Manželov obrat
Žienky, poradte....čakám naše 4 dieťa...viem, je to veľa, ale žijeme si dobre, nič nám nechýba...Pred pár mesiacmi sme diskutovali, že neskôr, o nejakú dobu by sme ešte mohli mať dieťa...a teraz ked sa to stalo skutočnosťou, manžel sa obrátil o 180 stupňov...Neviem, čo sa mu stalo...Prišiel, dal mi peniaze do ruky s tým, že mám ísť na potrat...Pritom pochádza z rodiny silno veriacich a aj sám je veľký katolík, takže vôbec neviem, čo sa mu porobilo...Na môj argument, že ved sme sa o tom bavili a sám si bol aj pri splodení na mňa nakričal, že sa o to postará tými peniazmi na potrat...Ja fakt neviem, čo mám robiť...Vzoprieť sa mu a znášať jeho zlé správanie, alebo sa mu podvoliť??? Viem, žeby som ani nemala premýšľať nad jeho konaním, ale som v koncoch...Je zlý na mňa, aj na naše deti...Už som sa aj pýtala, či má milenku, alebo či má nejaké dlhy, o ktorých neviem...No všetko zamietol...Čo mám robiť? ☹
@lea282 no tak to teda ohromne ti dal najavo svoju obavu. To by som mu dala riadne vypapať až do dna 😖 . Ja som bola pri poslednom tehu na tom tak , že som brutálne vracala až do 6 mesiaca , nemohla som skoro nič jesť , ráno som vstala a už som vracala, potom som zas musela ležať a spravila sa mi kŕčová žila ešte navyše k tomu rovno na .................... to bola bolesť hrozná , ledva som sa plazila doslova , môj muž cca v tom 5 mesiaci za mnou prišiel, že ak mi je takto strašne , že sa vôbec nenahnevá a nič mi nikdy nepovie ak by som šla na prerušenie , tak som sa len pousmiala , že keď som to vydržala doteraz , že to už musím dať, komplikované to bolo až do pôrodu a som tu . inak 3 tehotenstvá zo štyroch som mala zlé len pri synovi som nemala nevoľnosti a pri prvom pôrode som to skoro neprežila ................................. A nesprával sa môj muž ku mne ako hulvát ,ale mi dával svoju lásku najavo. Som rada, že Váš muž sa spamätal, ale na druhej strane by si mal uvedomiť , že sa má sakra za čo ospravedlniť......................................... obava neobava
Bál sa o Teba? On by to neprežil? O deti žijúce a v brušku sa nebál? No nech ide do šľaka. Toto si neviem ani predstaviť.
Fakt ja by som začala uvažovať čo je za človeka. Môj muž by mi normálne povedal, že sa bojí o mňa, ak sa mi náhodou niečo stane, zostane sám s deťmi a pod. Ale v živote by m,i netresol prachy na stôl na potrat. No asi som doteraz nevidela čo mám doma.
@lea282 ja si myslím, že uvažoval sebecky. Bál sa o seba ako zvládne starostlivosť o ďalšie deti a vôbec nemyslel na teba, ako sa máš ty vysporiadať s takýmto prípadným činom a ako by si sa cítila ty. V mojich očiach je tvoj manžel zbabelec a sebec.
Ale držím palce, aby sa to utriaslo a aby si mu mohla aj naďalej dôverovať a aby bol pre teba skutočný muž - opora ženy.
Aj keď by ste mali asi vážne prediskutovať antikoncepciu po pôrode a dopredu sa dohodnúť na riešení prípadného zlyhania.
zasnem ako sa ti muzi vedia vykrutit z takejto nedostojnej situacie 😀
zbabelci ktori namiesto toho aby priznali pravdu klamu a tvrdia ze sa bali o milovanu zenu kyora nosi pod srdcom aj jeho dieta 🙂
nie, ze by som s nim nespala , ani by som sa na neho nemohla pozriet - pokazil vsetko pekne , co ste doteraz
spolu budovali :(
toto mi teda nenapadlo ze je taky pokrytec a este som uvazovala o tom ci nie je chory , vrrrr 😀
nemozes na nejaku dobu s detmi niekam odist - nech si spytuje svedomie !!! je to horsie ako nevera :(
pripomina to nezrelych "muzov" ktori naslubuju hory-doly a potom vycuvaju zo vztahu a dovod? si prilis dobra ja si ta nezasluzim zasluzis si lepsieho - vrrr
@0silvia0 dúfam, že ho ešte hanba prefacká! nech sa chlapec spamätá a dospeje! 😠 dakujem! 🙂
@malzeville nie, nerozmýšľam odísť, čakám, že odteraz splní všetko, čo od neho budem chcieť! Nedám mu na výber...nech sa snaží ako vie! 😠 Asi som zlá, ale nech! Nech si to pekne žehlí...a dlho! 🙄
@lea282 no zachoval sa ako blbec, to je fakt. Ale ked mu to budes pravidelne vycitat len zneprijemnis zivot sama sebe. Dala by som mu to jednorazovo vyzrat par dni a potom by som sa k tpmu uz nikdy viac nevracala ak to dokazes. Inac som velmi rada ze to bolo len toto a nic vaznejsie 😵
@malzeville ja mu verim ze mohol mat strach. Ja odkedy mam 3 deti tak sa tiez kolkorazy prichytim ked je manzel prec pri myslienke ci sa mu nic nestalo, napr. ked chvilu meska. Aj som mu to povedala, takze si dava sakra bacha a vola aj ked meska len par minut.
@lea282 V prvom rade Vám blahoželám. Nečítala som komenty, lebo pri prvom komente, že ach katolíci, alebo že by si sa mala pobaliť som to vzdala. Dala si manželovi klasickú otázku či niekoho má. To by taká blbá otázka napadla asi každej. Ja by som skôr uvažovala tak, či nemá nejaký zdravotný problém s ktorým sa bojí priznať hoci aj sám pred sebou a nie to ho ešte riešiť s lekárom. Alebo druhá vec, či nie je nejaký problém v práci. V každom prípade je mi jasné, že si dieťatko necháš a držím Ti palce, aby si nikdy, nikdy, nikdy o svojom rozhodnutí nezapochybovala. A čo sa týka manžela, jedno neurob. Nech sa Ti to bude akokoľvek tlačiť na pery, nikdy mu nehovor, že je to ním nechcené dieťa. Ver tomu, že on bude mať nekonečné výčitky hneď ako zoberie bábo na ruky a potom pri každej príležitosti, keď sa budete celá rodinka z dieťatka tešiť. Kiež by bolo na svete viac takých rozumných žien ako si Ty. 😀
@ivetkab. tak skus aspon par komentarov vyssie 😎 uz ho to preslo chvalabohu
@lea282.. tak snad to tomu dietatu o to viac vynahradi, kedze jeho existencia mu bude neustalym pripominanim.. ale aspon sa nepotvrdili cierne moznosti akoze si k nemu nikdy nenajde vztah a podobne..
mas moj obdiv, dufam ze aj ja v manzelstve ustojim sklamania od manzela.. (zatial sme spolu kratko, takze iba take mensie boli..)
@womankc Ženy, snáď ho za to neukameňujeme. Bál sa - o svoju ženu, o svoje deti, o seba. Strach je zlý radca. Zle vyhodnotil situaciu. Ako aj zakladatelka pise, predosle tehotenstva prezivala v pohode a taketo nevolnosti, ci nizky tlak nemala. Mimochodom aj lekari v ohrozeni zivota oboch rozhodnu sa pre zachranu zeny-matky. Myslim si, ze je to normalny muz, ani lepsi ani horsi. Nikto z nas nieje dokonaly a robime chyby.
A suhlasim s @libka1, nemozno mu to donekonecna vyhadzovat na oci. Bol to proste skrat a zivot ide dalej. Netreba castymi vycitkami z neho spravit este alkoholika.
@lea282 nevidim zmysel udrziavat v sebe 9 mes hnev, nepôsobi to dobre. Hlavne Tebe by mohol uskodit. Budte štastná rodinka! Máte všetko, čo potrebujete, nenechaj sa vykolajit, strážte si s manželom svoje štastie. Nech sa vám s darí. 🙂
@elika74 ja rozhodne nikoho nechcem ukameňovať , ale toto dosť prepálil . Ja som mala všetky tehu takéto , keby reagoval môj muž takto , tak neviem ako by som to " zabúdala" aj on si musí uvedomiť, že reagoval zle. To ho ako má pohladkať za to, teraz a ako by sa nič nedialo. Nehovorím, že mu to má teraz omieľať o hlavu, len rázne a vec povedať, že to bolo cez čiaru, žiadať omluvu, ak ho to nenapadlo a tým by som to uzavrela .

@lea282 Držím ti palce a myslím na Vás všetkých...