Manželova kamarátka a naše manželstvo
Ahojte, možno si ma niektoré pamätáte, dávnejšie som sem pisala, ze manzel ma kamarátku, s ktorou je v dennodenne kontakte, niekoľkokrát denne je u nás, aj keď len na 20 minút, ale bolo to naozaj niekoľkokrát na dennej báze, chodila za ním do prace, a okrem toho si aj volavali..je to kamarátstvo ktore trva cca 15 rokov, ale tak ja som si teda myslela, ze manželstvom sa to kusok zlepší..
Tentokrát znova idem pre radu, nechcem aby ste si o mne mysleli ze som nejaká zúfalá manželka, ja len nemám veľmi veľa priateľov, lebo mam dieta, druhe spoločne na ceste, popritom sa snažím pracovať aj sa starať o manžela a rodinu.. mam kam ísť, pretože v minulej diskusii prišli komentáre typu, že som s manželom určite kvôli tomu ze ma živí, dom atď atď.. nie, nie je to pravda, muz je moja voľba, zaľúbila som sa, všetko bolo fajn len zrazu začalo byť tohto viac a viac.. odísť nechcem zatiaľ z jednoducho dôvodu- rodina..
Tentokrát som sa prisla vyrozprávať, nakoľko s rodinou to riešiť nechcem aby blízke kamarátky žiaľ nestíham odkedy mam rodinu..
Akoby ste postupovali na mojom.mieste? Zredukoval stretávanie, už to nie je každý deň, príde mozno raz dvakrat do týždňa na nejakých 15min.. v tej práci kde za ním chodila skončil lebo mu to neslo, takze do druhej sa nemá ako dostať.. ale čo sa nezmenilo je to, ze si spolu stále volavaju, dokonca su dni, ked som si vsimla ze si volali aj 5 krat denne..rozhovory cca 10-15 munut, ked skonci vecer práci, jej zavola z peace a potom celu cestu domov este spolu telefonujú nemaskončilo tie
@anonym_autor ty si máš hlavne vážiť samu seba a nie jeho "akoze" redukciu vzťahu s kamoškou. Nie oni, ty navstiv psychológa. Aby si nabrala vnútornú silu a poslala ho kade ľahšie. Sám ti povedal, ze sa jej nevzdá. Obetujes sa pre rodinu? Deti vyrastú a ty budeš stale druhá. Toto by som netolerovala.
Mužovi si dobrá na rodenie, výchovu detí, varenie, upratovanie, staranie sa o domácnosť. Pre neho si len domáca puťka.
Kamarátku miluje, preto s ňou sexuje. Neustále je s ňou v kontakte.
Najväčšia drzosť je, že to robia priamo pred tebou.
Si príliš dobrá, chceš udržať rodinu pokope, nahováraš si, že spolu nič nemajú, ale v hĺbke duše sama vieš, že to tak nie je.
Naber odvahu, zober dieťa k rodine a podaj žiadosť o rozvod. Rozdeľte si majetok, nech platí výživné na dve deti...Maj nejakú hrdosť!
Tipujem, že ak to spravíš, muž ťa bude prosiť na kolenách o odpustenie, že s už sa s ňou nestretne, nebude chcieť prísť predsa o celý komfort. Kamarátka mu nebude variť, upratovať, prať...
Ja by som chcela vedieť, ktorá z vás tu bola skôr. Skamarátil sa s ňou až potom, ako ste sa dali dokopy alebo už predtým. Lebo z toho, čo si napísala, že druhé dieťa je na ceste, predpokladám, že nie ste spolu 15 rokov a ona tu bola už pred tebou. Ak áno, tak možno bol do nej vždy zamilovaný, ale ona ho videla len ako blízkeho kamaráta a nič viac, a ty si len náhradné riešenie, lebo chcel mať rodinu a s ňou ju mať nemohol. S tým nič nenarobíš, vždy ho budú k nej viazať hlbšie city ako k tebe. Ak sa mýlim a ona prišla až po tebe, tak potom to nie je v poriadku a nejako by som to riešila
@anonym_autor ako co nebolo intenzivne predtym? To, ze chodila ku Vam domov kazdy den, to bolo akoze co? Kedy to bolo? Mne to pride proste cele zle a toto by som netrpela. Psycholog Ta nema ako dat dokopy. Lebo toto je take, ze to by vadilo kazdej zene.
@anonym_0e0dde prečo by ju psychológ "nedal dokopy" ... stačí nájsť svoju stratenú sebaúctu
Ja by som chcela vedieť, ktorá z vás tu bola skôr. Skamarátil sa s ňou až potom, ako ste sa dali dokopy alebo už predtým. Lebo z toho, čo si napísala, že druhé dieťa je na ceste, predpokladám, že nie ste spolu 15 rokov a ona tu bola už pred tebou. Ak áno, tak možno bol do nej vždy zamilovaný, ale ona ho videla len ako blízkeho kamaráta a nič viac, a ty si len náhradné riešenie, lebo chcel mať rodinu a s ňou ju mať nemohol. S tým nič nenarobíš, vždy ho budú k nej viazať hlbšie city ako k tebe. Ak sa mýlim a ona prišla až po tebe, tak potom to nie je v poriadku a nejako by som to riešila
@bashka80 tiez mam dojem, ze tu bola skôr. To ale nic nemení na tom, ze uz ma rodinu a ak nema rozum on, mohla by ho mať ona a nesáčkovať sa k nim a nepretelefonovat s nim pol dňa a neotravovať ho s každou prkotinou.
Mužovi si dobrá na rodenie, výchovu detí, varenie, upratovanie, staranie sa o domácnosť. Pre neho si len domáca puťka.
Kamarátku miluje, preto s ňou sexuje. Neustále je s ňou v kontakte.
Najväčšia drzosť je, že to robia priamo pred tebou.
Si príliš dobrá, chceš udržať rodinu pokope, nahováraš si, že spolu nič nemajú, ale v hĺbke duše sama vieš, že to tak nie je.
Naber odvahu, zober dieťa k rodine a podaj žiadosť o rozvod. Rozdeľte si majetok, nech platí výživné na dve deti...Maj nejakú hrdosť!
Tipujem, že ak to spravíš, muž ťa bude prosiť na kolenách o odpustenie, že s už sa s ňou nestretne, nebude chcieť prísť predsa o celý komfort. Kamarátka mu nebude variť, upratovať, prať...
@alguno presne... a to je na tom najsmutnejšie. ze aj keby robila čo by robila, preňho nie je a nebude to, čo je tá druhá, aj keby sám chcel to nejak zmeniť. Proste príťažlivosť neovplyvníš vedome, môže to potláčať, môže sa hrať na rodinu
@anonym_autor vraj ho fyzicky nepritahuje. Ha ha..aj moj mal taku kamaratku a teraz su manzelia
@zobaka písala, ze má kam ísť a ty si fak tak naivnám že si myslš, že toto nejako vyrieši? No na pár týýdňov možno a potom bude tam, kde dnes
@anonym_d90ee2 tak nech ide, ver tomu keby sa zacala balit aj telefonaty by obmedzil na minimum, vacsina je gerejov dovtedy kym nezacne nezacne situaciu riesit
priatelstvo, intenzivne, medzi muzom a zenou NEEXISTUJE. vzdy je tam nieco viac. co z jednej, alebo druhej, alebo oboch stran. VZDY! ano, nemusi ist hned o sex, ani nic podobne, a pokial vedia obaja, kde je hranica je to ok. Ale minimalne jednemu cloveku z tej dvojice to ublizuje a to hovorim z vlastnej skusenosti. V tvojom pripade ste vo vztahu traja. nie dvaja. ja som tiez presvedcena, ze keby mu das na vyber, vyberie si ju
@anonym_d90ee2 tak nech ide, ver tomu keby sa zacala balit aj telefonaty by obmedzil na minimum, vacsina je gerejov dovtedy kym nezacne nezacne situaciu riesit
@zobaka to máš pravdu, väčšina mužov robí sprostosti preto, lebo im to žena umožňuje. Ja len nechápem to, že jej to nevadilo doteraz, ved už keby si volali päť krát týždenne, tak to nie je normálne, nie to denne. A mať ju tam denne nasáčkovanú, ani nehovorím
@zobaka to máš pravdu, väčšina mužov robí sprostosti preto, lebo im to žena umožňuje. Ja len nechápem to, že jej to nevadilo doteraz, ved už keby si volali päť krát týždenne, tak to nie je normálne, nie to denne. A mať ju tam denne nasáčkovanú, ani nehovorím
@anonym_d90ee2 su rozne zeny, aj take co toleruju milenky, len zena ktora sa postavi za seba moze urobit zmenu vo vztahu, az potom chlap zacne rozmyslat ked sa zlakne
Dopíšem.. celú cestu spolu telefonujú, to sa nezmenilo a je toho naopak viac.. vravela som mu aby kludne zavolal pocas jazdy mne ale tvrdí, že ja ho doma cakam a s nou si zavola aby potom už nenechali keď je s nami doma a aby nás už nerusilo nic.. stále mi tvrdí, že ja som manželka, mňa ľúbi, ona je len kamarátka ale vždy mu pomohla a nie je v tom nic viac.. zároveň napriek tomu ze kamoška ma dieta dospelé, hocičo potrebuje, hocikam potrebuje ist, vždy vola môjmu manželovi.. ja neviem, akceptovali by ste to? Mam si vážiť ze je to už aspoň takto alebo ďalej trvat na tom nech z toho zas uberie alebo sa už mám na všetko vykašľať? Mam ísť ku psychológovi nech ma nejak da dokopy a nech to neberiem tak tragicky ako to tvrdí aj on ze to tak beriem? Už fakt neviem
@anonym_autor Samozrejme, že by som to neakceptovala. Tento ich vzťah je cez čiaru.
@anonym_d90ee2 su rozne zeny, aj take co toleruju milenky, len zena ktora sa postavi za seba moze urobit zmenu vo vztahu, az potom chlap zacne rozmyslat ked sa zlakne
@anonym_64932d otázne je, či tá žena o takého muža stojí, či je vôbec o čo bojovať
Ja mám takého kamaráta bol tu dlhé roky pred mojim manželom. Ja nefajcim ale on sa príde porozprávať pri cige keď ide z prace aj niekoľko x do týždňa kecame. Alebo si zvolame. Tiež ma nepriťahuje. Nikdy medzi nami nič nebolo viac ako kamarátstvo. Býva na rovnakej ulici. A môj manžel aj deti sú s ním úplne ok. Manžel robí s ním v rovnakej firme pokecaju. Takže áno môže existovať aj len to že sú kamaráti. A ty ziarlis čo je pochopiteľne lebo nie úplne veríš manželovi. A teraz si to vezmi z jeho strany. Ako sa cíti že mu neveríš a berieš mu kamarátku. Keď sa poznajú toľko rokov asi by už spolu boli či? No tak ja by som to nebrala tak tragicky.
Ja mám takého kamaráta bol tu dlhé roky pred mojim manželom. Ja nefajcim ale on sa príde porozprávať pri cige keď ide z prace aj niekoľko x do týždňa kecame. Alebo si zvolame. Tiež ma nepriťahuje. Nikdy medzi nami nič nebolo viac ako kamarátstvo. Býva na rovnakej ulici. A môj manžel aj deti sú s ním úplne ok. Manžel robí s ním v rovnakej firme pokecaju. Takže áno môže existovať aj len to že sú kamaráti. A ty ziarlis čo je pochopiteľne lebo nie úplne veríš manželovi. A teraz si to vezmi z jeho strany. Ako sa cíti že mu neveríš a berieš mu kamarátku. Keď sa poznajú toľko rokov asi by už spolu boli či? No tak ja by som to nebrala tak tragicky.
@anonym_d903cf ja si myslim ze nejde o kamaratku, ale o tu intenzitu, naco si treba volat kazdy den? Alebo sa kazdy den stretavat? Taketo kamaratstva maju mat hranice, ktore respektuju vsetci. Ja ked som sa vyadala, som obmedzila kontakty s kamaratmi, jasne, stale su tam ale isto by som sa s nimi nestretavala kazdy den.
ja som presne tymto presla a teraz sa koly “kamaratke” asi aj rozvedieme.. u nas to ale bola kolgyna, moj muz prisiel do USA s 8 dalsimi kolegami, medzi ktorymi bola aj tato.. ona sa medzi casom rozviedla a zacala dost intenzivne otravovat mojo manzela, doslo to as tam ze ja som jej minuly rok napisala, ze si nezelam aby ho otravovala..s manzelom sme sa dost hadali koly nej, ale povedal ze ona to chape a kontakt ombedzia.. obmedzili ho tak, ze sa manzel s nou stretaval za mojim chrbtom a ja som sa to pred nedavnom dozvedela. Mne muz vyplakava teraz ako ona len kamaratka a on mi nechcel povedat lebo vedel ako zareagujem..a vies co? Nech ide do prdele, ja asi nejako nemam zaujem uz to dalej riesit a tolerovat, a on nech si chodi a vola a ma kamaratky kolko chce.. ja mam dost hrdosti na to, ze by som sa nenechala nikym tahat za nos, nepotrebujem riesit teraz ci sa mi chlap niekde stretava s kamoskami poza chrbat.. Len je smutne, ze chlap dokaze zahodit manzelstvo, rodinu, pre kamosku.. a ink ties mna moj hned upozornil na to, ze sa s nou bavit neprestane pretoze sa poznaju 15 rokov… manzelka ma byt number one v zivote muza, je tazko sa delit o pozornost s kamoskou a pokial ti to vadi teraz, bude ti to vadit stale, pretoze tak proste manzelstvo nema vypadat..ty sa bud zmieris ze bude stale v jeho zivote( mozno Ona niekoho najde a da pokoj) alebo si pojdes po svojom.. Ja si myslim, ze maloktora zena by vo vztahu respektovala taketo “kamaratky”.
@anonym_d903cf to.su ale reci. Vzdy jeden chce a iba ak druhy nechce tak nic nie je. Kamarat fajciar takto behal za zenou svojho dobreho kamarata. Pretiahol ju vzdy ked sa dalo lebo ona nevie povedat nie a veselo sa kamarati s jej muzom dalej. Aj rodiny s detmi sa navstevuju. Akurat dvaja vedia a dvaja su za hlupich.
ja som presne tymto presla a teraz sa koly “kamaratke” asi aj rozvedieme.. u nas to ale bola kolgyna, moj muz prisiel do USA s 8 dalsimi kolegami, medzi ktorymi bola aj tato.. ona sa medzi casom rozviedla a zacala dost intenzivne otravovat mojo manzela, doslo to as tam ze ja som jej minuly rok napisala, ze si nezelam aby ho otravovala..s manzelom sme sa dost hadali koly nej, ale povedal ze ona to chape a kontakt ombedzia.. obmedzili ho tak, ze sa manzel s nou stretaval za mojim chrbtom a ja som sa to pred nedavnom dozvedela. Mne muz vyplakava teraz ako ona len kamaratka a on mi nechcel povedat lebo vedel ako zareagujem..a vies co? Nech ide do prdele, ja asi nejako nemam zaujem uz to dalej riesit a tolerovat, a on nech si chodi a vola a ma kamaratky kolko chce.. ja mam dost hrdosti na to, ze by som sa nenechala nikym tahat za nos, nepotrebujem riesit teraz ci sa mi chlap niekde stretava s kamoskami poza chrbat.. Len je smutne, ze chlap dokaze zahodit manzelstvo, rodinu, pre kamosku.. a ink ties mna moj hned upozornil na to, ze sa s nou bavit neprestane pretoze sa poznaju 15 rokov… manzelka ma byt number one v zivote muza, je tazko sa delit o pozornost s kamoskou a pokial ti to vadi teraz, bude ti to vadit stale, pretoze tak proste manzelstvo nema vypadat..ty sa bud zmieris ze bude stale v jeho zivote( mozno Ona niekoho najde a da pokoj) alebo si pojdes po svojom.. Ja si myslim, ze maloktora zena by vo vztahu respektovala taketo “kamaratky”.
@kattrin5 ono nikdy to nie je iba kamaratka. Clovek je 8 hodin doma 8 spi a 8 v praci. Maju druhy zivot. A potom je taka choroba ze niektore idu bud vyslovene po zenatych alebo to beru rad radom. ak sa rozvediet ona onho strati zaujem, lebo on bude mat zrazu vela casu na nu ale ona sa slobody nevzda. Preto tvoj place.
@kattrin5
To mi je veľmi ľúto a dúfam, že si vzťah ešte zachránite.
@anonym_545b53 ja som presne toto tvrdila, a on mi povedal len toľko, ze fyzicky túži po mne, ja ho priťahujem, mne povie všetko prvej, ale ju roky pozna, fungovali takto dlhé roky aj predomnou, a ze nebude si snáď vyberať medzi manželkou a kamarátkou, lebo to sú dva vzťahy ktoré sa nedajú porovnať.. mne to ale tiež príde forma podvodu, a keďže by som rada to nejak zachránila, len zatiaľ neviem ako, asi len jej nejak dohovoriť.. tak sa nechcem hneď rozvádzať..dieťatko sme naplánovali, chránili sme sa a prvýkrát v živote sa mi stalo ze ochrana zlyhala, ale keďže som zodpovedná, tak nad niečím takým nenechať si som ani nerozmýšľala, aj keď som naplánovala.. to aj kebyže som sama, výchovam..len som z kompletnej rodiny a veľmi som to chcela dopriať aj deťom, preto sa snažím hľadať už možno niekedy aj naivne riešenie, aj od seba, či vyhľadať nejakého terapeuta ktorý by ki nejak dohovoril aby som vedela vidieť veci inak a aby moje šťastie nezáležalo od muza.. preto som sa obrátila sem, že čo ak to jiekto zažil, prešiel si tým a ze sa to poprípade rokmi zmenilo
@anonym_autor kolko rokov mate?

Prepáč, ale ku psychologovi nech ide radšej manžel a nie ty. V živote by som to netolerovala a v takomto vzťahu by som nezotrvala ani sekundu a mohla by som ho neviem ako milovať. Toto je už totálne prestrelene a cez čiaru.