Manželka mi lezie na nervy
Zdravim, neviem co mam robit. Som zenaty, pracujem, staram sa o deti, aj ked uz nepotrebuju otca, snazim sa im venovat. Mam vsak problem s manzelkou. Nemilujem ju, ona to vie alebo citi, a aj napriek tomu sa mi vtiera. Netusi, ze sa mi tym vtieranim vzdaluje. Poslem ju niekde, lebo uz ju mam dost a ona onedlho pride akoby sa nic nedialo a vnucuje sa,ci niečo nepotrebujem, ci nie som hladny a podobne. Travime cas ako rodina doma pri jedle a televizii. Nema ziadnu hrdost a sebavedomie a ja zistujem, ze taku zenu nechcem. Zmenila sa a uz aj ja…
@anonym_autor “vyhaslo to uz davno, stereotyp, kazdodebne povinnosti,hadky.. som typ,ktory potrebuje svoj priestor”
Na ten priestor potrebujes zazemie. Clovek to nevnima, kym ho automaticky denne zabezpecene ma, takze to s pokojom dokonca povazuje za bremeno.
Vediet kto je tvoja zena, odporucim jej terapiu vhodnym milencom.
@moonlight1210 Presne toto mi napadlo 😁
@anonym_autor No mne to skor pripada, ze uz mas v hladaciku inu krasku. Nemas gule odist a este ta aj rozculuje, ze zena sa snazi vztah udrzat a napravit.
Toto je zase téma, na rozdúchanie vášni a zvýsenie sledovateĺnosti modreho koňa. Nikto by da realne takto nezhodil.
Vazene plenum MK, myslite si, ze sa tento korunovany trpak este ozve? Ja nie. Skor si myslim, ze po precitani par komentov si pekne ponadaval na tie sliepky, ktore ho vobec nechapu a este si dovolili aj ho nepolutovat, nestasnika jedneho, retazou priviazaneho o radiator, ktoreho jeho manzelka chodi obtazovat otazkami, ci nieco nepotrebuje a ma tu drzost sa na neho lepit ako pijavica.
Autor to podal hrozne bezcitne, ale SVOJIM SPOSOBOM uz si asi nevie dat rady.
Ale bola to prva tema na psychologii, ktoru nam prednasajuci opisal...
"Muz pride po takom dni domov. Zenu ma rad, vazi si ju, inu nechce, je doma spokojny.
Ale ako otvori dvere, uz tam stoji zena pripravena posluzit. Cely den sa naho tesila. Alebo bola cely den sama doma, alebo si v robote nerozumie s kolegami. Potrebuje lasku a objatie.
Stoji pri dverach a uz muzovi vyzlieka kabat, pyta sa ho, co si da na veceru, podava mu papuce, zavesi sa mu na krk a chce ho bozkat.
Muz chce mat sväty pokoj. Kupil by si rozky, konzervu a pivo a pozrel by si futbal. Nepotrebuje jej servis.
Po tom, co by si oddychol, bol by aj vludny ku svojej zene, ale ona mu ten priestor nedava.
Raz by to bolo v poho, ale ked sa to opakuje kazdy den, ten chlap zacina byt z toho v strese, o to viac, ak je to taky odlud ako autor tohto prispevku.
Zena narieka, hromzi, vyhraza sa rozvodom. Ofuka sa a o pol hodiny donesie jedlo a pivo a uz toho chlapa znova vyhladkava...."
Akokolvek sprosto uvodny prispevok vyznel, ten chlap vola o pomoc. Nie vzdy je zly ten, co sa hrubo vyjadruje a nie vzdy je obetou zena, lebo place.
Obaja na sebe musia popracovat, aj zena aj muz. Ale je v zaujme zeny, tohto chlapa ignorovat alebo delozovat. To musi spravit ona.
Ale on sa nas pyta, co ma robit on. Lebo odist od rodiny nechce alebo nemoze.
Ale znova dievcata ste iba niekoho dourazali a sikanovali.
Rada pre autora, daj zene lasku, ona ti da priestor. Dones jej cokokadu, daj jej pusu a vystiskaj ju(hoci sa ti nechce) a povedz, ze jedine, co od nej ocakavas je to, ze dokial nepojdete spat, chces byt sam v izbe.
Medzitym vzdy, ked si pojdes po pivo alebo na wc, staci ju iniciaivne objat.
Cim viac ju budes odhanat, tym ona viac bude o teba bojovat.
Nejde o teba a jej nizke sebavedomie, ide o rodinu.
"Muz pride po takom dni domov. Zenu ma rad, vazi si ju, inu nechce, je doma spokojny.
Ale ako otvori dvere, uz tam stoji zena pripravena posluzit. Cely den sa naho tesila. Alebo bola cely den sama doma, alebo si v robote nerozumie s kolegami. Potrebuje lasku a objatie.
Stoji pri dverach a uz muzovi vyzlieka kabat, pyta sa ho, co si da na veceru, podava mu papuce, zavesi sa mu na krk a chce ho bozkat.
Muz chce mat sväty pokoj. Kupil by si rozky, konzervu a pivo a pozrel by si futbal. Nepotrebuje jej servis.
Po tom, co by si oddychol, bol by aj vludny ku svojej zene, ale ona mu ten priestor nedava.
Raz by to bolo v poho, ale ked sa to opakuje kazdy den, ten chlap zacina byt z toho v strese, o to viac, ak je to taky odlud ako autor tohto prispevku.
Zena narieka, hromzi, vyhraza sa rozvodom. Ofuka sa a o pol hodiny donesie jedlo a pivo a uz toho chlapa znova vyhladkava...."
Akokolvek sprosto uvodny prispevok vyznel, ten chlap vola o pomoc. Nie vzdy je zly ten, co sa hrubo vyjadruje a nie vzdy je obetou zena, lebo place.
Obaja na sebe musia popracovat, aj zena aj muz. Ale je v zaujme zeny, tohto chlapa ignorovat alebo delozovat. To musi spravit ona.
Rada pre autora, daj zene lasku, ona ti da priestor. Dones jej cokokadu, daj jej pusu a vystiskaj ju(hoci sa ti nechce) a povedz, ze jedine, co od nej ocakavas je to, ze dokial nepojdete spat, chces byt sam v izbe.
@oliolijanka ako jej má dať lásku, keď ju nemiluje?
@oliolijanka ako jej má dať lásku, keď ju nemiluje?
@huxy Ani ona ho nemiluje. Iba si to mysli. Je od neho zavisla.
On jej bude davat jej predstavu lasky.
Objatie, male pozornosti, pusu.
On sa pytal, co ma robit.
Ak chce ostat s rodinou, tak nieco robit musi a to su tie malickosti.
Ak s rofinou ostat nechce, tak nech odide. Zena dostane abstinencny hystak a o dva mesiace uz bude chodit s inym.
Ked je chlap, musi odist a ked je este aj rozumny k tomu, tak zacne zene prejavovat jej predstavu lasky.
@huxy Ani ona ho nemiluje. Iba si to mysli. Je od neho zavisla.
On jej bude davat jej predstavu lasky.
Objatie, male pozornosti, pusu.
On sa pytal, co ma robit.
Ak chce ostat s rodinou, tak nieco robit musi a to su tie malickosti.
Ak s rofinou ostat nechce, tak nech odide. Zena dostane abstinencny hystak a o dva mesiace uz bude chodit s inym.
Ked je chlap, musi odist a ked je este aj rozumny k tomu, tak zacne zene prejavovat jej predstavu lasky.
@oliolijanka to či ho ona miluje, či nie, nemôžeme vedieť.
Ak má gule autor, tak sa rozvedie.
Vazene plenum MK, myslite si, ze sa tento korunovany trpak este ozve? Ja nie. Skor si myslim, ze po precitani par komentov si pekne ponadaval na tie sliepky, ktore ho vobec nechapu a este si dovolili aj ho nepolutovat, nestasnika jedneho, retazou priviazaneho o radiator, ktoreho jeho manzelka chodi obtazovat otazkami, ci nieco nepotrebuje a ma tu drzost sa na neho lepit ako pijavica.
@viestta A ešte si dovolí sa ho opýtať či je hladný to je drzosť toto🫣
@oliolijanka to či ho ona miluje, či nie, nemôžeme vedieť.
Ak má gule autor, tak sa rozvedie.
@huxy Nie, ona ho nemiluje. Ak by ho milovala, ten priestor, co on potrebuje, by mu dala.
Mozno on miluje ju este viac, ako ona jeho. Mozno on zotrvava, lebo ona nema kam ist.
Ona je od neho zavisla, ale nemiluje ho.
@viestta A ešte si dovolí sa ho opýtať či je hladný to je drzosť toto🫣
@anonym_8fd63a Preco sa ho ona pyta, co chce jest, ked on vstal hore ritou a je k nej neprijemny?
Co by zomrel od hladu, keby sa ho ona neopyta?
Preco vobec ma ona potrebu mu varit?
To ako keby tebe muz vymienal vlozku, tampon alebo kalich. Furt by to chcel robit on. Alebo prat ti menstruacne gate.
Ty by si nanho zrukla, on by sa rozreval a o pol hodinku by prisiel, ci ti nema ucesat vlasy.
A pri kazdej hadke by ti zopakoval, ze on ti este aj vlozky vymiena, co viac by si chcela?!!
No ved aby ti dal pokoj.
Viem neda sa porovnavat vlozka s vecerou, ale autorka robi nieco, co on nechce aby robila. Nech je to hocico. Nechce.
@anonym_8fd63a Preco sa ho ona pyta, co chce jest, ked on vstal hore ritou a je k nej neprijemny?
Co by zomrel od hladu, keby sa ho ona neopyta?
Preco vobec ma ona potrebu mu varit?
To ako keby tebe muz vymienal vlozku, tampon alebo kalich. Furt by to chcel robit on. Alebo prat ti menstruacne gate.
Ty by si nanho zrukla, on by sa rozreval a o pol hodinku by prisiel, ci ti nema ucesat vlasy.
A pri kazdej hadke by ti zopakoval, ze on ti este aj vlozky vymiena, co viac by si chcela?!!
No ved aby ti dal pokoj.
Viem neda sa porovnavat vlozka s vecerou, ale autorka robi nieco, co on nechce aby robila. Nech je to hocico. Nechce.
@oliolijanka Ale, prosím ťa, táto tvoja teoria je úplne od veci. Nechce ju, nemiluje ju, možno má namotanu nejakú inú, preto ho všetko na vlastnej žene irituje. Keby, si ho nevšímala, tak jej vykrikuje, že si ho nevšima. To je cely problém.
@oliolijanka Ale, prosím ťa, táto tvoja teoria je úplne od veci. Nechce ju, nemiluje ju, možno má namotanu nejakú inú, preto ho všetko na vlastnej žene irituje. Keby, si ho nevšímala, tak jej vykrikuje, že si ho nevšima. To je cely problém.
@anna777115 Keby to bolo, ako pises ty, tak on sa miesto anonymneho pisania na mk venuje tej svojej novej.
Vies si predstavit, ze existuje muz, ktory nechce novy zaciatok, nechce odist od rodiny, chce sa starat, aj financne prispievat, ale nechce, aby jeho zena okolo neho obskakovala? Tu je taky muz a ziada radu.
Ak on iba blafuje a konkretne on je iny ako pise, tak mozno si to precita dalsi muz, ktory je v podobnej situacii.
On chce spolubyvajucu iba. A ak to zena nevie, nechce tak mat, tak musi odist a nie mu varit veceru.
Tady se nejaky pubertak bavi na pobourenych reakcich dospelych…
@anna777115 Keby to bolo, ako pises ty, tak on sa miesto anonymneho pisania na mk venuje tej svojej novej.
Vies si predstavit, ze existuje muz, ktory nechce novy zaciatok, nechce odist od rodiny, chce sa starat, aj financne prispievat, ale nechce, aby jeho zena okolo neho obskakovala? Tu je taky muz a ziada radu.
Ak on iba blafuje a konkretne on je iny ako pise, tak mozno si to precita dalsi muz, ktory je v podobnej situacii.
On chce spolubyvajucu iba. A ak to zena nevie, nechce tak mat, tak musi odist a nie mu varit veceru.
@oliolijanka Ale vo vzťahu sú dvaja a je dóležite, čo chcú obe strany, nie len jedna. On, má jej jasne definovať, čo citi a čo mu prelieta hlavou. A na nej by už bolo, ako sa k tomu postavi a ako to bude riešiť.
Tady se nejaky pubertak bavi na pobourenych reakcich dospelych…
@elzu Tiež, mi to nepríde realne.
@oliolijanka Ale vo vzťahu sú dvaja a je dóležite, čo chcú obe strany, nie len jedna. On, má jej jasne definovať, čo citi a čo mu prelieta hlavou. A na nej by už bolo, ako sa k tomu postavi a ako to bude riešiť.
@anna777115 On je chlap, on nevie vyjadrovat, co citi. Pozri hore, ake on ma komunikacne schopnosti.
@anna777115 On je chlap, on nevie vyjadrovat, co citi. Pozri hore, ake on ma komunikacne schopnosti.
@oliolijanka Ale, prosím ťa, prečo by chlap nevedel vyjadriť čo citi. Netvrdím, ze niekomu móže vyjadrenie pocitov robiť potiaže, ale to sa nedá rodovo zaškatulkovať.
@anonym_autor mňa zaujíma kedy deti nepotrebujú otca.. ďakujem za odpoveď
@anonym_autor mňa zaujíma kedy deti nepotrebujú otca.. ďakujem za odpoveď
@monulka205 To bolo znova iba nepodarene vyjadrenie.
"Uz otca nepotrebuju" je konstatovanie otca, ktoreho deti potrebuju menej, ako on by si prial.
Napr.deti by chceli byt zavrete v izbe a byt na tablete. K tomu otca nepotrebuju. On by bol rad, keby za nim dosli, ci by sa s nimi nesiel bicyklovat.
Resp.otec vymysli vylet, aj ked ho deti uz k zabave nepotrebuju, lebo su spokojne aj so svojimi kamaratmi.
On sa snazi detom venovat, aj ked vidi, ze keby bolo na nich, tak ho k zabave nepotrebuju.
Alebo aj ked si uz domace ulohy vedia spravit same, aj tak sa im povenuje, opyta sa, co sa ucia, vysvetli, podporuje ich.
Alebo aj matka sa moze kamaratkam postazovat, ze ju uz deti nepotrebuju. Neznamena to, ze uz v ich zivote nie je potrebna, ale ze ona by im este napr. rada vyberala oblecenie, este rada by s nimi isla na vylet, ale deti uz su radsej s kamaratmi.
Znova sa iba snazis autora zosmiesnit.
@monulka205 To bolo znova iba nepodarene vyjadrenie.
"Uz otca nepotrebuju" je konstatovanie otca, ktoreho deti potrebuju menej, ako on by si prial.
Napr.deti by chceli byt zavrete v izbe a byt na tablete. K tomu otca nepotrebuju. On by bol rad, keby za nim dosli, ci by sa s nimi nesiel bicyklovat.
Resp.otec vymysli vylet, aj ked ho deti uz k zabave nepotrebuju, lebo su spokojne aj so svojimi kamaratmi.
On sa snazi detom venovat, aj ked vidi, ze keby bolo na nich, tak ho k zabave nepotrebuju.
Alebo aj ked si uz domace ulohy vedia spravit same, aj tak sa im povenuje, opyta sa, co sa ucia, vysvetli, podporuje ich.
Alebo aj matka sa moze kamaratkam postazovat, ze ju uz deti nepotrebuju. Neznamena to, ze uz v ich zivote nie je potrebna, ale ze ona by im este napr. rada vyberala oblecenie, este rada by s nimi isla na vylet, ale deti uz su radsej s kamaratmi.
Znova sa iba snazis autora zosmiesnit.
@oliolijanka A ty, si autorov obhajca, alebo hovorca? Nie je ti divné, že autor zabudol komunikovať. Toto sa nerobí, ak zadám temu, tak by sa patrilo napisať, aspoň zopár príspevkov. Ak takto komunikuje( nekomunikuje), aj v manželstve, tak sa netreba čudovať, že sa v ňom cíti nekomfortne.
@oliolijanka A ty, si autorov obhajca, alebo hovorca? Nie je ti divné, že autor zabudol komunikovať. Toto sa nerobí, ak zadám temu, tak by sa patrilo napisať, aspoň zopár príspevkov. Ak takto komunikuje( nekomunikuje), aj v manželstve, tak sa netreba čudovať, že sa v ňom cíti nekomfortne.
@anna777115 Nie je mi to divne, ze tu autor neprispieva. Sikanovali ste ho tu, vysmievali sa z neho, ponizovali ho tu.
Vsetko, co uviedol, bolo pouzite proti nemu, vsetko, co by dodal, by ste pouzili znova proti nemu.
Plus, on naozaj nie je komunikacny typ. Ak by bol, zrejme by si to so zenou uz vyrozpravali.
A nie, nie som autorov obhajca, nepoznam ho. Jednoducho som sa zastala slabsieho, ktoremu bolo ublizovane. Ktory si sem prisiel po radu, pomoc.
A co sa patri a nepatri na mk...??
Stredoveka inkvizicia... to sa patri?
@anna777115 Nie je mi to divne, ze tu autor neprispieva. Sikanovali ste ho tu, vysmievali sa z neho, ponizovali ho tu.
Vsetko, co uviedol, bolo pouzite proti nemu, vsetko, co by dodal, by ste pouzili znova proti nemu.
Plus, on naozaj nie je komunikacny typ. Ak by bol, zrejme by si to so zenou uz vyrozpravali.
A nie, nie som autorov obhajca, nepoznam ho. Jednoducho som sa zastala slabsieho, ktoremu bolo ublizovane. Ktory si sem prisiel po radu, pomoc.
A co sa patri a nepatri na mk...??
Stredoveka inkvizicia... to sa patri?
@oliolijanka sikanovali? Napisali sme vlastny nazor. Ano, keby bol charakter a kedze nie je vo vztahu spokojny, tak nech sa rozvedie. Nic ho v manzelstve neudrzi na silu. Taky je "charakter", ze sa necha od manzelky obskakovat, vsak pre pohodlicko vytrpi... A ked uz ide o tie rady, dostal ich celkom dost. Vacsina bola o tom, ze ma byt charakter a nefunkcny vztah korektne ukoncit, obzvlast ak sa v nom citi obtazovany manzelkinou pozornostou. Na co "tak strasne trpi" ked existuje cesta z toho utrpenia?
Lenze toto asi citat nechcel. Ale ak docitava debatu, tak aspon ty si mu pofukala bebicko.
@viestta keby vedela je.ne mu panvičku po hlave a nebude sa pýtať čo je hladný, chudáčik..
Ale ste mu naložili.. 👍🙂
@laila22 asi to by bolo najlepsie riesenie. Ta zena tusi, ze nieco sa deje. Na MK si vypytala rady, tak jej poradili venovat sa mu viac, pocuvat jeho priania, vychadzat mu v ustrety. Ona, naivna, zachranuje vztah a trpakovi tym lezie na nervy. Keby mal trpak gule, tak sa uz davno pobali a ide hladat stastie inde.
@oliolijanka Ty si priam logik. Neuveritelne, kolko hovadin si dokazala napisat do jedneho prispevku. Ty si myslis, ze ak ho tu teraz zacnes obhajovat, tak sa stratia tie informacie, ktore su v uvodnom prispevku?
@oliolijanka ale Ty vo svojich uvahach pises o inej situacii. Ty pises o chlapovi, ktory "Zenu ma rad, vazi si ju, inu nechce, je doma spokojny."
Ale autor je na tom inak. Sam napisal: "Nemilujem ju, .... taku zenu nechcem."
Ved ked ju nemiluje a nechce ju....tak na to je v dnesnej dobe celkom lahke a dostupne riesenie...

Deti nepotrebujú otca?!