Manželka trávi veľa času s kolegom
Sme manželia 26 rokov no po 10 rokoch manželka spoznala v práci kolegu už 15 rokov k nám vkuse chodí za ňou ona tvrdí že sú len kamaráti chodia spolu po výletoch aj s deťmi do tatier aj tam spali u jeho starých rodičov vkuse si volajú je toto normálne už som zrelý na cvkoaren prosím o radu
@jan1999 prvy zaujem je zalozeny na chemii.
dana osoba vyzera vzhladovo a kona nejak, ako v danej chvili ty povazujes za vyjadrenie kvalit vhodnych na vztah (zabezpecenie a potomstvo). tym sa pre teba ta osoba stane atraktivna (vzhladom a chovanim), zaujme tvoju pozornost a spusti v tele reakcie. plus aj jej osobna vona. reakcie sa potom spustaju vzdy v jej pritomnosti, a kedze su prijemne, vznika tam drogova zavislost na opakovani tych pocitov. preto sa za nou tahas ako chvost za psom a si presvedceny, ze toto je ta prava. 🙂
prepacis aj nemozne. vsetko si viete vysvetlit, neviete sa dlho na seba hnevat. vsetko super. trva to cca do dvoch rokov. potom nastupuje rozum, lebo chemia uplne opadne. asi ako ked uzivas stale rovnaku davku lieku. tiez si telo vytvori rezistenciu a liek uz nema taky ucinok ako na zaciatku.
a vtedy sa ukaze, ci ti dvaja si vedia medzi sebou vytvorit aj nieco viac, ako chemicku pritazlivost danu "zhora". ci si vedia vztah zalozit aj na rovnakych zaujmoch, cieloch, povahovych crtach a hodnotovom rebricku. to posilni podporu, uctu, pomahanie. to potom zas vyvola a upevnuje doveru a vernost.
(inak dolezite je "zaujmy a ciele". nie "zaujmy alebo ciele". a dolezitejsie su tie zaujmy. ciele mozu byt rovnake, ale ak su iba oni spojivom, tak ked sa naplnia, zrazu ostane prazdno a vztah vysumi. napr. dosiahnut nejaku zivotnu uroven, karieru, vychovat deti, ... - ciel spaja iba pocas procesu. zaujem je ovela pevnejsie tmelivo.).
tak pouvazuj, ako to bolo u vas. je mozne, ze zistis, ze vlastne vas nikdy nic riadne nespajalo. to potom nema zmysel taky vztah zachranovat. lebo ak by sa to aj podarilo, casom nebude nic, co by ho dalej zivilo.
zas by vas spojil len ciel.
Prepáč, ale chyba je na tvojej strane ak toto 15 rokov toleruješ. Jedno čské príslovie hovorí že "kamarád taky rád"... máš dve možnosti. Tá prvá je kamaráta chytiť za golier a vyhodiť z bytu a tvrdo povedať, že si to nepraješ. Druhá možnosť je rozviesť sa .V tvojom veku si ešte môžeš vytvoriť pekný vzťah a domov so ženou, ktorá si ťa bude vážiť a na tvoje príchody sa tešiť.Držím ti palce.
@jan1999 Inak by si si tiež mohol domov doniesť nejakú kamarátku, som zvedavá akoby sa tvoja žena na to tvárila. Ale inak podla mna jednoznačne rozvod vo vašom prípade.
@jan1999 Ak je pravda to čo píšeš o manželke, tak láska z jej strany nejestvuje...žena, ktorá miluje svojho manžela toto nerobí, ona žije dvojitý život, to je sebectvo, neberie na ohľad tvoje city, nič jej to nehovorí, že si človek, ktorý má city, je to z jej strany plytké a bezcitné, otázka je či ti už nedotiekol pohár (?).
Tým chcem v skrátke vyjadriť to, že keď nespravíš kroky k tomu, aby ťa začala rešpektovať tvoja manželka, vždy budeš v jej očiach za dilina a jej kamarát aj s ňou sa na tebe pekne smejú..vzmuž sa a rozhodni ty (lebo ona to kľudne bude takto ťahať ďalej aj 20 rokov bez výčitiek svedomia a tie vyhrážky samovraždou..prosím ťa, je to smiešne, ona by to aj tak nespravila, ver mi)...buď alebo...TY sa rozhodni..dávaj pozor aby ti parohy tak nenarástli, že nebudeš od nich vedieť vojsť do vlastného domu.
@nurielka podľa mna tu je na záchranu vzťahu už neskoro, tu nejde o nejaké dočasné poblúznenie, ved to trvá 15 rokov
@lindusss2016 úplne s tebou súhlasim čo ked je to tak ako pišeš ty určite to tak bude
Podotknem jednú vec ohľadom priateľstva medzi mužom a ženou. Ja osobne som mala dlhoročné priateľstvá s opačným pohlavím a kľudne môžem položiť ruku na srdce, že nedošlo k intimnému kontaktu, boli to naozaj muži, s ktorými sme mali veľa spoločných tém a rozumeli sme si po ľudskej stránke, ale akonáhle si niektorí z nich našiel priateľku, vedela som, že sa už musím držať stranou, nevynucovala som si kontakt. Ale tento prípad je veľmi uletený a pokiaľ samotný manžel je odsúvaný na bočnú koľaj, je to jednoducho neprípustné v manželstve a ešte aby si on hľadal prácu, vďaka ktorej nebude často doma, lebo ustupuje manželkinmu kamarátovi..toto je extrém. Možno nie je medzi nimi sexuálny styk, ale už sú tam city jeden k druhému ak sa manželka vyhráža samovraždou..takže je tam minimálne citová nevera voči manželovi a aj ja som veriaca, ale verte mi stretávam veľa pokryteckých kresťanov, ktorí si vieru vysvetľujú a žijú po svojom...tak ako im to vyhovuje. Žiaľ.
Ďakujem za každú radu názor
@jan1999 Deti majú svoj vlastný život píšeš, tak dobre, no i ty musíš zabojovať o ten svoj. Nenechávaj sa takto zneužívať tou svojráznou dvojicou.Radšej rozvod než sa nechať takto zneužívať. Ešte tále máš vo svojom veku možnosť si nájsť novú a určite lepšiu partnerku.Držím ti palce, len sa už rozhýb.
@jan1999 deťom nikdy nie je jedno, keď sa o ne vlastný otec nezaujíma. Iba keď majú adekvátnu náhradu a vlastný otec sa vzdá a žaluje sa im. Moje deti nezáujem otca poznačil. Nepoznač aj ty svoje deti. Nevtieraj a im, nelíškaj, nežaluj sa im, ale len tak im hocikedy zavolaj ako sa ma jú, ako ide škola, ako ich kamaráti a podobne. To, že zozačiatku budú odmerané, sklamané, alebo nedostupné, nech ťa neodradí. Čisto sa zaujímaj o ich koníčky, ke´d zistíš, čo majú radi, prines im nejaký darček týkajúci sa ich záľub, Im je to jedno, lebo ty si im neukázal, že deti ti nie ú jedno
Ma druhého, ani sa nečudujem. Rozved sa a možno sa aj rozidu, lebo už to nebude zaujímavé pre nich😉

@heyoka ďakujem pochopil som aj to že muž a žena musia mať aspoň trošku rovnakú povahu ak to tak nie je nemôže to fungovať a najhoršie je ze keď sa dvaja poznajú pred svadbou len krátko u nás to bolo cca 6 mesiacov po čase zistia že nemajú spoločne asi nič a je to aj chémia tá funguje na začiatku potom už nie niekde som to čítal že láska je založená aj na chémii