uvedomenie si reality.
@anja27 NEPIS mi súkromné správy je to strašne detinské a trápne a potom sa tu hrať na hrdinku 🙈🤦🤣hlavne ze tebe tiež zmazali všetky odpovede na začiatku diskusie 🤦🤦
@maminka1986 oki napisem ti to tu a naposledy tak isto ako som ti pisala v sprave. Prestan s urazanim zien tu je to trapne a ubohe. Mas komplexy sama zo seba ako si uz inde pisala ze cvicis cely zivot a mas 85kg tak to asi tazko..takze mas z toho zjavne komplexy a tato tema sa ta dotkla aj nazory zien. Tie tvoje komentare vypovedaju len o tebe samej aka si. Pisat mi nadavky to ti ide ale asi jedine to. A ano zmazali nakolko po tvojom nahlaseni mojho komentaru som adminom pisala ci teda tvoje urazky su ok a zmazali to dakujem im. Nemam ti co viac napisat. Mas velky problem a to nielen s nadvahou zial..
@maminka1986 ja sa ale vobec nestazujem, ja zo svojho tela ziadny komplex nemam, preto to beriem jednym uchom dnu a druhym von, vobec ma to nezranuje. pisem to ako priklad, co moze (ale nemusi) tato diskusia napriklad znamenat 🙂 mozno to tento zakladatel vnima podobne ako moj muz... mozno ma doma stihlu zenu, ale on to vidi inak... sanca nejaka je, ze ma doma aj 120kg zenu, ale to nikto z nas nevie, nedal ziadne detaily... je to iba jeho pohlad, nie realita, takze tie diskusie co sa tu o tom vedu, co on ma robit aby zenu rozhybal a donutil schudnut, mozu byt cele uplne odveci
@anja27 este dodatok k tomuto :D zhodou nahod mna sa pri mojich 51kg kamarat ktory ma niekolko mesiacov nevidel tiez spytal, ci nie som tehotna... nie, nie som, iba bol zvyknuty ze ma dva roky vidal ako 48kilovu a zrazu uvidel po pol roku 51kilovu, hned, ale ze hned sa spytal ci mi ma gratulovat
@anja27 jedine problém s nadváhou žien máš jedine ty nikto iný keby mam aj200kil tebe to.moze byť fuk ale očividne nie je keďže to stále melies dookola a píšeš mi súkromné správy ze mam komplexy 🤣🤣🤣🤦🤦🤦a ze som vraj tučná a iné trápne veci.
Keby si normálna vyzerá žena také veci neriesis ale očividne sa strašne nudíš tak riešiš a píšeš dookola to iste.
Daj mi láskavo pokoj s tvojim trápny mi vecami.
Ty mi nebudeš vstupovať do svedomia ci ja vyzerám tak ci onak ja som so sebou spokojná aj so svojím životom aj manželom a on so mnou atď atď
Tak jediná kto tu nie je spokojná si ty lebo máš čas riešiť blbosti tu q ľudí kto je aký tučný 🙈🤦🤦 a tým pádom.lenivi a vyzrati .no lem ti prajem,aby si raz nebola ty taká lebo nevieš čo sa ti v živote moze stať ako sa stalo mojej švagrinej
Celý život chudá sportovala zdravá strava bum prišla diagnóza kde musí brať hormónov lieky bum 35kil hore aj z vody lebo hormóny sú sviňa...takže si daj strašný ale strašný pozor nato co odsudzujes a ze tebe sa to stať nemôže 🙈🤦môže a veľmi veľmi ľahko...ak nie tebe tvojim det blízkym...takže zato píšem že nie každý zato môže ale keďže vy ste mnohé neveriace macherky ťažko vysvetliť....ešte nevieš čo ťa v živote čaká.
Zbohom
A prečo za tým musí byť vždy niečo viac? Skôr mám pocit, že depresia prichádza z nadváhy a nie naopak. Možno je baba iba lenivá a nemá motiváciu a netreba tam skúmať aké nuansy sa odohrávajú v jej myslení. Kým ona nebudem chcieť, nikto s ňou nepohne.

@akonetopier no, to su tie diskusie na soc. sietach, celkovy obraz nemame, tak si kazdy pod par vetami predstavi cosi ine..
Ja som si hned predstavila 100kg zenu, ktovie aka je pravda, mozno to zakladatel temy este upresni...