icon

Manželka zrazu nechce deti

mk08
26. nov 2017

som na dne...pred mesiacom sme mali svadbu po 10rokoch chodenia,a manzelka bola poslednu dobu divna,tak mi nedalo a nazrel som do mobilu.pise si s kolegom kazdy den,on jej pise ako ju lubi,ona ze ho ma rada.a ked som sa opytal na to povedala ze ho nelubi,len ze je to kamarat.ale takto si snad nevypisuju kamarati a kazdy den.pisal tam ze nech sa ona rozhodne medzi nami.a zrazu mi povie ze chceme kazdy nieco ine.ze neciti sa teraz na dieta,pricom sa vzdy tesila na rodinu.stavame dom,zrazu ani ten nechce.snazim sa ako mozem ale uz nevladzem.kde som spravil chybu?idem z roboty na stavbu aby sme mali kde byvat,ziadno ju neobmedzujem,milujem ju nadovsetko...

123mama
27. nov 2017

Tak tohoto sa bojím aj ja. Muž a žena by sa mali sebe venovať aj keď pracujú skoro stále😑 rozprávať ..

mk08
autor
27. nov 2017

@kiwi3
preto az po 10,lebo sme spolu od 16tich,potom studovala a takto to nejak vyslo

mk08
autor
27. nov 2017

kopu zaujimavych komentarov.tak ani ten welnes nepride do uvahy,zlomil som si nohu na stavbe.cize musim len doma nieco vymysliet pre nu.vcera to ukoncila s tym kolegom,neviem ako vazne to myslela.povedala ze s nim nic nemala,len ze su kamarati.a tiez ze ho nechce stratit ako kamarata.tak som povedal ze bud chce kamarata alebo manzela.sak kamarat mozem byt aj ja,len treba aj so mnou komunikovat.uvidime ako to dopadne,dam tomu poslednu sancu.nechc

mk08
autor
27. nov 2017

@mk08
nechcem jej balit kufre hned,ano som chlap ale mam zaujem to este vyskusat a nie hned ju vyhodit.vcera mi povedala ze sa mi nevie ani do oci pozriet,ze si ma nezasluzi.ale chyba je aj u mna,ako ste tu pisali,ze bola furt sama doma.som si myslel ze to pochopi,ze makam pre nas oboch,ale jej skor ja chybam doma.

0silvia0
27. nov 2017

@mk08 tak podľa toho čo píšeš to vôbec nevyzerá zle... Ženy fakt potrebujú vo vzťahu emocionálne naplnenie, potrebujú cítiť, že si ich partner všíma, že ich počúva, že sa mu páči a hlavne potrebujú to počuť! Žiadne také že myslel som si že vieš...

mk08
autor
27. nov 2017

@0silvia0
mas pravdu.toto jej asi chybalo.a ano myslel som si....ja som ten typ ze sa rad objimam,maznam,so sexom som az moc aktivny voci nej.ale asi nejde len o to fyzicke.treba aby mala pocit ako si pisala

0silvia0
27. nov 2017

@mk08 ono ženám aj lepšie funguje to fyzické keď je najprv naplnené to emocionálne, takže popracuj na tom a všetko by sa malo zlepšiť 🙂

ema234
27. nov 2017

@mk08 od 16? ved ona nema ani vyskusane druheho muza,to nieje dobre, to ju hoc kedy moze hoc co zlakat.

fokuska
27. nov 2017

@ema234 To je podla mna hlupost. Preco by musela vyskusat aj ineho muza?

0silvia0
27. nov 2017

@ema234 to čo toto za názor? Ja mám vyskúšaného druhého muža a po 16-tich rokoch manželstva si už ani nepamätám na sexuálne dobrodružstvá pred manželstvom 🙄

ema234
27. nov 2017

@fokuska clovek ked ma vsetko vyskusane a je vyzrety tak nerobi taketo hluposti

0silvia0
27. nov 2017

@ema234 sexom s inými človek nedozrieva...

ema234
27. nov 2017

@fokuska tak preco sa nechala zlakat nejakym blbym kolegom, len preto lebo muz maka, take keci, je nevyzreta,keby vedela aky chlapi su a vyskusane v zivote viac, vazila by si svojho muza.

lindusss2016
27. nov 2017

@0silvia0
Sexom nedozrieva, ale uspokojit jeho zvedavost to moze. Ja si nemyslim, ze @ema234 je daleko od pravdy. Za to, ze niekomu staci v zivote jeden, dvaja partneri, to.neznamena, ze vsetci su taki skromni. Obzvlast mlada zena, ktoru jej stary vztah nudi a neposkytuje jej dostatocne vzruso.

ema234
27. nov 2017

@0silvia0 ja nehovorim len o sexe, ale aj o vztahoch, ked clovek prejde viacerymi vztahmi a aj sexualnymi partnermi a pociti aj nejake sklamania vazi si to co doma ma. A co ako ocakava od kolegu? Ako naivna pubertiacka, preto hovorim, ze lepsie je mat nieco za sebou a pekny stabilny vztah, ak samozrejme nema niekto neveru v genoch to uz je diagnoza 🙂

ema234
27. nov 2017

@lindusss2016 treba hned slahnut do prveho vztahu a potom to takto vypada.

lindusss2016
27. nov 2017

@ema234
Ja som si uz parkat povedala, ze skoda, ze moj manzel nebol mojim prvym aj poslednym chlapom, ze by to bolo pekne, ale takto aspon viem, ze nemusim nic lutovat. Nedokazem si ani.len predstavit chlapa, co by mi dokazal pomotat hlavu, taki lamaci srdc su mi na smiech.

montemotherone
27. nov 2017

@mk08 vieš, myslím že si sa snažil až príliš. Napr. staviate dom. Ona nemá ruky? Sedí doma na zadku a ty staviaš dom? Kedysi baby nahadzovali do miešačky len tak fičalo.. a ak staviate svojpomocne, tak by mala priložiť ruku k dielu. Deti nemáte, má kopec času aj energie...
My sme už prerabali zopár bytov, prerabali dom, stavali novy dom... A ver mi že som na tom zamakla rovnako, ak nie viac, ako môj muž. A to s malym dieťaťom a bez pomoci rodičov! U nás to ale dopadlo potom naopak, že on si nevážil, čo má doma a ešte vrźgal a rýpal 🙂 ...
Tvoja žena je jednoducho unudená, má v tebe veľkú istotu. Aj keď ju miluješ, tým ju nezmeníš. Musíš zmeniť svoj prístup. "Nechceš dom? O.k. predáme ho." A máš hneď priestor na svoje koníčky... Daj jej najavo že aj ty si len človek, máš SVOJE city, čas ktorý venuješ jej by si mohol kľudne tráviť s priateľmi, či "kamoškou"... Respektíve si to najprv uvedom a začni si vážiť sám seba... Inak si ťa nebude vážiť ona. Sú dve možnosti, buď je len v kríze, zľakla sa "zväzku na celý život" a musí svadbu a všetko stráviť ... Alebo- je to jednoducho trúba a strácaš s ňou čas... Nechce deti? Koľko má, 20 rokov? Dokedy chce čakať, do 35, a potom budete behať po reprodukčných centrách?...😒
Viem, je to kruté, ale uvažuj aj nad variantou rozchodu... Lepšie teraz, ako po 15 tich rokoch trápenia, či keď už horko ťažko budú aj deti a zase si nájde nejakého "kamaráta".... Ja mám tiež kamošov, ale žiadny mi nevypisuje, že ma ľúbi. Nedávam im na to dôvod 😒
Inak, moja známa sa takto rozišla po 12 tich rokoch s chalanom, s ktorým chodila, neskôr už spolu bývali... A zrazu, že on nechce deti. Ostala sama, 30 ročná... Kým si niekoho nájde, kým mu bude dôverovať... bude musieť mať veľa guráže a šťastia, aby otehotnela a začala nový život ☹
Život je krátky, nestrácaj ho s nesprávnymi ľuďmi

0silvia0
27. nov 2017

@lindusss2016
@ema234
ano, ak máte na mysli celkovo vzťahy, tak to je o inom, to je samozrejmé. Ale do takéhoto stereotypu sa môže dostať aj partnerstvo/manželstvo po viacerých rokov hoci predtým mohli mať partneri aj iné vzťahy. Vzťah po x rokoch má iný level a partneri svoj vzťah berú ako samozrejmosť a často zabúdajú napĺňať svoje vzájomné potreby. Vtedy tak isto môže medzi nich vstúpiť cudzí element nezávisle od toho či predtým mali iné sexuálne vzťahy alebo nemali....

montemotherone
27. nov 2017

@ema234 Blbosť. Čo potrebuje skúšať? Čo je nymfomanka? U chlapa by som tomu rozumela. Normálna žena dokáže fungovať so svojou prvou láskou aj celý život. A má problém v sexe, všetko sa dá riešiť. Ale musí to riešiť so svojím chlapom, nie s kamarátom. A hlavne ho nemala vodiť roky za nos a ešte si ho brať.... Dievča nevie čo od dobroty...

ema234
27. nov 2017

@lindusss2016 to by som si priala aj ja aby moj manzel bol aj mojim prvym a poslednym urcite je, len keby sme za sebou nemali aj to zle, tak by sme si tak nevazili nas vztah a vsetko okolo toho.

ema234
27. nov 2017

@montemotherone ty prestan s nymfomaniou, nymfomanka je zena, ktora nevie dosiahnut orgasmuz a hlada muza za muzom. Ja tocim uplne o niecom inom, nie len o sexe.

lindusss2016
27. nov 2017

@0silvia0
To mas pravdu, ja si len myslim, ze zena (alebo aj muz, proste partner), co nema nic.odskusane, je nachylnejsia zavahat. Napr.moze verit tomu, ze ked je so sucasnym partnerom uz len zo zvyku, pride niekto novy, kto ju na zaciatku samozrejme ocari, vsetko bude od znova super, zalubenost je krasna. A moze si mysliet, ze takto ich novy vztah vydrzi na veky vekov. Ja som pred muzom mala dva dlhodobejsie vztahy a oba sa prehupli do stereotypu a dokonca ovela skor ako s mojim manzelom. Teda s manzelom mame stereotyp, co sa tyka domacnosti, kedze jedno male dieta, druhe na ceste, uz ani vylety nehrozia, ale co sa tyka intimneho zivota, stale je to po rych rokoch super a nenudi nas to a nech si kto.chce, co chce hovori, toto je velmi dolezita sucast partnerskeho vztahu, nielen sex, ale vsetky dotyky, to, ze sa jeden druhemu stale pacime, prejavujeme si zaujem atd. Ale nevyzite ziena mozno odide za novym dobrodruzstvom s kolegom a po case zisti, ze ten stereotyp je este horsi, ako to bolo v jej predoslom manzelstve a bude lutovat. Kolega jej teraz sice pise, ze ju lubi, ale.nevieme, na kolko je to pravda, ci by si ju niekedy bol.ochotny vziat, zalozit s nou rodinu atd. Mozno vyskusa, strati manzela, ktoreho uz ma a zisti, ze to bolo pre nic.

ema234
27. nov 2017

@lindusss2016 pekne si to napisala presne o to ide, ze zisti mozno u toho kolegu ze to je este horsie a strati manzela a to je to co nepozna a nema v tom skusenost.

lindusss2016
27. nov 2017

@ema234
Presne tak, ziadna nymfomania v tom nema prsty 😀 zeny nie su zberatelky, aspon drviva vacsina nie. Ale ako sa hovori, neodskusas, nevies... a zvedavost je svina 😕

maminuska
27. nov 2017

@lindusss2016
@ema234 a čo keď zistí že u toho kolegu je to lepšie ? Viac pozornosti , viac majetku , menší stereotyp.. Každé manželstvo/ partnerstvo je určitým spôsobom risk , či máte prvého alebo 10 teho partnera. Často ani skúsená preborníčka vo vzťahu neodhadne partnera a skončí s tým najhorším čo mohla mať.
Ja osobne svoj rozvod považujem za jeden z najlepších krokov v živote a do ďalšieho vzťahu som išla tiež s rizikom a nebol to môj prvý vzťah . S každým ďalším partnerom začínate od nuly a môžete mať akékoľvek skúsenosti , niekedy jednoducho toho partnera neodhadnete aj keby ste mali 10 chlapov predtým .

0silvia0
27. nov 2017

@lindusss2016 istá náchylnosť tam môže byť väčšia, ale asi je to vysoko individuálne... Ja to beriem z môjho pohľadu, v manželstve som 16 rokov, predtým som mala nejaké vzťahy, dokonca jeden 5-ročný. Ale to už je všetko v mojej hlave premlčané po takomto dlhom čase, ak by ma nejaký chlap momentálne opantal hoci by som si uvedomovala všetky kvality svojho manžela, tak to, či som pred ním niekoho mala alebo nemala by asi žiadnu úlohu nezohrávalo, bol by tu len nejaký chtíč, nejaká kríza stredného veku (u mňa), potreba zažiť niečo vzrušujúce a úžasné a záležalo by len na mojich morálnych zásadách kam by to zašlo...
Ale samozrejme u mladších ročníkoch ako ste vy to môže byť úplne iné, ešte nie ste až tak ponorené v manželskom stereotype a ešte tie predchádzajúce vzťahy máte ešte niekde v podvedomí... skôr sa prikláňam k názoru @maminuska

lindusss2016
27. nov 2017

@maminuska
No ista moznost existuje 🙂 ale ja som tym chcela povedat len tolko, ze na zaciatku sa kazdy jeden.vztah javi krajsim, je to take neokukane a viac vasne... samozrejme, ked si mala prveho muza debila a bolo to s nim zle, tak to je o inom. Ci ste sa rozvadzali preto, ze si sa vo vztahu nudila? Nevravim, niekedy ten zivot uz zbehne do takeho stereotypu, z ktoreho niet cesty spat, city ochladnu a komunikacia sa obmedzi na to, co bude zajtra na obed a ci dieta nieco nepotrebuje. Takto napr.zila roky moja sestra, kazdy pozeral telku vo svojej izbe, aj ked ten isty program, ziadny cit, mali sice v sebe oporu a istotu, ale to bolo vsetko. Samozrejme, muz si nasiel milenku, s ktorou si to ostatne vynahradzal, sestra mala dceru, bola spokojna, ani si nevsimla, ze ju roky podvadza. Toto povazujem za vztah, ktory sa rozpadol z nudy. Inak ziadne problemy nemali, len prestali.komunikovat a zaujimat sa jeden o druheho.

lindusss2016
27. nov 2017

@0silvia0
No to suhlasim, ze vek moze zohravat velku rolu, ja pisem zo svojho pohladu generacie autorovej manzelky, mam kamosky v jej (mojom) veku. Mam kamaratku, ktora roky zotrvava v nefungujucom vztahu, pritom uz dva roky ma milenca? partnera? Ani nvm, ako to mam nazvat, ma proste druheho chlapa, o ktorom tvrdi, ze sa lubia, ale akosi ani jeden z nich nie je schopny opustit stary zivot, stareho partnera, pritom je to.mlada zena, ktora by vo vztahu mala fungovat uplne inak a nie ako by mala iba spolubyvajuceho alebo brata. Vraj jej ho je luto, on o nu nejavi ani len taky zaujem, aby ju vobec z.niecoho podozrieval. Tiez to vidim ako.rozpad vztahu z nudy a stereotypu.

maminuska
27. nov 2017

@lindusss2016 teraz po rokoch ťažko povedať že môj muž bol debil , mal svoje zlé stránky , ale tiež som s ním prežila pekné chvíle. A nebol to môj prvý sexuálny partner , po pár rokoch mal každý iné priority a ciele v živote , každý ťahal iným smerom . Nepil, nebil ma , peniaze do domácnosti dával , o deti sa ako tak staral ...pre niekoho zrejme ideálny muž a stabilita a každá krava ktorá od neho odíde, a pre mňa guľa na nohe ktorú som ťahala 13 rokov.
Deň kedy som sa rozhodla rozviesť a odísť k inému mužovi , považujem za jedno z najlepších rozhodnutí v živote. Dnes s tým druhým mužom žijem 10 rokov v inom manželstve , máme spolu dve deti a tretie čakáme a nebolo dňa kedy by som oľutovala svoj krok . A ako vravíš, lepší vzťah , lepší sex, viac komunikácie , lepšie finančné zabezpečenie ale to nikdy so 100 % istotou ako to vypáli nevieš.
Preto nejaké vyhrážanie, búchanie po stole a chovanie sa ako " chlap " nepomôže , skôr tú ženu urýchli k rozhodnutiu odísť ,Žena ktorá je vo vzťahu spokojná a dostatočne zasýtená , nemá tendenciu odchádzať a skákať do ďalších vzťahov.