Manželove tajnosti o príjme
Ja som tu uz pisala. Potrebujem maximalne objektivny nazor, prosim aby zeny s roznymi odsudzujucimi, rypavymi komentmi nespamovali diskusiu, lebo toto je pre mna velmi dolezite.
Manzel mi v minulosti povedal, aky ma prijem. Podotkol, ze obcas sa podari zarobit aj viac. Ja som nahodou zistila, ze je to teda o dost viac. Ked som sa ho na to spytala, urazil sa, ze mu nedoverujem, ze je to tak ako mi predsa povedal v minulosti. Bavili sme sa o konkretnej sume, takze sa neda hovorit, ze sme si snad nerozumeli. Ja som sa nechcela nechat odbit. Tak som povedala, ze som videla pasky a mozme si ich teda pozriet, ako to je. Na co sa este viac rozculil, ze ako sa to spravam. Z coho ho obvinujem. Ja som povedala, ze z tych pasiek je uplne zrejme, ze ide o omnoho vacsiu sumu, nez len obcas. A zacala som vytahovat tie pasky. On povedal, ze ak to spravim a vytiahnem ich a zacnem to pocitat, ze je absolutny koniec vztahu. Nenechala som sa odradit a konfrontovala som ho. V tej chvili rychlo pozrel do svojho mobilu a po chvili pripustil, ze mu to vychadza priemerne o 400 eur viac, nez povodne povedal. (Nemyslim si, ze sa to dalo tak rychlo vyzistit a spocitat za cca 2 minuty z bankoveho uctu, kym som triedila pasky.) Argumetnoval, ze to nepovazoval za podstatne, lebo aj tak ta suma sluzila vzdy na nejake extra vydaje. Povedala som ze ok, chapem, ale myslim, ze mi to jednoducho mal povedat, aka je realita. Opät vybuchol, ze co som to ja za cloveka, ako som ho teraz ponizila a ranila. Ale ze to je pre mna typicke. A odisiel niekam von. Ja teraz premyslam, ze ci je mozne aby to fakt takto citil a ze do akej miery je to pravda a ci som sa ho niecim dotkla a bolo to neprimerane, alebo do akej by to mohla byt manipulacia. Alebo ze ci on fakt veri tomu, co mi hovori (aj tej svojej pripadnej manipulacii) a nevidi vobec problem v tom primarnom probleme, ze znacnu sumu mi nepovedal.
Tiež si myslim, ze nemusel vybuchnuť, ale nik tu nespomenul sa mi zdá 1 podstatnú vec( ak som si nevšimol, ospravedlňujem sa) Píšeš v minulosti ste sa o tom bavili. Ako davno, lebo ak to bolo rok a viac, plat sa mohol zdvihnúť a nenapadlo ho riešiť to- veď ani teba, dokiaľ si nezistila zmenu. Horšie bude kde tých 400 išlo, ak vie relevantne doložiť, že na rodinu, ci ich ma odložene, tak sa ho to len dotklo, ak nie a iba na vlastné jeho veci a su minute, je to nespravne.
@anonym_296fdf No,dostať sa z 8000 odmien do osobneho bankrotu chce niečo ako hazard, drogy alebo obchodovanie na páky. Sila, komu niet rady, tomu niet pomoci.
@hellwant kryptomeny, hazard, drahé športové oblečenie a topánky ,najdrahší bicykel čo bol na trhu okolo 15 tis eur ( pre mňa to bol bicykel nič viac, ani ma nenapadlo že by to mohlo toľko stáť ) . Keď sme sa rozviedli a už nebol pod žiadnym dozorom , tak sa úplne utrhol z reťaze .
@hellwant kryptomeny, hazard, drahé športové oblečenie a topánky ,najdrahší bicykel čo bol na trhu okolo 15 tis eur ( pre mňa to bol bicykel nič viac, ani ma nenapadlo že by to mohlo toľko stáť ) . Keď sme sa rozviedli a už nebol pod žiadnym dozorom , tak sa úplne utrhol z reťaze .
@anonym_296fdf tak som sa trafil v niečom. Má čo chcel, nech si to užíva.
Myslím že problem bude skôr útočný spôsob komunikacie
A čo ťa do toho, veď ak sa stará o rodinu a je milujúci partner a manžel vás môže byť hovno do toho koľko zarába, ver ich nezarába vašimi rukami
Môj muž má dve firmy, zarába nadštandardné, máme všetko čo potrebujeme aj omnoho viac, je milujúci a starajúci sa muž a nikdy som neriešila koľko zarába, su to predsa peniaze zarobené jeho úsilím a snazenim...počítam že tvoj príjem je možno taký ako môj 1000-2000€ Max, tak aj keby si nevedela o všetkých jeho príjmoch stale dáva do rodiny viac ako ty, respektíve my ženy
A čo ťa do toho, veď ak sa stará o rodinu a je milujúci partner a manžel vás môže byť hovno do toho koľko zarába, ver ich nezarába vašimi rukami
Môj muž má dve firmy, zarába nadštandardné, máme všetko čo potrebujeme aj omnoho viac, je milujúci a starajúci sa muž a nikdy som neriešila koľko zarába, su to predsa peniaze zarobené jeho úsilím a snazenim...počítam že tvoj príjem je možno taký ako môj 1000-2000€ Max, tak aj keby si nevedela o všetkých jeho príjmoch stale dáva do rodiny viac ako ty, respektíve my ženy
@28_lenka_28 vas môže byt hovno do toho kolko manžel zarába silne slova to aj pri iných veciach v manželstve mas taký názor?
@28_lenka_28 Ok, vam s manželom to tak vyhovuje, iní maju radi prehľad, keďže maju spoločnú domácnosť, ale nemusiš zas tak útočne. Dá sa slušnosť zachovať.
Ja nemám manžela, len partnera, milenca, otcami deti atď.. a vieme o svojich príjmoch. Síce nie do centu ale aj ked ma zvýšenie platu v percentách tak mi to povie, alebo povie " v tejto výplate mi dôjde aj ročná odmena" ..
@anonym_autor My s priateľom máme kasu spoločnú, je samozrejme, že ja mám menší príjem lebo som na rodičovskej ale keď mi peniaze dôjdu, hneď mi pošle na účet a nema žiadne podobné komentáre. Podotýkam, že nie sme manželia a máme dcérku a vieme o všetkých príjmoch.... Asi by som sa zamyslela nad tým, či keď zatajuje príjem, netají niečo väčšie 🙂
@28_lenka_28 Ok, vam s manželom to tak vyhovuje, iní maju radi prehľad, keďže maju spoločnú domácnosť, ale nemusiš zas tak útočne. Dá sa slušnosť zachovať.
@hellwant jooj preco ľudia mažú tie komentáre mna to zaujímalo 😂
@anonym_autor mňa by zaujímalo prečo je to tak hrozne pre teba dôležité.
Živorite? Nemáte čo jesť na konci mesiaca?
To ze si ty chcela ísť na dovolenku neznamená ze on chce ísť a míňať na dovolenku.
Mne je ukradnuté koľko partnerka zarába pokiaľ vieme fungovať od výplaty do výplaty.
Keby začala zarábať zrazu o 100% viac alebo vyhrala v športke 100k tak super ale je mi to v zásade jedno keďže to beriem ako jej peniaze a nebudem si teraz zrazu kvôli tomu inak plánovať svoje výdavky. A je úplne ukradnuté ze fungujeme spolu a hospodarime spolu. Spoločne peniaze sú len do výšky spoločných výdavkov, zvyšok je každého osobný budget
@anonym_autor on sa nad sebou nezamyslel, že on rámik teba a zatajil výšku príjmu pred tebou? Áno, dáva ich do rodiny(možno), ale prečo ich tajil? To ty si tá, čo sa mala uraziť a nie on. Povedz mu, že si z neho sklamaná, že prečo tak dlho tajil takú podstatnú vec. A je pod úroveň od neho, že sa vyhráža koncom vzťahu. Môj muž by také niečo nikdy neurobil, aby v prípade problému sa vyhrážal, že sa rozideme. Problém či nezhody treba riešiť spoločne bez vyhrážok a prísť na riešenie k spokojnosti oboch.
@anonym_autor dievcata ja viem, ze Vas prekvapim, ale ak prijem manzela neide na spolocny ucet, tak oni plus peniaze nepriznavaju.
Ani ja sama to neviem preco toto muzi robia.
1.moj krstny otec ma prijemn z dochodku+brigaduje tam ma 1 oficialny prijem, ale nieco z toho krstnej neprizna. Viem, lebo ked som potrebovala peniaze na dokoncenie domu, tak za mnou prisiel a ponukol mi pomoc, ale mi aj povedal, ze krstna o nich nevie a nech mlcim ako hrob.
2.kolega-jeho manzelka nevie o stvtrocnych a koncorocnych odmenach tie si odklada na zvlast ucet. Som s nou zadobre a ked som sa s nou zacala kamaratit, tak kolega za mnou prisiel, aby som jej nahodou nepovedala o tychto odmenach. (Nie nema milenku).
3.moj exmanzel, robil toto iste so mnou, lenze mu nahodou domov prisiel vypis z banky, zabudol si dat elektronicky vypis.
@anonym_f60bd1 tu je stále dvojaký meter. Ženy si musia odkladať, muži nesmú 🤷♀️🤦♀️
@anonym_e43a22 ženy si musia odkladať, lebo väčšinou vždy ťahajú za kratší koniec.Ci s prácou, keď im zostanú po rozvode deti atď...chlap má väčšiu voľnosť a možnosti a často aj za takú istú prácu vyšší plat.
mam kamosku, ktorej muza dotuje jeho mama a vzdy mu povie "Mare" o tom nehovor, lebo ti ich zoberie 😂 a "Mara" to vzdy zisti, potom mu to vezme a ide si dat napr. napichat pery
@anonym_e34af2 aspoň ste o sebe vedeli. Tu sa to manželky a legálne deti dozvedeli po smrti slušného ocka.
@tilly takých rodín je veľa, kde sa až po smrti dozvedia, že boli aj iné deri
@anonym_autor dievcata ja viem, ze Vas prekvapim, ale ak prijem manzela neide na spolocny ucet, tak oni plus peniaze nepriznavaju.
Ani ja sama to neviem preco toto muzi robia.
1.moj krstny otec ma prijemn z dochodku+brigaduje tam ma 1 oficialny prijem, ale nieco z toho krstnej neprizna. Viem, lebo ked som potrebovala peniaze na dokoncenie domu, tak za mnou prisiel a ponukol mi pomoc, ale mi aj povedal, ze krstna o nich nevie a nech mlcim ako hrob.
2.kolega-jeho manzelka nevie o stvtrocnych a koncorocnych odmenach tie si odklada na zvlast ucet. Som s nou zadobre a ked som sa s nou zacala kamaratit, tak kolega za mnou prisiel, aby som jej nahodou nepovedala o tychto odmenach. (Nie nema milenku).
3.moj exmanzel, robil toto iste so mnou, lenze mu nahodou domov prisiel vypis z banky, zabudol si dat elektronicky vypis.
@mira0611 prepač, čo keby si nabudúce písala časť mužov a nie muźi všeobecne? Napr. ja som nikdy také nič neurobil(jediný raz, čo som šetril na manželkin darček do obalky ku pôrodu nášho syna, to ale ratať nemôžem, keďže to bolo pre ňu) A to som mohol a nejednalo sa o drobné, že tisícka sem a 2 tisícky tam. Nemam rad tieto zovšeobecňovačky na pohlavia, či životné role v manželstve, ktoré hádžu všetkých do jedneho koša. Že manželky toto a manželia tamto.
@anonym_autor mňa by zaujímalo prečo je to tak hrozne pre teba dôležité.
Živorite? Nemáte čo jesť na konci mesiaca?
To ze si ty chcela ísť na dovolenku neznamená ze on chce ísť a míňať na dovolenku.
Mne je ukradnuté koľko partnerka zarába pokiaľ vieme fungovať od výplaty do výplaty.
Keby začala zarábať zrazu o 100% viac alebo vyhrala v športke 100k tak super ale je mi to v zásade jedno keďže to beriem ako jej peniaze a nebudem si teraz zrazu kvôli tomu inak plánovať svoje výdavky. A je úplne ukradnuté ze fungujeme spolu a hospodarime spolu. Spoločne peniaze sú len do výšky spoločných výdavkov, zvyšok je každého osobný budget
@misanthropicdann Tak to mas ty, ale oni to maju inak a my to mame inak ako ty a aj ako autorka.
Nadpis temy bol zmeneny, autorka sa pytala, ci ide o manipulaciu zo strany jej manzela.
Nemrzia ju ani tak tie peniaze, ako jeho reakcia, ked ho konfrontovala.
Je to jednoznacne manipulacia. Autorkin manzel urobil chybu a namiesto toho, aby sa ospravedlnil, hodil vinu za nevhodne spravanie na autorku a este pasivno agresivne odisiel nevedno kam.
Zrejme v tom vztahu uz dlhsiu dobu nieco nefunguje. V pohodovom manzelstve by sa rovnaka situavia tak nevyhrotila.
Ak nosim vzdy telove bavlnene podprsenky a zrazu zacnem nosit cervene cipkove... Chlap sa ma spyta, ze preco, tak v pohodovom manzelstve poviem, ze som sa citila malo zenska, alebo ze cervene boli vo vypredaji, alebo ze konecne si to vsimol, ze to robim kvoli nemu.
Ak ale zacnem na muza vrestat, ze ma kontroluje a upodozrieva a urazena odidem z domu, tak asi nieco nie je ok.
@mira0611 prepač, čo keby si nabudúce písala časť mužov a nie muźi všeobecne? Napr. ja som nikdy také nič neurobil(jediný raz, čo som šetril na manželkin darček do obalky ku pôrodu nášho syna, to ale ratať nemôžem, keďže to bolo pre ňu) A to som mohol a nejednalo sa o drobné, že tisícka sem a 2 tisícky tam. Nemam rad tieto zovšeobecňovačky na pohlavia, či životné role v manželstve, ktoré hádžu všetkých do jedneho koša. Že manželky toto a manželia tamto.
@hellwant vsak tak to neber na seba, ak sa to na teba nevztahuje.
Ja nehovorim, urcite je taka skupina, ktora si financuje bokovky, ale moj krstny a kolega medzi ne nepatria.
Jeden si odkladal na podnikanie o ktorom nechcel rozpravat a druhy na horsie casy, keby bola potreba.
@hellwant vsak tak to neber na seba, ak sa to na teba nevztahuje.
Ja nehovorim, urcite je taka skupina, ktora si financuje bokovky, ale moj krstny a kolega medzi ne nepatria.
Jeden si odkladal na podnikanie o ktorom nechcel rozpravat a druhy na horsie casy, keby bola potreba.
@mira0611 a su aj muzi, co nic pred zenami nemusia tajit.. lebo sa neboja konfrontacie a vedia sa dohodnut.. a taktiez si vedia ustat a obhajit svoj nazor.. vedia sa chovat partnersky.. a potom su ti, co sa partnersky chovat nevedia, ci nechcu.. napriek tomu, ze ziju v pare, chcu si zachovat slobodu rozhodovania bez nutnosti sa o tom bavit s partnerkou.. a ako tak citam, je kopa zien, ktorym to nevadi, dokonca to schvaluju
Sadni si k uctom za spolocnu domacnost, prerataj si, kolko % z vyplaty davas do domacnosti ty a kolko % manzel, navrhni mu spolocny rodinny ucet, kde kazdy z vas posle urcite percento z mesacnych vyplat a zvysok penazi si ponechate pre vlastne potreby na sukromnych uctoch (napr 80% domacnost/20% osobne veci).
To mi pride asi najferovejsie a kazdy z vas si moze premysliet, ci svoje peniaze z osobneho uctu bude setrit alebo ich niekde investuje, popripade si vyrazi z kopytka.
Sadni si k uctom za spolocnu domacnost, prerataj si, kolko % z vyplaty davas do domacnosti ty a kolko % manzel, navrhni mu spolocny rodinny ucet, kde kazdy z vas posle urcite percento z mesacnych vyplat a zvysok penazi si ponechate pre vlastne potreby na sukromnych uctoch (napr 80% domacnost/20% osobne veci).
To mi pride asi najferovejsie a kazdy z vas si moze premysliet, ci svoje peniaze z osobneho uctu bude setrit alebo ich niekde investuje, popripade si vyrazi z kopytka.
@majka36912 Autorka neriesi peniaze😇
Ale keby nahodou... to by bolo fer, keby on si ponechal napr. z 10 tisic 20% vreckove(2000 e) a ona by si tiez ponechala 20% zo 100 euro(20e), ktore tazko zarobila, ked deti aj manzel spali?
Tak to si asi ona velmi z kopytka nevyrazi😀
Ked, tak spojit jeho a jej peniaze, odratat naklady na domacnost(80%) a zvysok delit dvomi.
10 000 + 100 = 10 100
20% z 10 100 = 2020 cize jej 1010 aj jemu 1010.
@majka36912 Autorka neriesi peniaze😇
Ale keby nahodou... to by bolo fer, keby on si ponechal napr. z 10 tisic 20% vreckove(2000 e) a ona by si tiez ponechala 20% zo 100 euro(20e), ktore tazko zarobila, ked deti aj manzel spali?
Tak to si asi ona velmi z kopytka nevyrazi😀
Ked, tak spojit jeho a jej peniaze, odratat naklady na domacnost(80%) a zvysok delit dvomi.
10 000 + 100 = 10 100
20% z 10 100 = 2020 cize jej 1010 aj jemu 1010.
@oliolijanka Mas pravdu, tvoje pocty su asi najspravodlivejsie, ale tym padom by bolo vhodne asi aj dovolenky platit napol, naklady na auta napol a vsetky vacsie vydavky napol... A nejako nemyslim, ze je medzi nimi az taky platovy rozdiel, aj ked konkretne cisla nikde neboli spomenute. To uz si autorka musi rozhodnut, co by bolo pre nich vhodnejsie.
A zaregistrovala som, ze otazka znela, ci to nebola z jeho strany manipulacia, ale na to tu dostala vela odpovedi, ja som chcela ponuknut riesenie, aby sa niekam pohli a nemali si co vycitat v buducnosti.
@anonym_autor ahoj, je to divne, ze zatajoval, tiez by som to videla ako velky problem (nechava si zadne dvierka pre pripad rozvodu? mina na nejake svoje divne hobby)?.
Rozhodne nemal dovod urazat sa. tipla by som, ze to hra, aby v tebe vyvolal pocit viny (a dobre si je vedomy toho, co urobil). Ak sa ale kvoli tomu bude chciet rozist, musi to byt strasny chuj. V tom pripade si daj urcite zalezat na tom, aby si z BSM dostala kazdy cent, ktory ti patri.
Jednoduche to je. Keby som klamal zene o vyplate jedine kvoli tomu ze tie zvysne miniem na daco , o com nechcem aby vedela. Moze byt stavkovanie, dajaky drahy hobby, sporit na motorku ci inu drahu vec , alebo na inu zenu by som to minal(hotel, obedy atd.) Daco za tym urcite bude, a velmi je to podozrive.
@oliolijanka Mas pravdu, tvoje pocty su asi najspravodlivejsie, ale tym padom by bolo vhodne asi aj dovolenky platit napol, naklady na auta napol a vsetky vacsie vydavky napol... A nejako nemyslim, ze je medzi nimi az taky platovy rozdiel, aj ked konkretne cisla nikde neboli spomenute. To uz si autorka musi rozhodnut, co by bolo pre nich vhodnejsie.
A zaregistrovala som, ze otazka znela, ci to nebola z jeho strany manipulacia, ale na to tu dostala vela odpovedi, ja som chcela ponuknut riesenie, aby sa niekam pohli a nemali si co vycitat v buducnosti.
@majka36912 Money, money, money... 😀
Ved daju jeho a jej plat dokopy, odcitaju naklady na zivot, odcitaju naklady na dovolenku a zvysok vydelia dvomi.
Tak zaplati presne 50%. To su ich spolocne peniaze, nie jeho 10 tisic a jej 100e.
Co sa tu jedujes? Uleteli ti vcely?😀
Diskutujem, nemusim mat najspravodlivejsie pocity, ale co si navrhla ty, nie je ani z daleka spravodlive k zenam, ktore pre rodinu obetuju viac a plati sa im menej a dovolenka sa prebdetymi nocami pri chorom dietati zaplatit neda.
@anonym_autor koniec vzťahu je práve to, že to potrebuje tajiť. Prečo s tým má taký problém? Veď si viete presne viesť záznamy a vyčleniť si sumu, ktorú každý minie na čo chce. To je transparentné a spravodlivé. Bohvie kde to odkladá a škrečkuje. Ste manželia. Bez diskusie máte mať prehlad o príjmoch, vydavkoch, či investíciách. Aby neskončil kdesi pri hazardných hrách 😒
@anonym_autor co ja viem, podla mna preháňaš. Aj moj muz ma fix plat a potom ma 13-14 ale iba ak su splnené podmienky a potom raz rocne vacsiu odmenu, ktoru mozu ale krátiť, zase za nejakych podmienok. Realne neviem nikdy kolko dostane na ucet a podla mna ani on, Cize ti povedal fixnú sumu, ktora mu pípne kazdy mesiac a o ktorej vie. Ak to bol rozdiel 400€ to znamena, ze niekedy dostane ja neviem odmenu 1000€ a niekedy nic. Netreba robit z toho halo. Normalne chod za nim, ospravedln sa mu, ze ano si to prehnala, len ste manzelia a rada by si mala prehlad, kedy dostane viac aby ste sa mohli spolu potesit. Ze ako manzelia by ste mali mat prehlad kto ma kolko na ucte usetrenych, keby sa nieco stalo a tak. Ze to nebolo nic proti nemu, iba si ostala prekvapena, ze ti to nehovori.

@anonym_autor ja by som si na tvojom mieste dávala mega pozor . lebo mne sa stala taká vec, že manžel mi povedal svoj príjem , mala som prístup k jeho účtu ale už som nevidela obraty , to ani za pána. Čo sa však nestalo , našla som jeho výplatné pásky a pán mi zamlčal všetky odmeny v nemalej miere, niektoré aj vo výške 8000 tis eur. Tie si prevádzal na svoj ušet . Keď som ho konfrontovala , tak vyvádzal ako šialený , že mu nedôverujem a nakoniec som zistila že tie peniaze používal iba pre svoje potreby . Položila som mu na krk nôž a jednoducho buď sa s ním rozvediem , alebo budem mať prístup kompletne k jeho účtu a chcem vidieť vždy výplatné pásky . Skončilo to rozvodom a dnes som tomu rada. Je v osobnom bankrote , zadĺžený až po uši , na dieťa neplatí a ja som už v druhom manželstve , kde ide úplne inak .
@anonym_296fdf No,dostať sa z 8000 odmien do osobneho bankrotu chce niečo ako hazard, drogy alebo obchodovanie na páky. Sila, komu niet rady, tomu niet pomoci.