icon

Manželov nezáujem a hádka

17. júl 2025

Mame s mužom dlho problém kvôli jeho nezáujmu o mna jeho koníčkom a že je mamanek. Chodí na týždňovky potom keď má voľno ide na ryby . Ja nejako neexistujem . Mám 15 ročnú dcéru z prvého vstahu a s mužom mame 6 ročnú dcéru . Dostala som dnes listky na festival a išla som s 15 ročnú na 4 hodiny pozret skupiny . Muž stoho nadšený nebol a mal blbe poznámky . A chcel ísť zasa na nočný lov rýb tento mesiac strávil má rybach cca 10 dni . Navrhla som mu že nech ide s nami že jeden lístok sa kúpi odmietol stym že on nebude počúvať nejakých buzerantov . Mladšia Dcéra je od utorka doma s atb mala silne hnačky a teploty crp 102 . A on snou išiel k jazeru na ryby kde sú jeho rodičia s karavanom . Keď som prišla domov a pýtala sa prečo má mala mokrú bundu , začal byt nepríjemný že bol za rodičmi a že malej sa nič nestalo bola v karavane . Ešte nikdy si nevzal ocr kvôli chorej malej . Vzdy to výkrijem ja a moja mama . K veci … a ja som povedala že či nevie jeden deň byt s chorým dieťaťom doma a že ak by bola len v karavane nemá tak mokrú bundu . On sa naštval a povedal že mu mám dať pokoj a že ide spat . Ja som sa mu postavila do cesty že nebude utekať a ide diskutovať . On chytil nervy a silno má dlaňou do hrudníka odstrčíl . Nečakala som že by bol schopný má fyzicky napadnúť . Ja som skrikla že čo do mna zdura a vtom došla staršia dcéra že čo sa deje . Zahnala som ju do izby a on mi povedal že sa mám hneď zbaliť a vypadnúť ( dom je jeho mal ho už vcase keď sme sa spoznali . Sme spolu 8,5 roka ) a ja že nejdem mám tu svoje deti . A on že ho to nezaujíma a išiel spat .
Som z celéj situácie v šoku a hlavne že to videla a počula staršia dcéra . Čo teraz ?
Bývať nemám kam takto na rýchlo . K rodičom nemôžem . Na súkromný nájomný byt nemám toľko peňazí . Zajtra idem pýtať u nás v meste a v okolitých dedinách o nájomný mestky byt ale toto môže dlho trvať … stále to rozdýchavam . Boli má hrudník a čo má najviac boli že dcéra toho bola svetkom . Už si vycitam že som nedržala hubu radšej .

Strana
z3
earlgrey
19. júl 2025
@anonym_autor

@earlgrey postupne po narodení dcéry začal byt iný tak nejako nenapadne . Jeho rodičia si začali určovať kedy a ako oni budú k nám chodiť . Nemohli zavolať že prídu na návštevu . Lebo keď mala spala boli urazený že zasa spi a mám mesačne dieta obudit. Pre nich urážka aby sa oni hlásili že chcú vidieť vnučku . Stipali ju do licka aby počuli aký má hlas keď place . To som ostávala v šoku a keď som povedala že toto robiť nebudú urazený išli domov .ked bol muž na tyzdnovke ja som vysavala spálnu a došla do obývačky q tam sedela svokra 🤦🏼‍♀️ prebehla cely dom či náhodou nemám niekoho asi v skrini .
S mužom sme sa dohodli že si kúpime dnu mačku . Svokra cirkus ako on mohol dovoliť do jeho domu mat dnu mačku kde take niečo videl . Že toto on dovoliť nemal a sem tam mi vynadá že tu mačku mame . Pritom je úžasná . Nikdy deti nikoho neposkriabala neničí majetok nezhadzuj neskace spáva s deťmi v posteli a deti ju milujú . Len mama povedala a je zrazu problém . Som povedala dohodli sme sa my dvaja súhlasil si tak teraz nevyčítaj kee tvojej mame sa to nepáči je to len jej problém .

@anonym_autor Ono, stále sa tu omieľa, že určite bol taký aj predtým...ok, nemusel taký byť, ake určite znaky, náznaky správania atď. tam byť museli...ale z vlastnej skúsenosti viem, že muži sa nezmenia...ja som vedela, aký bol môj bývalý partner a tiež som sa po 10tich rokoch nechala nahovoriť na dieťa...že bude super, že už by sa patrilo po tak dlhom čase atď. a vieš čo? áno...zmenil sa...ale k horšiemu 🤣🤣🤣 ale ja som vedela do čoho idem...vedela som, že buď po narodení dieťaťa ostaneme ako rodina alebo budem slobodná matka...počítala som s oboma variantami a skončila som ako slobodná matka 😁 neľutujem...je mi úplne super teraz...a som rada, za to dieťa...lebo by som sa z toho vzťahu nikdy nedostala, kebyže nie je toho dieťaťa...ďalej by som tolerovala veci, ktoré som tolerovala v minulosti a bol by to začarovaný kruh...dieťa mi otvorilo oči a už len kvôli dieťaťu som taký život nechcela žiť...

autor
19. júl 2025
@earlgrey

@anonym_autor Ono, stále sa tu omieľa, že určite bol taký aj predtým...ok, nemusel taký byť, ake určite znaky, náznaky správania atď. tam byť museli...ale z vlastnej skúsenosti viem, že muži sa nezmenia...ja som vedela, aký bol môj bývalý partner a tiež som sa po 10tich rokoch nechala nahovoriť na dieťa...že bude super, že už by sa patrilo po tak dlhom čase atď. a vieš čo? áno...zmenil sa...ale k horšiemu 🤣🤣🤣 ale ja som vedela do čoho idem...vedela som, že buď po narodení dieťaťa ostaneme ako rodina alebo budem slobodná matka...počítala som s oboma variantami a skončila som ako slobodná matka 😁 neľutujem...je mi úplne super teraz...a som rada, za to dieťa...lebo by som sa z toho vzťahu nikdy nedostala, kebyže nie je toho dieťaťa...ďalej by som tolerovala veci, ktoré som tolerovala v minulosti a bol by to začarovaný kruh...dieťa mi otvorilo oči a už len kvôli dieťaťu som taký život nechcela žiť...

@earlgrey áno máš pravdu musel mat nejaké” príznaky “ ktoré som ja nevidela . Ale aby má tu ženy obviňovali ako si môžem vlastne za všetko sama mám za veľmi nespravodlivé . Tiež dieta mi ukázalo aký je vlastne môj muž aj svokra . Nad odchodom uvažujem dlho a šetrím si peniaze i keď zatiaľ finančný cieľ som ešte nedocilila. Je mi jasne že iný nebude . Mánipuluje a nieje schopný niesť zodpovednost za svoje konanie . Strašne ľahko sa povie mala si vedieť skym robíš dieta no mala ale ako 🤷🏼‍♀️☹️
Pravda je že finančne vie zabezpečiť rodinu vie navarit , hoci čo porobiť na dome , vie s deťmi tráviť čas , ale čo keď ja som úplne tá posledná vo všetkom . Som nešťastná a tiež viem že deťom nedám taký životný standart ako majú teraz . Nikdy neurobím take peniaze ako on . Pravda je taká že muži oveľa viac zarábajú ako ženy . Cest vyjimkam . A už vôbec nieje nijako ospravedlniteľné že do mna silno udrel .

earlgrey
19. júl 2025
@anonym_autor

@earlgrey áno máš pravdu musel mat nejaké” príznaky “ ktoré som ja nevidela . Ale aby má tu ženy obviňovali ako si môžem vlastne za všetko sama mám za veľmi nespravodlivé . Tiež dieta mi ukázalo aký je vlastne môj muž aj svokra . Nad odchodom uvažujem dlho a šetrím si peniaze i keď zatiaľ finančný cieľ som ešte nedocilila. Je mi jasne že iný nebude . Mánipuluje a nieje schopný niesť zodpovednost za svoje konanie . Strašne ľahko sa povie mala si vedieť skym robíš dieta no mala ale ako 🤷🏼‍♀️☹️
Pravda je že finančne vie zabezpečiť rodinu vie navarit , hoci čo porobiť na dome , vie s deťmi tráviť čas , ale čo keď ja som úplne tá posledná vo všetkom . Som nešťastná a tiež viem že deťom nedám taký životný standart ako majú teraz . Nikdy neurobím take peniaze ako on . Pravda je taká že muži oveľa viac zarábajú ako ženy . Cest vyjimkam . A už vôbec nieje nijako ospravedlniteľné že do mna silno udrel .

@anonym_autor Nikto nepozná celú situáciu, váš život atď. je ľahke súdiť, odsúdiť len na základe pár informácii (priznávam, stalo sa mi to niekoľkokrát...nie, že som súdila, ale možno som sa vyjadrila blbo a autorke danej témy to prišlo ako rýpanie, súdenie, vysmievanie - ale to nikdy nie je mojim úmyslom, len písané slovo sa niekedy pochopí ináč ako to je myslené a to teraz neobraňujem tých ľudí, ktorí naozaj rýpu alebo súdia a vysmievajú sa, len poukazujem na to, že niekedy, keď je človek emočne rozpačitý, v strese atď. pochopí komentáre od iných práve negatívne).
Ale ako som už spomínala, nič neospravedlňuje to, že ťa odsotil. Skúste si to vykomunikovať, aby ste vy a hlavne deti, nežili v dusnej atmosfére do toho času, pokiaľ budeš vedieť, že môžeš odísť.

autor
19. júl 2025
@earlgrey

@anonym_autor Nikto nepozná celú situáciu, váš život atď. je ľahke súdiť, odsúdiť len na základe pár informácii (priznávam, stalo sa mi to niekoľkokrát...nie, že som súdila, ale možno som sa vyjadrila blbo a autorke danej témy to prišlo ako rýpanie, súdenie, vysmievanie - ale to nikdy nie je mojim úmyslom, len písané slovo sa niekedy pochopí ináč ako to je myslené a to teraz neobraňujem tých ľudí, ktorí naozaj rýpu alebo súdia a vysmievajú sa, len poukazujem na to, že niekedy, keď je človek emočne rozpačitý, v strese atď. pochopí komentáre od iných práve negatívne).
Ale ako som už spomínala, nič neospravedlňuje to, že ťa odsotil. Skúste si to vykomunikovať, aby ste vy a hlavne deti, nežili v dusnej atmosfére do toho času, pokiaľ budeš vedieť, že môžeš odísť.

@earlgrey pokúšala som sa o rozhovor ale nedalo sa . Povedal že má len jemne osotil a ak tvrdím že to bolo silne a boli má to či mám modrinu . Nemám modrinu boli to ešte dnes ale už nie tak .tak sa podľa neho nič nestalo Ale ja to vnímam inak . Toto prekročil moje hranice a vnímam to ako začiatok násilia . Niesom tip ženy ktorá sa nechá otĺkať . Práve preto som odišla z prvého vstahu po 17 rokoch s 8 mesacnou dcérou vtedy . Bývali má začal počas tehotenstva podvádzať . Keď došla na niekoľko neviem už bola dcéra na svete a konfrontovala ho jeho obrana bola bitka . Takze mám už skúsenosť s domácim násilím môj muž to vie a aký kolvek fyzický útok beriem veľmi vážne .
Niekto tu písal že som sa mu nemala postavit do cesty . A prečo nie ? Či človek hneď očakáva že jednu schyta ? Ja som rada že som to urobila lebo ukázal čo je schopný . Mrzí má len to že som automaticky zkrikla od bolesti a dcéra to počula nemala som skríknuť ale to sa nedalo ovládnuť . V ten moment som ani nemyslela na to že by má dieťa počulo …proste to to bol pre mna veľmi cez . A áno hľadám bývanie pozerám inzeráty . Moje deti nebudú počúvať hádky manipuláciu a nedaj bože domacie násilie . Ktoré on poprel . Nechcem čakať kedy mi dá po hube .lebo som ho konfrontovala

earlgrey
19. júl 2025
@anonym_autor

@earlgrey pokúšala som sa o rozhovor ale nedalo sa . Povedal že má len jemne osotil a ak tvrdím že to bolo silne a boli má to či mám modrinu . Nemám modrinu boli to ešte dnes ale už nie tak .tak sa podľa neho nič nestalo Ale ja to vnímam inak . Toto prekročil moje hranice a vnímam to ako začiatok násilia . Niesom tip ženy ktorá sa nechá otĺkať . Práve preto som odišla z prvého vstahu po 17 rokoch s 8 mesacnou dcérou vtedy . Bývali má začal počas tehotenstva podvádzať . Keď došla na niekoľko neviem už bola dcéra na svete a konfrontovala ho jeho obrana bola bitka . Takze mám už skúsenosť s domácim násilím môj muž to vie a aký kolvek fyzický útok beriem veľmi vážne .
Niekto tu písal že som sa mu nemala postavit do cesty . A prečo nie ? Či človek hneď očakáva že jednu schyta ? Ja som rada že som to urobila lebo ukázal čo je schopný . Mrzí má len to že som automaticky zkrikla od bolesti a dcéra to počula nemala som skríknuť ale to sa nedalo ovládnuť . V ten moment som ani nemyslela na to že by má dieťa počulo …proste to to bol pre mna veľmi cez . A áno hľadám bývanie pozerám inzeráty . Moje deti nebudú počúvať hádky manipuláciu a nedaj bože domacie násilie . Ktoré on poprel . Nechcem čakať kedy mi dá po hube .lebo som ho konfrontovala

@anonym_autor Áno, ty najlepšie vieš, čo je pre teba a deti nalepším riešením. Nikto iný vám za dvere nevidí. Verím, že sa rozhodneš správne a držím palce nech je to čím skôr.

strelkyna1
19. júl 2025

Vas vztah nie je dobry. Nie si ale ani tyrana zena. Mas 2 moznosti.
Mozes odist od neho, kvoli sebe, svojej dusi, dobremu vzoru pre deti do buducna a potencialnej moznosti byt este v zivote stastna, ale riskujes tym financne problemy a nestabilitu po materialnej stranke pre svoje deti. Skus si najst lepsie platenu pracu, setrit nieco bokom, pripravovat sa aj na tuto moznost.
Alebo mozes ostat s nim, ale nemat ziadne ocakavania, proste ako single matka so spolubyvajucim. Vychovavat si budes deti sama, akurat ubytovanie budes mat zadarmo a za to spolubyvajucemu navaris, operies a upraces, rypat nebudes. Je to totalne chladne a depresivne, ale pokial si to dokazes v hlave nastavit a neda sa to zatial inak, pripadne dokazes najst dostatok radosti v inych veciach ako rodina a konicky, tak nebudes ani prva ani posledna, co ostala s mizernym chlapom len kvoli materialnu.

milanemila
19. júl 2025

Si hlupa, ze si doteraz nemyslela na zadne dvierka a za tie roky si si neodkladala peniaze alebo nezabezpecila vlastnu nehnutelnost…kedze mas 15r dceru, tak asi nebudes par rokov po skole. O tom, ze tvoj partner je debil ti pisat nejdem, to vies aj sama. Ja by som na tvojom mieste co najskor riesila byvanie, podala navrh na upravenie styku s mladsou dcerou a ziadost o vyzivne…

anonym_7b9706
19. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor si nešťastná žena so zlou skúsenosťou, zažila si násilie už dávnejšie. On ťa nemal strčiť a ty si mala rešpektovať jeho osobné hranice. Ja stále nechápem, že si nepriznáš ani štipku zodpovednosti za to vyhrotenie. Keby sa mi takto vopchal do cesty môj chlap, tak by som to považovala tiež za prekročenie hraníc. To je podľa teba úplne ok? Že prečo si to nemala robiť, príde ti to láskavé a konštruktívne gesto? V takej chvíli ste mali obaja vychladnúť.
A áno, máš doma chladného chlapa a asi sa už navzájom nemôžete ani cítiť.

eva8
19. júl 2025

Po rozvode budes sama na 2 deti. Teraz si tiez sama na 2 deti. Mas kde byvat, je vacsinou prec, mas od neho pokoj aj ked je doma, lebo je na rybach.. Tak sa na neho vykasli a zite si same akoby rozvedena v tom jeho dome, kym nenajdes adekvatne byvanie. U pravnika zisti, ake vyzivne na deti by ti muz po rozvode mohol davat, pripadne aj vyzivne na rozvedenu manzelku, mozno by stacilo na najom.

autor
22. júl 2025
@anonym_7b9706

@anonym_autor si nešťastná žena so zlou skúsenosťou, zažila si násilie už dávnejšie. On ťa nemal strčiť a ty si mala rešpektovať jeho osobné hranice. Ja stále nechápem, že si nepriznáš ani štipku zodpovednosti za to vyhrotenie. Keby sa mi takto vopchal do cesty môj chlap, tak by som to považovala tiež za prekročenie hraníc. To je podľa teba úplne ok? Že prečo si to nemala robiť, príde ti to láskavé a konštruktívne gesto? V takej chvíli ste mali obaja vychladnúť.
A áno, máš doma chladného chlapa a asi sa už navzájom nemôžete ani cítiť.

@anonym_7b9706 on nerešpektoval choré dieta a išiel
Si svoje . Nie nepriznam si to . Nemal do mna tak silno strčiť . Nemal to spraviť vôbec .

autor
22. júl 2025
@milanemila

Si hlupa, ze si doteraz nemyslela na zadne dvierka a za tie roky si si neodkladala peniaze alebo nezabezpecila vlastnu nehnutelnost…kedze mas 15r dceru, tak asi nebudes par rokov po skole. O tom, ze tvoj partner je debil ti pisat nejdem, to vies aj sama. Ja by som na tvojom mieste co najskor riesila byvanie, podala navrh na upravenie styku s mladsou dcerou a ziadost o vyzivne…

@milanemila v prvom vstahu som budovala 17 rokov . Osklbal má na súde o všetko . Žila som v podnájme . Som živnostníčka a nejaký úver je nemožné získať na nehnuteľnosť . Šetrila som si peniaze ale kúpila som auto staré bolo ko a auto potrebujem do prace pre deti . Nečakala som že sa toto stane . Bývanie riešim a budiaci týždeň mi má volať developer ohľadom bytu . Momentálne čo má nastarosti nájomné byty je na dovolenke .

eva8
22. júl 2025
@anonym_autor

@milanemila v prvom vstahu som budovala 17 rokov . Osklbal má na súde o všetko . Žila som v podnájme . Som živnostníčka a nejaký úver je nemožné získať na nehnuteľnosť . Šetrila som si peniaze ale kúpila som auto staré bolo ko a auto potrebujem do prace pre deti . Nečakala som že sa toto stane . Bývanie riešim a budiaci týždeň mi má volať developer ohľadom bytu . Momentálne čo má nastarosti nájomné byty je na dovolenke .

@anonym_autor si šikovná

autor
22. júl 2025
@eva8

@anonym_autor si šikovná

@eva8 som hlúpa že som uverila splodila dieta a teraz sama s dvomi deťmi .

eva8
22. júl 2025
@anonym_autor

@eva8 som hlúpa že som uverila splodila dieta a teraz sama s dvomi deťmi .

@anonym_autor co uz. Pozeras dopredu, zvladnete to.

trisha_r
22. júl 2025
@doriiis

@janinah ...športovy rybár domov ryby nenosi

@doriiis tak to je potom kktko na druhú keď ani zasratý rybu nedonesie. 😂 Ešte žeby ho aj živila .. by tak prasil,že by stratil reč.

doriiis
22. júl 2025
@trisha_r

@doriiis tak to je potom kktko na druhú keď ani zasratý rybu nedonesie. 😂 Ešte žeby ho aj živila .. by tak prasil,že by stratil reč.

@trisha_r ....prepáč,ale ty si riadna trúba.Sportove rybárstvo je šport.Nelovia ryby preto,aby ich jedli.Jednoducho ich chytia,odmerajú,odvážia a pustia naspäť.
Máš názory jak praclovek z jaskyne

princezna_bosorka
22. júl 2025

@anonym_autor vycitat by si si mala hlavne to, ze s takym chlapom tolke roky zijes... rozvod a ziafsj poriadne vyzivne. vela stastia

Strana
z3