Manželove "nevinné" kamarátstvo
Ahojte, potrebujem radu, lebo som uz sama zufala a neviem ako sa zachovat...Moj manzel ma v praci dobru kamaratku, teda tak to tvrdi mne.....Su skoro stale spolu, minule som sa dozvedela, ze chodia spolu aj do prace a pisali si na jednej sieti cez mobil, sice nic osobneho, ale aj tak mi to uz pomaly zacina vadit. Nie som ziadna stihacka, ale svojho muza milujem a sem-tam mu aj napisem, ze ho lubim, no skoro nikdy mi neodpise, pride domov a povie mi, ze mal vela roboty, ale ze dakuje za peknu sms. To by som sa nehnevala, ved nie som ziadna pubertiacka, aby mi musel odpisat, ale ake bolo moje prekvapenie, ked som chytila jeho mobil a nasla tam v tu istu dobu spravy od nej a jej na vsetky odpisoval ☹. Bolo mi z toho smutno, spravila som scenu, aj ked som sa potom hanbila, ze som nemusela tak vystartovat, ale on aby bol pokoj, tak si tu siet z mobilu vymazal. No vcera mi to nejako nedalo a znova som mu zobrala mobil, aj ked sa to nema a hanbim sa za to, ale nedalo mi to a tam som nasla od nej sms, ze ci spolu nepojdu na vinko a ten moj jej odpisal, ze to by bol dobry napad...Skoro ma porazilo a znova sme sa pohadali a ked som mu vykricala, ze ci ta baba nevie, ze je zenaty, tak on povedal, ze jej o nic nejde a ze on vie, kde su jeho hranice, podotykam so zvysenym podrazdenym hlasom. ale mi travime spolu malo casu a oni su spolu v robote stale, ona mu rozprava o jej problemoch a on mi skoro ani vobec nevolava, prosto ako keby som ho ani nezaujmala..neviem, som fakt hysterirka a prehanam? Lenze z takychto malickosti byvaju rozvody ☹
@suzi31 ak sa vzťah zásadne nezmenil,tak najprv skús len taký nevinný rozhovor.Len také nejaké otázky medzi rečou..
@suzi31 presne ako moj, nic si neuvedomuje, ale myslim si ze keby to dalej pokracovalo tak by ho ona proste zviedla. Hold smola tieto zatrpknute zeny, ktore nechali chlapi vedia nicit aj vztahy ostatnych a hladaju takych co su citlivy. Neviem ale ja by som si tu sms nechala v rezerve, vies on potom bude stale mysliet, ze ho sledujes, citas sms.... nemyslis, ze by to bolo aj tebe neprijemne ako aj ty pises k tomu Janovy nic necitila a popri tom by ti manzel povedal, ze ti cital sms. Ved aj mna vytulkoval stale, ale ked sa stretli proste som videla, ze po nom ide a on sa len usmieval, debatoval... Povedz mu, ze z tej kolegyne nemas dobry pocit, a ze ti je luto, ze ide betonovat, ved to nieje lahka robota. Ale urcite by som mu nezakazala tam ist, isla by som s nim ako si pisala, ze doobeda sa ti da a uvidela by som ako sa spravaju medzi sebou, ty ako zena to urcite vycitis, ci tam nieje nieco vporiadku. A potom mozes jemu samemu povedat, ze mas ten pocit, ze z jej strany nieco ide a povedat to aj jemu. A on ak ta lubi, tak si skor nieco smiesne pomysli o nej a zacne sa jej stranit.
@anatalia77 hej to som skúšala už tento týždeň, ke´ď sme sa o tom rozprávali s mužom, že teda prečo on, či nikoho nemá druhého kto by jej to spravil, a on mi odpovedal normalne, že nie, lebo syna tu nema a ani rodičov a že so susedmi moc nevychadza a celkovo mu jej prišlo luto aj tej malej že nema izbu a že jeho to "nezabije" a mala som dojem že nema problem rozpravať o nej nebol ani trochu nervozny ani nič take akurát vo mne to už vtedy vrelo a potom som sa rozprávala aj s kamaratom ktorý je zároveň kolegom ich oboch a on mi potom povedal aj o tej služobke, a tak nepriamo mi naznačil že ano mohla by po ňom aj isť podľa toho ako sa spravala tam, že ako sa vyjadrovala na moju adresu a na adresu mojho veku
@suzi31 nuž ona po nom može vystrkovať drábky,ale ak sa tvoj muž nedá tak nemá šancu.Ak sa ona vyjadruje na tvoju adresu nejak dehonestujúco,tak si to može pokaziť u tvojho muža.Zatiaľ by som mu verila,ale bola by som mierne v strehu
@suzi31 naozaj si myslim, ze on si to ani neuvedomuje ako moj manzel, hlavne neznit vasu doveru a nepriznaj sa s tou smskou. Nechaj ho urobit dobry skutok a chod s nimi a este aj upec nejaky kolac a zober ho tam. Moznoze ked sa spoznate tak mas sancu, v co dufam, ze si uvedomi, ze si fajn a rozbit nieco co je pekne nedokaze a stiahne sa sama ale hlavne rozpravaj sa o vsetkom s manzelom a nie s nou, lebo budes len na smiech.
@suzi31 hlavne nedaj nic na sebe vediet, ze nieco tusis a hlavne ziadne sceny keby sa ti tam aj nieco nepozdavalo. Klud a potom doma mu povedz v klude to mas na srdci a on ti v klude povie svoju verziu. Ale myslim si, ze to dopadne dobre ako u nas. Manzelik ti povie, co blaznis zlatko moja ved ja ta nesmierne lubim a ked sa s nou strete zopar krat si pomysli na to co si mu povedala, ze ta to trapi a bude ju sam odpalkovat, lebo si uvedomi, ze to co robi ona nieje spravne.
@majkaa dufam že to tak bude ... to zlo robi ona to viem a hrá mu na city aj s malou a na to aké sú opustené a bezmocne ale čo s tym ma moj muž ??? som zvedavá, či aj ku mne ke´d tam prídem bude taká nadšená a hlavne či ho potom ešte zavolá "betónovať" ... pojdem s nim, už som rozhodnuta a potom keby niečo tak už vytmavím si to s ním, s ňou určite nie, a s tou sms.kou ,máš určite pravdu ja to cítim tak isto a nie som na seba ani hrda že som to prečítala ale keď som videla odosielateľa a to ako sa tá správa začínala akým oslovením, tak.. 😖
@klarisa23 moja, na tvojom mieste by som skusila ked pride niekedy domov, :ze vies co? idem s kamosom zo strednej na kavu, pozval ma, uz dlho si to slubujeme... a uvidis ako sa zachova, ak mu to bude jedno tak to je jasne. ak zacne robit sceny tak mu povedz ze on ma tiez kamaratku, s ktorou si pise a vola a stretava sa, ze ked nemas dialog s nim tak ho hladas u niekoho ineho. i ked by to bolo iba akoze..
napisem ti moj pribeh. sice to bolo len s priatelom ale snad pomoze.
chodila som do jednej fabriky na brigadu. a nasla som si tam 41 rocneho chlapa...zacali sme spolu randit a tutlali sme to ako sa len dalo. po roku na to prisli rodicia a robili sceny a zrvona v tej dob ked to uz utichlo mi zacinal byt lahostajny, vadili mi na nom uz take banalne chyby.
raz ked bol u nas (boli sme doma sami) tak som si len tak kukala jeho telefon a on bol pri mne..a citala som si moje spravy ktore som mu pisala...a zrazu som vosla do odoslanych a tam cudzie cislo...a sms že:
ponahlaj sa cez vratnicu, lebo idem s janom domov a chcem ta este vidiet. pa....no to sa mi nad hlavou zobrazili 3 otazniky...kto to? čo to ? ako to?a on ze to je len kamaratka....no ako sa vravi kamarat, taky rad...no a zrazu citam dalsiu a dalsiu. a tam take tutuli mutuli...no ja revy...a on nic,....mne tam islo srdce rozpucit, i ked som nevedela co vlastne chcem od toho vztahu lebo som si vystrajanim mojich rodicov prezila svoje...ale bol chladny ako antarktida. bez citu..hnusil sa mi ale zaroven som ho prosila nech ma nepodvadza....tos tak väčšinou konaju vestky co na to pridu. mimochodom islo o brigadnicku o rok odomna starsiu....ja som mala 17. jedno mlade mäsko mu zrejme nestacilo...prisahal mi ze on ma nepodviedol a nic s nou nemal. ked som ho aj objala bolo citit chladnost a odmietanie. o dva tyzdne som mu nasla dalsie sms ale uz na druhom telefone..asi si zacal davat pozor. a tam mal napisanu sms z toho rana o pol siedmej....este stale citim tvoj jazycek v mojich ustach....v tedy sa mi rozbuchalo srdce ale uz som sa musela smiat. jej som zavolala a vravim jej co mas s petrom, lebo on tvrdi ze nic a ona ze nic? tak mu odkaz ze je koniec...a ja ze : a medzi vami aj nieco bolo? a potom mi on zobral telefon. dalsie dni uz opisovat nebudem, ale este sme sa dali do kopy a narobila som sa somarin ako mlada pubertiacka, ale asi o 4 mesiace som ho poslala k vode. dôvera sa natrhla a uz sa iba zväčšovala...cit ochladol a bolo potom. a si predstav ze ten co bol pri mne (kamarat) v tej dobe ked som to cele prezivala.. tak sa stal mojim muzom. on bol vzdy pri mne ked som sa potrebovala vyplakat. volal mi ako sa citim ale nezneuzil situaciu. po rozchode s tym petrom som bola opatrna. a nechcela som sa viazat na starsieho..a s majom (41) som ostala kamaratka...no on sa do mna zalubil a po case aj ja iked som ho dlho odmietala...nechcela som prezit znova to iste. no majko prezil sam neveru svojej zeny a mali sme rovnake skusenosti. sme spolu 5 rokov, 3 ako manzelia a kazdym dnom ho milujem viac a viac a viaaaaac....nevymenila by som ho za ziadneho ineho, mladeho ci bohateho chlapa. on mi dokazuje lasku tak ako sa len dokazat da...a tym nemyslim sexom, alebo darcekmi....ale skutocnou laskou ktoru nam do srdc vlozil Stvoriteľ.Dufam ze som pomohla.
baby keď tu tak čítam tie vaše príspevky... u nás je všetko dokonalé ale jak to čítam, tak sa bojím, že prísť môže raz čokoľvek :(
@simkarobkova prist moze hocikedy ty si to ani nemusis vsimnut, ale je to normalne, sme len ludia a na vine nemusis byt ani ty ani tvoj manzel, ale ak su pevne zaklady vo vztahu, tak sa vsetko ustoji.
@klarisa23 presne, on mi povie že čo blbneš, a pritom už naozaj začinam mať dojem že u nej to presahuje medze, a ta jeho lutosť .... no neviem, on mal prvu manželku v tom veku ... a ja sa obavam či jej to nahodou aj nepovedal a ona sa teraz snaží mňa stavať do pozície mladšej a nerozumnej čo ho nechape a navyše mu nedala ani dieťa ... je mi z toho ťažko
@klarisa23 necitala som diskusiu, len tvoj prispevok a vobec neprehanas. Dnes je zial bezne, ze muz strati hlavu velmi lahko. Dnes je totiz taka chaoticka doba, ze od zeny sa vyzaduje starostlivost o domacnost, deti, a o manzela, ku ktoremu mame vzdy prist s "rozkrocenou narucou" a to znamena starostlivost aj oseba, aby sme nejako vyzerali. A ked nieco z tohto muzovi ako takemu chyba (podotykam ze su aj svetle vynimky..., ale skutocne mizive %) citi sa zrazu ako macho, ked sa zacne pacit nejakej kolegynke, alebo skratka akejkolvek inej zene... Moj nazor je taky, ze ked u muza postrehneme nejaku taku harpiu, pre ktoru ani pojem rodina nie su svate..., musime zautocit na muza, lebo ona- osobka bez chrbtovej kosti mozea vascinou aj bude pokracovat vo flirte a bude ju to bohovsky bavit. Takze ja na tvojom mieste by som drahemu muzickovi povedala, ze este raz nieco zbadam, najdem a tak, budem sa velmi hnevat a vyvodim z toho dosledky, ktorymi bude bohovsky prekvapeni, a zacneme sklonovat slovo rozvod. Muzov skratka musime niektore veci diktovat a i ked najlepsie je to robit tak, aby si to nevsimli. A tiez by som mu kludnym hlasom povedala, za ak ma este raz oklame, osobne pojdem do prace a urobim mu tam scenu a bude sa hanbit ako pes. I ked by som to samozrejme neurobila, ale tohto sa vacsinou muzi boja, lebo by si vsetci mysleli, ze je pod papucou a doma ma stihacku. Ja som raz narobila kvoli zatajenemu stretnutiu mm s kamoskami a nastastie aj kamosom, ale tak nebola som doma a vtedy mysi maju hody.... ale tak vo stvorici ked idu vonku poparovani... no uznaj, urobila.som take rosambo, ze to uz v zivote neurobil a myslim, ze ani neurobi. Ked mi povie, ze ide vonku na kafe s kamosmi ok, ale musime si taketo veci hovorit. Zvlast ked som s detmi prec a on sam doma....
vždy sme si doverovali ☹ ani vo sne nikdy by ma nenapadlo že budem riešiť niečo taketo, a ešte s takou, "picholetkou čo jej tiahne na 50... odfarbena vychudnuta herečka ... pravy opak mňa ... stale bol on ten čo hovoril "žartom" že no keď ma nechaš kvoli nejakemu mlademu ... a toto, no ...
tak zase nehovorím, že ja som uplna nula, ale som normalna baba, vždy som bola aka som bola, nikdy nie vychudnuta ani tlsta ale žiadna modelka, obliekam sa normalne, do prace rifle tričko, žiadne minisukničky ani sa nemalujem moc len tak aby sa nepovedalo, a ona ... na profilovke že kožena minisukňa ..... 😅
@suzi31 ty si poznas svojho manzela najlepsie, ty vies co na neho plati a co nie. Moj muz nepatri medzi tych svinkarov, co pocuvam od zien, ze sa nestaraju o rodinu, chodia len s kamaratmi, len svoje zalubi maju... Moj sa stara o rodinu, kazdy vecer ma tulka, je citlivy, vari, rad pomaha druhym a tiez je introvert....moja sestra mi hovori, ze takych chlapov je velmi malo. A neviem preco mam pocit, ze ty mas presne takeho isteho. A viem, ze keby som na neho vybafla s krikom, ze co si to predstavuje, ukazala mu sms v jeho mobile, tak by sa skor vo mne sklamal, ze mu nedoverujem. Ked si tam zoberes ty nemas ziadny dokaz, ze on jej napisal tu sms, to bola jej smska co mu napisala, cize on za nic nemoze.
Ja by som postupovala to, ze by som mu nic nehovorila, pockala na to betonovanie, tak by som si ich prekukla, lebo ak budes vidiet z jej strany a z jeho naozaj len robotu, tak je to zbytocne ho obvinovat. A potom keby si videla z jej strany tak by som mu len povedala a keby povedal, ze ale prosim ta na to si prisla ako, tak potom by som mu povedala o tej sms. Vies co je dolezite vo vztahu, laska a druhe je hned dovera a neznic si ju.
@klarisa23 ano už prišiel, povedala som mu tak celkom kludne že by som teda išla v sobotu s ním že či by sme mohli vybehnuť rano on len zdvihol obočie že teda dobre jemu je to v podstate jedno akurát chcel v sobotu teda tráviť čas do poobedia so mnou ale že ako ja chcem a že či žiarlim, sa s pytal a presne ako som predpokladala že čo blaznim že on to spravi a ide domov a ja že ok teda, tak jej povedz že prideme rano a že spolu 😠 povedal že ok ako chcem a potom sme sa už bavili o chlapcoch
@majkaa presne tak isto, moj muž je tiež velmi na rodinu a takisto nežnosti a aj intimny život u nas funguje ako ma z iniciativy oboch v tomto to mame uplne jasne zatial je to tak ako to aj bolo predtym len vieš ja to mam trochu komplikovanejšie on už jedno manželstvo prežil a prišiel o milovanu ženu a ja viem že ja nikdy nebudem ako ona a on to aj povedal že sa tym nemam zaoberať že ma miluje a vzal si ma a ja to aj beriem ale touto sa cítim ohrozena ...

@majkaa ano to je pravda, a práve to, že je ona príčina a on si to zrejme vôbec neuvedomuje a ja by som si na jeho chovaní ku mne a celkovom správaní vôbec nič nevšimla, keby som tú správu nevidela, tak som ju registrovala len tak že ok občas o nej rozprával akurát už keď povedal že jej to zbehne vybetonovať tak som sa tak vnútorne vytočila že prečo on??? a tyžden na to som si prečítala tú jej úžasnú smsku ... inak sa ku mne on správa veľmi pekne ako vždy, sú nežnosti, dotyky tak ako doteraz na tom sa ZATIAĽ nič nezmenilo ...