Manželove nálady
Baby ahojte, neviem ci sa chcem len vyzalovat alebo sa poradiť. Jednoducho už má to fakt vyčerpáva. S manželom som 4,5roka a no on ma jednoducho svoje "ruje". Celý čas žijeme normálne, práca, deti, proste stereotyp stály. No raz za čas (cca každé 3-4mesiace) ma proste taky "preskok" v hlave a celý týždeň po práci pije s kamarátmi. Domov chodí o 3 ráno. A ja to už jednoducho neznesiem. Nezaberajú hádky, nezaberá mlčanie, nezaberá na to nič. Mam dve deti a tretie na ceste. Som neskutočne nervózna celé toto tehotenstvo a jednoducho už nevládzem byt na decka sama. Fakt sa bojím ze už mi to prepína a niekedy im aj umlizim. Syn má strašne obdobie vzdoru a dcére idú zuby. Momentálne teraz som ledva syna uspala, dcéra mi tu plače kvôli zubom a on prišiel zrubany a spi. Nepíšte mi ze aký bol pred svadbou a vety typu ze mam odísť a tak. Som vo svojom dome a on jednoducho nieje taky stále iba keď ho to "chytí". Ďakujem vám za normálne komentáre kde ma nepotopite hneď.
@mandzula tak zase som nepísala ze nieje doma niekoľko dní, vždy príde domov aj keď je to niekedy po polnoci
@mandzula nie vždy spi v obývačke na gauči, keď aj príde do spálne tak ho vyzeniem. Taktiež mu nikdy ani raňajky nerobím, tie robí on ráno ak vstaneme kým je ešte doma alebo urobí len sebe ak spíme. Zase ho rozmaznávať nebudem keď viem ze si to ani nezaslúži za to ako sa hocikedy sprava
Mas dedinskeho burana doma. Co ocakavas od tejto diskusie? Navod ako preonacit burana na milujuceho manzela a otca?
@0silvia0 lenže nebol vždy taký, pri prvom synovi s nami trávil neskutočne veľa času, aj z prace odchádzal skôr aby sa mohol hlavne jemu venovať. Myslím ze vtedy keby som aj na týždeň odišla tak sa o neho dokáže úplne super postarať. Lenže teraz to berie už asi ako samozrejmosť, že som tu ja a som tu na to aby som sa starala
My tvojho muza nepozname, nevieme ako to on berie. Ale mohla by si to uprimnym rozhovorom zistit. Skus sa vyvarovat kriku, vycitkam a vymenovavaniu 10 rokov starych hriechov a mozno to zistis preco potrebuje zrazu takyto reset mimo svojej rodiny.
Autorka, píšeš, že núdzu o peniaze nemáte. Co tak raz za tyzden/dva tyzdne/mesiac zaplatiť pomoc - môže to byť kocka z dediny alebo suseda, ktorá postráži deti a ty pôjdeš s kamoškami na kávu, ku kaderníčke, na masáž, na nákup oblečenia pre seba, do kina atď. Nie je to nemožné, možno chvíľu po pôrode sa to zase nebude dat, ale dovtedy ešte ani, más 2 mesiace. Aj keď deti neviem prečo bránia tomu, aby si sa stretla s kamoškami. Ja som sa pravidelne stretávala s kamoškou, aj keď som bola bezdetna, ona už mala 2 deti, väčšinou sme boli u nich alebo na ihrisku, alebo na prechádzke.
A manželovi povedať, že chceš aby mal viac času na vás, aj keď je tak naučený, že robí od nevidím do nevidím. Deti potrebujú otca tiež. Aspoň jedno poobedie cez týždeň, okrem tej nedele. Ty tiež potrebuješ manžela ako oporu, nie aby v kuse bol v práci.
Ak 3x do roka si vypije s kamošmi.... Aj keď je to 3x v ten týždeň, nevidím to nejako hrozne,... Áno, sú chlapi, ktorí nepiju vôbec, a zabaviť sa, uvoľniť sa, vypustiť patu by sa dalo aj inak..... No ale kvôli tomuto sa rozvádzať nebudeš.
@mandzula kašli na to, presne takého človeka ako si ty som tu nepotrebovala. Ďakujem za tvoje vyjadrenia viac nepotrebujem
@bolarazjedna ako som písala, kamošky si jednoducho už našli svoje iné hobby a už mi sem tam ani neodpisu na správu. Čiže som o ne akoby prišla.
@bolarazjedna len dodám, že nevidím dôvod, prečo by mala na ten čas platiť nejakej opatrovateľke. veď nech dá deti na krk mužovi. on tiež neplatí opatrovateľku, keď nasáva...
@mandzula precitaj si prvú vetu môjho príspevku a zistíš co som chcela
Za mňa je to nechutný alkoholik a absolútne nerozumiem komentárom, že si stíhačka a máš mu dať pokoj. Riešiť si problémy a stres nachlastaním sa je piata cenová a nie normálne správanie. Nejdem ti písať, čo si mala robiť už dávno, stroj času asi nemáš, ale napíšem ti, čo by som robila na tvojom mieste teraz. Hneď dnes by som ho posadila a vysvetlila mu, že ako otec čoskoro troch detí už musí dospieť a pravidlá sa menia. 2x do týždňa (alebo interval, ktorý ti vyhovuje) bude mať na starosti deti so všetkým, čiže okúpať, nakŕmiť, navariť, proste čo treba na X hodín. 2x do týždňa po práci pôjde do obchodu, 3x do týždňa chystá večeru on, plus zoznam povinností v domácnosti. Píšeš, že prispievaš do rozpočtu aj ty, takže nie je dôvod, aby on mal len prácu a ty aj všetko ostatné. Ale musíš začať hlavne od seba. Žiadne, že on sa o ne nepostara. A čo ich akože nechá zomrieť alebo čo? Samozrejme, že sa normálne postará, naleje im vodu, odkrojí krajec chleba a namaže maslom, určite aj cestoviny zvládne uvariť a končatiny navliecť do oblečenia. Určite vie aj pustiť sprchu a pošuchať zuby kefkou a do postele ich trafí zaviesť. Čítať snáď vie tiež 😄 Tak z neho nerob ďalšie mimino a daj mu priestor plniť si jeho povinnosti. Áno, je veľmi pravdepodobné, že to bude robiť svojim systémom a nie tvojím, že nevie, ktoré tričká sú na doma a ktoré do škôlky, ktoré dieťa ľúbi ktorý druh jogurtu a aký máš presný postup večernej hygieny, to ale neznamená, že sa nevie o ne postarať.
Ešte som zabudla, po alkoholickom záťahu žiadne čakanie, kedy sa panko zobudí, normálne ho zobuď, keď vstanú deti a vysyp na neho program dňa, nech sa zapojí. Žiadne ofuky. Vie chlastat, tak vie aj fungovať a bodka. A za každý jeho víkend v liehu nasleduje tvoj víkend mimo domu.
Och😳
Zbal deti,chod s nimi na obed a potom k svojim rodicom .
Ti sa pohraju s detmi a ty si zatial oddychnes a dospis prebdenu noc.A nech ti ani nenapadne nechat mu navarene,mobil vypni,mozno mu trochu dojde.Mozno by si u nich mohla aj par dni ostat a manzel nech si "uzije slobodu". Mozno mu docvakne,pripadne popros o pomoc svokrovcov,nech s nim hodia rec,ak sa s nimi da
Teraz pije kazde 3-4 mesiace,neskor to bude kazde 2 a o par rokov to moze byt kazdy tyzden a kazdy den.
Skus porozmyslat,ci to s nim stoji za to prezit cely zivot.Zatial je to 4,5 roka,ale co bude,ked tych rokov spolu bude 20,ci 30?
Drzim silno palec 🍀
@danculka25 tak nechcem búrať rodinu už len kvôli niečomu co nemusi pokračovať do konca života. Taktiež sme spolu šťastní len tieto občasné výpadky.. Myslím ze to nieje dôvod na rozvod
Nepisem o rozvode,mam z tvojich riadkov pocit,ze si niekto,koho poznam.Len proste ho skus upratat ,nech sa uvedomi,mozno by pomohlo postrasit tym rozvodom.Opakujem,nepisem ,ze mas burat rodinu.Mozno si len rozhodena z tehu hormonov,ale musi to byt strasne,ze nikdy nevies,kedy pride naliaty,ci dnes vecer pride a pomoze s detmi,alebo zas nie..Tiez by mohol a aj mal brat ohlad na Teba hlavne.Ty si ta ,ktora mu tie milovane deti vynosila,aj porodila,zasluzis si oddych,ked uz nie vonku,aspon tie bolave nohy pomasirovat,ci dat si v klude dlhu vanu,alebo caj pri telke.Nie ze on si chodi kde a kedy chce.Tiez pracujes,aj sa staras o vsetko.Ty si povinna? A on nie? Baby vyssie dali dobre tipy,snad niektory zaberie
Neviem aké rady vlastne chceš, keď v podstate je všetko ako ma byt a žiadnu zmenu alebo riešenie nechceš, lebo na každú radu máš odpoveď, že nie toto ani iné.
Bud si z tejto debaty niečo vezmeš a začneš veci meniť, alebo nie. Nikto tvoje problémy nevyrieši, len ty sama. Návodov máš dosť, tak si nejaký vyber. Ale nemusíš vybrať ani jeden. Však je to tvoj život, ako si zariadis, tak budes mat.
@danculka25 som z opačnej strany Slovenska takže pochybujem ze sa poznáme. Každopádne uvidím ako mi to dnes vysvetli a co sa dá robiť 🙂
Mam už vyše 30 a začínať odznova sa mi fakt nechce. Budeš sa snažiť vyriešiť to ako sa dá 🙂
Asi aj chyba zien, ze dobrovolne pridu na materskej o kamosky a nejake svoje hobby. Keby bol chlap nauceny od zaciatku, ze ty mas tiez aj svoj zivot mimo rodiny, mohlo to vyzerat inak.
Som rada,ze som sa mozno pomylila.
Kazdopadne,zelam vela stastia
.. no a vies ty vobec ci je stastny ? ako sa citi? ci vobec chcel 3 deti takto "po sebe" ? .. ci ho netrapi ako utiahne vsetko financne ked ty si asi na rodicaku ??... vsetko ma svoj dovod ....
@evelyn246246 on bol ten ktorý má utešoval ze to zvládneme keď som bola z toho zistenia na dne. Ja sa ho stále pýtam keď sa mi niečo nezdá, on nemá potrebu nejak komunikovať..
@danculka25 ďakujem, dúfam ze áno, tvoj okres som si musela vyhľadať na mape aby som vôbec zistila kde to je takže verím tomu ze nie sme z okolia, teda ak máš pravdivý profil 🙂 dúfam ze aj ta ktorú ti pripomínam to bude mať ľahšie 🙂
..ale ine je ked uz "to je" ...niekedy pride proste uzkost a stres... ako ked zena po porode napriek ziadnemu problemu ma zrazu z babatka uzkosti ...teraz je situacia dost zla vseobecne na slovensku ...kazdopadne dajte vazny rozhovor a uvidis ...

@viestta inak každú nedeľu ho prosím aby sme niekde šli. No on nie, on potrebuje nedeľu pre ležať lebo celý týždeň maká, už koľko krát sa stalo ze nešiel alebo šiel až keď sme všetci už sedeli v aute. A aj to max do jeho alebo mojich rodičov (všetci sme z jednej dediny)