Manželova rodina sa pozýva bez opýtania
Ahojte, nemám rada, keď manželova rodina sa k nám pozve sama od seba.
Oni to majú vo zvyku, ze si povedia (a nie o pýtajú!), ze napr. švagor príde na raňajky a dá si vajíčka a zazvorovy čaj (ešte si aj vyberá).
Mňa toto vytáča,lebo on nie je jediný, ktorý to robí. Robí to aj švagriná, jej deti... A dokonca ja môj manžel 😁 (ale jemu som to už povedala)
My sme takto neboli vychovani, ze sme sa pozvali k niekomu, keď už tak sme sa opýtali, ci budu vtedy doma, ci môžme prísť na kávičku a pod.
Manželovi som povedala ze toto sa mi nepáči, tlon s tým nič nespraví.
@elizabet173 raz sa stalo, ze prišla suseda, akurát som uspala syna. Otvorím dvere a iba hlavou som vykukla a ona sa už hneď vyzuvala a išla dnu, hneď som ju stopla, ze práve som uspala syna a ze on ak začuje hlasy tak sa hneď zobudí (vtedy mal take obdobie ze sa budil na každý zvuk) takže radšej ani nech nejde dnu...
@dadis áno, ak by sa opýtal to by bolo hneď iné, ale suverénne Prídem!
No, nevidim v tom velky rozdiel. Evidentne sa v rodine maju radi a radi sa navstevuju. Tiez to v rodine tak robime. Mam v nedelu poobede cas, zavolam tete, ze v nedelu pridem. Ak ma nieco ine, normalne ma odmietne, nikto sa na nic nehra. Ak by sa spytali, odmietla by si ich?
@elizabet173 On sa dopredu ohlasi, ze pride. Autorke vadi, ze to spravi oznamovacou a nie opytovacou vetou.
Veď sa ohlási tak ho odmietni už vtedy a problém vyriešený.
Kamarátka mala ten istý problém, bývali žiaľ na rovnakom poschodí s tým, že svokrovci im dali svoj .byt a oni zasa kúpili menší pre svokrovcov na tej istej chodbe. No svokrovci k nim chodili ako do svojho bytu. Veď pôvodne bol ich. Keď si raz svokor otvoril dvere a prišiel na návštevu, tak vyšla do obývačky tak, ako.ju Boh stvoril. Už nikdy viac svokor ani svokra si sami neotvárali dvere, ale vždy zazvonili a čakali. A vzťahy ostali až do ich smrti dobré. Treba niečo vymyslieť, ale nie v hneve. Veď na kvapku medu chytiš viac múch, ako na sud octu....držím palce....
@dadis ahaaa jasne, tak je to uplne v poriadku. Ja za neohlasenu navstevu povazujem telefonat, ze o10 min sme u vas, alebo rovno zvoncek pri dverach 🙈
Aj ked sa sama opytas ci mozes prist na kavicku, sa sama pozyvas. Tiez som na to nebola zvyknuta a lezie mi to na nervy. Tam odkial pochádzam ja, sme pozvali na navstevu my ako hostitelia: Budeme radi ked k nam pridete, kedy mate cas? A potom sme sa dohodli.
tak ty mu na také oznámenie rovnako suverénne povedz: Neprídeš! A potom si to rovnako suverénne "rozdaj" s manželom, pretože jeho stanovisko je v tejto zálažitosti dosť zásadné
@som_realistka fajnová odroda, taká neštepena 🤯🤣
@som_realistka by ma vykotilo, keby sa takto dovalili cudzí ľudia
@elizabet173 taký samoroďák, nejaké otello, žiadna pesecka leanka, ani savignon 🤪
Moji svokrovci sa takto pozyvaju na neexistujuce oslavy u nas. My oslavy nerobime, neznasame ich, navstevy z duse neznasame. My sa nikde nepozyvame a takmer z kazdeho pozvania sa snazime vyvliect. Oni zavolaju, ze vtedy a vtedy pridu vinsovat. Vacsinou sice den dopredu no ale tak nikdy nic nechystam a kvoli nim "musim". A svokra mi este trepne, ze naco, ze to netreba. Tak som jej minule povedala, ze vlastne ano, ze vsak ani ona nic nechysta ked jej pride niekto vinsovat. Vtedy ai uvedomila, aku koninu tresla a odvtedy aspon nema k tomu tieto reci. Aj ked to pozyvanie sa na oslavy, ktore nerobime asi neskonci nikdy. Stale nam spievaju to nechutne zivio, deti placu a utekaju z miestnosti ked to pocuju, mne vlasy dupkom vstavaju a oni nic, pokracuju az do uplneho konca 😁
@mirka438 vôbec sa z vlastnej vôle nestýkate ani s rodinou, ani s kamošmi?
@elizabet173 však to dobre trafila, teraz sú to historky na zasmiatie ale keď máš 25 tak ťažko zrušís 50 ročnú ženu, to sa treba naucit😀
@milanemila moji rodičia sú roky na dôchodku, majú zdravotné problémy, od covid doby im raz týždenne nakupujem, dávam predpisovať lieky či vybavujem opravu auta, očkovanie psa adť
@michellemary s kamosmi takmer vobec. Ja som introvert a kamosky nemam, ak tak nejake byvale spoluziacky alebo byvale/sucasne partnerky kamaratov mojho muza. V zime sa nestretavame, v lete nas zvykne niekto z manzelovych kamaratov pozvat na grilovacku alebo tak. Bud sa na nieco vyhovorime alebo ideme. Nastastie niesu za to urazeni, poznaju nas. Manzel pracuje a styka sa s vela ludmi. Ja som vacsinou doma ale mne ludia proste nechybaju. A rodina, no.. byvame vsetci velmi blizko seba, sme casto v kontakte len sa malo navstevujeme. Samozrejme, ked treba niekomu s niecim pomoct to nemame problem. My mame problem iba s tymi takymi navstevami, ze sadnes si a cakas kedy to skonci. Moja mama ta nam stale rozprava o ludoch, ktorych ani nepozname, svokor nam ani nedovoli rozpravat lebo nepocuje sport/politiku tak to je potom ako za trest tam sediet atd.. jedine miesto, kde napriklad ja chodim casto, len tak je k mojim starkym. Inak travime takmer vsetok cas len ja, muz a deti. Muz dostane tak raz za rok chut ist kdesi s chlapmi inak nam to takto vyhovuje ako to je 🤗
Manzelova rodina to tak maju vo zvyku - neohlasene chodit na navstevy. Svagrina s rodinou nam toto robila pravidelne ze prisla na navstevu a ani nedala vediet. Pritom byvaju 120km od nas. A raz prisli dokonca v sobotu rano o pol 9ej 🤦🏻♀️ co sme my este v posteli boli. 2x sa stalo ze sme neboli doma ked prisli. A bola velmi poburena ze sme neutekali hned domov a neospravedlnovali sa im. Nepochopim, co niektorych ludi vedie k tomu ze sa dotrepu neohlasene na navstevu? 🤦🏻♀️ za mna je to neslusne
@lucitta9 aj za mňa, ved ti je také ťažké zavolať abo napísať "ste doma? Budete doma? Môžeme prísť?"
a veď choď ty k nemu aspoň každý tretí deň ráno na raňajky 🙂 možno pochopí aké je to príjemné 🙂
Majú drzé správanie, bez chrbtovej kosti.
@pbra40 toto je super, akurat moj muz je vecne v trenkach, tak by to v decembri vyzeralo srandovne 😃 aj ked je otuzilec, v trenkach po vonku nechodi 😂
Jedine co ti ostava,je vziat situaciu pevne doi svojich ruk a kazdemu,kto takto pride pocas toho pohostenia povedat,ze sa meni situacia a zavadzate nove pravidla.Ze odteraz skor ako pride zavola ci ste doma a ci je to vhodne.Ze vam taketo neocakavane,vopred neohlasene navstevy zasahuju do sukromia,ze to vnimate ako nevhodne a chces aby sa to zmenilo.Ak budes mat stastie,mozno sa aj urazia.ale.skor nie,ked su take neohladuplni.Ale budes to mat poriesene.Uplne nemilosrdne,treba si uvedomit ze chodit k niekomu na navstevy neohlaseny je nevhodne,nieto prist sa k nemu rano naranajkovat -preboha to co je za sedlac?!

@marryen nie, bývame sami, on býva v byte, cca 2 km od nás