Manželka podnikateľa
Zenusky, chcela by som sa s vami podelit a mozno najst kusok cestu...neviem co sa so mnou deje. Nemala som stastie v zivote. Moj ex ma nechal s dietatom a hypotekou,musela som sa doslova pretinat zivotom a hlavne po financnej stranke. Nemala som stastie ani vo vztahoch. A popri tom som mala svojho praveho a svoje stastie celu dobu pred nosom. Presiel cas a mam manzela a on si so mnou vzal aj mojho syna. Manzel vela pracuje,ma firmu a je dost zaneprazdneny. Ja mu pomaham no nieje to 8 hod.denne. Mozno tak 8 hod.do mesiaca. Zmenila som sa. Cize viac menej som zena v domacnosti na vsetko sama co sa tyka okolo domacnosti a syna. Zijeme dobre. Ale predsa,vzdy som bola vo vsetkom vrrr no teraz uz to trva dlhsie..proste rano idu vsetci prec a ja mam dni ze nic vobec nic nerobim. Cakam len kedy pride zo skoly moe dieta a vecer manzel. Nemam zaluby,pracu. Prestalo ma bavit sa starat o seba a pribrala som. Ako sa znovu nakopnut. Ist medzi ludi zit znovu,mat elan,zaluby.
ak mas aspon trochu vztah k pohybu, skus zacat behat, kazdy druhy den pol hodku, primerane sa obliect, nevadi aj ked je chladnejsie, potom strecing a sprchu, mne to pomaha, budes sa citit lepsie, aj mysel sa precisti, ludi si nevsimaj, nech cumia
@eliska13 samozrejme, že to môže u nich vyzerať podobne ako u teba, ale to ja netuším, reagovala som na to, čo napísala a teda, že je nešťastná a vyhorená...takže som dedukovala, že spokojná zrejme nie je....ale rozumiem čo píšeš, v BA to vyzerá s prácou takto, v menších mestách je tá pracovná doba priaznivejšia, neviem odkiaľ zakladateľka pochádza, v každom prípade treba si len určiť prioritu...každý za seba aby bol šťastný
No, dievča moje poviem ti to takto, zlenivela si a spohodlnela. A to takým spôsobom, že nie si schopná sa ani len nakopnúť na hocijakú činnosť, okrem domácnosti a starostlivosti o dieťa a manžela. Predpokladám, že to máš v 100% stave. To, že máš po finančnej stránke zabezpečený život a nemusíš sa strachovať o to, či vyplatíš nájom, elektrinu a či budeš mať aspoň na suchý chlieb, je aj jedným z dôvodov prečo si v takejto lenivej stagnácii. Nemusíš nič riešiť. Len to, či na obed navaríš rezeň alebo upečieš kura. Ani nevieš koľko žien by s tebou menilo. Máš toľko času na seba a svoje koníčky, že ja byť na tvojom mieste, skákala by som metere dvadsať.
Práca na polovičný úväzok, kým je syn v škole je najmenej, To, že ťa nebude napĺňať?? Sral to pes. Hlavne, že budeš medzi ľuďmi a nakopneš sa už len tým, že vypadneš ráno z domu. Mňa tiež nenapĺňa moja práca ale ja tu musím byť lebo potrebujem každé euro. Na rozdiel od teba.
Nechceš ísť cvičiť do posilky?? Je kopec iných možností. Začni cvičiť doma, vybehni niekam na kopec a precválaj ho ( vyčistí sa ti hlava, prídeš na iné myšlienky a ver tomu, že po každodennom behaní aj nejaké to kilečko pôjde dole ).
Ak máš troška kreatívneho myslenia, začni robiť niečo doma, vyšívaj, štrikuj, vymýšľaj nejaké drobnosti do bytu a skús to predávať na nete. Je kopec takých stránok a nevravím, že ti to zarobí ťažké prachy ale ako koníček a zábavka to môže pomôcť a ak budeš mať toľko šťastia, že sa ti to nejako rozbehne, nevidím dôvod neotvoriť si malý obchodík, myslím, že manžel by ti v tom mohol pomôcť.
Ja som bola na materskej 5 a pol roka keď som si našla prácu z dôvodu finančného ale aj z toho. že mi doma prepínalo. Ako som začala chodiť do práce, tak som začala mať tie stavy, že ako mi bolo doma dobre, keď som sa nemusela stresovať v práci a nemusela som ráno skoro vstávať a bla bla bla....lenže všetko má svoje plusy aj mínusy...a tie si musíš vyselektovať aj ty...hlavne sa poobzeraj okolo seba..je toľko možností a hlavne v tvojom prípade keď sa naozaj nemusíš strachovať o to, či budeš mať synovi za čo kúpiť vetrovku alebo dať mu niečo teplé do žalúdka...pozri sa na druhé rodiny ako žijú a buď vďačná za to čo máš a čo ti manžel dokáže poskytnúť...veru tomu, že je plno žien ktoré by s tebou menili v jednej sekunde... hlavu hore a vpred!!! 😀 😉
Ja to vidim takto:
1. si nestastna sama zo seba, zo svojho vyzoru, zo svojho bezcielneho bytia, ale nemusis byt stihla aby si bola krasna, mas prostriedky, cas - chod na masaz, kadernicke, kozmeticke, na nakup, aby si vyzerala dobre a prijmi seba taku aka si po fyzickej stranke
2. mas to stastie, ze nie si odkazana na to, aby si prijala akukolvek pracu, ak vam to financne staci a nie je potrebny druhy prijem do rodiny, tak zacni robit nieco co ta bavi na dobrovolnej baze - prinesie to nove kontakty, moznosti a hlavne motivaciu.
V kazdom pripade, zacat musis od seba, jedine ty sama sa dokazes spravit stastnou, nik iny to za teba neurobi, akokolvek by sa snazil. Nie je to jednoduche, chce to vela pracovat na sebe, ale da sa to. Mas moznosti, ktore by ti mnohe zavideli, tak ich vyuzi 🙂 Drzim palce.
@matejaa ak máš rada zvieratá, zober napr. z útulku psíka. budeš s ním musieť chodiť niekoľkokrát za deň vonku, ak si aj sem tam zabeháte, možno že i schudneš, prechádzkou prídeš na lepšie myšlienky, pes ťa nabije energiou, stretneš nových ľudí... aj to by mohlo byť jedno z riešení.
A prečo nmate dalšie dieťa??? Spoločne? Tak mozno blbe riešenie pre niekoho ale ved maš len jedno dieťa, ,,peněz jak želez,, tak čo?
Inak ja som rok zila podobne - rano všetci odišli a čo teraz s načatým dnom.....prať, upratovať z toho človeka časom ,,picne,,...a nebavi to, občas som išla ku nejakej kamoške, občas do obchodu...proste preflakane dni, potom som si našla pol uväzok čo ma bavil a tak sa do mojho zivota konečne dostal nejaky poriadok. To tlmočenie nezahod na klinec - je vela super knih čo treba preložiť🙂🙂🙂🙂
Hladaj sama v sebe, pocuvaj svoje srdce, intuiciu...toto je najlepší čas, ktorý mozeš venovať rozvoju seba samej. Mozno maš v hlbke srdca ešte nejaku tuzbu čo by si chcela skusiť - nech je to aj kurz ,,štrikovania,, tak to skus. Potrebuješ ist trošku medzi ludi.
Viem, ze chyba je vo mne. Ano to si priznam, ze som spohodlnenla. Na vsetko co som v zivote mala som si zarobila sama. Najskor mi bolo luto ist od dietata do inej praci, vsak pomozem manzelovi vo firme, domacnost bude na mne atd... Zivot pred mojim manzelom som mala hrozne hekticky. Nevedela som co je materska, neuzila som si dieta. Nenaucila som ho chodit na wc, nebola som pri mnohych jeho pokrokoch, pretoze som musela zarabat, aby sme si neprisli o dom, bolo ponizujuce si pozicat, pretoze som si nikdy ani len korunu nepozicala. No to vsetko sa uzavrelo, vela krat si na to spomeniem.
Manzel je v praci do 18 tej, vela cestuje, ked mi to cas dovoli idem s nim. Len sme prvaci a musim sa venovat, potom kruzky, a ani sa nenazdame je 20.00 a uz sa ide spat. Ved uz som mala a aj mam vycititek dost za dietata, ale pri vypadnuti prveho zubka som uz bola pri tom.
Teraz sme prisli o babo, tak mozno som ovela viac citlivejsia a musim byt zdravotne oki, aby sme mohli skusat dalej.
Napisala som sem preto, anonymne, pretoze ja sa nemam s kym porozpravat. Teda nechcem sa az takto otvorit pred kamaratkami. Ale musim ja zacat, ja sa vzchopit, a v prvom rade pohnut mojim velkym zadkom, schudnut ( zas obezna niesom) no plne tvary mam.
A zacat chodit do firmy...a neriesit tolko. Kiezby sa to dalo zo dna na den.
@matejaa nezufaj. prisla si o babo tak jasne ze si teraz smutna a nespokojna so zivotom. zacni postupne, po drobnych krokoch. ved nikto nepovedal ze musis hned zacat robit, schudnut 20 kg a mat milion aktivit. zarad najskor jednu. mozno to cvicenie. s tym pride aj dobry pocit zo samej seba a s ubudujacimi kilkami bude aj vacsia motivacia a mensia depresia. ked si doma mas cas sa venovat zdravej strave, tak venuj svoju energiu aj tomu. 😉
@libka1 tak ako pises, musim zacat krok za krokom. Neda sa okamzite zmenit. Budem chodit castejsie do firmy, a nerobit doma. Ked len na 4 hod. je to hodina autom, budem mat aj ine myslienky.
Dietatko sme velmi chceli, a tym, ze sme o neho prisli, ma este viacej toto vsetko dorazilo. Musim sa vzchopit.
@matejaa S tebou to nie je vôbec také zlé, pretože si veľa vecí uvedomuješ 😉 . Každý deň cháp ako novú šancu, ako čistý biely list, ktorý treba prežiť najlepšie ako sa len dá, proste naplno a s chuťou....v tom ti predsa nič nebráni, ten príkaz musí prísť od teba, teda len ty rozhoduješ ako ho prežiješ 🙂 . To je oslobodzujúce poznanie - "jaký si to udeláš, takový to máš". Všetko začína v hlave - myšlienka a následne na to emócia sú to, čo určuje ako sa budeš cítiť. Činy nasledujú potom a sú nemenej dôležité. Normálne si ráno napíš na papier splniteľné úlohy, tak aby si to mala šancu stihnúť a pekne ich "odfajkávaj", až potom si za odmenu sadni za PC alebo TV, či chyť do ruky knihu....to sú veci za odmenu, keď splníš svoje !domáce úlohy". Každý deň je dôležitý, pretože to čo je dnes, bude zajtra tvoja minulosť a zároveň to je aj predpoklad pre tvoju šťastnú budúcnosť, ako si to dnes zariadiš sa totižto odzrkadlí v tvojej budúcnosti a v tom je ten kľúč - každý deň preži naplno (PRÍTOMNOSŤ), aby z neho raz bola krásna MINULOSŤ a zároveň určoval aj tvoju BUDÚCNOSŤ. Mohla by ti pomôcť aj imaginácia - to znamená vedome si vytvoríš víziu svojho cieľa a to ťa bude hnať dopredu (napr. predstav si, že vyzeráš presne tak ako chceš a vždy keď budeš pre to niečo robiť maj to na pamäti, taktiež keď by si robila veci, ktoré ťa od tohto cieľa vzďalujú) alebo teraz idú vianočné sviatky - predstav si, že máš všetko tip top nachystané, naplánovanú nejakú zimnú dovolenku na horách ako prekvapko pre muža a syna, vyzeráš lepšie ako dnes a po Novom roku začneš pomaly robiť aj na kariére - nájdi si niečo, čo ťa bude baviť, môžeš aj začať študovať - to všetko sa dá stihnúť popri synovi a domácnosti. Keď budeš mať vyplnený deň činnosťami, ktoré ťa napĺňajú (dobrovoľníctvo, flexi úväzok, štúdium, budovanie vzťahu so synom, mužom, kamarátky,koníčky,...), ani nevieš ako budeš znova štíhla ako prútik a najmä budeš mať zo seba dobrý pocit a úsmev na tvári 🙂 . Prajem ti, aby si našla v sebe silu, ktorá ťa naštartuje k tejto zmene.
@matejaa Rado sa stalo 😉 . Aj ja som raz bola v podobnej situácii, takže viem ako sa cítiš. Mne veľmi pomohla práve imaginácia ale v jednom kroku s dôsledným plnením tzv. denného plánu, z ktorého som za žiadnych okolností nepopustila, tak som bola každý večer spokojná, pretože som videla na papieri koľko vecí som v ten daný deň zvládla a aj veci okolo mňa sa začali postupne meniť, pretože keď začneš meniť seba akosi to osud/Boh/energia ....nazvime to akokoľvek zariadi tak, že aj veci okolo teba sa pohnú tým správnym smerom. Dobré sú aj sedenia s terapeutom, s ktorým to rozoberieš z každej strany a získaš nadhľad, čo sa niekedy s kamoškami nedá.
Dieťatko teraz v tomto štádiu nerieš, pretože na to, aby si si ho riadne užila musíš byť v prvom rade ty fit ako po fyzickej, tak aj po psychickej stránke. takže, ak si imagináciou predstavíš ten svoj sladký malý batôžtek s princezničkou 🙂 , tak budeš mať o silný dôvod naviac začať na sebe makať. Tuším si písala, že máš 80kg, to nie je síce morbídna obezita, ale sama si písala, že sa tak necítiš dobre a navyše vieš, že pre splodenie bába je aj mierna nadváha zbytočným problémom. Nebolo by lepšie najpr si všetko v živote "upratať" 😉 ? Ty máš na to také skvelé možnosti, len oči otvoriť a urobiť ten povestný prvý krok......Taktiež treba byť nezávislá od muža, aby sa situácia nezopakovala ako pri prvom dieťati (viem, že tento muž je pre teba osudová láska, ale naozaj - jeden nikdy nevie, čo sa stane) a neužiješ si ani druhé bábätkovské obdobie. Si schopná žena, ak si sa dokázala sama "vylízať" z tej situácie, ktorú si opisovala, ak si potom v cudzine pomáhala iným so zakladaním firiem a pod. Nepochybuj o sebe, práve naopak 😉 , máš byť na čo hrdá a toto obdobie ber ako ponaučenie a niečo, čo malo prísť, aby si znova vykročila tým správnym smerom. Ale teraz je už čas pohnúť sa znova vpred po boku dobrého muža a syna prváčika, ktorý ťa stále veľmi potrebuje - máš šancu vynahradiť mu všetko, čo si niekedy nemohla z objektívnych dôvodov. Aj pre neho bude najväčšou odmenou spokojná, krásna, silná mamina 😉 , ktorá mu bude vzorom ako sa nevzdávať.
jedine praca ti moze pomoct znovu sa postavit na nohy 🙂
Suhlasim s falconom.......hlavne v tom, ze ty mozes ale vlastne ani nechces......robit nieco co ma nebavi? Takrob nieco co ta bavi.......peniaze zrejme nie su problem, tak si urob daky kurz alebo si otvor maly obchodik s oblecenim, s hocicim co ta bavi a comu rozumies......moznosti je vela. A vyhovarat sa na to,ze si obezna koli tomu, ze nechodis cvicit lebo ta tam budu vsetci ocumovst je uplne smiesne a detinske.....lebo nikto nema co ine na praci a plati si fitko koli tomu, aby tam sedel a pozeral po tucnejsich ludoch.....
Každá zmena je ťažká. Je pekné, že tu napísala, ale musí začať predovšetkým u seba. Dievčatá tu už dali kopec dobrých rád. Začať hlavne s niečím čo človeka baví, začať cvičiť /ak chce schudnúť, upraiť stravu/, začať čítať pozitívnu literatúru, však má na to čas, začať sa niečo účiť, napríklad účtovníctvo alebo niečo iné, nový jazyk. Je toho dosť , čo sa dá, len treba chcieť a urobiť 1. krok.
@matejaa to, že si prišla o bábo, si mala spomenúť hneď v úvodnom príspevku, možno si zabudla, možno si tomu nepripisovala až takú dôležitosť, ale hodne to ženu poznačí. Zažila som to a po čase mi aj moji rodičia aj partner povedali, že sa ma niekedy až báli, lebo som stále mlčala. Samozrejme prebolelo a vieš čo mi najviac pomohlo? To, čo tu už bolo spomenuté - práca. Myšlienky sa ti začnú trieštiť, nebudú sa točiť len okolo domácnosti, dieťaťa a toho, čo ťa štve a to je dobre.
Praca na polovicny uväzok sa mi javi ako idealne riesenie pre teba. Ake cudzie jazyky ovladas? Pacila by sa ti praca napr. v cestovke? Tam je taka rozumna pracovna doba, ze by si nemusela velmi skoro vstavat, takze by si stihala vypravit aj syna do skoly a postarat sa o domacnost. Brala by som aj pracu napr. v knihkupectve, parfumerii, alebo individualne doucovanie cudzich jazykov, popr. pisomne preklady. Necudujem sa ti, ze ti chyba pocit sebarealizacie. Chodit po kavickach, fitkach, obchodoch atd. mi pride taky preflakany zivot, viem si to predstavit na chvilu ako pauzu, ale urcite nie natrvalo. A zapamataj si, kto chce, hlada sposoby, kto nechce, hlada dovody. 🙂

@matejaa na tvojom mieste, by som mala viac deti, alebo zacala podnikat 🙂