icon

Manželova premena ma ubíja

goldengate
23. feb 2013

Caute mamky,
s manzelom sme spolu uz mnoho rokov (aj ked sme este mladi), nedavno sme sa vzali a narodil sa nam syncek. Nemame na krku hypoteky aj ked byvame sami a aj ked nam pred bytovkou nestoji Mercedes, sme na tom ovela lepsie ako mnohe ine mlade rodiny. Clovek by si povedal, ze hotova idylka .... a vsak nie je to tak. Pisem pod novym nickom, aby som ostala v anonymite pred znamymi (ktorych mam medzi priatelmi na povodnom ucte) a ktorí nechcem, aby rozsirovali nase problemy dalej - moji rodicia by ma nepodporili a manzelovi si nezasluzia trapit sa nad nami - takze nechcem, aby sa to dostalo dalej.

MM sa zacal menit par mesiacov po tom ako sme spolu zacali zit. Nepripisovala som tomu vyznam, kedze nezhody sa stavaju. Mali sme sa brat, ale manzel to nejak natahoval a mne to sice nebolo jedno, ale ani mi to zily netrhalo. Po jednom zure sme pocali nasho pokladika - po prvotnom soku (kedze sa nam to podarilo takmer na prvy sup) sme sa obaja zacali tesit a uz vtedy naplanovanu svadbu sme museli posunut o pat mesiacov skor 🙂 po svadbe som mala trochu tazkosti a lekarka mi odporucila ist na rizikove teh. a nakazala odpocinok na lozku. Polovicu tehotenstva som tak prelezala, nejak ma to netrapilo, ved naordinovane lenosenie mi za to rozhodne stalo. Manzel mi slubil, ze mi bude oporou, avsak dlho netrvalo a zacal ma ignorovat - takze cele dni som sama doma lezala a ked prisiel prehodil len par viet a kaslal na mna. Bolo mi dost smutno. A k porodu tiez nechcel ist, nebola som tam sama, ale bolo to narocne, nastali mensie komplikacie a on pri mne nebol, len preto "ze by sa tam necitil prijemne". Asi to bol okamih kedy ma to zlomilo. Po navrate z nemocnice si za kratku chvilu vybudoval nadherny vztah s nasim pokladikom. Je mu naozaj suprovym ockom. Avsak ku mne ma nadalej akysi odpor - psychicky aj fyzicky. Ano priznavam, ze prve mesiace boli s drobcekom narocne a mnohokrat som na manzela nakricala aj ked som nemala. Ale uz mame z drobcom aky taky rezim a uzivame si toto vsetko 🙂 Manzela tiez rozhodne neodstavujem na druhu kolaj, teda by som nechcela, ale strani sa rozhovorom, strani sa fyzickemu kontaktu ... a ked mi to pride luto a si kvoli tomu poplacem, tak sa pride so mnou porozpravat. Ja mu poviem, ze ma ponizuje, ked ma uplne ignoruje a on si potom vymysli bizarne dovody, ze preco je to tak (suchtas po nociach v slapkach a mna to budi, nemam chut vidiet tvoje brucho, nikdy mi nic poriadne nenavaris, vkuse sa len stazujes a posledne - vobec sa neusmievas). Boli ma to a rada by som aspon docasne odisla, ale nemam kam ... Som od neho zavisla emocionalne (kto by nebol za tie roky) a od kedy mam uz len rodicak, tak aj financne. O problemoch sa snazime bavit spolu, ale ked z toho vzniknu opat urazky, tak uz sa ani velmi bavit nechcem. Nechodim po dome ani ako fuchtla a po porode som takmer uplne na svojej povodnej vahe. Uz som raz brala lieky, lekarka povedala, ze som sa liecila z diagnozy "moja mama", obavam sa, ze ked to takto pojde dalej, budem zas na liekoch s dg. "moj manzel". Ano som citlivka, otvorila som sa, dala som vsetko a teraz kazdy uder boli dvojnasobne. Co teraz dalej? Ako sa od neho odputat, neriesit jeho nezaujem? Ja uz neviem ...

Strana
z2
barbora01
23. feb 2013

@goldengate sorry, aj ja to vidim na milenku. Klasicke muzske vycitky svedomia, ked maju frajerku potrebuju si to obhajit tym, ze vlastne museli podvadzat, lebo ta ich manzelka je taka nemozna... a manzelka sa moze aj rozkrajat , aj tak pre neho bude trapna. prepac

jarka0812
23. feb 2013

@goldengate ja to vidím tak, že potrebuješ popracovať na svojom sebavedomí. Inak, miesto toho, aby som takýto problém riešila tu, šla by som za odborníkom, keďže si taká citlivá povaha. Tiež si myslím, že v tom môže byť iná žena a preto by som viac nečakala a spýtala sa manžela na rovinu, či je to tak. Ale to už vážne radšej rieš s odbornou pomocou. nie je to hanba! Držím palce!

jabadaba
23. feb 2013

@goldengate tie poznamky na tvoju adresu, ako argumenty tvojho muza preco si nie ste blizsi, sa mi vobec nepacia. Zavana mi to pocinajucou alergiou tvojho muza na teba. Dovod ignoracie uviest, ze po nociach suchces slapkami, to uz je skutocne averzia ako visita! Ja mam taky dojem, ze vy ste ten vas vztah znacne prechodili. Dlhe roky ste spolu, dlhe roky ste spolu chodili, zenit sa nechcel tvoj muz. A ajhla, postastilo sa dieta po zure, zodpovednosti sa ucinilo za dost. Ale ja sa obavam, ze uz v obdobi kedy ste sa asi mali rozist. Nie nadarmo sa totiz hovori, ze po istom case sa dvaja bud maju vziat alebo ist kazdy svojou cestou. Zial, v tomto vztahu si to Ty kto do neho viac vklada. Budem uprimna, nikdy nerobilo dobrotu ak zena bola ta, ktora viac lubila. Bohuzial. 😒 Co mozes spravit je utriast si sama v sebe ci v tomto neuspokojujucom zvazku chces nadalej zotrvavat a nechat sa trapit alebo to zabalite. Najlepsie by bolo keby ste si k sebe opat nasli cestu, to by bol ideal. Podmienky k tomu mate, netrpite starostami typu hypoteka, dlhy, ziadna strecha nad hlavou. Mate dobru startovaciu poziciu, ale ten kto ma chciet hlavne, je tvoj manzel. Ale to naozaj zalezi len na nom nakolko sa posnazi. Zatial mu to velmi nejde. 😖

goldengate
autor
23. feb 2013

@alice107 hlavnu myslienku chapem a v podstate suhlasim, ale dovol aby som ta poopravila - svadba sa natahovala, ale uz aj tak mala byt (termin bol dohodnut moj manzel a mala som to dostat ako dar k vyrociu, avsak otehotnela som o par tyzdnov skor, tak mi to prezradil a ked som mu povedala, ze som tehotna, tak mi len povedal - ale teraz si mauz vezmes, vsak - a bolo to po deviatich rokoch spolu 😉 ) a babatko bolo planovane, akurat sme nepocitali, ze to vyjde na prvy sup, lebo kazdy sa minimalne polroka snazi - takze sme boli prekvapeni, ale pozitivne 🙂 takze urcite to nie je omyl z nezodpovednosti a znasanie nasledkov, je to prvy pokus - uspesny a obrovska radost s nasho synceka 😉

goldengate
autor
23. feb 2013

@irriss mozno ... neviem, mne prisiel ako dobry a vhodny partner ... ale co je v nom - neviem

goldengate
autor
23. feb 2013

@zemruska no veru som minule citala - chces sa zbavit priatelov? vydaj sa a maj deti! - ale az take tragicke to nie je, akurat jedna kamoska odisla za pracou daleko a dalsia porodila o tyzden po mne - s nou si volavam, ale obe byvame v panelakoch s milionom schodov asi desat kilakov odseba a tak sa mozme stretavat, len za pritomnosti muzov - nosicov nasich kocikov .

goldengate
autor
23. feb 2013

@maminuska svadbu chcel napokon on, ja som na tom netrvala

goldengate
autor
23. feb 2013

@renata5 ved to, hadky povazujem za prirodzene vo vztahu ale ponizovanie a urazky uz teda nie. 24 rokov si na mne vylievala zlost mama a ked teraz zistiujem ze to zacina byt z dazda pod odkvap ... to je fakt na prasky, toto.

goldengate
autor
23. feb 2013

@jarka0812 no spytala som sa, vyhrkol na mna ci som ja normalna, kedy by to on stihal ... ale dam si to zistit ... mam kontakty. nechcela som takto oficalne, ale budem musiet

goldengate
autor
23. feb 2013

@jabadaba tak to si teda vystihla - akurat na fakt, ze dieta sa postastilo po zure - ano postastilo, ale bolo urcite planovane a je vytuzene - v nasej rodine su zeny priam vetrom opelive 😀

veronikabb
23. feb 2013

@goldengate vyskusaj sa spravat k nemu ako on k tebe ... trosku na sebe popracuj hlavne na sebavedomi ja si myslim, ze on si zmenu u teba tiez vsimne tak ako ty u neho

jarka0812
23. feb 2013

@goldengate aj ja by som to zisťovala. Ja z toho cítim, že ti niečo tají. Ak to nie je iná žena, chlap alebo choroba, tak je to len zbabelosť. Asi to nie je veľmi muž činu. Za tie roky musí vedieť, že si precitlivelá a musí vidieť, že ťa svojim správaním trápi....

mojika
23. feb 2013

@goldengate no mas to tazke,bohuzial aj ja som naklonena ze je v tom niekto treti a to ze ta ponizuje takymto sprostym sposobom to len potvrdzuje.Jemu zachvilu zacne vadit ze aj dychas ved to ze ty v noci vstavas k dietatu a suchces papucami je uplna alergia na teba z jeho strany a vadi mu ako vyzeras a vlastne asi vsetko na tebe ked je takyto,tazko radit lebo pises ze ste to aj prebrali a ziadna zmena tak potom je naozaj slaboch ktory nedokaze povedat pravdu na rovinu a zostava s tebou len kvoli malemu.Toto sa moze tahat roky a zalezi len kolko ty vydrzis lebo ak ty snahu mas a on nie tak aj tebe raz prasknu nervy a nebudes mat chut sa mu prosit

mandragora22
23. feb 2013

@goldengate zial, asi ta nepotesim, ale ako citam uvodne prispevky, najviac k realite sa mi zda ten od @michellinkalove ktora pise o milenke... ☹ ☹ ☹ presne viem, ako chlap reaguje, ked si niekoho narazi nielen z vlastnej minulej skusenosti, ale aj z pozorovania okolo seba. ako poznam sama seba, nezaujem a urazky manzela by som urcite riesila tym, zeby som si vyrazila na veceru s nejakym dobrym znamym. muzom. aby mi trochu vyliecil hlavu. ja za tym totiz tiez vidim milenku, sorry

awalancha3
23. feb 2013

..........tipujem, že do roka a do dna nebudete spolu......ale neviem sa rozhodnuť, či žial, alebo našťastie...

mandragora22
23. feb 2013

@goldengate no len aby to nebola ta jeho sefka!!! 😠

zuzkat1
23. feb 2013

@goldengate citala som len cast prispevkov. Myslim ze ste sa brali pre dieta. A hlavne si nemyslím ze on si musel na nieco po porode zvykat kedze pises ze je super otec. O tebe nejavil zaujem podla tvojich slov uz pred porodom. Odputaj sa. Ak mas moznost chod s malym na vikend niekam a vyvetraj hlavu. Si mlada a po svete beha kopa chlapov. Takze ak mas zly pocit a nie si stastna nevahaj.

loxa
23. feb 2013

od niektorych kociek nieje pekne ked povedia ze sa lutuje,ze kava s kamoskami to vyriesi .keby mne manzel povedal po porode naseho dietata (suchtas po nociach v slapkach a mna to budi, nemam chut vidiet tvoje brucho, nikdy mi nic poriadne nenavaris, vkuse sa len stazujes a posledne - vobec sa neusmievas)..tak ho poslem do ...prec😀

goldengate
autor
23. feb 2013

@veronikabb dobry napad, hlavne popracujem na dokonalom opakovani jeho spravania ku mne 😝

goldengate
autor
23. feb 2013

@mojika hej viem, kebyze mam inych rodicov alebo keby segra nemala muza gamblera, balim caky paky a idem domov .... ☹ ale takto nemam kde ☹

goldengate
autor
23. feb 2013

@awalancha3 dala som si zavazok, ze moje dieta nebude vyrastat v nekompletnej rodine ... a padam rovnako na hubu ako i moja mama ...

goldengate
autor
23. feb 2013

@mandragora22 😀 tak to ja potom pojdem s jej muzom - vzdy sa mi pacil 😀

goldengate
autor
23. feb 2013

@loxa 😀 no veru ale mna to rychlejsie zasiahne ako sa stihnem nasrat, takze ako mala sa rozrevem skor akoby som pouzila zopar dobre mierenych pikantnych slov - cim som bola v robote povestna 😝

fanta3
23. feb 2013

@goldengate nebudem sa vyjadrovať k hlavnej otazke, lebo tu už odzneli asi všetky verzie, len reagujem na tvoju odpoveď "dala som si zavazok, ze moje dieta nebude vyrastat v nekompletnej rodine" ....pokiaľ sa dá Vaše manželstvo ešte zachrániť, tak držím päste a prajem veľa sily- určite by to bolo ideálne. Avšak ak spolu nemáte byť, tak určite na silu sa držať vo vzťahu ktorý nefunguje zubami nechtami tiež nie je šťastné riešenie- to hovorím z vlastnej skúsenosti. Moja mamina tiež chcela aby sme vyrastali v kompletnej rodine (my sme síce mali iné problémy) ale radšej by som bola keby sa rozviedli omnoho skôr (rozviedli sa až keď sme boli s bratom v puberte a mamina sa nas na rovinu spytala, či chceme s otcom zostať, alebo sa ma rozviesť).
Prajem ti aby si bola v živote šťastna so svojím dieťatkom ...či už s manželom ajebo bez. 😉

drobcek11
23. feb 2013

@goldengate ahoj, citala som si tvoj prispevok a je pravda ze ma napadlo vselico co by mohlo byt pricinou vasich problemov, ste spolu uz istu dlhu dobu,mate spolu dieta, ja neviem po tom co si pisala ako reagoval co povedal ze mu prekaza na tebe, je mi luto ale je to iba moj nazor a to je taky ze to proste vyzera ako keby ta nelubil alebo si ta nevazil, ja byt na tvojom mieste urcite by som nerobila to co nechces aby on robil tebe,takze sa premoz ked budete mat chvilku pre seba kdekolvek v obyvacke kdekolvek posad sa k nemu a povedz mu ze co ta trapi ja viem uz si to zrejme skusala ale ak si dostala odpovede typu ake si pisala tak to neni ani najmensi dovod respektive odpoved a ja by som mu proste dala narovinu otazku aky je problem v com je problem opytala by som sa ho ci nevidi ze sa trapis ze sa snazis a staras sa o domacnost, a ked by ani na to poriadne nereagoval opytala by som sa narovinu ako chce riesit vasu situaciu ci mu to takto vyhovuje alebo nie...no tak ci tak po tom vsetkom co si pisala je to tazke lebo len a jedine vy dvaja si mozte vyriesit svoje problemy svoj zivot, kazdy sa uci na svojich chybach popremyslaj taktiez nad sebou mozno je tam nieco co aj jeho trapi ale to si pyta rozhovor a hlavne ochotu obidvoch stran vyriesit co je vo veci...drzim ti palce nech uz to dopadne akokolvek ale jednoznacne to treba riesit mate spolu dieta a to dieta musi citit ze sa nieco deje. verim ze ak ta ma aspon trosku rad tak sa zacne snazit aj on 😉 hlavu hore a ukaz mu ze ma doma vernu spolahlivu milujucu zenu ak ani to nepomoze tak je to asi pruuser 😒

tykat
23. feb 2013

A tak ber to pozitivne, aspon namiesto vyhovoriek strucne a jasne povedal co mu vadi.
Nesuchtaj slapkami, zatiahni brucho, navar nieco dobre, usmej sa a mas po probleme 🙂

hyta
24. feb 2013

@goldengate Ak chcešudržať rodinu, potom ti už ostáva len jedno: dokopať drahého do manželskej poradne.Držím ti palce.

goldengate
autor
25. feb 2013

@drobcek11 je mi jasne, ze povodcom vacsej casti problemov som ja a moja citliva povaha, ale to nezmenim a aj ked poznam asi odpoved ako vyriesit sama seba, je to narocne ... snazim sa, akurat ja urobim krok vpred a on ma debilnymi poznamkami vrati o dva spat ... najdlhsia a najtazsia cesta pre mna sa asi prave zacala ....

monikajaco
25. feb 2013

@goldengate zacni od seba ... zmen na sebe nieco ... chod do spolocnosti ...zacni sa starat o seba viac a ano usmievaj sa ... zmen uces proste hocico aby si sa aj ty citila lepsie ... nehladaj chybu len v nom ale aj v sebe ....drzim palce

Strana
z2