Manželka ma už asi nemiluje
Dobry den, snad sa tu najde niekto normalny a poradi mi co robit. S manzelkou sa ozname nieco viac ako 15 rokov no mazelia sme 5rokov. Mame spolu 3rocneho syna. Manzelka je ete na materskej no v dohladnej dobe nastupi do prace. Problem je u mna ten ze snazim sa svoju rodinu zabezpecit aby nam nic nechybalo nakolko este staviame dom. Cely den som v praci, po praci sa snazim venovat nasmu synovi a manzelke pomoct kolko viem.
Manzelka za posledne 3 roky voci mne uplne ochladla. Snazim sa ako viem, ked pridem z prace rad ju pobozkam, pripadne dam objatie, snazim sa byt mily, pytam sa ako sa mali so synom, co robili atd...proste sa snazim zaujimat sa o nich oboch. Zvykol som si na to ze mna sa nikto nespyta aky som mal den, manzelke ak chcem dat pusu tak max taku ako ked sa stretnu dvaja kamarati po dlhej dobe (momentalne uz aj to je problem), objatie na to nieje uz cas podla manzelky, a pokial ide o nas sexulany zivot tak ozaj vianoce su castejsie. Ja svoju manzelku milujem a velmi sa pre toto trapim. Ja som clovek ktoremu velmi zalezi na rodine a na nejakom fizyckom kontakte ktorym si ludia dokazuju lasku, no za posledne roky je to bieda. Okrem toho ze si ma manzelka ozaj uz ani nevsimne navyse je na mna zla, cokolvek sa opytam tak reaguje strasne dosova nasrato a vzdy zo vsetkeho vyjdem ja ako ten zly. Velmi mi zalezi na rodine a na nasom synovi ktoreho milujem viac nez svoj zivot, ALE taketo fungovanie ma ubija. Mozme sa pred ludmi tvarit aka sme spokojna rodina ale niesme. A ja neviem co robit.
@anonymous33 A opýtal si sa jej takto na rovinu?
@oldman50plus každý príspevok ktorý otvorím, kde si je len o sexe🙂
@hettinka matka zavretá doma a aj niekto nad tebou to písal.Zeny Vás niekto priviezol o stôl?Už nikdy nebudete mať toľko voľného času ako na md a RAD.Po nástupe do roboty príde peklo.Preco by mali byť ženy iba doma?Najesť sa dá s dieťaťom kdekoľvek, je kopec detských kútikov, centier, mimino sa vyspí aj v kočíky na prechádzke podľa mňa, keď sa žena uväznili doma len medzi práčku a varnu dosku nestretáva sa s ľuďmi je to len jej chýba.
@anonymous33 asi jej ideš na nervy svojou dobrotou.Neuveris, ale môj bývalý bol na mňa príliš upnuty nevedela som pozerať TV bez toho, aby ma nehladkal.nestiskal boli sme spolu 5 rokov mala som pocit, že sa udusim vo vzťahu.Vieš ako sa hovorí všetkého sa človek presyti skús menej na ňu tlačiť povedať jej, že je zduta len čo prídeš z roboty a možno to s ňou pohne.Po 15 rokoch sa vzťah zmení a tobôž pri dieťati.
Chlap by nemal byť fackovaci panák a tvoja žena asi vie,že si to môže k tebe dovoliť🙂Myslím, že nemá frajera len ma všetkého dost
Mne sa to podobá na neliečenú popôrodnú depresiu.
@eliska13 Prečo ti to vadí? Som chlap, detskú stolicu riešiť nechcem a neviem. A myslím že som napísal jedno z možných vysvetlení na situáciu z úvodného príspevoku v ktorom ten sex je problém - a stavím sa keby ten sex bol a dosť dobrý tak by nad ostatnými zlými náladami mávol rukou ...
Ako napísala @papricka33 možno je to len nasranosť ženy na materskej, tam by ale mala pozitívne reagovať aspoň na mimoriadnu snahu aspoň občas mať dobrú náladu.
Pokiaľ to posudzujem podľa toho čo som mal doma tak normálne je striedanie nálad.
Mimochodom, ja som doma už 35 rokov akurát namiesto detí sa starám o pár zamestnancov, a zlostný teda nie som, možno to súvisí s tým že ich nekojím 🙂
@anonymous33 Nebude v tom iný chlap. Podľa mňa je iba chorobne vyčerpaná z neustálej starostlivosti o syna. Preto je aj nevrlá. Verím, že jej pomáhaš, ako môžeš, ale pravdepodobne väčšinu dňa stráviš v práci, a ver mi, že ak je dieťa neposedné a protivné, čo sa v dnešnej dobe označuje ako hyperaktívne, tak stačí naozaj pár hodín a človek je vyšťavený ako handra. Vtedy ju môže poburovať aj dráždiť akákoľvek Tvoja snaha ju pohladiť alebo byť inak milý. Ona od únavy ledva stojí na nohách a Ty máš energiu sa usmievať a božtekovať ju (prepáč, takto to asi ona vidí). Najlepšie by bolo, skutočne, navrhnúť jej, že v čase, keď si doma, môže ísť von, za kamoškou, alebo len tak na prechádzku, na vzduch, bez syna. Potrebuje emocionálne vypnúť. Skús to. Ak jej to umožníš pravidelne, určite bude viac oddýchnutá a menej nervózna a nevrlá. Cudzieho chlapa v tom fakt nehľadaj. Na to nemá ona ani pomyslenie, ani energiu, neboj. Inak by neodmietala Tvoje nežnosti. Holt, materská dovolenka skutočne nie je dovolenka. Možno keby bola možnosť, že Ty by si sa sám postaral o syna na nejaký týždeň a ona by išla na ten čas napr. k rodičom, bolo by to dobré, aby si pochopil, čo taká žena na materskej zažíva. Možno by si si uvedomil, že sa jej vôbec nečuduješ, že je taká, aká je. Je to ponorková choroba, a práca na 24 hodín denne 7 dní v týždni...
@anonymous33 ahaaa, ludia si dokazuju lásku fyzickou láskou :_D Kriste...
@anonymous33 unavená je, z maleho aj z teba. preber trochu opateru krpca a budeš mať aj manželku, držim palce.
@oldman50plus typicke," keby bolo viac sexu možno by mávol rukou nad zlou náladou"🙂
@anonymous33 keď začne chodiť do roboty povinnosti a stresu pribudne preto si to vydiskutujte teraz.Posad si ju a povedz jej to, čo Ťa trápi zároveň povyzvedaj čo trápi ženu.Mozno budeš prekvapený z toho čo Ti povie.Mozno je nervózna z domu z vybavovačiek hypotéky, možno z toho, že jej nikto nepomáha so synom babka, svokra....Možno sa boji čo bude po materskej, keď nastúpi do roboty, má nejaké kamošky s ktorými sa s deťmi stretáva?
@oldman50plus takže im pripravujes jedlo, prebalujes, prípadne učíš chodiť na nočník, na wc, obliekas a vyzliekas 100x denne, snažíš sa do nich to pripravené jedlo nejako dostať a potom ich zase prezlecies pretože polovica toho jedla skončila na nich a nie v nich, samozrejme to a ešte iné operies, upraces a milión drobných aj zdĺhavých a hlavne stereotypne sa opakujúcich vecí?... Nepochopíš to nikdy. Možno v budúcom živote keď si to zažiješ. To nie je nasratosť ale deprivacia. A tam ide všetko čo by mala alebo nemala brať tak alebo inak bokom. Nepochopíš...
@hettinka ano to suhlasim, len mi to tak blbo vyznelo. Ale zalezi aj od toho aku ma pracu, ked zaraba 400€ mesacne ( neviem kolko zaraba, to len tak som tresla), ona 200€ rodicak, tak silno pochybujem ze maju z coho nasporit. Ale tu ide o to, ze ho odmieta doslova. Tak ked niekoho milujem, tak nebudem ho odmietat. Samozrejme ze nie vzdy sa cloveku chce, ale tri roky ci kolko, to uz znaci problem.
aj podľa mňa je to už z tej rodičovskej dovolenky. Chodí syn do školky? Aj to by pomohlo, manželka by mala čas pre seba, napr. aspoň na doobedie. Je to fakt už doma ponorka, stereotyp, len povinnosti a nonstop v pozore okolo dieťaťa a domácnosti, takže myslím, že to bude tým. Mala by mať čas osamote. Lebo aj keď môže ísť všelikde, predsa je stále s dieťaťom a musí riešiť napr. jeho správanie, či iné požiadavky. Ja osobne by som po 4 rokoch doma potrebovala čas sama so sebou. Dieťa svoje milujem, ale som s ním 24h denne, nikto ho nikdy okrem mňa neuspával, beriem ho všade so sebou, aj na vybavovačky, manžel je v kuse v robote a keď je doma, tiež staváme dom, takže má toho on hrozne veľa. Ale fakt mám toho aj ja niekedy dosť, ten neustály kolotoč a tiež nemám koľkokrát energiu sa mojkať, po celom unaháňanom dni, deti majú toľko energie a kým večer zaspia, zaspím koľkokrát ja skôr. ... ono, chuť by aj bola, ale sily už veľmi nie to. Mysli na to, že robiť denno denný program pre 3 ročné dieťa je už naozaj veľmi vyčerpávajúce, to dieťa fakt už má dosť energie, okrem toho práca v domácnosti, nákup, pošta, prechádzka, dve- tri "scény" s malým, zodpovedať asi milion otázok za hodinu a večer si KO, garantujem. A milenec, tak to je skôr vtip si myslím. Nevládze sa venovať sebe, vlastnému mužovi a nieto ešte milencovi. Takže moja rada, skús jej ponúknuť viac času osamote pre ňu samú, možno to pomôže. A možno pomôže aj nástup do práce.
Myslím, že Ťa stále miluje. Skôr nespokojnosť so sebou (spol.status, rutina, čokoľvek) pretavila do nespokojnosti s Tebou.
Kopec rád padlo a ešte jeden aspekt. Ak je žena stále s dieťaťom a to dieťa sa na ňu stále liepa (áno je to sladké, roztomilé a tak ďalej), neustále sa jej dotýka, chce byť na rukách, alebo sa ešte kojí, prípadne spí s rodičmi v posteli, alebo hneď vedľa (áno stále je to sladké a treba si užívať každú sekundu, už také nebude), žena sa môže cítiť "predotykovaná" Ja som toto mala cca polroka po narodení druhého syna. Takže ak som ho konečne uložila, vôbec, ale fakt vôbec som netúžila po tom, aby sa niekto chytal. Keby som mala guľu na zorbing, vleziem si do nej a tak by som ostala aspoň hodinu a nikto by na mňa nehovoril, nikto by sa ma nechytal a mala by som pocit, že moje telo je zase aspoň na chvíľočku iba moje. Ja som taká nespoločenská povaha. Ak nemám denne svoju chvíľku samoty a kľudu je zle. Mne druhí ľudia (dokonca vlastné deti a muž) energiu vysávajú, nedobíjajú. Nabíjam sa samotou. Knihou. Surfovaním po nete. Filmom. Mojkanie prichádza na rad až keď je táto moja potreba naplnená.
@mimla myslím že vôbec nie si nespolocenska 😉 Toto potrebuje každý normalny človek. Len ak si to vyžiada matka, celý svet sa diví "čo sa stalo?" "prečo má zlú náladu?" Maminka musí byť predsa vždy nastartovana, s usmevom všetkých doma čakať, kedy sa vrátia unavení z práce, zo školy a porozprávajú jej svoje zážitky a trápenia a potom sa všetci zašijú, aby si tú svoju samotu vychutnali. 🙂 Presne tieto pocity som mala pri prvej dcérke. Muž sa vrátil domov akože Tak žena moja už som ti prišiel, teš sa, privitaj ma s radosťou... Po dieťati, ktorému som robila celodenný servis tu bol zase niekto, kto odo mňa niečo očakával. A ja by som najradšej vliezla kdesi do jaskyne a zabednila sa na pár rokov 🙂
@mimla akoby si to napisala o mne. Presne tieto pocity mam aj ja. Vyslovene potrebujem byt aspon chvilu sama. Nie tak davno som normalne uvazovala, ze mat tak penazi nazvys, prenajmem si garzonku a tam budem chodit. Bude to moj ,, hrad", moje tiche, ciste utocisko kam budem chodit cerpat sily 😎
@mimla lepsie by som to nevystihla...predotykovana je presne slovo. Ked deti zaspia, chcem mat uz len svaty pokoj.😉
Inak kočky máte úplnu pravdu presne je to tak. Ja som len zvedavá čo budeme robiť ked naše dietky už budu v puberte a nebudu nas chcieť. Vravím si stále treba nejakú zalubu,len keby aj čas dovolil a okolnosti tak by bolo fajn..
@kika050 ja som pri druhom veru zmenila postoj aj tým koníčkom. hlavne som si sľúbila, že aj keby som mala splašiť nejaký trabant, musím mať k dispozícii auto (keďže bývame panubohuzachrbtom). A druhú materskú som si teda viac užila. Aj som sa viac venovala koníčkom, aj si vďaka niektorým viem privyrobiť... Ani nemám pocit že som na materskej 🙂
@anonymous33 skús si na nete pozrieť Denisu Palečkovú a Richarda Vojíka ak vieš anglicky vyhľadaj si videá Davida Deidu. Hovoria o polarite vo vzťahu, aj o tom čo robiť pri príchode detí do života. Z toho čo píšeš, mi príde, že ten vzťah je akoby dôležitejší pre Teba ako pre ňu a to žena keď cíti, že muž má viac záujem o vzťah, ona začne mať viac záujem o slobodu a vzťah ju nejako prirodzene prestane baviť. Zmyslom mužovho života má byť v prvom rade nejaké poslanie, cieľ. To ženu nejako automaticky priťahuje, to jeho silné zameranie.

@papricka33 Caka, co sa vrati do prace, zacne zarabat a bude samostatna....majetok na polovicu a dovi dopo.....