icon

Manželovi sa nikdy nezavďačím, len kritizuje

4. júl 2023

Ahojte, s manželom sme spolu 8 rokov, máme 4 ročné dieťa, manžel je celý život skôr typ mudrlant, ale vždy sa to nejako vyvažovalo, že raz tak, raz tak, aj so mnou normálne komunikoval, fungoval miestami, ale posledného pol roka je to úplná katastrofa .... v podstate sa aj mesiac vkuse nebavíme, už som to vzdala (jediná naša komunikácia je čo z obchodu, ohľadom dieťaťa alebo jeho šikana) .... buď je ticho alebo ma buzeruje, šikanuje, deptá a kritizuje ... žiadna normálna komunikácia neprebieha, keď už, tak len tá kritika a podobne, ako nič neviem, som neschopná, nemožná, každú vec, čo urobím kontroluje a komentuje, ako je nahovno urobená a podobne, rýpe do mňa stále ironickými a sarkastickými poznámkami .... skúšala som to s nim najskôr dlhodobo riešiť, že sa mi to nepáči, že nechcem takto fungovať, že sa so mnou normálne nebaví - jeho odpovede to je tvoj problém, nezaťažuj ma svojimi sprostosťami a podobne, čiže už teda nerozprávam ani ja nič, lebo keď som sa snažila to vydiskutovať, komunikovať tak ešte horšie ... mám pocit, že celé sa to zhoršilo, keď som začala po materskej chodiť do práce, rozumiem si s kolegyňami, darí sa mi, ako keby to nezvláda, že už nie som na ňom závislá, že som samostatná... čo sa sexu týka, tak nula bodov, samozrejme, keď sa so mnou nerozpráva vôbec alebo len formou kritiky, buzerácie, tak nemám náladu na nejaký sex s ním .... najlepšie na tom všetkom je, že keď sme niekde vonku pred druhými ľuďmi, tak ma začne pekne oslovovať a rozprávať sa so mnou ako najlepší manžel (normálne mi je z toho zle), prídeme domov, zatvoríme dvere a ticho alebo opäť buzerácia len .... celkovo je voči mne aj veľmi neochotný, chcem po ňom niečo, pekne sa ho spýtam, poprosím a jeho odpovede zariaď si sama, neobťažuj ma a takto a keď ho o tú istú vec požiada jeho rodina, známi tak skočí, ani nepípne a pomôže .... neviem dokedy toto zvládnem, lebo si neviem predstaviť takto žiť ďalších XX rokov .... a teda neviem, čo s tým, všeobecne vnímam od neho negatívne nastavenie voči mojej osobe (minule mi povedal, že jeho nezaujímajú dobré veci, ktoré urobím, jeho zaujíma len to, čo neurobím a takto so mnou komunikuje) ... dík za radu, čo s takým človekom, ako voči nemu pristupovať ....

autor
4. júl 2023

@luczach presne, ja mam pocit, ze ma chce uplne zničit a pritom keby mu toto poviem tak on sa zacne smiat, ze ja sa znicim aj sama svojou nemoznostou a tak

luczach
Autor odpoveď zmazal
luczach
Autor odpoveď zmazal
luccija
4. júl 2023

@mk22 čo z toho má?asi sa cíti dobre vo vnútri sú takýto hajzli nespokojní, nesebavedomi a jediné kde mu stupne ego, keď doma ponizi ženu.Spokojny človek nebude ubližovať najblzsiemu
Autorka z tohto už nič dobré nebude

autor
4. júl 2023

@luczach a ako si to dokazala ty? Ja sa dost zdoverujem, aj kamoskam, aj rodine nastastie, nenechavam si to pre seba

luczach
Autor odpoveď zmazal
mk22
4. júl 2023

@luccija je mi to jasne, že normálny človek to nebude.
Spokojný milujúci muž sa správa ináč.

22abigail22
4. júl 2023

Nerada to ponúkam ako prvé riešenie ale pre teba je to najskôr jediné riešenie - a to je rozvod.
Snažila si sa mu pekne povedať čo ťa trápi a on ti priamo povedal, že tvoje city má na hárku, bude ťa najďalej kritizovať, ponižovať (doslovne týrať) a nemieni to zmeniť pretože on je pán dokonalý. Vidís, nepomáha ani tichá domácnosť aby sa nad sebou zamyslel. A chlap s týmto postojom nedostaneš na manželskú poradňu.

Byť na tvojom mieste, nájdem si vhodný podnájom, zoberiem dieťa a idem preč s tým, že podám návrh na rozvod, určenie výživného a stretávanie. Pokojne by som súhlasila aj so striedavou starostlivosťou pokiaľ je dobrým otcom. Ale nesnažila by som sa s ním dohodnúť (nepohneš s ním).

Ak nie si ochotná urobiť krok k lepšiemu životu kvôli sebe (lebo naivne dúfaš, že sa manžel zmení) myslí na tvoje dieťa. Hrozí totiž, že buď sa dieťa stane týranom ako jej/jeho otec alebo obeťou týrania ako si ty.

Viem, že je to od mňa hnusné ale niektorí ľudia si nezaslúžia lásku ani byť rodičom.

Viem aj to, že mne sa jednoducho rozpráva čo máš robiť keď nekráčam v tvojich topánkach tak v konečnom dôsledku môžem popriať iba veľa šťastia.

autor
4. júl 2023

@22abigail22 ja sa prave bojim, ze on by chcel tu striedavku a tam by zacalo peklo podla mna, huckaniw proti mne a podobne …. Ja si musim byt ista, ze dieta dostanem ja, iba vtedy do toho ist

luczach
Autor odpoveď zmazal
januska12323
4. júl 2023

Aj striedavka je pre to dieťa lepšia ako dennodenne toto doma zažívať.

luccija
4. júl 2023

Striedavkou sa vyhovára 99% mužov a reálne možno štvrtina to aj spravi.Vie ako Ti ublížiť a každej žene ublíži, keď jej povie, že dieťa si zoberiem.Ale vieš si predstaviť takto žiť rok, 5, 10?veď skončíš na psychiatrii.
Vytrhni mu vietor z plachiet áno, striedavke je super nápad nech sa dieťaťu viac venuješ budem mať čas na seba hlavne sa ho neboj

mk22
4. júl 2023

Bojíš sa popredu niečoho, čo sa vbc nemusí stat.
Nezistís, pokiaľ nezačnes riešiť a konať.
Odlož strach.. Ukaz mu ze sa ho nebojíš.
Striedsvka? Môže byť, budem mat čas na koníčky, šport.. Nájdem si krúžok angličtiny.. Jasne, súhlasím.. A konečne ma niekto nebude kritizovať urážať.. Skus takto.. Bez strachu bez milión otázok. Súhlas s nim a podnikni prvé kroky.
Toto sú iba jeho reči.. Kým podas žiadosť, kým dostanete termín.. Si dva x rozmysli co povie.

autor
4. júl 2023

@januska12323 nie je dobra, lebo keby je striedavka tak ten tyzden mu bude vtlkat take veci do hlavy ze koniec

autor
4. júl 2023

@mk22 ano, asi by to realne chcelo nejaky krok urobit, aby videl, že to nehovorim len tak, že naozaj konám

mk22
4. júl 2023

Netreba sa vyhrážať naprázdno.. Lebo skončíš ako hlúpa hus, ktorá sa len vyhráža dookola a nezmoze sa na nič.
Ak niečo povieš, treba si stat za svojim.
A urobiť to.
Nie vyhrážať rozvodom a odchodom.. V ďalšej hádke ta vysmeje ze si slaboch co ma len reči okolo rozvodu a nič.
Ak si rozhodnutá ze niečo podniknes, až potom to hovor nahlas.

www_vfmoda_sk
4. júl 2023

najdi na fb skupinu “nikdy viac” a precitaj si par prispevkov.. a prajem vela sil.. hlavne psych. sa drz❣️❤️

kornelies
4. júl 2023

AUTORKA: Mne je strasne smiesne, ked niekdo potrebuje ziskavat dokazy o nevhodnej vychove vo forme fotiek, videi a nahravok. Vy nie ste americke celebrity, ludi ani sudkynu to zaujmat nebude.
Dieta dostanes do svojej pripadne striedavej starostlivosti. Zijes s psychickym tyranom, zvaz, ci dokazes sama slusne zit aj s dietatom, rataj s minimalnym vyzivnym, napr.50E. Ak to dokazes, zdvihni kotvy a odplavaj.

luccija
4. júl 2023

Tak budeš radšej žiť nešťastne?myslím, že u vás sa to už nepreklopi k tomu, aby nerypal, nebol nepríjemný.Niektori chlapi nie sú vhodní do manželstva.Mozno mu treba povedať buď sa zmenis začneme veci riešiť, alebo sa chcem rozviesť.Vela chlapov skrotne, až keď uvidia napísanú žiadosť o rozvod stiahnuť ju môžeš kedykoľvek.Mozno by stálo za to chodiť psychologicke, aby si videla aj ine riesenia

mischy00
4. júl 2023

Ahoj, v prvom rade sa prestaň báť vecí, ktoré sa možno ani nestanú, len ťa chce držať v hrsti. Pri útoku na tvoju osobu by som urobila jediné...ach, ja nechápem prečo žiješ s takou hroznou a nedokonalou osobou, veď utekaj si hľadať pani úžasnú 🙂.....a s úsmevom na tvári odídem. Presne mu budem nahrávať, nie bojovať s ním, načo...to je len voda na jeho mlyn. On ťa potrebuje vidieť zdeptanu a na kolenách, ale takú radosť mu neurob.

autor
4. júl 2023

@mischy00 presne to sa snazim si hovorit, ze nemozem mu dat najavo, ze jeho deptanie sa dari, musim dat najavo, ze ho mam na haku a myslim, ze sa mi to poslednou dobou aj dari a mam pocit ze on je z toho uplne nervozny zly este viac ale

mane01
4. júl 2023

@brigelka aj moj manipuloval deti, aj ma ociernoval, hral chudatko… nakoniec aj deti pochopili… netreba sa nechat odradit. A vyhrazok sa tiez netreba bat. Kazdemu ‘velkemu’ chlapovi spadne hrebienok, ked ho oslovi advokat. A nenechaj sa nim deptat. Nepaci sa ti, ako som to urobila? Nech sa paci, mozes mi ukazat, ako sa to robi? Nedobre som umyla riady? Vyborne, odteraz ich budes umyvat ty, vsak to vies lepsie…

luczach
Autor odpoveď zmazal
mateson
4. júl 2023

Utekaj, ale rýchlo🤦

autor
4. júl 2023

@luczach ja toto nastastie uz mam za sebou a napriklad teraz nedavno ked sme nieco komunikovali cez messenger a nepacilo sa mu to tak si ma blokol a cakal asi ze ho budem prosikat nech si ma vrati naspat a ja nic nezaujem a vidim ze ho to rozculuje este viac, ze vidi ze sa nenechavam

janinah
4. júl 2023

Skús to isté správanie..kritizujú.mudruj a poriadne...aj mu povedz či takto máte žiť.ze mu dávaš čas na zmenu do konca prázdnin a potom zbohom...

autor
4. júl 2023

@janinah no asi mu dam nejake ultimatum

tykat
4. júl 2023

Smiech? "Co sa rehoces? Pride ti to smiesne? Takto sa pretvarovat pred cudzimi? A doma som za poslednu handru? Toto co skusas s tym smiechom? Nabuduce ti to pripomeniem ked budes doma po mne hucat. Sa spamataj."
Btw toto robil ex manzel mojej sestre. Vonku milucky nununu a doma bola len za p*cu a k*rvu. Ona bola uplne zmatena z jeho spravania. Kolegyna ma takeho otca co mame pred inymi pusinkuje a ze "ty si slnko mojho zivota" a doma ju neskutocne sekiruje.

mischy00
4. júl 2023

Ale nezávidím ti, ja s mojou hubou, kokos, to by si ešte len vypočul...a s hrdosťou by som pleskla dverami, s tým, že predsa taký dokonalý človek nemôže žiť so mnou a idem si hľadať niekoho rovnako nedokonaleho ako som ja, pre seba. A budeme spolu žiť nedokonalo až do konca života, amen🙂

autor
4. júl 2023

@tykat a ako to dopadlo s nimi?