Manželova agresia kvôli rozhovoru so susedom
Manzel ma udrel pretoze som sa pred bytovkou rozpravala so susedom
@anonym_autor osobne neviem ake documenty treba k rozvodu, ale perspectivne mozes potrebovat vsetky mozne. Prdbezne opatrenie pre deti, vyzivne na ne a na seba... atd. Myslim, ze mate na slovensku aj bezplatne centra pravnej pomoci, tu ta ale bude musiet nasmerovat niekto iny.
@anonym_autor zajtra pravdepodobne tie najintenzivnejsie emocie opadnu, skus aj napriek zdanlivemu navratu do normalu zacat potichu pracovat na zaloznom plane. Viem, ze ist do neznama moze byt paralyzujuce, nezostan vsak necinna. Ak by sa cokolvek dialo, naozaj kontaktuj policiu a rodinu o pomoc.
@anonym_autor to je rozumné, nekonaj zbrklo, ale rodinu informuj o tom, čo sa stalo. Priprav si všetky tiie doklady a najmä si vyhoď z hlavy to, že pripravíš deti otca. Nie, on ak bude chcieť, bude s nimi môcť byť koľko sa mu bude ráčiť, to, že s nimi nebude bývať, si zapríčinil on, nie ty. Poznala som ženu, už nie je medzi nami, ktorá roky odpúšťala a dúfala, že sa jej muž zmení, no nestalo sa, len sa to rokmi stupňovalo a ona nemala už síl niečo zmeniť. Žiaľ poznačilo to všetky tri jej deti, ani jedno nie je šťastné vo vzťahu, vlastne dve z nich už žiadny nemajú. Deti nie sú hlúpe, sú len malé, určite si všimli aj to, že ste sa spolu nerozprávali, prečo vlastne? A drž sa, budem na teba myslieť ❤
@anonym_autor nebezpecne. takto sa konflikty neriesia a uz vobec nie medzi dvoma milujucimi ludmi. Odid od neho, cim skor. Maj uctu sama k sebe. maj sucit k sebe.
@anonym_autor možno by to skôr vyriešila komunikácia, ako mlčanie, ale chápem, že na to treba dvoch, čo sú ochotní komunikovať, ale to je už jedno, nemal právo ťa udrieť, ani keby si sa s tým susedom vyspala
@anonym_autor Klasika, postazujeme sa na MK a ide sa dalej po starom...lebo netreba trhat rodinu, lebo co povedia ludia, atd., atd. Pochop, ze rozhybat sa musis ty. Ci cakas, ze ti napiseme, ze je to OK a on to tak nemyslel?
@anonym_autor Môžem ti poradiť? To, čo ti spravil nie je pekné, normálne atď. Prehnal to. Treba sa ukľudniť a riešiť veci s chladnou hlavou. Podľa odborných odporúčaní počas splnu:
Nerieš vážne konflikty – emócie sú vybičované, rozhodnutia môžu byť unáhlené.
Odíď z miesta konfliktu: Aj pár minút mimo situácie ti dá priestor na rozvahu.
Napíš si, čo cítiš: Papier znesie všetko. Pomáha to vyčistiť myseľ bez výbuchu.
Povedz si: „Teraz nie je čas rozhodovať. Teraz je čas cítiť a nechať to prejsť.“
Ak ťa niekto vyprovokuje, odpovedz vetou typu: „Potrebujem chvíľu, aby som si to premyslela. Porozprávajme sa o tom zajtra.“
@anonym_autor Môžem ti poradiť? To, čo ti spravil nie je pekné, normálne atď. Prehnal to. Treba sa ukľudniť a riešiť veci s chladnou hlavou. Podľa odborných odporúčaní počas splnu:
Povedz si: „Teraz nie je čas rozhodovať. Teraz je čas cítiť a nechať to prejsť.“
Ak ťa niekto vyprovokuje, odpovedz vetou typu: „Potrebujem chvíľu, aby som si to premyslela. Porozprávajme sa o tom zajtra.“
@loliki on ju ale nevyprovokoval, on ju fyzicky napadol. Keby som bola na jej mieste, bolo by mi srdečne jedno, či je spln alebo zatmenie mesiaca či slnka, toto by bola posledná bodka za načím vzťahom. Na túto situáciu neexistuje iné riešenie, ako odísť od násilníka a chrániť seba aj deti. Čo sa tu chceš o čom rozprávať? Oni sa nepohádali, lebo prišiel neskoro z rýb, alebo že ona otrieskala polovicu výplaty na handry, toto je nesmierne vážna situácia
@loliki on ju ale nevyprovokoval, on ju fyzicky napadol. Keby som bola na jej mieste, bolo by mi srdečne jedno, či je spln alebo zatmenie mesiaca či slnka, toto by bola posledná bodka za načím vzťahom. Na túto situáciu neexistuje iné riešenie, ako odísť od násilníka a chrániť seba aj deti. Čo sa tu chceš o čom rozprávať? Oni sa nepohádali, lebo prišiel neskoro z rýb, alebo že ona otrieskala polovicu výplaty na handry, toto je nesmierne vážna situácia
@anonym_db82c3 Prestala sa s ním baviť. Ale rozprávala sa so susedom. Jeho to vyprovokovalo. Komunikácia je základ – nie luxus.
@anonym_autor Na PSYCHIKE im hlavne ublíži, ak ostanú v takom prostredí. Internet plný príbehov. Už sa to "kvôli detom" fakt nedá čítať.
@anonym_db82c3 Prestala sa s ním baviť. Ale rozprávala sa so susedom. Jeho to vyprovokovalo. Komunikácia je základ – nie luxus.
@loliki Hej, bežne psychicky ok muž zmangľuje ženu, lebo ho "provokovala". Vy sa vráťte do jaskyne a pokojne si žite si takýmito nulovým mužmi a pri splne sa nechajte otĺkať, lebo si ho provokovala, že si sa nezasmiala/zasmiala/priveľa zasmiala...na tieto bludy sa už inak nedá reagovať. O to horšie, keď to napíše žena inej týranej žene-áno, chodiť odutý ako dospelý muž domov a len kritizovať svoju partnerku a matku detí, je fakt "ZRELÁ" komunikácia zo strany muža.
A len hlupák si myslí, že tento útok bol prvý a nebolo tam xy situácii psychického útlaku...
Autorka, nič z toho nie je Tvoja chyba!
@loliki prosím? Vyprovokovalo? KTO mu dal právo na äu fyzicky zaútočiť? Toto si nesmel vočo nej dovoliť, ani keby ju našiel sa s tám susedom bozkávať. Predavačku ak vyprovokuje drzí zákazník, policajta opitý vodič, lekára histerická matka, majú právo mu dať facku? Súhlasím, že komunikácia je základ, ale na komunikáciu musia byť dvaja. Nevieš, ako to u nich prebiehalo, autorka témy písala, že ju stále kritizoval, chodil z práce odutý, myslíš, že v takomto prípade je nejaká komunikácia možná? Neschvaľujem to, že sa s ním nebavila, ale ospravedlňovať muža, ktorý fyzicky zaútočil na ženu tým, že ju vyprovokoval, je choré!
@loliki ináč, nezdá sa ti, že si odporuješ? V príspevku z 23,45 píšeš Ak ťa niekto vyprovokuje, odpovedz vetou typu: „Potrebujem chvíľu, aby som si to premyslela. Porozprávajme sa o tom zajtra.“ a následne v ďalšom príspevku, že ho ona vyprovokovala, preto jej dal facku, On si to prečo nepremyslel? Pretože je magor a násilník.
@anonym_autor u mňa by už boli policajti vyšetrovať;)
@anonym_autor boze toto nikdy nepochopim..tieto vyhovorky, ze kvoli detom.Jednoducho si uz priznajte niektore, ze vy bez blbca neviete zit a nie vyhovarat sa na deti. Stale tie iste omacky . Tak nech sa pozeraju na to ako ta trieska, urcite budu stastne 🤦♀️ pretoze ano, ako to spravil raz, priprav sa na to, ze to bude pokracovat. Boze zena, pozbieraj zvysky hrdosti
@anonym_autor nemozes si toto nechat robit predsa
@anonym_autor Ona do teba nerýpe, len sa Ti snaží otvoriť oči.
@anonym_autor Najma o tom povedz svojej rodine, jeho rodine, aj ked nepojdes na policiu, musia o tom vediet vasi blizki. Nie je to tvoja hanba, ani zlyhanie. Mne moj byvaly dal facku v aute pred detmi. Ja som vystupila z auta, isla domov pesi a celu cestu som plakala a premyslala co s tym. Dosla som domov a povedala som mu, ze aby sa to uz nikdy neopakovalo, tak to povieme mojej aj jeho rodine, co sa stalo. Je uz ex, tak asi za tolko stoji vztah, kde sa deje toto. Je na tebe, ci mu das este sancu, tak ako ja, slebo porozmyslas o tom viac. Samozrejme odist od otca svojich deti je ta najstazsia vec v zivote, teraz to viem, ze strach z buducnosti a neznama bol obrovsky a nakoniec ten zivot je sice tazky, ale kvalitnejsi. Mne velmi pomohla rodina, obrat sa v prvom rade na svojich rodicov, ti sa za teba urcite postavia, mne pomohli neskutocne - ci peniazmi, oporou, pomahanim s detmi, domacnostou, strazenim, stahovanim, auto mi dali
@anonym_autor jeho rodine naozaj nic nehovor. Drz vsetko v tajnosti az pokym nebudes vediet bezpecne odist.
@loliki čiže partner ju fyzicky napadol ale ideme z toho viniť spln alebo čo ste pre pána Jána týmto vašim komentárom chceli povedať????
@anonym_autor mrzí ma v akej ste situácii a rozumiem aj tomu,že sa bojíte urobiť tento krok do neznáma a do iného prostredia ale prosím práve kvôli deťom (ktoré sú veľmi vnímavé ,a verte mi je úplne jedno či si myslíte že spia alebo nie a tak nič nevideli)treba od násilníka odísť.Inak hrozí,že sa naučíš že ak sa takto správa muž k žene je to vlastne v poriadku .Ak máte kam odísť,prosím choďte.Ptemtslute si záležitosti ohľadom financií (máte nejkay svoj účet napríklad )?a pomaly sposujte žiadosť o rozvod.Vasi rodičia predpokladám budú tiež za dcéru ktorá je nebita a v poriadku ako za niekoho kto síce žije s mužom ale mláti ju.....Kurník ,do čerta aj s týmito "tradičnými vzorcami správania ".(To bol len taký povzdych na záver).Držím vám palce.budte silná,dokážete to.
@anonym_autor to ako rozmýšľaš?
Moze ti byt jedno, co si kto bude myslieť.
Normálne oznámiť, v kľude, co urobil,nech si to vysvetlia ako chcú.
Tebe to môže byt jedno. Ty v prvom rade hlad na deti a na seba.
A áno rodičom oznámiť tiež, hádam nebudeš trpieť ty a deti iba preto, aby tvoji rodicia boli spokojní ze dcérka žije dobrý život, a dcérka dostáva búchať
Do chrbta, len to nikomu nepovie????

@anonym_autor právnik nie je nutnosť, ale je fajn, keď ho máš, sobášny list a rodné listy detí potrebuješ. Ak sa oredsa len počas ďalších dní rozhodneš odísť, tak si daj najskôr zveriť deti do svojej starostlivosti (neviem, či to píšem presne, nech ma niekto opraví) a to neodkladným oparením do času rozvodu na príslušnom súde.