Manželovi sa nikdy nezavďačím, len kritizuje
Ahojte, s manželom sme spolu 8 rokov, máme 4 ročné dieťa, manžel je celý život skôr typ mudrlant, ale vždy sa to nejako vyvažovalo, že raz tak, raz tak, aj so mnou normálne komunikoval, fungoval miestami, ale posledného pol roka je to úplná katastrofa .... v podstate sa aj mesiac vkuse nebavíme, už som to vzdala (jediná naša komunikácia je čo z obchodu, ohľadom dieťaťa alebo jeho šikana) .... buď je ticho alebo ma buzeruje, šikanuje, deptá a kritizuje ... žiadna normálna komunikácia neprebieha, keď už, tak len tá kritika a podobne, ako nič neviem, som neschopná, nemožná, každú vec, čo urobím kontroluje a komentuje, ako je nahovno urobená a podobne, rýpe do mňa stále ironickými a sarkastickými poznámkami .... skúšala som to s nim najskôr dlhodobo riešiť, že sa mi to nepáči, že nechcem takto fungovať, že sa so mnou normálne nebaví - jeho odpovede to je tvoj problém, nezaťažuj ma svojimi sprostosťami a podobne, čiže už teda nerozprávam ani ja nič, lebo keď som sa snažila to vydiskutovať, komunikovať tak ešte horšie ... mám pocit, že celé sa to zhoršilo, keď som začala po materskej chodiť do práce, rozumiem si s kolegyňami, darí sa mi, ako keby to nezvláda, že už nie som na ňom závislá, že som samostatná... čo sa sexu týka, tak nula bodov, samozrejme, keď sa so mnou nerozpráva vôbec alebo len formou kritiky, buzerácie, tak nemám náladu na nejaký sex s ním .... najlepšie na tom všetkom je, že keď sme niekde vonku pred druhými ľuďmi, tak ma začne pekne oslovovať a rozprávať sa so mnou ako najlepší manžel (normálne mi je z toho zle), prídeme domov, zatvoríme dvere a ticho alebo opäť buzerácia len .... celkovo je voči mne aj veľmi neochotný, chcem po ňom niečo, pekne sa ho spýtam, poprosím a jeho odpovede zariaď si sama, neobťažuj ma a takto a keď ho o tú istú vec požiada jeho rodina, známi tak skočí, ani nepípne a pomôže .... neviem dokedy toto zvládnem, lebo si neviem predstaviť takto žiť ďalších XX rokov .... a teda neviem, čo s tým, všeobecne vnímam od neho negatívne nastavenie voči mojej osobe (minule mi povedal, že jeho nezaujímajú dobré veci, ktoré urobím, jeho zaujíma len to, čo neurobím a takto so mnou komunikuje) ... dík za radu, čo s takým človekom, ako voči nemu pristupovať ....
Blokni ho aj ty. On si ťa po čase odblokuje a bude chcieť čosi napísať a ešte len potom bude prekvapený! Samozrejme, ani hovory nedvíhať! On si zvolil cestu nekomunikácie, tak nech si ju užije.
@h2 ano, asi ho bloknem uplne a dam mu tym najavo, že ho mam nahaku
Rozvod po cca 3r, deti nastastie nemali, teraz ma sestra super priatela, dietatko. Stastna je 😊
Ale teda stopy to na nej zanechalo. Niekedy neprimerane reaguje ak si mysli ze ju niekto chce sekirovat, je na to velmi citliva a hned vystartuje lebo si povedala ze uz nikdy nikto sa k nej nebude spravat ako ex, vie o tom, chodi k psychologovi a postupne sa dava do poriadku. Priatel nastastie chape.
@tykat tak to je super naozaj 🙂 a ako dopadol ten jej ex?
To nevieme, mal nejake psychicke problemy s rozvodom nesuhlasil aj ked sa odstahovala a rok s nim nezila. Po rozvode ho uplne zablokovala. Ale este raz sa po rozvode stretli v kaviarni a ze si nejako povedali ze sa k sebe nehodia a ze sa rozchadzaju korektne a odvtedy o sebe vobec nevedia. Ziju 1000km od seba.
@tykat tak super, takze potom to nedaval, ked prišlo do tuheho
@tykat len my mame uz aj dieta, cize tu by to bolo podla mna o to horsie, to jeho spravanie a reakcie
Vobec, stalkoval ju, ohladom rozvodu nekomunikoval, raz za cas jej napisal divny odkaz. Ona uz chcela len mat od neho pokoj. Len teda psychika jej ostala narusena 😕
Ano, u nej bolo toto stastie ze deti nemali. Nedarilo sa jej otehotniet. 🙏
@tykat tak to ano, asi to tak malo byt, z tohto dovodu ako sa spraval
Chodíte svokrovcom, co tak sa im zdôveriť, ze ako si s muzickom nazivas, riešili by, pripadne jeho súrodenci, možno by mu vynadal do chuyov a chlap by sa spamätal, aj keď by sa mu už pri tebe možno nikdy nepostavil, keď si ho poznala ako psychického kripla....
To co si nedovolí k cudziemu, si dovolí k tebe, osobe, s ktorou spojil svoju krv a svoju budúcnosť... Chce sa mi z neho grcat aj za teba. Nahrávaj si ho, dnes sú tie špionážne hračky za bagatel, nahraj si takú jeho typickú prekaracku, možno aj na notebook sa dá, nech máš niečo v rukách, keď to skončí ✖️
Po rokoch ani ty nebudeš veriť, ze sa to dialo a možno ani tvoje dieťa, tak mu tatička psychopatička prehras. A si si teda istá, ze ta začal ničiť od návratu do prace po MD? Predtým nebicko? 🌤️
Autorka, on je v tvojich ociach mozno “silnejsi”, “znici ta” … ale je to ozaj len obycajny zakomplexovany chudak, snaziaci sa o vacsie ego skrz tyranie svojej poddajnej zeny. Tak si zbytocne nepredstavuj tie najhorsie scenare, celkom pravdepodobne sa nikdy nestanu. Teraz sa buri a zhorsuje svoje spravanie ako male decko, ktoremu doteraz vychadzalo hadzanie sa o zem. Nepolav, nenechaj sa sekirovat, odvrkni mu nech sa stara o seba. A ozaj je to na rozvod, naco sa trapit este dlhe roky s debilom
manipuluje ta, straší ťa, že ti dieťa zoberie pretože sa bojí, že by si naozaj odišla. to je celé. Začni to riešiť, podaj o rozvod. Ja by som nevydržala s takým človekom ani týždeň. Ja si svoj život vážim a chcem ho prežiť plnohodnotne. Tak sa snaž aj ty, aby si si život užívala a nie len prežívala.
Myslim si ze ta podvadza.A cudujem sa tu,ze takemuto chudakovi vobec este poskytujes nejaky servis.Nenakupovala by som mi,nevarila,neprala,a nakonoec ho poslala do zadku.Ignoruj ho a venuj sa len sebe a dietatu,staraj sa len o vas dvoch.
@ahhola nebolo pred tym nebičko, to urcite nie, ale bol taky mudrlant, takze skor to posobilo, ze ma taku povahu, ze ma stale s niečim proste problem …. Ale mal aj vtedy take tendencie, ale mal aj chvilky, kedy aj 3 mesiace vkuse bol fajn …. Len co som robotu zacala tak to je v podstate deptanie, kritika, buzeracia na dennom poriadku
Tu by som ja uz asi zvolila taktiku pripravy na odchod. Toto musi byt narocne prezivat. Drzim palce
Neviem ako si na tom, co sa tyka usetrenych penazi, ci mas kam odist, sama s dietatom sa uzivit (podnajom, naklady).
Zacat setrit, pomaly odnasat nenapadne veci a doklady z domu a uskladnit ich niekde u kamosky. A pripravit sa na rozvod (prepisat poistky na teba, platby z tvojho uctu, kopia jeho pracovnej zmluvy s vyskou platu, kvoli alimentom) atd.
A prpsim ta co myslis ze zmoze s fotkami?🤣 Kto riesi ci davas dietatu sladke okrem toho paka?To je klasicka manipulavia.Vies kolko takychto chlapov cez audy prejde?Myslis ze munto niekto zozerie?On takto psychicky depta len teba.Nabuduce mu na tej fotke aj zapozuj s usmevom.Odteraz mu neodpovedaj,nereaguj nanho,nekomunikuj.Ak bude mat akekolvek blbe pindy povedz mu ze budes odteraz komunikovat vyhradne cez svojho pravnika nech mu zacne lepit a neprehovor a nim ani slovo.A ty mozes dieta vziat v ramci Slovenska kdekolvek.Ty si z neho uplne vytrasena,vystrasena,vsetko mu to zeries.Ja sa ani necudujem ze to na teba skusa vidi,ake je to ucinne.Zajdi do bezplatnej pravnej poradne a informuj sa na svoje prava a moznosti.Musis ziskat nadskok lebo si o vyrazny krok pozadu za nim.Vie ze ma navrch a ze sa bojis.
@maminkadeticiek asi ano, asi by som mala mat jadne od odbornika, co moze a nemoze, lebo ma potom zastrasuje
moja rada je ak este vies vydrzat...nasetrit peniaze, najst pravnika a s nim sa dohodnut na dalsich krokoch a riadit sa nimi, aby sud dopadol podla tvojich predstav....ak uz nevladzes a potrebujes odist hned resp co najskor tak potrebujes presvedcit o tom okolie, ktore ho vidi ako pana dokonaleho. par dni si ho nahravaj poloz telefon niekam bokom a nahravaj co ti vravi...maj takychto nahravok viac a za niekolko dni... na sud ti budu asi zbytocne, ale budes mat moznost pustit jeho rodicom a kamaratom ake je to hovado...
Ahoj,napis mi ip,mam tiez doma take nieco,mozeme pokecat
Narcisticky manipulátor jak vyšitý,je tu o tom kopa tém,pozri si aj YouTube.Vydrzala som s takým 7rokov,ako bonus svokra bola rovnaká a zo mňa sa stala neschopná nešťastná zošlapaná chudera,keď som odišla urobil to čoho sa ty bojis-zavolal políciu,že som uniesla dieťa.Ziadna finančná stabilita apod výhovorky ti za to nestoja a najhoršie a úplne zničujúce je,že to vidí dieťa a už teraz má v hlave mód ako bude fungovať v dospelosti.
@kubkovamama ako to u vas dopadlo??? Zostalo dieta u teba? Ano ja mam aj svokru podobnu, oni su ako cez kopirak, najchytrejsi jednoducho a ostatni su dementi
Nema o teba zaujem, jeho city voci tebe sa stratili.

@mischy00 tak s detmi sa to neda takto, ja keby teraz s malym odidem, on je schopny ist na policiu a udat ma snad ze som mu ho zobrala bez povolenia a nejakeho rozhodnutia a podobne