Manželka zrazu nechce deti
som na dne...pred mesiacom sme mali svadbu po 10rokoch chodenia,a manzelka bola poslednu dobu divna,tak mi nedalo a nazrel som do mobilu.pise si s kolegom kazdy den,on jej pise ako ju lubi,ona ze ho ma rada.a ked som sa opytal na to povedala ze ho nelubi,len ze je to kamarat.ale takto si snad nevypisuju kamarati a kazdy den.pisal tam ze nech sa ona rozhodne medzi nami.a zrazu mi povie ze chceme kazdy nieco ine.ze neciti sa teraz na dieta,pricom sa vzdy tesila na rodinu.stavame dom,zrazu ani ten nechce.snazim sa ako mozem ale uz nevladzem.kde som spravil chybu?idem z roboty na stavbu aby sme mali kde byvat,ziadno ju neobmedzujem,milujem ju nadovsetko...
26 rokov mame obaja.a je to pre oboch prvy vazny vztah...len nechapem,nikdy sa nestazovala.vzdy som robil vsetko pre nas...svadbu planovala vyse roka,tesila sa na nu...bavili sme sa ze si domcek konecne postavime,deti budeme mat...a zrazu chodim na stavbu a poza chrbat si s druhym vypisuje...nechodila na stavbu pomahat,moc nemala s cim,same tazke roboty...nosit dtcka...roxory ohybat atd...ked bude hruba stavba vnutri bude co pomahat...len povedala ze nas dom rozdeluje...a teraz hypoteku mame...co mam rozostavany dom predat?myslim ze by ho nikto nekupil.bol drahy pozemok a domcek je mensi kvoli mensiemu pozemku.nam by to stacilo...ale taky co ma peniaze si nekupi taky maly dom....cize ani dolava ani doprava
@mk08
No tak.teraz uz je napr.zima, ale to tam s tebou netravila cas ani v lete? Uz aj ked by nic nerobila, mohla aspon relacovat na rozkopanej zahradke 🙂 ja by som.nechcela byt cele dni doma sama bez muza, asi by som tam chodila aspon obcas s nim, zobrala malu a psy, muzovi robila spolocnost, kavicky atd. Moj manzel vlastnymi rukami teraz prerabal zahradu, tiez to tam bolo rozkopane, ale chodili sme aj s malou s nim, ked sa dalo.
@mk08 všetko je riešiteľné , ale ak budeš búchať trieskať po stole len to zhoršíš a posunieš manželku k inému mužovi ktorý sa k takýmto praktikám neuchyľuje. Rovnako je to aj u manželky ak sa dozvie že muž má milenku, hysterickým záchvatom si vôbec nepomôže . Odísť z manželstva kde nie sú deti je v podstate jednoduché , jeden návrh na rozvod a hodinové a možno aj menej pojednávanie na súde.
Nerozdelil vás dom ale samota a nekomunikácia . Je potrebné urobiť pár krokov späť
@mk08 mal si ju zobrat na stavbu aby ti pomahala a nie tam s trapermi vypisovala.Moja mama v 8m este otcovi pomahala,hadzala piesok do miesacky nemusela ale bolo jej otca luto,ze sa sam trapil.a nemala cas na vypisovacky s kolegami,fskt nefer toto od nej,vodi ta za nos.Asi je poblaznena,nech vysype karty na stol,ci by sa to dostalo do reci a ona chudatko nechce byt za zly??Si mlady,tak bud to skuste obaja napravit alebo si s nou zivot nekaz.Treba si povedat na com si.Aby si vedel ako mas dalej postupivat,vodenie za nos nepomoze,treba sa uprimne porozpravat.
To mas tak. Pre teba (muz) je cielom dom, (resp.praca, zaistenie). Ked ho dokoncis, povies si, tak dlho som ho planoval, pracoval na nom, zrazu nemam ziaden zivotny ciel. Co teraz? Bud nastupi frustracia, alebo si zvolis dalsie ciele (cestovanie, vzdelanie,...).
Pre zenu (resp. vela zien) je zivotnym cielom svadba, manzelstvo a deti - ziadna kariera, stavba domu,... Svadba (po dlhom case a ocakavani) bola a zrazu zisti, ze sa zem nezatriasla, svet sa nezmenil k lepsiemu, nic nie je zrazu o 300% lepsie. Uz sa nemusi snazit ...
Ty si prec - v praci, na dome. Kolega nadbieha, tak zacina pochybovat, ci urobila dobre, ci nemohla mat este lepsieho partnera, este lepsi dom,... Poznas ten vtip zene a o poschodiach. na tomto poschodi je dobry muz, starostlivy, ma rad deti. na dalsom je bohaty, dobry, starostlivy,... Ale nikdy sa neda vratit spat, da sa iba zostat alebo ist dalej vyssie. A zena chce ist vyssie a vyssie ... az posledne poschodie je prazdne a napisane. Toto poschodie je tu iba preto, za vam zenam sa neda vyhoviet. 😀
@majkeel
aj pre mna je ciel rodina a deti...ale musia aj niekde byvat,a z neba mi nespadne byt ani dom...a ona chcela deti a zrazu sa neciti na ne...kvoli terajsej situacii..skusime to par mesiacov a ak sa to nezmeni,bude koniec...ja chcem rodinu a deti...a ako pises som este mlady,ked ma nebude chciet jej chyba
@mk08 My sme sa s manzelom dohodli ze dom dame stavat firme - chapem tu financne dovody ze svojpomocne sa velmi vela usetri, ale my sme si prave to povedali, ze nebudeme rok-dva-tri len prezivat s tym, ze praca - stavba, padat po celom dni od unavy a kazducku volnu chvilu podriadit stavbe domu - nechceli sme aby utrpel nas vztah.
Som za to, ze teraz spomalit - uz bude zima, vela sa toho neda robit, tak sa venovat sebe, povedat si co vas trapi, co vam chyba.
Monzo cakala ze po svadbe to bude waw, budete si uzivat jeden druheho, ze sa vas dlhorocny vztah zasa "obnovi" a prehlbi do ineho levelu a asi ste spolu netravili tolko casu, lebo vsetok cas zhltol dom.
Podla toho co pises, to nevyzera tak, ze by manzelka bola rozhodnutna odist, skor je zmatena a kompenzuje nie velmi vhodnym a stastnym sposobom.
Ako som pisala, mne by stalo za to byt jej teraz oporou a ukazat ze - ty si zmatena, nevies co so sebou, nevies co chces dalej, tak ja to viem. A ak to nepomoze a bude to chciet skoncit, tak ok, prijat to. Ale prijat to s tym, ze si pre zachranu urobil co sa dalo a ze mas ciste svedomie.
@fokuska
mas pravdu.idealne by bolo dat to firme spravit a nic neriesit...len nie kazdy ma tolko financii...a to nezarabam zle.lenze este aj podnajom platime popritom.hypoteka...je toho dost...ale mozem jej slubit ze to co by mi zabralo moc roboty,tak to skusim nejakym zivnostnikom zaplatit az som viac s nou.
@mk08 nemysli len na dom.. Áno.. Musia niekde bývať, no pokiaľ sa porusia tie pravé základy, nebude tam mat ozaj kto bývať.. Ja som aj na stavbu chodila, ale teda, že by to pomohlo, určite nie.. Neviem, či to ešte horšie nebolo.. Keď boli ťažké roboty, tak som sa tam nudila.. S notebookom a slabým netom som si tiež nepomohla.. A ani som si neoddychla, lebo na stavbe nebolo kde.. Fakt som sa zapojila do diskusie, pretože mi pripomínas môjho ex.. Šikovný, srdcom skvelý.. Vidno, že ju máš ozaj rád.. Môj názor, že vzdy, za každých okolností si treba vzťah budovať, nie ho brať ako samozrejmosť.. Mam 2 malé deti a napriek tomu, chodím s mužom na rande.. Často mi donesie kvietok, čokoládu.. Len tak.. Z lásky.. O tom to ma byt.. A to nemáme peniaze.. Na byt šetríme.. Ale proste keď sme na to kaslali, vzdalovali sme sa.. Muž mi často donesie raňajky do postele, stara sa o mňa.. Samozrejme ze sa snažím nezaostavat.. Možno nejaké to kino, spoločne aktivity, to, prečo ste spolu.. A naozaj, my ženy chceme byť výnimočné, nie samozrejmosť.. Občas sme tak trochu straky a darčeky potešia.. Chápem, svadba lacná nebola, no pár eur do vzťahu a par hodín menej na stavbe určite prinesú ovocie.. Lebo z toho, čo píšeš mi prišlo, že žena dosiahla nejakú métu, čo ste si dali.. A neviem ako to presne napísať, ale snáď sa pochopíme.. Svadbu plánovala pre vás, zaberalo jej to čas, naplnalo ju to.. Teraz tam zostalo prázdne miesto.. Musí si to niečím nahradiť.. Fajn by bolo domcekom.. Aj keď je skoro, obzerajte nábytok, doplnky, kadečo.. Ale hlavne spolu.. A travte spolu viac času..
@mk08 nikdy sa nesťažovala, lebo ozaj nemala na čo. Keď ti niekto "delá pomyšlení" nesťažuješ si, ale neskôr už sa môžeš unudiť. A ťažké roboty na dome, no to je zase tvoj pohľad a tvoj prístup k nej. Keby si ju tam zobral niečo by sa našlo. A už keď nič, tak aspoň morálna podpora, kávičku by ti z termosky naliala, ...jednoducho by ste boli trochu spolu a hlavne by VIDELA (!) čo pre vás oboch robíš.
Čo sa týka stavby tú predáš ťažšie, ale môže sa stať. Nikdy nevieš. Práve tam je možnosť že si to ešte každý dostavia podľa seba. Dáš ponuku, a keď to nepôjde, dostaviaš aspoň holodom a predáš... Všetko sa dá
A čo tak vziať do úvahy nevďačnosť a nepochopenie zo strany tej ženy? Nečítala som úplne celú diskusiu,aké 20r chodenia je dosť na spoznanie a sj na spoločné plány,no a asi aj dom bol spoločný plán.
.čiže ak vychádzam z toho,tak sebazaprenie byť musí z oboch strán
Ono...nrofukuj tú ženu,trošku pozrime na muža....
Uuuf,som ani neverila,že sa niekedy zastsnem muža,či
Ale vážne....ja mám veľmi dobrého manžela,ale boli chvíle,kedy som ako manželka musela zaťať zuby....lebo boli veci,ktoré.musel urobiť pre rodinu on na úkor spoločného času,dovoleniek.....ale nebehal po bsroch,zurkach....myslel na nás....áno,bolo mi smutno,ale vedela som,že keď niečo chceme,musí to byť chvíľu tak
Na dovolenke sme boli po 7r už s deťmi....a neľutujem nič...lebo aj on videl,že stojím za nim,vás im si,čo robí...a ja držím teplo domova za neho.
A to sme sa pred svadbou poznali ozaj veľmi málo,necelý rok
Manželstvo je o spoločných plánoch,víziách....snoch.... teda,aj o nich.
A ak chceme niečo mať, zariadiť....musí byť vzájomná podpora.
@mala_katie
posledne mesiace som sa fakt ani tym malickostiam nevenoval.vlastne ani jeden z nas...popracujem na vsetkom,vela ste mi v diskusii veci pripomenuli,na ktore som pozabudal...a uz ked to nepomoze,budem vediet ze som vsetko spravil pre udrzanie
@mk08 fakt nechápem niektoré baby...chlap sa môže aj zodrať a ona sedí doma na zadku!My sme mali s manželom tiež nedávno svadbu,sme spolu máličko,ale vieme že je to prechodné obdobie tak musíme vydržať.Taktiež ideme stavať dom...a úprimne?Už sa nemôžem dočkať kedy začneme...všetko robíme spolu-aj rezanie dreva,opravu auta atď ale viem, že sme spolu aspoň vtedy.
@4stanka4 Kde pise ze ona sedi na zadku? Chodi tiez do prace a ked manzel maka na dome, tak ona asi sama riesi nakupy, varenie, pranie, zehlenie a celu sucasnu domacnost.
Ale zas ako si vsimam niektore zeny tu na fore, tak to beru ako normalku, ze toto sa rovna tomu ze sedi doma a nic nerobi a len muz maka.
Ono ani to dlhe chodenie nie je vyhra. Svagor chodil so svagrinou 9 rokov. Potom sa vzali a po roku podal o rozvod. Ja som sa vydavala po 9 mesiacoch a som stastne vydata 10,5 roka... 🙂. Neviem ci si bol jej prvy, ak ano, mozno chce skusit nieco ine, s niekym inym...
@betina1984
presne tak ide o to ci je zaujem...teraz stavame tak sa citi osamela preto druhym vypisuje...a ked budu deti doobeda bude tiez osamela a zas moze vypisovat...mna nieco take nenapadne ani ked teraz napr.marodujem so sadrou na nohe

@maminuska
To je jasne, do kazdeho vztahu ides s rizikom. Gula na nohe je zase ina pesnicka 😀 to bol.moj predosly partner, tiez nebol zly, ziadne trapenie to s nim nebolo, ale ine priority, ine ciele. Chvalabohu som na to.prisla skoro, teraz mame kazdy svoju rodinu a verim, ze pre svoju zenu je dobrym manzelom, ale ku mne nepasoval. Dovodov na rozchod/rozvod moze byt vela a castokrat su opodstatnene. Nie som zastancom toho, aby partneri zostavali v nefungujucom vztahu za kazdu cenu. Ale nakolko toto sa odohrava len mesiac po svadbe, je to.ozaj zvlastne a pride mi to len ako pobluznenie. Ak by to bolo nieco dlhodobe, snad by sa nevydavala. No kto vie, tazko hadat, co ma manzelka v hlave...