Manželka, matka alebo slúžka
Maminky a manželky nemáte pocit že ste iba slúžkami? A hlavne teraz po vianociach. Od rana až do večera v jednom kole a predsa nič nestihate? Mna ide z toho "porazit". Aj ked milujem avoje dieta, potrebujem sa aj ja niekedy zastavit. Sviatky presli ani neviem ako, stromžek krivy od milion padov, maleho omrzeli hracky co dostal a manzel sa uz tesi do roboty, ze si od nas "oddychne".A ja som vystavena ze by som potrebovala poriadnu dovolenku, alebo aspon sa poriadne vyspat a nech aspon jeden den niekto obskakuje mna.... Som jedina, alebo je nas tu takych viacej?
@mijo53 každý z nás má rezervy v inom smere, ako som už písala, nikto z nás dokonalý nie je (okrem pár supermatiek na MK, ktoré neriešim), ak si v Rodinných problémoch, je dosť veľký predpoklad, že sa to o problémoch písať bude. V téme o receptoch menej. Samozrejme, že sa sem-tam stane, že sa niekto sťažuje aj vtedy, ak by mal byť rád, že má či už manžela, svokru, mamu takú akú má. Myslím tým témy typu Mama mi nechce pomáhať s deťmi....Bývame u svokry a ona sa nám nechce prispôsobiť....Manžel chodí dva krát týždenne na tréning, mám mu to zakázať a pod. Ale tomu nezabrániš, napísať tu môže kto chce, čo chce, sú tu aj témy vymyslené. Ale možno je dobre, že tu napíšu a aspoň sa zamyslia nad svojím postojom, a možno aj nie. Ja veľakrát odpovedám aj vtedy, keď som viac-menej presvedčená, že je to zbytočné. Raz mi písala jedna žena, že nemala odvahu založiť témy, ale jej veľmi pomohli názory a vtedy myslím aj odborné rady právničky, hoci do tej témy neprispela. Ak tu nejaká téma, príspevok, pomôžu aspoň jednej žene, tak je to OK, nie? Ja by som bola veľmi privítala takéto fórum pred rokmi, veľmi by mi to bolo pomohlo.
@timea7 myslela som tak, že protirečia samé sebe, nie že mne, mne je to ukradnuté, ja mám svoj názor, za ktorým si stojím, ja sa dnes smejem z toho, že s manželstvom je to tak, ako s elektrospotrebičmi dnešnej doby, 7 rokov a dosť, to Ti povie výrobca, opravár, veď ináč by bola ešte väčšia nezamestnánosť
@mijo53 nerozumiem, čo sa dá čítať medzi riadkami? Myslíš tie rozbité vzťahy žien, ktoré do témy Kto rozbíja manželstvo prispievajú? Ako som písala, niektoré poznám, niektoré poznajú mňa. Len nie všetky máme potrebu dávať tu foto celej svojej rozvetvenej rodiny, domu a pod. A v čom by mi takéto fórum pomohlo? Získať pohľad nezainteresovaných. Rodina a priatelia ťa vidia vždy inými očami, lebo majú k tebe citový vzťah. Netvrdím, že sa niekto slepo drží toho, čo si tu prečíta, ale získa iný pohľad na problém, ako ten svoj. Ja tu veľa získavam aj dnes, píšu tu maminy malých deti, od ktorých sa veľa učím. Lebo často sa od rodičov detí nedozvieš všetko, nie každý chápe, alebo chce ti povedať skutočnú pravdu aj keby som potom to dieťatko a jeho správanie lepšie pochopila. Ak sa začítaš do niektorých tém, zistíš, že žena je často v takom strese, že ju iná možnosť riešenia problému ani nenapadne. A ženy, ktoré sú doma samé (muž pracuje v zahraničí, rodina ďaleko), nemajú možno svoj problém ani s kým prebrať.
@mijo53 nie vždy je to s manželstvom tak, ako s elektrospotrebičmi, niektoré trvajú sedem rokov, niektoré ešte menej, niektoré dvadsať, tridsať a viac rokov. Ak sú v nich muž aj žena, šťastní, je to krásne, ale na čo ich umelo udržiavať, ak jeden musí zatínať zuby? Ak sú schopní problémy riešiť, majú k sebe aspoň úctu, ak už nie lásku, dá sa všeličo prekonať, ak chcú dvaja. Ak len jeden, je lepšie sa na to vykašľať a netrápiť sa.
uvarím upracem poperem poskladam a mame kľud dakedy sa celé dni nudim hmm. mam pilno len ked mame par dni nastevu

@aduuus ty si to riešila odchodom, ja som reagovala na príklad, keď celá rodina čaká na matku, kým sa vráti z práce s mobilmi v ruke, aby nastúpila do ďalšej zmeny. Vieš koľko žien v takom prípade príde a začne variť? Ani sa nezamýšľa nad tým, že ostatní si už nejakú tú hodinku oddýchli, neboli schopní ani len nakúpiť a čakajú, že dostanú všetko až pod nos? Tieto typy žien som myslela a ešte aj tie, ktoré síce šomrú, sťažujú sa kamarátke, susedke, napíšu na MK, ale nič nezmenia.