Manželov teambuilding

ela22ela
8. feb 2024

Ahojte. Ako by ste sa prosím vás zachovali v mojej situácií ? Som v druhom mesiaci tehotenstva. Mám nevoľnosti, zatiľ nie veľké ale už som pár krát vracala. Doma mám dcéru ktorá má 18 mesiacov. Keď som bola sňou tehotná bolo to identické, prvé dve mesiace som trochu vracala a potom od tretieho mesiaca som vracávala okolo 25-30x denne a schudla som asi 5kg, celé dni som preležala a hrozila mi nemocnica a infúzie.
A k pointe... koncom februára mi začína 3. mesiac a manžel bude mať v práci teambuilding. Je to len na noc ale vo štvrtok by odišiel ráno do práce, po práci by išiel rovno tam a domov by prišiel v piatok poobede. Čiže oproti klasickej situácií by nebol doma iba ten štvtok (bežne chodí domov tak 16:30). Nie je to povinná akcia, ročne majú takých teambuildingov kde sa môže zúčastniť dosť. Dnes som sa ho spýtala čo spraví keď mi bude naozaj zle, ako mi bolo pri dcére. Že či nie je hlúposť sa tam teraz nahlásiť, zaplatia mu ubytko a čo potom ? Ak mi má byť takto zle neviem si predstaviť ako to s dcérou zvládnem skoro 2 dni sama. Jeho reakcia bola že tak pri najhoršom príde z roboty domov, povenuje sa malej dá ju spať a okolo 9 večer tam vyrazí. Je to asi hodinka a pól cesty takže tam príde ak 22:30 čo pôjde aj rovno spať, pretože ich program má vyzerať tak že si ráno od 6 zalyžujú a ide sa domov. Čiže riešenie problému dal ale nemrzelo by vás to ? Tu nejde len o to aby sa povenoval malej. Chcem aby bol pri mne ak by mi bolo zle a aby prípadne niečo spratal, navaril keby ja nie som schopná. Mrzí ma že pri mne nestojí v situácií ktorá sa týka ja jeho. Veď čakám jeho dieťa. Že má na prvom mieste nejaké lyžovanie a nemôže to kvoli mne vynechať . Viem je to celá "keby bolo keby"... možno mi zle nebude. Ale chcela som byť fér voči jeho zamestnávateľovi, nech mu nezaplatí ubytko a stravu a on nepôjde.... čo myslíte ? Na druhú stranu chápem že sa mu v piatok chce radšej lyžovať než byť v práci. Ja preháňam či on myslí len na seba ? Poraďťe mi prosím. Ďakujem.

viera27
8. feb 2024

Podla mna prehanas. Na jednej strane vravis,ze sa ti zdq,ze mysli len na seba. No a ty len na seba nemyslis?

martinkatinka
8. feb 2024

Nie je to dlho, jedna noc a lyžovanie. Ja by som to takto neprehanals, však nech ide, cez víkend sa môže zase plný sily venovať dieťaťu a tebe.

dskjhfdlkdjhl
8. feb 2024

Prehanas, snad su to len hormony🙂

veltraud
8. feb 2024

Podla mna je muz uplne fer. Najmenej by ma trapilo, ze zamestnavatel pri najhorsom zaplati jednu postel navyse (to je taky argument, aby bol). Pri tomto jeho nastaveni vychadza, ze ak ti bude ozaj zle, tak to v klude preskoci. Nemyslim si, ze mysli len na seba..

colsami
8. feb 2024

Prehanas. Riesenie kvoli malej dal. A ak budes na tom Ty velmi zle ze to sama nedavas a si "pomaly na infuzie" ved uvidi situaciu a prisposobi sa jej. To je najmenej neist a mat jednu noc zaplatenu zbytocne.
Z toho co pises sa mi javi ako normalny, tak nerob scenky este skor nez na nejaky 1dnovy teambuilding pojde a ani nevies ako Ti bude 🙂 zvysok dohodnete.

nika23t
8. feb 2024

@ela22ela skus si zabezpečiť niekoho k sebe, aby si nebola sama. Rodičov, svokrovcov, susedu, kamosku, sestru... Hocikto, kto vie a môže pomôcť, nech aj prespí u vás. A tak budeš spokojná, že keby niečo, nie si sama, a aj manžel.

3petka
8. feb 2024

@ela22ela podľa mna úplne preháňaš. Treba si uvedomiť to že tým že ste manželia a máte deti, tvoj muž nestratil slobodu.
Akoze keby ti bolo zle a on je v práci tak si musí zobrať dovolenku aby ta opatroval pár týždňov kým ti nebude dobre? Choré fakt.

galganka
8. feb 2024

Bývaloi tak zle. Vracala som aj 15-krát za hodinu, a skužobky sme zvládali s cca ročnou staršou doma samé. Dal ti rozumné riešenie, ani ti ešte nie je zle a už hľadáš problém a "mrzí ťa to". Čo má byť s tebou na záchode a tľapkať ťa?

luccija
8. feb 2024

@ela22ela prehanas..veď ide preč na jednu noc.Su ženy čo majú mužov týždne preč.Ak Ti bude zle navaris si deň dopredu a deň presedis na gauči.Naco bude muž šoférovať v noci toho by som sa viac bála.Okrem toho ti vôbec nemusí byť zle a zle ti môže byť už budúci týždeň každý deň prestane chodiť do práce?

luxus10
8. feb 2024

zamkni ho na 7 zamkov, na nohu gulu, a nikam nepojde, co si to vobec dovoluje? 😍

chapem , ze mas obavy,,,keby chlapi zazili take nevolnosti, myslim, ze by volali farara kazdy den na posledne pomazanie...
mohol by to vziat do uvahy...ze si v takom stave...jasne mu to povedz...ani jemu sa nic nestane, ked 1 vecer vynecha s kolegiom...

luckajozko21
8. feb 2024

Prehanas. Uplne v pohode to zvladnes. Ked moj ide na sluzobku, tak sem tam sa podari, ze poobede po praci pride na navstevu babka a hned ten cas lepsie prejde. Tentokrat sme sa ale dohodli na presne takyto teambuilding, ze nepojde. Ale iba preto lebo dietatu vychadza presne ockovanie a ja som tiez tehotna. Tak ak by bola nejaka nahla reakcia, aby som na to nebola sama. Inak sa tychto akcii vzdy zucastnuje a vzdy to zvladneme.

doriiis
8. feb 2024

Spratat a navariť sa dá aj na 2 dni dopredu autorka.Myslim si,že preháňas a hľadáš problém tam,kde nie je.Teraz sa nedá,lebo si trošku tehotná,potom budeš veľmi tehotná,potom budú dve deti,potom budú choré deti a furt dačo.Nechaj partnera aj trošku dýchať a skús porozmýšľať ako to asi zvládajú maminky,ktoré jednoducho toho partnera nemajú pri sebe viac ako iba 2 dni.Rumazgas zbytočne dopredu.Mozno toto tehotenstvo ani nebude také,aké bolo to predošlé

tatianna56
8. feb 2024

preco myslis dopredu na to, ze ti bude zle a nebudes to zvladat? preco si nepovies, ze to bude vsetko v pohode? ved a ti povedal, ze keby nieco, tak pride. tak nechapem o com. je to den, nie je to tyzden, ani mesiac.

nelca84
8. feb 2024

@ela22ela ani sa mi to nechcelo docitat. Uplne prehanas. To naozaj nezvladnes byt dva dni sama doma? Viez, ze su zeny, ktorym muzi chodia na turnusy a oni su same s detmi aj 2-3 tyzdne, aj ked su chore... Co keby bol napr. tyzden v nemocnici? 🤷‍♀️ prides mi absolutne nesamostatna. Ja by som nevedela byt takto zavisla na muzovi.

nelka93
8. feb 2024

Tiež si myslím se prehanas. Jednu noc to určite prezijes, navariť si keď tak dopredu a ak ti bude zle tak budeš oddychovať

guudy
8. feb 2024

@ela22ela Prehanas a poriadne. Dohodni sa s niekym z rodiny/s kamaratkou, aby bol v pripade potreby po ruke. Jedlo si objednajte, alebo navar na viac dni vopred. To den nevydrzis bez upratania? Ak by ti bolo uplne najhorsie, tak pustis dietatu tv a bez problemov to zvladnete. Mozno ti zle vobec nebude…

sissy27
8. feb 2024

@ela22ela nie, nemrzelo. Ze mne MOZNO bude zle este neznamena, ze mam pokazit den vsetkym okolo. Ako fakt nech nejde nikam, lebo ty by si chcela aby upratal zrovna v ten den?? To nemozes mysliet vazne 🤯 tak nebude 2 dni upratane, jedlo objednas z donasky alebo navaris na dva dni, zavolaj si na pomoc mamu alebo kamosku ked to musi byt… ale podla mna pointa je inde - teba serie to, ze on by sa mohol zabavat a mat sa dobre bez teba. Prosim ta, vo vlastnom zaujme bud normalna, lebo s takymto pristupom mu bude bez teba dobre po zvysok zivota…

zuzubb007
8. feb 2024

Veď nerob z toho drámu, a stíhačku, normálne nech ide, riady upratať je len výhovorka tak čo budú ležať na stole dva dni nič sa nestane, a čo má robiť, keď budeš zvracať pozerať sa na teba? Nechápem buď mu veris alebo nie, iné ženy to zvládajú bez mužov všetko a ty z toho robis vedu

harley1205
8. feb 2024

Mozes to riesit inou osobou ako je muz, napr.kamoska,rodina...Toto je troska pribeh o tom ako mozno ziarlis a nechces aby tam isiel...Boze co ja by som dala keby teraz niekam "vypadol" 😀

leuska0910
8. feb 2024

Moj muz tak minuly rok odignoroval moje narodeniny, prednost mali kolegovia, kt. ho vidia viac nez ja.. mrzelo ma to..

jesenzima
8. feb 2024

@ela22ela preháňaš, jednu noc bez manžela prežijete ... A súhlasím s prispevkami
@zuzubb007 a @sissy27 .. tu bude problém niekde inde 👀

mamamasama
8. feb 2024

Podľa mňa ani nejde o to, že potebuješ pomoc, ale o to, že mu neveríš. A ani ja by som neverila. Keď viem, čo sa deje na našich nočných teambuildingoch. 😳🤦🏻‍♀️ A ešte si tehotná, predpokladám, že aj sexu menej. Za mňa nepreháňaš. Ale tu ti budú najtolerantješie ženy Slovenska z modrého kurníka hovoriť, že si hysterka a žiarlivka a netolerantná žena. Ty obetuješ pre deti všetko a on nevie obetovať jednu noc?

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jesenzima
8. feb 2024

Autorka sa bude doma tváriť na umretie a robiť výčitky a muž nakoniec ostane doma ... To tak býva ...

harley1205
8. feb 2024

@jesenzima skor ci neskor pri takomto spravani potom zoberie kazdy teambuilding 😀

petulda333
8. feb 2024

Prehanas. Ja som to mala tiez tak. Dve tehotenstva a obe som od uplneho zaciatku prevracala. V oboch schudla cez 9kg a muz chodil z prace na 2dni prec. Dalo sa to zvladnut

alex49
8. feb 2024

Prehanas, zavolaj si kamošku, keď myslíš, že ten jeden deň nezvladnes. Navar deň predtým na dva dni. Ide o jeden deň a nie mesiac.

petulda333
8. feb 2024

@mamamasama a co sa deje? Moj muz chodil z prace na firemne lyzovacky,akcie a pod a nie,nikdy tam nikto nic nevystrojil. Naco jej tu pises hluposti. Ak by ju chcel podviest,tak to urobi kedykolvek

januska12323
8. feb 2024

Preháňaš. Chápem, že sa po minulom tehotenstve bojíš čo keby ale mysli rozumne. Ak by ti bolo veľmi zle ostane doma alebo si k sebe zavoláš kamošku aby na teba mal kto dozrieť. Je to len jedna noc a jeden deň, nejde na týždeň do Himalájí. A ten argument aby zamestnávateľ neplatil zbytočne je od veci, keby ochorel tiež by ti vadilo, že nejde? Nie, jednoducho by sa našla náhrada alebo by to ostalo nevyužité je tam toho.

hradnapani
8. feb 2024

je to jedna noc. alebo nech pride navecer domov a ked uvidi, ze ti je naozaj zle, hadam nebude taky debil, ze tam pojde na noc. Alebo si niekoho blizkeho zavolaj domov, ak mas.