Manželka, matka alebo slúžka
Maminky a manželky nemáte pocit že ste iba slúžkami? A hlavne teraz po vianociach. Od rana až do večera v jednom kole a predsa nič nestihate? Mna ide z toho "porazit". Aj ked milujem avoje dieta, potrebujem sa aj ja niekedy zastavit. Sviatky presli ani neviem ako, stromžek krivy od milion padov, maleho omrzeli hracky co dostal a manzel sa uz tesi do roboty, ze si od nas "oddychne".A ja som vystavena ze by som potrebovala poriadnu dovolenku, alebo aspon sa poriadne vyspat a nech aspon jeden den niekto obskakuje mna.... Som jedina, alebo je nas tu takych viacej?
Mne jedine čo vadí, že musím každému chystať jesť. Tak nemusím, ale len čakajú kedy prídem a vtedy sú všetci hladní a najradšej keď ja to nachystám.
Niekedy ma to sere. No ale čo už keď som taká bohovská.
jeeej aj ja som BOLA taka ista ze vsetko muselo byt na svojom poriadku dieta v klude a manzel spokojny🙂A bola som dobre unavena....a tiez som si hovorila ze som ako sluzka.Nakoniec som vsetko nechala tak,navarit samozrejme co bolo treba som upratala a mam klud.A zeby mi manzel na to nieco povedal???Ani napad sme viac spolu a aspon ma nevidi stale len s prachovkou alebo vysavacom.treba upustit a nemat vsetko dokonale;)))))
@mirkava kto si ako zariadí, tak má. My sme doma plnohodnotní manželia. Nemáme vymedzené práce, že toto je iba moja robota a toto jeho. On robí všetko to čo ja. Aj upečie aj uvarí, aj práčku pustí, aj prádlo uprace. A kto to v danom momente urobí záleží len na tom kto je doma. Ak som ja v práci a muž má voľno (chodí na zmeny), tak mám doma upratané, nakúpené, deti naučené. Ak je on v práci a ja prídem z práce skôr - robím toto ja. Ak sme obaja doma cez víkend, ja upratujem - on varí.
Spokojní sme obaja. On strašne rád varí, ja si radšej upracem sama
ja to už ani nevnímam. som doma 10 rokov - resp. v polovici januára bude 10 rokov ako som doma, z jednej MD do druhej a potom zas....a stále dookola. Tiež vravím že som slúžka, keby som vedela že to takto dopadne, tak som mohla skončiť ZŠ v 6 triede a načo som sa vlastne trápila nejakým študovaním ...
Nerozumiem argumentu, ze manzel robi od rana do vecera....no, ked tak maka, tak ocakavam prijem, ze si zaplatim pani na upratovanie....inak je take makanie nezmyselne a ochudobnuje rodinu.
Nasi muzi si predsa vzali partnerky do zivota, nie sluzky...na to sa mam velmi rada, aby som lietala ako fretka. Ved domacnost je NASA nie tvoja, moj muz robi u nas doma vsetko, okrem zehlania...este aj vianocne upratovanie sme robili spolu.
Navyse ak je zena na MD, neexistuje, ze on predsa pracuje a musi si odychnut...to teda...a zena nepracuje? Akurát pracuje doma a niekedy aj viac... takze po navrate muza domov, vsetko pekne na polovicu aj deti aj domacnost. Mame male dieta, lubim svojho muza, ale cez vikend rano vstava k malému on a ja dospim...neexistuje, aby som ho v tomto lutovala, ze pracuje, mna polutuje kto? Kto polutuje tu zenu? Nikto. A to dieta/ deti su nase predsa.
Ja som doma na MD, ale stat ma plati, aby som sa starala o dieta, nie domacnost. Doslova cez tyzden nerobim nic, len udrzujem a moj muz tiez...( to znamena, ze umyje riad, nenechava veci kade tade etc...), varime, ked maly zaspi a to tak, aby ostalo este aj na druhy den na obed pre mna...Upratujeme v sobotu, ale casto vyhlasime v sobotu tzv. lenivy vikend...ved ten prach, zmyvanie podlah etc pockaju...
Inak mame automaticke pracky, pampersky, umyvacky riadu...nase mamy a moja babka v drevenici mohla vyhlasit,ze boli vystavene...v nasej generacii je to casto len v hlave.
ja mam tiez pohodove sviatky...kazdy rok..manzel nakupi...ja upracem ak treba..navarime kazdy ako chce...ziadne stresy, nohy vylozene...pozeram filmy a vegetim..tiez sa nepretrhnem pre spinku na zemi a nevysavam kazdy den....varime na 2 dni...aj z domu pracujeme na striedacku pomedzi sviatky....jedia sa kolaciky, oblatky, kadeco, deti stane nakrusia. vezmem deti od susedov, je tu chaos a bordel...omrvinky vsade..aby som to kazdy den upratovala to iste nie...ked viem ze maju prist decka, pozametam rychlo velku spinu a necham tak..nebudem sa lopotit potom znovu...ja uz par rokov vobec nezehlim, takze toto nepozname.. napecene som mala mesiac skor...okna na Vianoce neumyvam ani nic velke..neviem z coho mam byt unavena..niekedy sa vystavim pri synovi, ked sa dlho spolu hrame, ma vela energie a vystavi aj kona..ale to je take skor pozitivne..aspon nesedim vkuse na zadku a nekvasim....ale nastastie tiez mam manzela co nevyzaduje ziadne lesknuce podlahy, neocapane okna, dokonaly poriadok a kazdy den jedlo pod nos...uplne inak travime dni..a nik nestresuje..mne je luto ze uz je po sviatkoch...zas ten stereotyp zacne.....
@mirkava asi zalezi ako si zariadis doma. Ja som poriadkumilovny clovek. Nikdy u mna nenajdes neumyty riad, ani pohadzane veci ale my sme nato tak vsetri traja nauceny ze si po sebe popraceme, döazky umyvam raz za tyzden vysavam podla potreby 2-3xdo tyzdna, kazde rano vstanem vyvetram urobim kavu, mlieko malemu, potom to popracem, navarim obed, zahrajem sa z malym, dame obed a ideme von alebo rychlo povysavamy kupelku uoratujeme za kazdym pouzitim cize nemame ziadne flaky od vodneho kamena a ani neni spinava, takze velke upratovanie kupelky je tak raz za tyzden 10dni. Vzdy zalezi ako si to clovek rozvehne, este chodime obaja do prace ja na polovicny uväzok
Co s atyka vianoc tak okna som umyla 2tyzdne pred tie obyvackovd a jedalsenske 4dni pred. Maly vie ze okien sa nechyts 😂Takze nebol problem. Stromcek sme zdobili obaja spolu tyzden pred vianocami, 10dni pred som zacala piect nie vela ale tak aby nam to vystacilo do vcera 😂 Stol na stolovanie som si prichystala den pred, vsetko z jedla co sa dalo nachystat dopredu som si nachystala. Takze ziadny stres
@lusinda3 ne, ja nepracujem od vidim do nevidim...ja koncim o druhej a tomu zodpoveda aj moj plat, moj muz robi kazdy den do 6tej a ano na pani na upratovanie zarobi....len ju nepotrebujeme. Ak muz vela pracuje, ze odchadza a prichadza doslova, ked deti spia,alebo ich vidi hodinu, okrem toho, ze sa on sam o vela ochudobnuje, tak jedine, co ho ospravedlni, ze zarobi adekvatne a to myslim aspon 2000 e. Kludne ma za to kamenujte, ale vela muzov maka od vidim do nevidim a nevidi ani deti a ani zena výsledok na vyplatnej paske.

ja mam aj tak stale pocit, ze taketo problemy riesi vacsinou niekto kto nema neake realne vazne problemy a tympadom si @mirkava vlastne velmi stastny clovek 🙂
pozri sa okolo seba kolko vselijakeho utrpenia a nestastia ludi stretava a toto vsetko teba obchadza, riesis krivy stromcek a omrzene hracky. uznaj, ved ti je vlastne super 😉