icon

Manželove tajnosti o príjme

15. sep 2025

Ja som tu uz pisala. Potrebujem maximalne objektivny nazor, prosim aby zeny s roznymi odsudzujucimi, rypavymi komentmi nespamovali diskusiu, lebo toto je pre mna velmi dolezite.
Manzel mi v minulosti povedal, aky ma prijem. Podotkol, ze obcas sa podari zarobit aj viac. Ja som nahodou zistila, ze je to teda o dost viac. Ked som sa ho na to spytala, urazil sa, ze mu nedoverujem, ze je to tak ako mi predsa povedal v minulosti. Bavili sme sa o konkretnej sume, takze sa neda hovorit, ze sme si snad nerozumeli. Ja som sa nechcela nechat odbit. Tak som povedala, ze som videla pasky a mozme si ich teda pozriet, ako to je. Na co sa este viac rozculil, ze ako sa to spravam. Z coho ho obvinujem. Ja som povedala, ze z tych pasiek je uplne zrejme, ze ide o omnoho vacsiu sumu, nez len obcas. A zacala som vytahovat tie pasky. On povedal, ze ak to spravim a vytiahnem ich a zacnem to pocitat, ze je absolutny koniec vztahu. Nenechala som sa odradit a konfrontovala som ho. V tej chvili rychlo pozrel do svojho mobilu a po chvili pripustil, ze mu to vychadza priemerne o 400 eur viac, nez povodne povedal. (Nemyslim si, ze sa to dalo tak rychlo vyzistit a spocitat za cca 2 minuty z bankoveho uctu, kym som triedila pasky.) Argumetnoval, ze to nepovazoval za podstatne, lebo aj tak ta suma sluzila vzdy na nejake extra vydaje. Povedala som ze ok, chapem, ale myslim, ze mi to jednoducho mal povedat, aka je realita. Opät vybuchol, ze co som to ja za cloveka, ako som ho teraz ponizila a ranila. Ale ze to je pre mna typicke. A odisiel niekam von. Ja teraz premyslam, ze ci je mozne aby to fakt takto citil a ze do akej miery je to pravda a ci som sa ho niecim dotkla a bolo to neprimerane, alebo do akej by to mohla byt manipulacia. Alebo ze ci on fakt veri tomu, co mi hovori (aj tej svojej pripadnej manipulacii) a nevidi vobec problem v tom primarnom probleme, ze znacnu sumu mi nepovedal.

kitycat
15. sep 2025

Mna zaujimaju len 2 veci:
On si nevie schovat pasky?
Kolko si mala odlozene na dovolenku z vyplaty ty?

Ale divny, ze sa hneva

anonym_fa1159
15. sep 2025

Mňa napadla jedna vec, kamoška po vyše desaťročí manželstva podobným spôsobom zistila že jej manžel má nemanželské dieťa. Rozdiel medzi páskou a priznaním príjmom boli alimenty

anonym_da8a82
15. sep 2025
@anonym_fa1159

Mňa napadla jedna vec, kamoška po vyše desaťročí manželstva podobným spôsobom zistila že jej manžel má nemanželské dieťa. Rozdiel medzi páskou a priznaním príjmom boli alimenty

@anonym_fa1159 boze to je krute

anonym_fa1159
15. sep 2025
@anonym_da8a82

@anonym_fa1159 boze to je krute

@anonym_da8a82 akože nechcem malovať čerta na stenu dúfam že mu iba zvýšili plat a zabudol sa pochváliť ☹️

sissy27
15. sep 2025

vadilo by mi to v pripade, kedy by napriklad mna nutil setrit, ziadal detaily o mojom hospodareni (doniest blok z kazdeho nakupu potravin, drogerie), robil scenu za novu kabelku, topanky, obed s kamoskou, keby nedoprial nam ako rodine urcity standard a zrglil peniaze na nejaky tajny ucet pre seba, nahadzal do automatov, minul na stetky….
Ako ty pises - chcela by si ist na dovolenku a on sa tvari, ze na to nemate, pritom 12x400€ niekam zmizlo…
Nie je to nahodou o tom, ze ty zarabas napr 1500€ / mesacne, on 2500€ ale neprizna to, lebo by mal pocit, ze by si “vyskakovala nad svoje pomery za jeho peniaze” ?

autor
15. sep 2025

Odpoviem tak vseobecne, pre viacere, bez oznacenia. On sa tak rad postazoval, ze mu to financne vychadza len tak tak. Vytvaralo to tlak. Myslim, ze pod ruskom tychto informacii mu islo o to, aby som sa nedajboze ja nejako nerozsupla a nieco nenakupila - co mi inak nie je vobec podobne. Nechaval ma v pocite, ze nemame rezervu bez tych 400 a vlastne teraz, ked vyplynulo ze ma o 400 viac, tak udajne aj tak nemame rezervu. Zvysok je take ze som mala tusenie.

anonym_da8a82
15. sep 2025
@anonym_fa1159

@anonym_da8a82 akože nechcem malovať čerta na stenu dúfam že mu iba zvýšili plat a zabudol sa pochváliť ☹️

@anonym_fa1159 podla jeho reakcie urcite

sabi1223
15. sep 2025
@anonym_autor

Odpoviem tak vseobecne, pre viacere, bez oznacenia. On sa tak rad postazoval, ze mu to financne vychadza len tak tak. Vytvaralo to tlak. Myslim, ze pod ruskom tychto informacii mu islo o to, aby som sa nedajboze ja nejako nerozsupla a nieco nenakupila - co mi inak nie je vobec podobne. Nechaval ma v pocite, ze nemame rezervu bez tych 400 a vlastne teraz, ked vyplynulo ze ma o 400 viac, tak udajne aj tak nemame rezervu. Zvysok je take ze som mala tusenie.

@anonym_autor Keby si chcela vidiet internetbanking co by povedal?

anonym_da0020
15. sep 2025

Tak ide aj o to, koľko % príjmu je tých 400€. Ak zarába 3000-4000€ a 400€ zatajil, tak ok. Ak zarába 700€ a 400€ zatajil, tak je to dosť prúser. Máme s manželom účet, kde chodia obe výplaty, platia sa z neho úplne všetky výdavky, dovolenky, sporenie a posielame si z neho každý vreckové na svoj vlastný účet. To vreckové je len a len na nás ako utratíme.

sissy27
15. sep 2025
@anonym_e43a22

@anonym_f60bd1 tu je stále dvojaký meter. Ženy si musia odkladať, muži nesmú 🤷‍♀️🤦‍♀️

@anonym_f60bd1
@anonym_e43a22 to nie je dvojaky meter. Tuto radu dostane zena v pripade, ze zije s alkoholikom / nasilnikom v jeho byte a musi odist, ale nema kam a nema za co, lebo mu vychovala tri deti a konci jej rodicak. Nikdy som tu nevidela radu, aby si nejaka setrila poza muzov chrbat v spokojnom manzelstve.

anonym_2e3fb1
15. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor pozri, máš úplne správny pocit,že jeho reakcia je neadekvátna. Hucat po Tebe, že koniec vzťahu, kvôli ,400 euram. Tam nejde o tie peniaze ako také, tam im ide o iný problém. Začal hucat, lebo zistil, že si prišla na to, že zatajuje. Najlepšia obrana je útoky urobí z teba stíhačku. Vieš, dobre si urobila. Keby ti šetrí na dar,že môžeš ísť na dovolenku, alebo vám chce urobiť finančnu rezervu, nepoviem. Ale tam si evidentne prišla na niečo super tajné. Ak Dajto tvrdí,že je to nefér, že si stíhačka etc, je to blbost. Pozri sa na to nezainteresovane a vyjde Ti z toho, že ako reaguje a čo robí, je úplne mimo. To je reakcia,že si ho nachytala na hruškách. Otvor viac oči a zistíš aj iné veci. Daj vedieť ...

fialkafialkovita
15. sep 2025
@anonym_e43a22

@anonym_f60bd1 tu je stále dvojaký meter. Ženy si musia odkladať, muži nesmú 🤷‍♀️🤦‍♀️

@anonym_e43a22 možno preto, lebo ženy väčšinou zarábajú aj kvôli materstvu menej a v prípade napríklad rozvodu im nič neostane na účte. Pričom manžel si tu každý mesiac odkladá 400 eur, čo môže byť polovica alebo tretina jej platu

anonym_c7c512
15. sep 2025
@anonym_da0020

Tak ide aj o to, koľko % príjmu je tých 400€. Ak zarába 3000-4000€ a 400€ zatajil, tak ok. Ak zarába 700€ a 400€ zatajil, tak je to dosť prúser. Máme s manželom účet, kde chodia obe výplaty, platia sa z neho úplne všetky výdavky, dovolenky, sporenie a posielame si z neho každý vreckové na svoj vlastný účet. To vreckové je len a len na nás ako utratíme.

@anonym_da0020 tak to mame aj my. Obe vyplaty na jeden ucet a obaja si posleme na svoj ucet rovnaku sumu. Na nase "osobne" veci, mimo rodinu. A je na nas, ci si ich setrime alebo miname. Ale je to cisto na potesenie. Potrebne veci ako telefon, zimne topanky, bundy, permanentka do fitka...platime zo spolocneho. Lebo su to zakladne potreby. Ja si zo svojho vreckoveho zvyknem minut polku na kavicky, zmrzku, mojito 😆 a polku odkladam na nieco vacsie, nepotrebne, ale vytuzene. S muzom mame podobny prijem, nudzu netrieme, v podstate ak sa nam pokazi chladnicka, z vyplat mozeme kupit novu a este aj odlozit, ale tymto sposobom zbytocne nerozhadzujeme.
A k autorke, mna by to velmi nastvalo, keby muz takto reagoval. Podla mna pravidelny sex a financie su piliermi vztahu (ano, aj dovera), ale ak vo vztahu nie je sex a ak su financne problemy/nezhody, nemoze dlhodobo fungovat. Jeho zatajovanie prijmov nastrbi doveru voci nemu, aj ked netrpite biedou.

reanda
15. sep 2025
@anonym_autor

Viem ze vas moze drazdit najmä ta obsahova stranka problemu, mna vsak ozaj zaujimaju nazory na nasu konkretnu diskusiu. Chapem, ze niekto napise, ze ja som bola mimo a druha ze on je mimo, ale ak by sa to priklanalo na jednu stranu, trebars aj na jeho, tak si lepsie zrovnam v hlave myslienky, lebo pochopitelne nemam odstup od toho.

@anonym_autor mala by si verit viac vlastnym pocitom a usudku, ako 'objektivnemu' posudeniu cudzich ludi.. keby sa tu nahodou zislo naraz 50 zien podobnych anonymke, co napisala, ze pokym to nedava na cundry, tak je vsetko ok, tak by si to zobrala za svoje? trochu viac sebadovery by to chcelo

vladuska20
15. sep 2025

Tak ja by som sla na neho zase opacne,tak ty mi zatajis 400eur??Nuz tak asi platis alimenty,ze??Kokos takto si nechat kakat na hlavu.Toto nemate asi jediny problem,vsak???Takto sa sprava stale,ze??Ked sa mu nieco nepaci.

ada12345
15. sep 2025

Takze takto. Ty mas normalne pristup k jeho vyplatnym paskam, ale nemas prehlad na co ide vyplata? On ma svoj vlastny ucet, do ktoreho ty nevidis? Ty pouzivas jeho peniaze na platenie alebo svoje? Je celkovo velmi zvlastne, ze do neho hucis, ze ti povedal menej, ked mas pod nosom vyplatne pasky. Mna by skor trapili pohyby a na co peniaze idu.

any_soj
15. sep 2025
@minenkaa

@anonym_autor ja neviem,moj muz tiež nevie koľko zarábam,je pravda,že jeho to nezaujima
Asi to treba riesit keď si už na ti prišla a teda skontroluj pohyb na úcte kde údu peniaze

@minenkaa inak a to berieš ako pozitívnu vec, že ho nezaujíma, koľko zarábaš?

minenkaa
15. sep 2025
@any_soj

@minenkaa inak a to berieš ako pozitívnu vec, že ho nezaujíma, koľko zarábaš?

@any_soj vobec to neberiem pozitívne a ani negatívne ,beriem to tak ako to je
Bolo by na tom niečo zle,keby som to brala pozitívne

anonym_a151de
15. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Mna by na tvojom mieste zaujimalo ako dlho skreckuje po 400€. Nie je zle keď máte ako rodina rezervu, ale rada by som to aj vidieť. Že tie peniaze a koľko, existuju. Nie ze sa minú, ale aby náhodou tých 400€ každý mesiac neminal niekde… Ale jeho reakcia bola nenormalna. Reakcia nato ze si mu na to prišla. Len teda zisťovala by som či peniaze ma niekde našetrené, alebo či si náhodou neprišla aj na nieco iné- milenka, nemanželské dieta, hazard..

tilly
15. sep 2025
@anonym_fa1159

@anonym_fa1159 aspoň na to prišla za jeho života a mohol to vysvetliť. Viem o dvoch prípadoch, kde k dedičskému konaniu prišli cudzie deti. V jednom prípade dokonca aj chlap fungoval ako otec. Mal normálne dve rodiny. V druhom prípade len platil alimenty.

anonym_e34af2
15. sep 2025
@tilly

@anonym_fa1159 aspoň na to prišla za jeho života a mohol to vysvetliť. Viem o dvoch prípadoch, kde k dedičskému konaniu prišli cudzie deti. V jednom prípade dokonca aj chlap fungoval ako otec. Mal normálne dve rodiny. V druhom prípade len platil alimenty.

@tilly heh my sme na dedicskom boli tiez viaceri, spolu od 3 matiek, ale vedeli sme o sebe 😂

vilma7
Autor odpoveď zmazal
vilma7
16. sep 2025

Ono je to ťažko posúdiť len z konkrétnej situácie, dôležité co sa dialo mesiace, roky predtým...A otázka, prečo to vobec zatajuje???
Píšeš že nemíňaš na somariny, z jeho pohľadu to môže byť videné ináč, ako napríklad že nevieš hospodáriť.
Máš aj ty nejaký príjem? Pracuješ niekde? Pre mna ti3z podstatné informácie.
Reakcie z.oboch strán prehnané!!! Da sa o tom diskutovať aj v kľude. Ale on vybuchol preto, lebo si ho oficiálne označila za klamara.

tilly
16. sep 2025
@anonym_e34af2

@tilly heh my sme na dedicskom boli tiez viaceri, spolu od 3 matiek, ale vedeli sme o sebe 😂

@anonym_e34af2 aspoň ste o sebe vedeli. Tu sa to manželky a legálne deti dozvedeli po smrti slušného ocka.

kroska18
16. sep 2025
@anonym_e3d159

Ja by som sa takto na to pozrela...Ak vychádzate mesačne tak,že by sa vám tých 400€ hodilo,tak to problém je...
Ak nemáte problém s peniazmi ,tak by som to neriešila.Ja som toho názoru ,že aj v manželstve má mať každý svoje peniaze na svoje veci..(kaderníčka,kozmetička,kávy,posedenia,handry,koníčky)
Ale pokiaľ proste mas pocit ,že niečo nie je v poriadku ,tak si to odsleduj ,lebo väčšinou intuícia neklame...Môže aj tipovať a to väčšinou neuspeje k nicomu dobrému.

@anonym_e3d159 prekvapuje ma, že nikto tu nespomenul výživné na ľavo očká, lebo aj také býva.

slovakboy
16. sep 2025

@anonym_autor možno nie je manipulátor a len to bol jeho obranný mechanizmus. Blbý ale ojedinele sa ľudia zo strachu a z prichytenia aj takto chovajú. Manipulatívne. To zistíš z iných situácii a podľa tohto, že nakoniec priznal pravdu si myslím že to skôr bola nepripmeraná reakcia.

To že schováva peniaze môže byt aj podvedomý strach že o ne príde buď že mu ich minieš ty alebo aj on sám. Robí si podvedome rezervu pre seba alebo pre vás. Robí to síce vedome, ale pohnútky sú podvedomé a nemusí mat na to logické vysvetlenie.

Môj svokor nikdy svokre nepovedal koľko zarába. Ona s tým nevedela nič urobiť nikto nevieme prečo. Pritom zarábal aj normálne, aj veľmi málo po revolúcii, a potom veľmi veľa, keď začal podnikať. Nikd nepovedal prijem a ona si na to zvykla.

mimikarol
16. sep 2025

Poznám pár kde sa žena až pri rozvode na súde dozvedela aký má muž plat. Celé roky ju klamal, potajomky šetril a míňal to na k.rvy.
Som na tvojej strane. V manželstve nemajú čo robiť tajnosti. Keď nemá čo skrývať tak by nemal problém povedať veci na rovinu také aké sú. A nedaj sa zmagoriť že je to tvoja vina a ďalšie tie sprostosti ktoré chlapi používajú spravia niečo zlé.

anonym_bff2a6
16. sep 2025

@anonym_autor ja neviem kolko zaraba manzel,nikdy som po tom nepatrala.Robi robotnika takze predstavu mam no urcite sa ho nevypytujem a uz vobec ho nekasirujem jak decko😃.Ani na odmeny ani na trinasty sa nevypytujem,ani nic.Financie mame rozdelene,kazdy mame svoj ucet.On hypoteku,spotrebny,elektriku.Ja spravcu,internet a tv a veci detom na oblecenie,skola,skolka.On benzin.Drogeriu a potraviny sa striedame-kto co uvidi ze chyba,ten kupi.O peniazoch sa nebavime,su spolocne.Nieco on nasetri na ucte,nieco ja.Raz do roka to dame dokopy a ideme na dovolenku.Tot vsetko,viac nepotrebujem.Ak ten tvoj si vsetko plni tak nech si zaraba kolko chce,nie?

anonym_f7dca2
16. sep 2025
@anonym_autor

@joesvk Ide skor o to, ze on povedal prijem, ale znizeny o 400 eur. Keby nepovedal ziaden prijem, ale vychadzalo by nam to, nemam co riesit. Tento rok sme neboli na dovolenke. Niezeby sme nutne museli, ale ja by som rada.

@anonym_autor ja by som sa nehnevala, mne tiez muz nehovori. Je to šetrny človek, ked sa nieco pokazi, alebo neobvykly vydavok, vzdy to pokryje.

bielasovicka
16. sep 2025

Nikdy so nevedela presne koľko môj muž zarába. Len približne. A ani on nevedel koľko zarábam ja. A nikdy žiadny problém nebol.