Manželove tajnosti o príjme
Ja som tu uz pisala. Potrebujem maximalne objektivny nazor, prosim aby zeny s roznymi odsudzujucimi, rypavymi komentmi nespamovali diskusiu, lebo toto je pre mna velmi dolezite.
Manzel mi v minulosti povedal, aky ma prijem. Podotkol, ze obcas sa podari zarobit aj viac. Ja som nahodou zistila, ze je to teda o dost viac. Ked som sa ho na to spytala, urazil sa, ze mu nedoverujem, ze je to tak ako mi predsa povedal v minulosti. Bavili sme sa o konkretnej sume, takze sa neda hovorit, ze sme si snad nerozumeli. Ja som sa nechcela nechat odbit. Tak som povedala, ze som videla pasky a mozme si ich teda pozriet, ako to je. Na co sa este viac rozculil, ze ako sa to spravam. Z coho ho obvinujem. Ja som povedala, ze z tych pasiek je uplne zrejme, ze ide o omnoho vacsiu sumu, nez len obcas. A zacala som vytahovat tie pasky. On povedal, ze ak to spravim a vytiahnem ich a zacnem to pocitat, ze je absolutny koniec vztahu. Nenechala som sa odradit a konfrontovala som ho. V tej chvili rychlo pozrel do svojho mobilu a po chvili pripustil, ze mu to vychadza priemerne o 400 eur viac, nez povodne povedal. (Nemyslim si, ze sa to dalo tak rychlo vyzistit a spocitat za cca 2 minuty z bankoveho uctu, kym som triedila pasky.) Argumetnoval, ze to nepovazoval za podstatne, lebo aj tak ta suma sluzila vzdy na nejake extra vydaje. Povedala som ze ok, chapem, ale myslim, ze mi to jednoducho mal povedat, aka je realita. Opät vybuchol, ze co som to ja za cloveka, ako som ho teraz ponizila a ranila. Ale ze to je pre mna typicke. A odisiel niekam von. Ja teraz premyslam, ze ci je mozne aby to fakt takto citil a ze do akej miery je to pravda a ci som sa ho niecim dotkla a bolo to neprimerane, alebo do akej by to mohla byt manipulacia. Alebo ze ci on fakt veri tomu, co mi hovori (aj tej svojej pripadnej manipulacii) a nevidi vobec problem v tom primarnom probleme, ze znacnu sumu mi nepovedal.
Neviem si predstavit, ze s manzelom nemame vedomost o prijmoch.
@diewcatqoo aspon zhruba,nie? A spravodlivo fiftyfifty platby za domacnost a energie. Papanicko nevynimajuc. A nemusi jej kuopo vat podprsenkyy so swarovskehi diamantami....
@diewcatqoo aspon zhruba,nie? A spravodlivo fiftyfifty platby za domacnost a energie. Papanicko nevynimajuc. A nemusi jej kuopo vat podprsenkyy so swarovskehi diamantami....
@anonym_080e59 ja neviem, ale mne manzel stale bud ukaze vyplatnu pasku alebo mi povie, kolko dostal vzdy, ked pride vyplata. Kazdopadne, ak by mi aj nepovedal, mam moznost to vidiet cez IB. Ved peniaze v manzelstve su spolocne.
Reagoval ako cisty manipulator. To, ze ti zatajuje kazdy mesiac 400€ ma svoj dovod. Aky, vie len on. Kedze sa nechce priznat nebude to nic pekne. Ja to tipujem bud na vyzivne, gambling alebo niekoho z neznameho dovodu dotuje. Poznam jedneho, ktory mal milenku a kupil jej byt.
@anonym_autor kvôli zatajeným 400e sa vyhrážať rozvodom? No moja, ma popri tebe aj inú.
@anonym_autor Viem len priblizne kolko zarobi moja zena,nikdy som sa jej to nepytal. Ona vie priblizne kolko zarobim ja. Je urcity zaklad ktory mam a vsetko co je navyse tak nema sajnu. A nieje problem ziaden. Davas mu Ty vsetky blocky co nakupis?
@majka36912 Money, money, money... 😀
Ved daju jeho a jej plat dokopy, odcitaju naklady na zivot, odcitaju naklady na dovolenku a zvysok vydelia dvomi.
Tak zaplati presne 50%. To su ich spolocne peniaze, nie jeho 10 tisic a jej 100e.
Co sa tu jedujes? Uleteli ti vcely?😀
Diskutujem, nemusim mat najspravodlivejsie pocity, ale co si navrhla ty, nie je ani z daleka spravodlive k zenam, ktore pre rodinu obetuju viac a plati sa im menej a dovolenka sa prebdetymi nocami pri chorom dietati zaplatit neda.
@oliolijanka Nerozumiem, o co ti ide, dala som ti zapravdu, slusne odpovedala, ze autorka si musi rozhodnut, co je v ich pripade najlepsie a vysvetlila zamer svojej odpovede. V ziadnom pripade ja ako zena nemam zaujem inu zenu financne diskriminovat.
@anonym_autor 400 e nie je zas až taký strašný rozdiel. Čo ak šetril na nejaké prekvapenie pre teba? Z tvojho zadania nevyplýva, ako sa správa v ostatnom. Či je zodpovedný, láskavý manžel a otec.
Zienky, tak znova, vseobecne. Pisete, ze co to riesim a ci sa mame zle. Tak inak. On sam, pri roznych debatach v r. 2024 povedal kolko zaraba. Nikto mu nerobil vysluch a pod. Mozno keby som si prebehla pasky za r. 2023, zistila by som, ze uz vtedy to bolo inak.
Pointa je, ze on "netajil" prijem, on nejaky sam povedal (a KLAMAL - bez tych 400) a ja som nepatrala. Nezaraba tisice, aby si to nevsimol, ten rozdiel. Naopak, som zaregistrovala, ze si vedie dost jasnu evidenciu o svojich prijmoch, kedze sa casto v praci dohadoval o odmenach za odpracovanu robotu. Myslim si, ze to jeho tvrdenie ze zaraba tolko a tolko, bolo ucelove. Pri tom ako si citam vase komenty ma uz napadlo, kam to mohlo teoreticky ist. Ale to nijak nezistim. Podla mna, clovek ktory chce schovat peniaze, si vyberie velku hotovost, a urobi s nou co potrebuje tak, aby to nebolo dopatratelne. A mne moze povedat, ze to boli nutne vydavky. Kde ja uz overim, ci oprava auta bola naozaj 800 Eur, alebo 400 (a zvysnych 400 islo "kamsi").
@anonym_autor prepáč ,ale mne to vypovedá o jedinom, že vy si neveríte navzájom - on ti zatajuje príjem a ty nevieš, čo a tými peniazmi robí, lebo mu neveríš, že ich naozaj použil na nutné extra výdavky domácností. Asi tak celkom nemáte ok vzťah. Ja neviem presne koľko môj manžel zarába, ak by som sa ho však na to spýtala nemá problém mi to povedať a ukázať pásku - dvakrát do roka má polročné prémie vtedy jedine sa ho pýtam, že či boli dobré a je spokojný. Ak chcem sumu aj tú mi.povie. Sme spolu 20 rokov a celú dobu máme oddelené účty a nemáme dôvod to meniť, tak nejako vyplynulo počas spoločného života, čo bežne mesačne platím ja a čo on. Keď je vyššia suma (ako teraz sme menili kotol, dovolenky ...) ide z našetreného, ktoré má na účte on - zarába podstatne viac. Ale u vás mi to príde, že ten vzťah nie je ok. Sorry.
Podľa mňa by ste v manželstve mali vedieť, kto koľko zarába. Výbuch bol len o tom, že si na to prišla, aj keď nevidím dôvod prečo to tajil, ako máte nastavene financovanie v domácnosti viete už vy dvaja, keď treba po riešiť servis auta, spotrebič, dovolenku, víkendové pobyty atd a vtedy vytiahne kartu a zaplatí to, tak by som to neriešila.. Ak by nekúpil nič a mate účte každý dvoj, jeden spoločný z ktoreho hradiť všetko a on si tak dáva bokom, tak by som to ako problém asi videla... Ale ako píšem, ako fungujete s financovaním vy dvaja doma, to už viete vy.. A tiež by som brala do úvahy z akého príjmu tých 400e tajil..
Vsak aj tak to dáva do rodiny,kde je problém
@minenkaa tam je problém,že zatajuje,je neuprimny vo vzťahu..Teda ti ani celé nedáva do rodiny. Zrejme má bočné úmysly. S ešte z toho obviní manželku?
@anonym_autor nemám problém, vyrobím si problém.
Dáva to na cundry, či niekde inde? Nie? Tak som na strane manžela.
@anonym_0727fc Nevieme, kam to dáva, a to je problém. Neuprimnost vo vzťahu je vždy problém!
Mna by to nahnevalo a o to viac, keby reagoval ako ten tvoj. On sa este rozculuje, ze ty chces vediet pravdu. Vrchol drzosti. Ale je fajn, ze uz otvaras oci, ved pri takomto si musis zakazdym davat pozor, co povies aby si nezranila jeho male ego…
@cyberk 👍
Ja si myslim, ze manzelia by mali vediet, kolko ten druhy zaraba. Takze v tomto pripade sa horsie zachoval on – je neuprimny, odmieta o tom normalne otvorene komunikovat, manipuluje s vyhrazkami o rozchode. Este by som mala podozrenie, ci ta neuprimnost nema nejaku konkretnu pricinu, ktoru chce zatajit.
@laurinka27 Určite niečo zatajuje,inak by nemal problém o tom hovoriť,nieto sa ešte urážať
No chlapec krasne ukazal so svojou reakciou, ze ho velmi nastvalo, ze si na to prisla. Toto by bola u mna velka kontrolka. Velmi velka. Bohvie kam idu tie peniaze, milenke? Setri si na odchod od rodiny? Gambling? No nic moralne to urcite nebude…O tom, ze by som mu uz neverila, ani nehovorim.
Ja tiez neviem presne kolko moj manzel mesacne prinesie domov, je zivnostnik a nebudem sa ho stale vypytovat. Tu ide o tu jeho reakciu
@hederamonstera Súhlasím 👍
@anonym_a151de autorka písala ,, Argumetnoval, ze to nepovazoval za podstatne, lebo aj tak ta suma sluzila vzdy na nejake extra vydaje.’’
@minenkaa Ale to je koniec dôvery vo vzťahu
Ja si myslim, ze manzelia by mali vediet, kolko ten druhy zaraba. Takze v tomto pripade sa horsie zachoval on – je neuprimny, odmieta o tom normalne otvorene komunikovat, manipuluje s vyhrazkami o rozchode. Este by som mala podozrenie, ci ta neuprimnost nema nejaku konkretnu pricinu, ktoru chce zatajit.
@laurinka27 presne tak 👍
@wolf_ Ano, to sa tu aj pytam. Ci som ja komunikovala s nim neslusne, alebo on so mnou. Ci som ho tym ponizila, alebo on manipuluje mna.
@anonym_autor On teba ponizil, to je jasné. Ak by ti neklamal,nebolo by čo riešiť
Odpoviem tak vseobecne, pre viacere, bez oznacenia. On sa tak rad postazoval, ze mu to financne vychadza len tak tak. Vytvaralo to tlak. Myslim, ze pod ruskom tychto informacii mu islo o to, aby som sa nedajboze ja nejako nerozsupla a nieco nenakupila - co mi inak nie je vobec podobne. Nechaval ma v pocite, ze nemame rezervu bez tych 400 a vlastne teraz, ked vyplynulo ze ma o 400 viac, tak udajne aj tak nemame rezervu. Zvysok je take ze som mala tusenie.
@anonym_autor Daj ná svoju intuíciu
Mne pride divne ze robi take teatro okolo toho. Ved ked s niekym spolu zijem tak viem aky ma prijem, neviem si predstavit ze by som nevedela kolko zarobi manzel a on by nevedel kolko zarobim ja. Ved nie sme susedia 🙈🙄
@majkamajusqa A otázka znie: kde sú vlastne tie peniaze? Lebo ak zarába viac a nedáva ich inde,majú byť predsa na účte,či?
@anonym_autor ak ich minúte spoločne je to poriadku, poprípade možno šetrí a odkladá na horšie časy.moj muž to tiež tak robí, ale samozrejme vždy mi o tom povie že odložím peniaze bokom na horšie časy. A ak o tom ti nevieš a mina ich sám, tak zrejme ma milenku kde ich mina na hoteli alebo na ňu.. byt na tvojom mieste začnem ho kontrolovať, či niekoho nemá alebo možno podporuje rodičov , to vie už len on keď ti to tají musíš zistiť pravdu sama ?
@anonym_080e59 ja neviem, ale mne manzel stale bud ukaze vyplatnu pasku alebo mi povie, kolko dostal vzdy, ked pride vyplata. Kazdopadne, ak by mi aj nepovedal, mam moznost to vidiet cez IB. Ved peniaze v manzelstve su spolocne.
@diewcatqoo pekné,sympaticke,nie ako o asi sto prispevkov ďalej kde sa piše aj o vykaloch . Teraz fakt neviem akych. Prevazuju dnes psačie,macacie,detské v plienkach,ci dospelácke,ci na chodniku? Ked akože ,,hovno do toho,,kokso gdděeeé sme v puatej cenovej!???? Jasne,ze nie hovnodotoho primitivnevykaloveakesi,ale tak pekne a striedmo ako si to Ty napisala. Drzim palce,nech sa nadalej mate radi.
@anonym_autor 400 e nie je zas až taký strašný rozdiel. Čo ak šetril na nejaké prekvapenie pre teba? Z tvojho zadania nevyplýva, ako sa správa v ostatnom. Či je zodpovedný, láskavý manžel a otec.
@martin96321 Moje blocky ma k dispozicii, nechce sa mu v nich hrabat, chcel by vidiet moj ucet, svoj mi ukazat nechce.
@andrea2667 Tak to by zase klamal, ked tvrdi ze nema ziadnu rezervu.
Mame spolu 3000, on zarobi o nieco viac ako ja.
Jasne ze mame problem - on ho ma v hlave. Aj nieco take povedal, ze vsetko chcem mat pod kontrolou. Pre mna informacia o tom, ako na tom sme, nie je mat nieco pod kontrolou. Je to realny pocit obav, vs. uistenia. Ani vyjadrenie nazoru, ako mame hospodarit nie je kontrola. Nemam dosah na to, co robi so svojimi peniazmi na jeho uctu, tak aka kontrola?
Celych 15 rokov mame oddelene ucty a nikdy ma presne nezaujimalo, kto ma kolko penazi a co robi, ked to vychadzalo. Pred par rokmi nastala situacia, ked zacal byt nespokojny s vydavkami. Vtedy som mu navrhla, ze moze hospodarit on. Odmietol, lebo sa mu nechcelo. Nakoniec som zistila, ze pozical mame 4000 EUr. A mne vyplakaval. (BTW. jeho mama na to nebola odkazana, zaraba si. Po vymene nazorov povedal, ze je to jeho mama a pozicia jej vzdy, ked si bude chciet nieco kupit nad ramec. Ok, ale nech potom neprenasa ten tlak, ze nejako mu nevychadzaju peniaze na mna.). Preto ma napadlo, ze aj tentokrat to bude o mame a vie, ze by mi to vadilo.
To je ale jedno, ako to mame a co a ako. Chcela som objektivny nazor na tu vymenu. Dakujem
@martin96321 Moje blocky ma k dispozicii, nechce sa mu v nich hrabat, chcel by vidiet moj ucet, svoj mi ukazat nechce.
@andrea2667 Tak to by zase klamal, ked tvrdi ze nema ziadnu rezervu.
Mame spolu 3000, on zarobi o nieco viac ako ja.
Jasne ze mame problem - on ho ma v hlave. Aj nieco take povedal, ze vsetko chcem mat pod kontrolou. Pre mna informacia o tom, ako na tom sme, nie je mat nieco pod kontrolou. Je to realny pocit obav, vs. uistenia. Ani vyjadrenie nazoru, ako mame hospodarit nie je kontrola. Nemam dosah na to, co robi so svojimi peniazmi na jeho uctu, tak aka kontrola?
Celych 15 rokov mame oddelene ucty a nikdy ma presne nezaujimalo, kto ma kolko penazi a co robi, ked to vychadzalo. Pred par rokmi nastala situacia, ked zacal byt nespokojny s vydavkami. Vtedy som mu navrhla, ze moze hospodarit on. Odmietol, lebo sa mu nechcelo. Nakoniec som zistila, ze pozical mame 4000 EUr. A mne vyplakaval. (BTW. jeho mama na to nebola odkazana, zaraba si. Po vymene nazorov povedal, ze je to jeho mama a pozicia jej vzdy, ked si bude chciet nieco kupit nad ramec. Ok, ale nech potom neprenasa ten tlak, ze nejako mu nevychadzaju peniaze na mna.). Preto ma napadlo, ze aj tentokrat to bude o mame a vie, ze by mi to vadilo.
To je ale jedno, ako to mame a co a ako. Chcela som objektivny nazor na tu vymenu. Dakujem
@anonym_autor teba vobec nezraza ze ked budes počítať jeho pásky je to absolútny koniec vašho vzťahu? Aby manžel odmietal ukázať manželke účet a takto utocil kvoli tomu to je neprípustne
Autorka nezavidim ti situáciu. Hlavne to, ze nemáš vedomosť kam sa tie peniaze podeli. Lebo mohol ich dať zase mame (aj keď neviem čo take extra za 4.000€ jej kupoval a naco keď zaraba ešte a ze zase po dvoch rokoch by jej daval taku sumu??) ale môže sa diať aj nieco zle poza tvoj chrbat -gamblerstvo, milenka, a to už nie ne sranda.
Píšeš ze dokopy máte 3tisic a ze on zaraba nieco viac ako ty. Tak nech zaraba dajme tomu 1.800€- pri takejto sume si 400€ plus mínus NEMOZES NEVŠIMNÚŤ. To je dost podstatný rozdiel. A keď píšeš ze si vedie presný rozpočet príjmov, tak nech neklame teba koľko zaraba a ze “nevedel”, lebo vedel veľmi dobre! A tie peniaze zatajil aj ich účel- toto je za mna najväčší problém!
otazne je, ci tych 4000 eur naozaj pozical mame a naco by starsej zene bolo 4000 eur ked ako pises nie je na nich odkazana 😔
otazne je, ci tych 4000 eur naozaj pozical mame a naco by starsej zene bolo 4000 eur ked ako pises nie je na nich odkazana 😔
To bolo v priebehu dlhsieho obdobia: tam nieco, tam nieco, raz pracka, potom pila, servis auta. Vkuse talafatky do domacnosti a zahrady. Ona nevie hospodarit, je zvyknuta na luxus, ked po rozvode a dedicstve vsetko minula, nevedela potom zrazu vyjst s 1700 eurami na mesiac. Ked ideme k nej a ona povie, ze by nove auto potrebovala, robi sa mi zle od zaludka.
@anonym_a151de
@zobaka

Zienky, tak znova, vseobecne. Pisete, ze co to riesim a ci sa mame zle. Tak inak. On sam, pri roznych debatach v r. 2024 povedal kolko zaraba. Nikto mu nerobil vysluch a pod. Mozno keby som si prebehla pasky za r. 2023, zistila by som, ze uz vtedy to bolo inak.
Pointa je, ze on "netajil" prijem, on nejaky sam povedal (a KLAMAL - bez tych 400) a ja som nepatrala. Nezaraba tisice, aby si to nevsimol, ten rozdiel. Naopak, som zaregistrovala, ze si vedie dost jasnu evidenciu o svojich prijmoch, kedze sa casto v praci dohadoval o odmenach za odpracovanu robotu. Myslim si, ze to jeho tvrdenie ze zaraba tolko a tolko, bolo ucelove. Pri tom ako si citam vase komenty ma uz napadlo, kam to mohlo teoreticky ist. Ale to nijak nezistim. Podla mna, clovek ktory chce schovat peniaze, si vyberie velku hotovost, a urobi s nou co potrebuje tak, aby to nebolo dopatratelne. A mne moze povedat, ze to boli nutne vydavky. Kde ja uz overim, ci oprava auta bola naozaj 800 Eur, alebo 400 (a zvysnych 400 islo "kamsi").