icon

Manželka, matka alebo slúžka

mirkava
5. jan 2016

Maminky a manželky nemáte pocit že ste iba slúžkami? A hlavne teraz po vianociach. Od rana až do večera v jednom kole a predsa nič nestihate? Mna ide z toho "porazit". Aj ked milujem avoje dieta, potrebujem sa aj ja niekedy zastavit. Sviatky presli ani neviem ako, stromžek krivy od milion padov, maleho omrzeli hracky co dostal a manzel sa uz tesi do roboty, ze si od nas "oddychne".A ja som vystavena ze by som potrebovala poriadnu dovolenku, alebo aspon sa poriadne vyspat a nech aspon jeden den niekto obskakuje mna.... Som jedina, alebo je nas tu takych viacej?

kleofaszkutya
6. jan 2016

@vybehovymodel Nepi tolko. Potom sa snazis o myslienku, ale kognitivna indispozicia dovoli akurat taketo mentalne vygrcky.

linduska86
6. jan 2016

@vybehovymodel bohovy mas nick 😀

fidka79
Odpoveď bola odstránená
alicka850
6. jan 2016

@fidka79 no vidis,a kopec bab si o mne isto mysli,ze som upratovacka a sluzka ☺ Ale mne je to fuk 😆

mijo53
6. jan 2016

@marcela_mate ja tiež varím občas na 2 dni, ale jesť varené z mrazničky, to je o ničom, napr. ryža sa ma zjesť maximálne na druhý deň, na tretí už začína proces kazenia, ešte napr. rezeň by som zjedla z mrazničky, ale polievku, ktorá zmrzne na ľad a potom to roztápať, to nie, ale neodsudzujem Ťa, to je len môj názor a poznatok, čo som čítala

timea7
6. jan 2016

@mijo53 ja dávam hotové jedlo do mrazničky len výnimočne, možno raz do roka, ale radila som jej to aj ja. Stále je lepšia slepačia polievka z mrazničky, ako vyšťavená matka. Svoju náladu totiž prenáša aj na dieťa a na celú rodinu. Aj keď ja osobne si neviem predstaviť byť pri jednom zdravom dieťati vyšťavená, ak si nenavymýšľam kopu činností, ktoré nevyhnutné nie sú.

linduska86
6. jan 2016

@timea7 presne tak - ved ja nemam ani manzela - a mam jedno dieta - a v pohode stihnem pracu aj dieta, aj domacnost- a vystavena niesom a som celkom workac 😀

evittam
6. jan 2016

@timea7 Ty a @natalym ste tu už vlastne napísali všetko s čím súhlasím. Ešte len dodám - nejak nechápem (a to som normálna a inteligentná žena 🙂 ) ženy,matky, ktoré majú potrebu stále upratovať a neviem čo - ja napríklad v sobotu povysávam,utriem prach, zotriem podlahu - a toto spravím zase ďalšiu sobotu, cez týždeň možno ešte raz-dvakrát prebehnem byt vysávačom a to je všetko a nemám doma - s prepáčením - nasraté....To akože ak dnes upracem o 10.00 tak zajtra musím zase to isté?! 😀 😀 😀 Varím na 2-3 dni, niekedy dávam do mraziaku ale vždy len polievku - slepačiu,hovädziu,....(tomu sa naozaj nič nestane) a omáčky....už potom stačí len príloha a mäsko (prípadne aj bez) a hotovo....
A to som na všetko sama - partner pracuje 5 týždňov mimo SR a týždeň je doma.....A nie som ani vyšťavená, ani nič podobné - mám čas aj na seba,na deti, chodím cvičiť, na kávičku s kamoškami,.....

libka1
6. jan 2016

ja len na margo tych niekolko dni skladovanych a aj zamrazovanych potravin dodam, ze ak ma niekto histaminovu intoleranciu tak si takto svoj stav nevedomky zhorsuje. a ma ju mnoho ludi, len to netusia 😉
koho to zaujima: http://www.ciaa.sk/clanky/histaminova-intolerancia

marcela_mate
6. jan 2016

@mijo53 a propo aj materske mlieko sa zmrazuje a potom sa podava novorodencom a este som nepocula, ze by sa niektoremu z nich nieco stalo 🙂 zmrazujem ked tak vzdy cerstvo navarene, nie trojdnove zvysky.

nikuska00771
6. jan 2016

@dominika6 aj ja by som si veeeelmi pekne poprosila pravidla 🙂 ak nahodou moj mail je veronika.pp@centrum.sk dakujeeem 🙂

dominika6
6. jan 2016

@nikuska00771
Myslis to vazne?...😀

nikuska00771
6. jan 2016

@dominika6 heej take niečo by sa mi zišlo :D alebo skusim pohľadať na nete

dominika6
6. jan 2016

@nikuska00771
No ja som si to vymyslela sama na svoju rodinu...
zvlast pre deti a zvlast pre nas rodicov
Vzdy sme mali pravidla a fungovalo to..😀..

timea7
6. jan 2016

@nikuska00771 čo chceš preboha hľadať na nete? Je na tebe a tvojom manželovi, aké pravidlá si stanovíte, každému predsa vyhovuje niečo oné, v každej rodine je to iné. Hádam si nemyslíš, že ich máme doma vylepené na stene nad posteľou. 😀 😀 😀

evittam
6. jan 2016

@timea7 Vieš, to je "nová móda" všetko hľadať na nete - niektoré sa ani nepohnú bez toho kým nenapíšu aspoň na MK........Fakt mi niekedy rozum stojí aj nad otázkami aj nad témami-niektorými - pri oboch deťoch či už som bola tehotná alebo už boli na svete som takéto veci vôbec neriešila...Teraz si rada raz za čas prečítam, prípadne napíšem,poradím.... 😉

timea7
6. jan 2016

@libka1 viem, čo sa deje so znova ohrievanými potravinami, aj s rozmrazovaní zmrazených, myslím, že to je jasné, každej žene tu na MK, že sa kvalitou nikdy nevyrovnajú čerstvým, ale tiež viem, čo to robí s dieťaťom, ak je jeho matka vyšťavená, unavená a pripadá si ako slúžka. Nehrotila by som to, ani jedného člena rodiny nezabije, ak raz za čas zje jedlo z mrazničky, ale celú rodinu môže zničiť dusná atmosféra a frustrácia jedného jej člena.

mima4
6. jan 2016

@mirkava
na to ti poviem iba tolko - tym čím si, to začína v tvojej hlave...

@moni244 ani ja nezehlim 😀 ked chce mat muz ozehlene, nech si ozehli... 😉
Inak, niekedy mam pocit, ze tu pise generacia 50+ až mi je divné, že takto smutne žijú dnešné mladé kočky....

timea7
6. jan 2016

@mima4 tiež to nechápem a to mám už k 50. bližšie ako k 40.....

mima4
6. jan 2016

@timea7 no tak to som velmi prekvapena z teba potom ... lebo maloktora zena v tvojom veku uvazuje tak triezvo...

evittam
6. jan 2016

@mima4 😀 😀 😀 Ja mám jednu žehličku už vyše 20 rokov - nežehlím vôôôôôbec, max. ak niečo fakt potrebujem a naposledy som žehlila veci malej tak cca do 2.-3.mesiaca.....Tomuto "športu" sa z veľkej diaľky vyhýbam. 😵

cobhan
6. jan 2016

@natalym to stve aj mna, ze musim stale varit...vsetci su doma, mala, starsia, au pairka, manzel a svorne cakaju na mna kym pridem o 18.30 z prace a navarim. Ale teraz je mm na PN tak aspon co to robi on, ale uz ma tiez slak triafal, ked sme mali este manzelovu ex-nevlastnu dceru a to tam bolo o jednu 22rocnu viac a od 16.00 boli vsetci doma a sedeli na stolom, telefony v ruke a ked som sa dovalila z prace, tak vyrukovali s tym, ze treba ist na nakup lebo nie je co jest....to som myslela, ze niekoho dobre nakopnem

evittam
6. jan 2016

@cobhan Sa ti divím - by som si sadla tiež za ten stôl - ak nie rovno do postele, vzala do ruky telefón a tvárila sa tak spokojne ako oni...... 😝

timea7
6. jan 2016

@mima4 už som to tu viac krát písala, že som mala šťastie na rodinu, v ktorej ani môj dedko a už vôbec nie môj otec, jeho švagrovia, môj brat nepovažovali za niečo výnimočné, ak sa podieľali na práci v domácnosti a starostlivosti o deti. Moji rodičia obaja pracovali, neskôr popri tom aj podnikali, mali sme dom a záhradu, mama by sa uštvala, ak by bola na všetko sama a to sa ešte starala o otcových rodičov a neskôr chodila opatrovať svojho otca. A mala som šťastie aj na manžela, ktorého moja zlatá svokra zapájala do všetkého, pre neho, aj pre jeho otca, brata to bolo úplne prirodzené. To veľmi zaváži na postoji ženy. Ak by som vyrastala v rodine, kde by mama kmitala okolo otca, aj syna, zrejme by sa mi to nepáčilo a hľadala by som muža z rodiny, v ktorej je to inak, ale nebrala by som to ako niečo prirodzené. Ja tie ženy tiež nechápem, na čo sa zamerajú, keď s tým chlapom chodia? Že má super motorku? Dobre tancuje? Vie hrať perfektne na gitaru? Je dobrý v PC hrách? Ja som si všímala, keď sme boli na návšteve u svokry, či čaká, že ho obslúži, či odprace zo stola, či sa dokáže pohrať s deťmi, keď sme s partiou na chate, alebo mu idú na nervy....jasné, že nie len toto, ale bolo to pre mňa veľmi dôležité.

aduuus
6. jan 2016

@timea7 to kde rastu taki muzi? :DD ah jaj

timea7
6. jan 2016

@cobhan no u mňa by sa načakalíííííí. rozdelila by som úlohy - kto nakúpi, kto načistí zemiaky, zeleninu, kým prídem....nie? Sadím aj ja a čakám s nimi 😀 😀 😀 😀

evittam
6. jan 2016

@timea7 Perfektne si to napísala a aj zhrnula 😉 Mám tiež chlapa, ktorý si rád poleží, poleňoší a nič nerobí ( a to myslím my všetci nielen chlapi), ale keď treba tak vždy pomôže - uprace,navarí,postará sa o deti - s ničím nikdy nemal žiadny problém......

cobhan
6. jan 2016

@evittam
@timea7 aspon ex-nevlastna dcera pomohla starsej s ulohami, tak nebolo vsetko na mne, ale inak je tazko z nich vobec dostat, co by chceli na veceru (obed na druhy den). Vcera vymyslali, ze granadir, ale ked zistili, ze treba ist kupit fliacky, tak ze nech mm radsej kupi pizzu ked pojde do obchodu 🙂 a to este starsia bola doma, az dnes sla do skoly. Co mi pripomina, ze po navrate z prace ma este cakaju ulohy s nou, ale dufam, ze im toho moc nenavalia, inak mame do 9-10 co robit

timea7
6. jan 2016

@aduuus ja sa nepovažujem za exota, tiež jeden mamin švagor sa síce s deťmi pohral, pojašil, postrážil ich, ale okrem toho len sedel pri telke a prepínal....ale tu si to robila teta. Bol to ten typ, čo si myslí, že a nebude denne teplá večera, zavarených 157 druhov kompótov, okná umývané každé dva týždne a žehlené aj ponožky, tak sa zemeguľa začne točiť opačne....Preto vždy tvrdím, že si to ženy často robia samé. Chápem, že muž, okolo ktorého mama tridsať rokov kmitala, si to nevybral sám, ale to neznamená, že jeho budúca žena musí robiť to isté. Treba si toto prediskutovať skôr, ako s ním vhupne do manželstva. Chod domácnosti, starostlivosť o deti, spôsob výchovy, trávenie voľného času a hospodárenie. Som asi múdra ako rádio, ale toto považujem za veľmi dôležité, tu vzniká asi najviac trecích plôch.

timea7
6. jan 2016

@evittam ale my si tiež radi poleňošíme, ale akosi sa nič neurobí samé a my by sme si do svojho súkromia nikoho nepustili - myslím na žehlenie, upratovanie, takže ak chceme mať poriadok a čisto, obaja aj voľný čas, tak to rýchlo urobíme a potom leňošíme. 😉