Manželka mi lezie na nervy
Zdravim, neviem co mam robit. Som zenaty, pracujem, staram sa o deti, aj ked uz nepotrebuju otca, snazim sa im venovat. Mam vsak problem s manzelkou. Nemilujem ju, ona to vie alebo citi, a aj napriek tomu sa mi vtiera. Netusi, ze sa mi tym vtieranim vzdaluje. Poslem ju niekde, lebo uz ju mam dost a ona onedlho pride akoby sa nic nedialo a vnucuje sa,ci niečo nepotrebujem, ci nie som hladny a podobne. Travime cas ako rodina doma pri jedle a televizii. Nema ziadnu hrdost a sebavedomie a ja zistujem, ze taku zenu nechcem. Zmenila sa a uz aj ja…
@viestta Ved pisem. To, ze ona ho tak obskakuje, aj ked on to nechce a je k nej neprijemny, znamena, ze ona sa boji, ze ho strati.
To ona ho potrebuje.
Mozno byvaju v jeho rodicovskom dome. Co on ma vari odist? Alebo ju z neho vyplatit?
Ked ona je k tomu nezamestnana... co ma on odist z rodicovskeho domu a este jej posielat peniaze?
Alebo maju dvojizbovy byt na 30 rocnu hypoteku a ona je nezamestnana. On malo zarabajuci.
Tak on sa ma stat bezdomovcom a jej platit hypo?
Mozno byvaju v dedine, odkial pochadza on a zena vie, ze ked odide, znici detom detstvo.
Je proste zavisla, nevie vyjst z komfortnej zony.
Obaja chcu zostat vo "vztahu"(nevztahu). On pise, ze nevie, co ma robit.
"Radili" ste mu ale, aby odisiel, tak mozno uz odisiel.
@oliolijanka mas sice zaujimave konstrukcie ale to najdolezitejsie napisal sam autor hned na zaciatku "Nemilujem ju". Viac o tom netreba spekulovat.
@oliolijanka Ty si priam logik. Neuveritelne, kolko hovadin si dokazala napisat do jedneho prispevku. Ty si myslis, ze ak ho tu teraz zacnes obhajovat, tak sa stratia tie informacie, ktore su v uvodnom prispevku?
@dskjhfdlkdjhl Preco by sa nejake informacie mali stratit? On sem napisal anonymne.
A skus aj ty diskutovat bez toho, aby si sa spoludiskutujuceho hned na zaciatku nesnazila urazit, ponizit.
@dskjhfdlkdjhl Preco by sa nejake informacie mali stratit? On sem napisal anonymne.
A skus aj ty diskutovat bez toho, aby si sa spoludiskutujuceho hned na zaciatku nesnazila urazit, ponizit.
@oliolijanka Este raz, to, ze ho Ty tu budes obhajovat, nijako nezmeni to, co popisal on a to je pre tuto debatu dolezite, nie to, co si tu vykonstruovala Ty, samozrejme, ak nie si autor, pripadne nejaka jeho butlava vrba😉
@viestta Ved pisem. To, ze ona ho tak obskakuje, aj ked on to nechce a je k nej neprijemny, znamena, ze ona sa boji, ze ho strati.
To ona ho potrebuje.
Mozno byvaju v jeho rodicovskom dome. Co on ma vari odist? Alebo ju z neho vyplatit?
Ked ona je k tomu nezamestnana... co ma on odist z rodicovskeho domu a este jej posielat peniaze?
Alebo maju dvojizbovy byt na 30 rocnu hypoteku a ona je nezamestnana. On malo zarabajuci.
Mozno byvaju v dedine, odkial pochadza on a zena vie, ze ked odide, znici detom detstvo.
@oliolijanka Tu bolo niekde napisane, ze ta manzelka je nezamestnana? Mozno bolo a nevsimla som si. Ty si to niekde nasla?
@anonym_autor Opäť ďalší magor, ktorý si neváži, čo doma má. Ty by si potreboval nejakú fúriu. Ktorá Ti ani nenavarí, neoperie, neupracuje. Aby si mal ten svoj vytúžený priestor. Napr. ohrievať si sám párky na večeru.
Ked si zena vezme blbca,presne takto to dopadne.
Radšej zhoriet ako vyhasnut. Skúste žiť dobrodružnejšie... Mňa by stereotyp položil, potrebujem zážitky viac ako novú kabelku, či topánky .. a zas mať pri sebe chlapa, čo nevie dačo podniknúť je tiež dosť nuda..
@oliolijanka Tu bolo niekde napisane, ze ta manzelka je nezamestnana? Mozno bolo a nevsimla som si. Ty si to niekde nasla?
@dskjhfdlkdjhl To, ze je nezamestnana uvadzam ako priklad, ze preco to mnoze byt pre autora tazke, ba az nemozne odist.
Je tam nejaky dovod, preco je od neho zavisla. Moze byt nezamestnana, mozno malo zaraba, mozno nema inu rodinu, mozno ma iba jeho s kym si sko tak rozumie, mozno prave je zavisla od jeho urazok. Je tam nejaka forma zavislosti.
Nezamestnanost bol priklad, jedna z moznosti.
Ano, na Slovensku nemusi byt nezamestnana, moze mat aj dve roboty a sama z jej platu nevyzije.
Tu nezamestnanost som ale tipovala aj kvoli jej naviazanosti, ochote byt uzitocnou doma.
inac tu uz raz bol taky kkt, ktory svoju zenu nemiloval, ale ked sa mu stal uraz a bol na nu odkazany tak uz zrazu bola zena potrebna
@dskjhfdlkdjhl To, ze je nezamestnana uvadzam ako priklad, ze preco to mnoze byt pre autora tazke, ba az nemozne odist.
Je tam nejaky dovod, preco je od neho zavisla. Moze byt nezamestnana, mozno malo zaraba, mozno nema inu rodinu, mozno ma iba jeho s kym si sko tak rozumie, mozno prave je zavisla od jeho urazok. Je tam nejaka forma zavislosti.
Ano, na Slovensku nemusi byt nezamestnana, moze mat aj dve roboty a sama z jej platu nevyzije.
Tu nezamestnanost som ale tipovala aj kvoli jej naviazanosti, ochote byt uzitocnou doma.
@oliolijanka a mozno len nevie, ze ju jej manzel nemiluje. Lebo jej to nikdy nepovedal (co je z uvodneho prispevku jasne, ze jej to nepovedal). A mozno sa ona sprava uplne normalne, len on vo svojom rozpolozeni (ze ju nemiluje) akekolvek jej spravanie voci nemu vyhodnoti, ze sa mu "vtiera".
@oliolijanka No, len to, ako si to tam sformulovala, to vobec nevyzera ako priklad, skus si to znovu precitat.
V kazdom pripade, cele to beries prilis osobne, citas tam to, co tam nie je a az prilis sa ho snazis obhajovat. Ty to mozno nevidis, otazka je preco.
@oliolijanka ty z neho nakoniec spravis hrdinu. Aj metal za sucitnost mu dame, ked ostane so zenou, ktoru nemiluje a lezie mu na nervy... Jezkovi oci
Ja len nechapem, kde si dosla na to, ze je na nom zavisla, lebo o tom nenapisal ani makke F. Zeby podla seba sudim teba?
@anonym_autor aj si si vstupil do svedomia, ako zlepsit situacii, ze nieco ti tieto komentare ludi k tvojej teme dali??
alebo za vsetko moze len tvoja zena…
@anonym_autor potrebujes cas pre seba, aby si ho travil na socialnych sietach? Naco sa porozpravat s manzelkou, ked to uz povies inej?
Manzelka sa nevnucuje, prirodzene sa stara aj o teba. Chuderu z nej robis ty. Aj zrobil si z nej ty. Ak bola dlho na materskej, mala len teba. Zatialco ty si mal kolektiv v praci.
Tieto reči o stereotypea vyhasnuti sú obyčajne drísty. V manželstve je ten stereotyp jednoducho jedna z veci,ktoré si každy uvedomuje ,že pridu a skutočne nechápem ako si niekto môže myslieť niečo iné. Akože keby nebol stereotyp tak čo ? Zmení sa tvoja žena každý rok na inú ? Alebo budeš mať stále nejaké iné vzruso? Podľa mňa si len naduty sebec,ktorý si neváži a nevidí čo má. Ak chces niečo zmeniť tak skús seba. Skús nejaké terapie alebo nový koníček spolu s manželkou. Ja ju úprimne ľutujem,že miluje niekoho ako ty . Odovzdáva mu celú svoju osobnosť a vieš čo ? Vôbec sa tým neponizuje. Práveže ty sa ponizujes tým aký si slepý a nadradený. Keby sa vnucovala cudzím chlapom - to by sa ponižovala. Ale ona sa stará a miluje teba - vlastného manžela , skorým roky s láskou ( mali by) budovali rodinu,zázemie , bezpečie. To nie je ponižovanie,že sa to snaží zachrániť. Má moju uctu narozdiel od teba. Vieš, najľahšie je kritizovať a zbabelo odísť. Ale vzťah sa buduje aj napriek krízam . Len vtedy ma hodnotu.
@oliolijanka ty z neho nakoniec spravis hrdinu. Aj metal za sucitnost mu dame, ked ostane so zenou, ktoru nemiluje a lezie mu na nervy... Jezkovi oci
Ja len nechapem, kde si dosla na to, ze je na nom zavisla, lebo o tom nenapisal ani makke F. Zeby podla seba sudim teba?
@viestta Autorovi sme poradili, ako sme vedeli.
Mate na vec svoj nazor, ja svoj. Preto ste, ake ste a ja, aka som ja (nie lepsia, iba ina).
Nerozumiem, ako to myslis, ze podla seba sudim teba v spojenim so zavislostiou od muza.
Ved keby som bola od muza zavisla, to je nieco zle? Moj nazor by mal v tejto diskusii mensiu hodnotu?
Kludne sa mozme dohodnut, ze som na svojom chlapovi zavisla, nemiluje ma a leziem mu na nervy. Pisem z vlastnej skusenosti... cize stale by bol moj nazor hlupost a vase nazory, vypestovane v idealnych manzelstvach, spravne?
To je iba diskusia, nemusime vzdy najst obet, na ktorej sa mozno vyvrsit a dokazat jej, ze je to hnusoba hnusna a zly clovek(autor, alebo niekto, kto mu porozumel, namiesto toho, aby ho vysmial).
Pekny den vsetkym.
@viestta Autorovi sme poradili, ako sme vedeli.
Mate na vec svoj nazor, ja svoj. Preto ste, ake ste a ja, aka som ja (nie lepsia, iba ina).
Nerozumiem, ako to myslis, ze podla seba sudim teba v spojenim so zavislostiou od muza.
Ved keby som bola od muza zavisla, to je nieco zle? Moj nazor by mal v tejto diskusii mensiu hodnotu?
Kludne sa mozme dohodnut, ze som na svojom chlapovi zavisla, nemiluje ma a leziem mu na nervy. Pisem z vlastnej skusenosti... cize stale by bol moj nazor hlupost a vase nazory, vypestovane v idealnych manzelstvach, spravne?
To je iba diskusia, nemusime vzdy najst obet, na ktorej sa mozno vyvrsit a dokazat jej, ze je to hnusoba hnusna a zly clovek(autor, alebo niekto, kto mu porozumel, namiesto toho, aby ho vysmial).
Pekny den vsetkym.
@oliolijanka ano, ak by si bola zavisla od muza, tak to by nebolo v poriadku. A je uplne jedno ci by si bola zavisla emocionalne alebo financne. Ohanas sa psychologiu, takze by si mala vediet, ze to nie je v poriadku
@oliolijanka ano, ak by si bola zavisla od muza, tak to by nebolo v poriadku. A je uplne jedno ci by si bola zavisla emocionalne alebo financne. Ohanas sa psychologiu, takze by si mala vediet, ze to nie je v poriadku
@viestta Ja u svokrovcov nebyvam😜
@viestta tak Olijanka vcera popisala taku situaciu, ku ktorej realne nedochadza. Iste su aj zeny, ktore su emocionalne zavisle na dalsej osobe (tuna manzel), ale taku si normalny chlap nevyberie za manzelku. Jedine zeby mu to takto vyhovovalo.
A netusim preco do toho zacala montovat financnu zavislost. Ved ak aj je zena financne zavisla na manzelovi (na md napriklad) nemeni sa jej kvoli tomu povaha. Financna zavislost je povacsine docasna, kdezto emocionalna by som povedala ze "nafurt"
@oliolijanka dosli argumenty?
@viestta Co tu treba este argumentovat? Autorovi som poradila, ako som vedela. Prajem im, aby to zvladli najlepsie ako mozu, ci spolu ostanu alebo nie.
Ci co mam argumentovat? Ci je spravne alebo nespravne byt zavisla? Väcsina zien na Slovensku je od svojho muza zavisla. Sama zena na slovensku zo svojho platu tazko zaplati najom tak, aby este ostalo na zivobytie pre nu a deti. Maloktora by vedela muza z bytu/domu vyplatit, aby odisiel on.
A casto ani muzi nemozu odist, lebo to financne neutiahnu.
Su viac a menej zavisle zeny, ale kazda ma pravo vyjadrit sa v diskusii na mk.
A ked sa uz ohanam psychologiou, tak autorovo spravanie a spravanie sa jeho zeny najlepsie vystihuje Stanfordsky väzensky experiment.
Takze autor by si mal tam precitat o co ide. On nie je hrdina a ona chudera bez sebaucty. On nie je zly, hlupy, agresivny clovek a ona nie je dobre milujuce starostlive ziena. Su to obycajni dobri ludia, obaja, ktori sa zamotali do svojich roli.
Staci, ze on skloni hlavu, ons bude rast.... ak teda chcu alebo musia ostat spolu.
@viestta tak Olijanka vcera popisala taku situaciu, ku ktorej realne nedochadza. Iste su aj zeny, ktore su emocionalne zavisle na dalsej osobe (tuna manzel), ale taku si normalny chlap nevyberie za manzelku. Jedine zeby mu to takto vyhovovalo.
A netusim preco do toho zacala montovat financnu zavislost. Ved ak aj je zena financne zavisla na manzelovi (na md napriklad) nemeni sa jej kvoli tomu povaha. Financna zavislost je povacsine docasna, kdezto emocionalna by som povedala ze "nafurt"
@zltalienka Praveze... ak je zena na md, nemeni sa jej povaha, ale sa menia pozicie vo vztahu. Chlapovi narastie ego a chce rozhodovat, zena sa citi byt menejcennou.
To ja som si to nevymyslela, to je skoro v kazdom vztahu rovnake.
Väscina zien nadobudne svoju povodnu poziciu v rodine, az ked znova nastupia do prace.
A znova niektore viac a niektore menej. Zena, ktora na md ostane v kontakte s kolegami, priatelmi a rodinou a ma nieco nasetrene alebo vedlajsi prijem, urcite menej pociti, ze muz ma väcsie rozhodovacie pravo. Naopak zena bez rodiny, bez prace, bez penazi a na md, ta to bude mat tazke.
@zltalienka Praveze... ak je zena na md, nemeni sa jej povaha, ale sa menia pozicie vo vztahu. Chlapovi narastie ego a chce rozhodovat, zena sa citi byt menejcennou.
To ja som si to nevymyslela, to je skoro v kazdom vztahu rovnake.
Väscina zien nadobudne svoju povodnu poziciu v rodine, az ked znova nastupia do prace.
A znova niektore viac a niektore menej. Zena, ktora na md ostane v kontakte s kolegami, priatelmi a rodinou a ma nieco nasetrene alebo vedlajsi prijem, urcite menej pociti, ze muz ma väcsie rozhodovacie pravo. Naopak zena bez rodiny, bez prace, bez penazi a na md, ta to bude mat tazke.
@oliolijanka ked myslis...
Ani v tom vazenskom experimente sa nespravali vsetci rovnako a vedeli ich rozdelit do 3 rozlicnych skupin podla ich spravania.
Preco by sa mali vsetci muzi, ktorych zeny su na md spravat rovnako? A preco by sa mali vsetky zeny na md spravat rovnako?
Neskutocne zovseobecnujes.
@oliolijanka ked myslis...
Ani v tom vazenskom experimente sa nespravali vsetci rovnako a vedeli ich rozdelit do 3 rozlicnych skupin podla ich spravania.
Preco by sa mali vsetci muzi, ktorych zeny su na md spravat rovnako? A preco by sa mali vsetky zeny na md spravat rovnako?
Neskutocne zovseobecnujes.
@zltalienka Ok, pardon, urcite existuju aj zeny, ktore z dobre platenej prace odidu na md a po dvoch detoch a piatich rokoch v domacnosti bez kontaktu so spolocnostou a bez prijmu, sa citia v od dietata ogrcanom tricku pri sporaku rovnako, ba ovela viac uzasne, sexi a isto, ako ked predtym, v kostymceku od huga bossa, 15 kg lahsie, prednasali na medzinarodnej konferencii o jadrovej fyzike.
Su aj take zeny, co by nie.. ale vseobecne plati, cim je zena dlhsie na md, cim mensi kontakt so spolocnostou, cim menej zazemia mimo domacnosti, v ktorej zije, tym je väcsie riziko, ze si k nej jej partner dovoli, co predtym nie.
@viestta Co tu treba este argumentovat? Autorovi som poradila, ako som vedela. Prajem im, aby to zvladli najlepsie ako mozu, ci spolu ostanu alebo nie.
Ci co mam argumentovat? Ci je spravne alebo nespravne byt zavisla? Väcsina zien na Slovensku je od svojho muza zavisla. Sama zena na slovensku zo svojho platu tazko zaplati najom tak, aby este ostalo na zivobytie pre nu a deti. Maloktora by vedela muza z bytu/domu vyplatit, aby odisiel on.
A casto ani muzi nemozu odist, lebo to financne neutiahnu.
Su viac a menej zavisle zeny, ale kazda ma pravo vyjadrit sa v diskusii na mk.
A ked sa uz ohanam psychologiou, tak autorovo spravanie a spravanie sa jeho zeny najlepsie vystihuje Stanfordsky väzensky experiment.
Takze autor by si mal tam precitat o co ide. On nie je hrdina a ona chudera bez sebaucty. On nie je zly, hlupy, agresivny clovek a ona nie je dobre milujuce starostlive ziena. Su to obycajni dobri ludia, obaja, ktori sa zamotali do svojich roli.
Staci, ze on skloni hlavu, ons bude rast.... ak teda chcu alebo musia ostat spolu.
@oliolijanka moje byvanie u svokry je argument ako svina. S tebou sa skoda bavit, lebo ides len o svojich konstruktoch...
@anonym_autor skrývať sa za anonym je fajn, ale takehoto cloveka poznam...takze ako anonym ti to poviem na rovinu. Deti ta uz nepotrebujú, uz su vacsie a ked si pri nich mal byt, tak si nebol. Teraz sa chces hrat vsak na velkeho otecka. Svoju zenu uz nelubis? Samozrejme, lebo nikdy si ju nelubil. Bral si ju len ako matku svojich deti a zenu v domacnosti. Mas ine s ktorymi sa stretavas, tuto ti uz netreba. Preto ak sa len priblizi k tebe, tak sa odtahujes, vyhovaras...Nema sebavedomie pri tebe ani hrdost, lebo ty jej to nedovolis a zhadzujes ju. Navzajom sa vsak neopustite, lebo ty na to nemas gule (zadne vratka) a ona potrebuje zazemie, bez teba nic nema.
@monulka205 To bolo znova iba nepodarene vyjadrenie.
"Uz otca nepotrebuju" je konstatovanie otca, ktoreho deti potrebuju menej, ako on by si prial.
Napr.deti by chceli byt zavrete v izbe a byt na tablete. K tomu otca nepotrebuju. On by bol rad, keby za nim dosli, ci by sa s nimi nesiel bicyklovat.
Resp.otec vymysli vylet, aj ked ho deti uz k zabave nepotrebuju, lebo su spokojne aj so svojimi kamaratmi.
On sa snazi detom venovat, aj ked vidi, ze keby bolo na nich, tak ho k zabave nepotrebuju.
Alebo aj ked si uz domace ulohy vedia spravit same, aj tak sa im povenuje, opyta sa, co sa ucia, vysvetli, podporuje ich.
Alebo aj matka sa moze kamaratkam postazovat, ze ju uz deti nepotrebuju. Neznamena to, ze uz v ich zivote nie je potrebna, ale ze ona by im este napr. rada vyberala oblecenie, este rada by s nimi isla na vylet, ale deti uz su radsej s kamaratmi.
Znova sa iba snazis autora zosmiesnit.
@oliolijanka ja som sa pýtala jeho, nie teba pani hovorkyňa..
@anonym_8fd63a Preco sa ho ona pyta, co chce jest, ked on vstal hore ritou a je k nej neprijemny?
Co by zomrel od hladu, keby sa ho ona neopyta?
Preco vobec ma ona potrebu mu varit?
To ako keby tebe muz vymienal vlozku, tampon alebo kalich. Furt by to chcel robit on. Alebo prat ti menstruacne gate.
Ty by si nanho zrukla, on by sa rozreval a o pol hodinku by prisiel, ci ti nema ucesat vlasy.
A pri kazdej hadke by ti zopakoval, ze on ti este aj vlozky vymiena, co viac by si chcela?!!
No ved aby ti dal pokoj.
Viem neda sa porovnavat vlozka s vecerou, ale autorka robi nieco, co on nechce aby robila. Nech je to hocico. Nechce.
@oliolijanka prirovnávať opýtanie sa či chce jesť s výmenou vložky je fakt choré. Ty si dobre mimo.
@huxy Nie, ona ho nemiluje. Ak by ho milovala, ten priestor, co on potrebuje, by mu dala.
Mozno on miluje ju este viac, ako ona jeho. Mozno on zotrvava, lebo ona nema kam ist.
Ona je od neho zavisla, ale nemiluje ho.
@oliolijanka také blbosti, ktoré su tu povýmýšľala a vykonšttuovala... Ach jaj

@oliolijanka sikanovali? Napisali sme vlastny nazor. Ano, keby bol charakter a kedze nie je vo vztahu spokojny, tak nech sa rozvedie. Nic ho v manzelstve neudrzi na silu. Taky je "charakter", ze sa necha od manzelky obskakovat, vsak pre pohodlicko vytrpi... A ked uz ide o tie rady, dostal ich celkom dost. Vacsina bola o tom, ze ma byt charakter a nefunkcny vztah korektne ukoncit, obzvlast ak sa v nom citi obtazovany manzelkinou pozornostou. Na co "tak strasne trpi" ked existuje cesta z toho utrpenia?
Lenze toto asi citat nechcel. Ale ak docitava debatu, tak aspon ty si mu pofukala bebicko.
To ona ho potrebuje.