Manželova dcéra ma nenávidí
Manžel je 15r rozvedený. S ex ostali bývať v JEHO dome. (Jej nechal byť, v ktorom bývali pred tým, ako muz zdedil dom. Byt predala a peniaze minula.)
Počas tých 15r po rozvode spolu ďalej fungovali ako kamaráti. Chodievali spolu na dovolenky, niekoľko krát aj s ex novými partnermi. (Len ja viem o 3) Samozrejme aj muž mal nejaké vzťahy, ktoré mu nevyšli. Až so mnou sa rozhodol založiť si novú rodinu. Exke kúpil 2i. byt a ona odišla. Problém je ten, že s ňou odišla aj dcéra. Ona cíti voči mne obrovskú krivdu a považuje ma za rozbijačku ich rodiny. Študuje v zahraničí (má 21r)a keď príde na sk, ide len k mame. Ak ju otec chce vidieť, musí ísť k nim. Nevkroči do tohto domu, ktorý jej tiež patrí. Nepozná svojich 2 malých súrodencov.
@zuzu11166 presne, otec mal dcére riadne prehovoriť do duše, mal to už dávno pradavno. Dcéra veľmi dobre vie, ako to boli, že autorka nebola dôvodom rozvodu, že otec mamu nevyhodil na ulicu, to ona si predala minula strechu nad ich hlavami a aj tak otec im kúpil byt. Dcéra s autorkou mali super vzťah, kamarátsky úprimný, a odrazu jej preplo ?! Tak to mal otec/manžel slušne odkomunikovať, ak by nepomohlo tak aj hlasnejšie a to on by sa nemal dať vydierať a manipulovať. Ak ide otec a dcéra napr. na večeru, a dotrepe sa tam aj ex, tak prvá by tam mala byť autorka, a basta. Mužovi to treba riadne vytmavit, zastať sa sama seba a exke vymedziť hranice.
Howgh
Inak teraz premyslam, vy asi nie ste manzelia vsak?
Otcove frajerky prichádzali a odchádzali, niektoré boli lepšie ale oni 2 s mamou boli stabilné. Tipujem, že preto ju brala ako kamošku. Odrazu ostala tehotná a bolo jasné, že ostane a že je to iná situácia. Môj brat sa na dlhý čas asi 10 rokov zasekol emocionálne vo veku 14 rokov, keď otec odišiel. Dlho trvalo kým sa z toho dal dokopy.
@ahhola zaťala si do živého, ups, len tneš iný strom, absolútne ti nerozumiem, nie som na tvojej vlne.
Všetko by mal riešiť otec a mal by nastaviť aj určité mantinely. Nie je povinný sa stretávať aj s ex a hlavne nie je normálne mať spoločné aktivity a dovolenky . A keď sa slečne nepáči, tak nech sa odúva. A treba počkať, kým ju to prejde. Netreba naozaj tak skákať, ako slečna píska. Treba sa k nej správať slušne, ale zasa odtiaľ potiaľ. Otec jej má prejavovať lásku, ale nenechať si diktovať a skákať po hlave. Je to už dospelá žena a treba, ak sa dá, tak komunikovať a vysvetľovať s tým, že vzťah rodičov nevyšiel, tak nech si z toho zoberie poučenie. A hlavne Ty si rieš svoju rodinu, manžel musí stáť hlavne pri Tebe a Vašich spoločných deťoch. Želám pevné nervy, nemáš to ľahké, tiež som si prešla podobným....
@denissi ďakujem za osobnú skúsenosť.
Ja viem, pchať sa jej do zadku nechcem a tak teda budem čakať. A dúfať. Neviem prečo ale naozaj mi to nevie byť ľahostajné. Asi preto, že sa s mojimi deťmi neuveriteľné podobajú a mne ju chlapci každý deň pripomínajú. Majú úplne rovnaký úsmev. Je mi ťažko keď si pomyslím, že to veselé dievcatko aké si pamätám je teraz také zranené. Viem, že nie som na vine a súhlasím, že na prvom mieste je môj muž a potom jej mama, ale obviňovať sa kto vlastne za to cele môže jej nepomôže.
Och dievčatá, všetkým vám ďakujem a bola by som šťastná, keby som vám mohla o rok napísať, že sme spolu boli na káve.
@autorka Ako dopadla ta 6hod cesta? Rozpravali sa?
Viaceré ste napísali osobnú skúsenosť. Ďakujem.
Vlastne za všetko ďakujem
Drzim palce. Vies mal by aj tvoj muz hrat na city jej. Ze by bol velmi rad Keby ta brala normalne a slusne ako jeho manzelku. A vase deti ako surodencov. Ze ho to velmi boli Ked nema zaujem sa s nami stretnut. Nemoze Len ona vyzadovat jeho cas lasku $ . Mala by aj ona nieco dat na oplatku.
@kittykat22 nekompletná si akurát ty, otrasná, hnusne zakomplexovaná musíš byť ak tu vieš grcať toľko jedu - alebo jedine že by si ty bola tá ex???? A poviem ti tajomstvo, naozaj to sú súrodenci, majú spoločného otca.
@kittykat22 nevlastní súrodenci sú cudzie deti?
Autorka ako to dopadlo?
@fidorka7
@arasidka123 dievcata, stara tema, ale neda mi to. To, ze deti maju spolocneho otca, este z tych deti surodencov nerobi. Moji synovia ti tiez povedia, ze su iba oni dvaja a ze kazdy ma jedneho brata - to ze ich otec ma tri deti proste ignoruju a vzhladom k okolnostiam ma ich postoj k tomuto dietatu ako ich matku dokonca aj tesi.
@kaktusik007 nesúhlasím s tebou, ak maju deti spoločného rodiča, tak sú súrodenci, v tejto diskusii sa niektoré vyjadrovali v zmysle, že keďže sa jedna o dalsie deti OTCA, tak nie sú súrodenci, chcela by som vidieť, či by aj žene, ktorá bola slobodna matka a neskôr sa vydala a mala deti s manželom, či by jej tvrdili, že jej deti nie sú súrodenci
@fidorka7 musim ta sklamat ale ta dcera nema ziadny vztah so "surodencami" ako si ich nazvala. Nikdy s nimi nezila a pre nu su to cudzie deti. Ja si teraz zoberiem tvojho muza, spravim si s nim 2 deti a zacnem rozpravat tvojim detom ako su to ich bracekovia a sestricky. Budes urcite nadsena a tvoje deti detto.
Ty to beries z pohladu rodica ako su to surodenci. Mozno pre rodicov ano. Ale deti to vnimaju uplne inak. Oni sa na rozhodnuti nevlastnych surodencov nepodielali ani na ich robeni 😅 Pre nich je to cudzie dieta ako kazde ine. Nechapem co ti na tom pride divne. Ako myslis si, ze to, ze maju rovnakeho rodica ktori s nimi zije je pre nich nejaka vyhra? Tak to ta sklamem. Ale takto to v detskych hlavach nebezi.
@arasidka123 ano pre 20 rocne dievca ktore nema zaujem o 2 nove deti jej otca ano. Prestan sa na to pozerat alibisticky ako matka skus sa na to pozriet cez optiku toho dievcata. Keby si tvoj otec nasiel novu zenu ktoru by si ty nemala rada a este to vnimala ako krivdu. Takze ty by si mala 20 rokov a otec ktoreho milujes by si zadovazil s novou zenou ktoru neznasas 2 deti, tak by si tak letela cela happy, ze mas surodencov? Dve nove deti pre ktore na teba nema a nebude mat cas pretoze vsetka pozornost ide do novej rodiny. Ono to s 2 malymi detmi ani inak nejde.
Skus sa na to pozriet z tejto strany.
@kaktusik007 tak,že ta to teší,svedčí o Tom,že si zjavne rozchod nespracovala. Súrodenci to sú. Či chces,či nie a aj budú. Možno,kebyže nastane nedajbože situácia,že by potrebovali tvoje deti ,kvôli zdravotnému stavu,niečo od tých "nesurodencov",by si hovorila inak. V živote nastávajú zvláštne situácie. Ale rozumiem,čo chces povedať,len je to vlastne na škodu . Pre všetkých,ale najmä tvojich detí,lebo "tie nové" vyrastajú v úplnej rodine a bez pocitu krivdy a zatrpknutia. Každý člen rodiny je podľa mňa obohacujúci. Najmä keď vedia spolu komunikovať. Otec je rovnaký pre všetky deti. Tak ako keď ma rozvedená mama s novým partnerom deti. Tiež sú pre tu mamu všetky jej,či?
@maciatkolulu úplne sa stotožňujem s tvojim príspevkom 😊 v rodine mame príklad, kedy sa manželia rozviedli, mali syna a dcéru, muž si našiel inú, rozviedli sa, založil si novú rodinu. Staral sa pekne aj o deti z prvého manželstva, ale tie boli celé roky infikované zatrpknutou matkou, aký je otec zlý, ako ich nechce atď, jasne z časti sa to dalo pochopit, keďže bola podvedena, ale vyvrsovala si svoju zlosť na vlastných deťoch. Tie nechceli nových súrodencov ani vidieť spočiatku, až časom... Až keď deti vyrástli a už boli takmer dospelé, pochopili veci vlastnou hlavou a nasli si cestu k súrodencom a dnes už sú dospelý všetci a majú krásne vzťahy, sami vravia, že sú 4 a nie 2 a 2
@lentilka78
@maciatkolulu jasne, zatrpknuta matka, ktora nespracovala rozchod... pobavili ste ma dievcata 🙂 ako rychlo vynasate sudy nad niecim, o com neviete absolutne nic.
a nie, tretie dieta mojho ex nezije v kompletnej rodine - spravil tomu dietatu presne to co spravil aj mojim synom, este nemalo ani dva roky a uz sa on rovnako prestal zaujimat.
V normalnom zivote proste tie deti ziju stovky km od seba, uz sa nevidia ani len ten tyzden v roku cez letne prazdniny - nevideli sa navzajom asi styri roky teraz.... nemaju medzi sebou teda absolutne ziaden vztah - sused im je blizsi ako dieta ich otca. Samozrejme, ze ho nikdy surodencom nenazvu!
Toto, ze si hovoria deti surodenci, funguje asi iba tam, kde tie deti spolu vyrastali - ak ziju deti s matkou, ta ma dalsie deti s inym -- ano, ti si to, ze su surodencami, aj povedia. Potom dajme tomu ze sa stane to co spominate - ze sa najdu v dospelosti a budu si blizki... Ci sa to stane mojim, netusim, skor nie ako ano - vzhladom na diametralne rozdielnosti v mentalnom nastaveni rodin, kde tie deti vyrastaju. Ale proste plosne nazyvat deti surodencami, len preto, ze maju biologicky toho isteho rodica - je proste hlupost.
@kaktusik007 ja nie v zlom,len na tu poznámku,že ta to teší.... To je skôr smutné. Kebyže si s tým ok,máš to úprimne niekde....skôr by som svoje deti viedla k tomu,že majú niekde malého súrodenca a posielala mu pohľadnice a malé darčeky,prečo nie?
@kaktusik007 ale ako vidím,zmenila si svoj príspevok😉. Prečo?
@maciatkolulu nic som nemenila - asi si len zle pozrela. Ja nemam dovod viest moje deti k tomu, ze niekde ma ich otec dalsie dieta. Ten vztah medzi nimi ma z mojho pohladu udrziavat ich spolocny biologicky rodic - a ano, ak by bol on v poriadku, asi by som to brala uplne inak. Takto ma hneva, ak niekto - ktokovlek - nazve toto cudzie dieta ze je ich surodencom. Som na to proste alergicka, to dieta NIE JE surodencom mojich deti. A ano, tesi ma, ze to ako sa k nim chova ich otec uz moje deti vidia. Na jednej strane, ma mrzi ze je to taky hnup a moje deti si tymto musia prejst, na druhu stranu som naozaj rada ze ich to nezlomilo a dokazu mat tieto veci na salame.
pre predstavu - moj ex sa druhy krat ozenil (bral si tretiu zenu, nie matku toho dietata) a svojim detom to povedal az ked uz s nou bol mesiac zenaty. Pritom na svadbe to tretie dieta bolo. Moje cislo ma uz niekolko rokov blokovane, ked som s nim potrebovala nieco riesit ohladne strednej skoly - nedokazala som sa s nim spojit. A ako dovod, preco som blokovana, povedal mojim detom - aby mi nedokazila manzelstvo. Toto je proste MIMON, a nie otec. Takze mna vlastne tesi aj to, ze sa mojim detom neozyva - je to narocne, mat ich 24/7 365 dni v roku nonstop uz niekolko rokov, ale tak... je to vidno aj na vztahu, ktory mame --- a som na svoje decka fakt hrda.

Tak,podla mna by sa s nou mal normalne a uprimne porozpravat otec.ON jej ma vysvetlit pekne po lopate-ona je uz dospela,tak si myslim,ze normalne na rovinu vysvetlit,ze on ma tiez pravo byt v zivote stastny a zial s mamou uz to nejde.ale to vobec neznamena,ze ze ju ako dceru by nejako menej lubil.ona sa sprava ako dieta-ano dieta nechape preco zrazu oco a mama sa nelubia,ale 21 rocna??
Ja mam tiez muza,ktory ma 2 synov z 1.manzelstva a oni boli tiez uz dospelí,ked sme sa dali do kopy.a presne toto im povedal a aj to dodrzal.teraz su uz zenatí,maju svoje rodiny a stale aj tak vo vsetkom aj s nimi pocita-mame vela ovocia,aj zeleniny v zahrade,tak vzdy im nosi napriklad,ked sme si robili jaternicky,bral aj pre nich....
Ja s tym nemam najmensi problem,su to jeho deti a ja to respektujem.a aj oni pochopili,ze otca tym nestratili.