icon

Manželovo nezodpovedné správanie. Je rozvod riešenie?

26. júl 2025

Neviem kde zacat. Uz som unavena z manzela. Sme manzelia 3 roky, zijeme v Cesku. Ja pracujem na plny uvazok a studujem dialkovo vs. Manzel mal dlhodobo problem so zdravim, po rokoch mu bola priznana invalidita 1.stupna.
Vadi mi, ze je nezodpovedny, v ziadnej praci dlho nevydrzi, nemoze si moc vyberat, ma vyucny list a do toho ta invalidita. Nemoze namahat ruky, zdvihat nic tazke. Aj nosenie nakupnych tasiek je pre neho problem. Do toho ma insolvenciu. V kazdej praci sa mu nieco nepaci. Do toho prisiel kvoli alkoholu o vodisky preukaz, dostal financnu pokutu a zakaz na dva roky. Ta pokuta nam akurat zas vzala peniaze, ktore sme mohli na nieco pouzit. Ja sa snazim, odkladam z vyplaty a on urobi zas nejaky problem. Ma problemy s alkoholom, kazdy den 2 litre vina.
Chcem mu pomoct, ale takto to dalej nejde. Uz nevladzem. Hovorim mu, nech v tej praci vydrzi, nez mu vratia vodicsky preukaz. V poslednej praci sa mu pacilo, odtial ho ale vystrnadili kolegovia, to nebola jeho vina. Riesim za neho veci, tie uradne, pomahala som mu so ziadostami napriklad o splatkovy kalendar na tu pokutu, na ten invalidny dochodok, odvolania, ziadosti...

Nechcem len skarede o nom pisat, pretoze on navari, uprace, nakupuje vyhradne on. Financie mame podelene tak, ze ja platim reziu bytu (najom, elektrika, mobily, internet) a on plati zas potraviny.
On nieco pokazi a ja to zaplatim. Doslova. Emocne aj financne.

Ja uz neviem ako dalej, ale uz fakt nevladzem.

autor
26. júl 2025
@strelkyna1

@anonym_autor To co Ta s nim drzi je sucit a lutost. Lutost nad nim a asi v podvedomi aj dost lutosti nad tymi stratenymi rokmi. Bohuzial tie roky uz nevratis. Je cas odpisat straty,, toto bola velmi zla ,,investicia". Mozes sa skusit ,,otriast" a este zabojovat o svoj zivot, budem dufat, ze sa Ti to podari alebo sa topit s nim.

@strelkyna1 Nenecham sa nim potopit. Ja som zivotaschopna, mam este plany v zivote a rozhodne to nie je zivot s alkoholikom, ani zivot v chudobe.

enmery
26. júl 2025
@oblecenie99

Za taký čas v novej práci nestihnem ani zaklipkat očami preboha, nie že riešiť, aké mám súkromie a intimitu či čo. On tam rovno išiel s tým, že sa len ukáže a hajde preč, aj keby neviem aké super by tam bolo. O pár rokov čakaj, ako vám budú doma miznúť veci, lebo bude musieť nakúpiť. Ak už stihol jazdu pod vplyvom, chýba mu už len krôčik k tomuto.. Mám jednu známu, je lekárka v Nemecku, šikovná baba. Ešte cez výšku si na seba zavesila chlapca z dediny u jej babky a keďže on bol jej úplne prvá skúsenosť, nejak jej zostal. Ona maká v robote, on doma leží. Tiež v rodine mame jednu, vysoká škola, cudzie jazyky, presťahovali sa do Švajčiarska, ona sa ide zodrať, on prosím pekne druhý rok sedí v nájme na riti a akože študuje jazyk, lebo si "nevie" nájsť robotu. Ale henti aspoň nepijú. Pýtam sa aj vtedy, keď mi o nich rozprávajú rodičia tých dievčat, a aj teraz, ako čítam tvoje príspevky autorka: že im nie je kok*tno, že žena maká ako kôň a oni si doma vetraju gule! Totálna hanba! Ešte ani ten posratý dôchodok by nemal, keby nie teba! Prepáč, ale takého chlapa nájdeš na kedykoľvek na ulici. Stačí ich vyumyvat, obliecť do čistého a máš to isté, čo teraz. Utekaj, kým ťa nestiahne na dno. On tam nie je iba preto, lebo mu v kuse dofukuješ plávacie koleso.

@oblecenie99 No vieš, áno, takí hajzlici zneuživajú. Ibaže treba povedať, že neovplyvníme, kto aký je a skúsi nás využiť , ale pokiaľ mu to dovoľujeme pár rokov, máme na tom podiel svojho rozhodnutia, čiže zodpovednosť za to, ako žijeme. Presne ako on.
Ten ešte len autorke bude robiť Broadway vystúpenie a sľubovať. Ale obávam sa, že jej neblokali kontrolky pri exekúciách, neurobí ani teraz nič, lebo invalid.

maca1984
26. júl 2025
@anonym_autor

@strelkyna1 Nenecham sa nim potopit. Ja som zivotaschopna, mam este plany v zivote a rozhodne to nie je zivot s alkoholikom, ani zivot v chudobe.

@anonym_autor ja byť na tvojom mieste, idem za ním teraz hneď a oznámim mu rozvod.
Vieš prečo ?
Aby som si nenaťahovala trápenie, nepodľahla o pár dní ľútosti atď.
Ale to som ja.
Sú veci ktoré netreba riešiť horúcou hlavou, ale toto celé čo ty popisuješ je pre mňa situácia kde by som už viac nečakala ani o deň dlhšie.

karolinakr
26. júl 2025

došla som po druhu stranu - len ťa využíva, vie, že ho maš rada, maš na neho slabosť a može si dovoliť nepracovat a piť, ty stale zackváš svojimi ťažko odrobenymi peniazmi
maš aj na viac, najdi si niekoho, kto ma VŠ a podnika a potiahne ťa hore a nie dole,,,si s ním len z ľútosťi
keby ťa vydieral, pošli mu stranku na pracu a brigady, ak sa uchyti, nema sa čoho báť..je vychcaný a vie, že môže, lebo ho ľúbiš a máš naňho slabosť
keby ťa to tak sralo strašne, už dávno si preč, ani diskusie nezakladáš
Je tak??

ahhola
26. júl 2025

Neodpovedala si, ci uz je z 2.hodinovej prace doma😂to by ma zaujimalo, oznamil ti cez mobil, ze v "praci" konci, prisiel a dialo sa co❓tipujem, ze dostal obed pod hubu, chudiatko hladne... ku kaficku a nejake slabohryzkave vycitky... Si makkota navzdy...

Vsak to bola prilezitost s nim seknut a nevenovat mu pohlad, slovo, iba kopanec do riti a to z rozbehom a kanadou s ocelovou spickou👽

autor
26. júl 2025
@ahhola

Neodpovedala si, ci uz je z 2.hodinovej prace doma😂to by ma zaujimalo, oznamil ti cez mobil, ze v "praci" konci, prisiel a dialo sa co❓tipujem, ze dostal obed pod hubu, chudiatko hladne... ku kaficku a nejake slabohryzkave vycitky... Si makkota navzdy...

Vsak to bola prilezitost s nim seknut a nevenovat mu pohlad, slovo, iba kopanec do riti a to z rozbehom a kanadou s ocelovou spickou👽

@ahhola Ja som v praci az do vecera, takze ziaden obed nedostal. Takze si tieto reci nechaj.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
26. júl 2025

vy ste manželia, no do prdele, ja že len frajeri, no tak klobuk dole, že to tak pekne s nim zvladaš toľké roky

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
ahhola
26. júl 2025
@anonym_autor

@ahhola Ja som v praci az do vecera, takze ziaden obed nedostal. Takze si tieto reci nechaj.

@anonym_autor no vidis, ty tahas 12.tku on tahal 2hodinovku a riesis to liknavo, bez razanciee, ako si ten smrad zasluzi... Vsak len ta pokuta, 30 000 za rychlost, nech nasich 800€,hentak sa da napalit? To nejaky kamilnista, ktory zramoval dopravne znacenie dosta 1500kc a on si necha buchnut 30 000,vies preco❓lebo vedel, ze to zatiahnes.

karolinakr
26. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor je, autorka, ja ťa nechcem uraziť, toto video som dala prizvukujem len zo srandy, lebo nedavno mi to došlo pod ruku, zdalo sa mi to komicke, ale verim, že ked preživaš podobne, možno ti to nebude smiešne
tak sa dúfam neuraziš, ale zasmeješ ! 🙏

autor
26. júl 2025
@ahhola

@anonym_autor no vidis, ty tahas 12.tku on tahal 2hodinovku a riesis to liknavo, bez razanciee, ako si ten smrad zasluzi... Vsak len ta pokuta, 30 000 za rychlost, nech nasich 800€,hentak sa da napalit? To nejaky kamilnista, ktory zramoval dopravne znacenie dosta 1500kc a on si necha buchnut 30 000,vies preco❓lebo vedel, ze to zatiahnes.

No a to bolo este na spodnej hranici trestu tych 30 tisic. Razantne to planujem riesit az pridem z prace.

bonboniera
26. júl 2025

Autorka verím ze v tomto nasratim rozpoložení zostanes a začneš riešiť vás rozvod a odchod od neho. Držím ti palce a verím, ze ta čaká krásny život po boku nejakého skvelého chlapa!

autor
26. júl 2025
@karolinakr

@anonym_autor je, autorka, ja ťa nechcem uraziť, toto video som dala prizvukujem len zo srandy, lebo nedavno mi to došlo pod ruku, zdalo sa mi to komicke, ale verim, že ked preživaš podobne, možno ti to nebude smiešne
tak sa dúfam neuraziš, ale zasmeješ ! 🙏

@karolinakr Zasmiala som sa, ale toto zrovna nezazivam. Ale chudak ta pani :(

autor
26. júl 2025
@bonboniera

Autorka verím ze v tomto nasratim rozpoložení zostanes a začneš riešiť vás rozvod a odchod od neho. Držím ti palce a verím, ze ta čaká krásny život po boku nejakého skvelého chlapa!

@bonboniera Aj som niekoho spoznala, ale nechcem zatial nic riesit kym som vydata.

karolinakr
26. júl 2025
@anonym_autor

@bonboniera Aj som niekoho spoznala, ale nechcem zatial nic riesit kym som vydata.

@anonym_autor a má VŠ? to by bolo dobré pre teba okrem iného

autor
26. júl 2025
@karolinakr

@anonym_autor a má VŠ? to by bolo dobré pre teba okrem iného

@karolinakr Myslim, ze skola nehra ulohu, pracuje u policie, na kriminalke. Takze vs ma. Dolezitejsia je pre mna zodpovednost a spolahlivost nez skola a celkovo pristup k zivotu.

ahhola
26. júl 2025
@anonym_autor

No a to bolo este na spodnej hranici trestu tych 30 tisic. Razantne to planujem riesit az pridem z prace.

@anonym_autor 😅ja by som sa vobec nevycerpavala nejakym vysvetlovanim, poslala by som ho zajtra do kramu pre nejaku prkotinu a uz by sa nemal kam vratit... Jeho majetok mu vyloz pred dvere a ak ma nejake prava z Najomnej zmluvy, co ti moze? Zavola na teba mestiakov a nech vyvalia dvere😂alebo im povedz kolko najmov zaplatil... 0,nic tipujem.

autor
26. júl 2025
@ahhola

@anonym_autor 😅ja by som sa vobec nevycerpavala nejakym vysvetlovanim, poslala by som ho zajtra do kramu pre nejaku prkotinu a uz by sa nemal kam vratit... Jeho majetok mu vyloz pred dvere a ak ma nejake prava z Najomnej zmluvy, co ti moze? Zavola na teba mestiakov a nech vyvalia dvere😂alebo im povedz kolko najmov zaplatil... 0,nic tipujem.

@ahhola Najom platim ja, potraviny zas on. Radsej odidem ja, chcem pokoj a myslim, ze on by nebol schopny sa rozist v pokoji.

pbra40
26. júl 2025
@anonym_autor

@ahhola Najom platim ja, potraviny zas on. Radsej odidem ja, chcem pokoj a myslim, ze on by nebol schopny sa rozist v pokoji.

@anonym_autor velmi drzim ti palce.
Radsej hrozny koniec, ako hroza bez konca...

ahhola
26. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor alebo, nanos si veci do auta, nech to nejak nepostrehne a nechaj ho financovat svoj zivot sameho.... Bravoooo👍👍👍👍

autor
26. júl 2025
@ahhola

@anonym_autor alebo, nanos si veci do auta, nech to nejak nepostrehne a nechaj ho financovat svoj zivot sameho.... Bravoooo👍👍👍👍

@ahhola Takto to urobim. Nech sa stara sam o seba, ja odidem inam. Zariadim sa sama.

anonym_888ae6
26. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor v živote by som za muža nezaplatila pokutu, kt si spôsobil sam.

ahhola
26. júl 2025
@anonym_autor

@ahhola Takto to urobim. Nech sa stara sam o seba, ja odidem inam. Zariadim sa sama.

@anonym_autor to je slovo do bitky🍀🍀🍀strasne mi dosla smiesna ta pokuta za rychlost, kam ponahlal taky lenivy pregrciavac, nezarobi nic, este ti sekne pokutu na preplatenie... Rodina bude mat radost, ked sa im synacik vrati😅

autor
26. júl 2025
@ahhola

@anonym_autor to je slovo do bitky🍀🍀🍀strasne mi dosla smiesna ta pokuta za rychlost, kam ponahlal taky lenivy pregrciavac, nezarobi nic, este ti sekne pokutu na preplatenie... Rodina bude mat radost, ked sa im synacik vrati😅

@ahhola To nebola pokuta za rychlost, ale za jazdu pod vplyvom.

anonym_d69525
26. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor No dobre teda, tak nam prosim uprimne napis, preco s nim este stale si?? To ze si s nim nikdy nemala byt, kedze od zaciatku javil znamky nepouzitelnosti, je uz irelevantne. Ale preco s nim si 8 rokov, z toho 3 roky chlasta prvu ligu. Preco sa tu ides radit co mas robit??? Co by si poradila svoje sestre/naj kamoske, keby bola na tvojom mieste?? Ja nemam pocit, ze planujes aj realne odchod, lebo to by si uz davno urobila..

luccys
26. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_8981d0 Zalezi do akej. On ma chronicky stav, takze nemoze nic tazke dvihat. Napriklad kuriera zasielkoveho nemoze robit, lebo tam aj tazke veci vozi, musi vyniest. Niekde v sklade to iste. Takze len pracu, kde nenamaha ruky.

@anonym_autor Je to úplne jedno, lebo podľa mňa, aj keby dostal nejaký dream job, tak aj tam by našiel nejakú chybu a dôvod, prečo odtiaľ odísť...

lilinka76
26. júl 2025
@anonym_autor

A samozrejme, praca musi byt blizko, najlepsie hned za rohom, on hodinu dochadzat nebude. Co je fajn, ak je taka moznost, ale ak nie, tak beriem co je. Hovorim mu, ze druhi ludia cestuju aj vyse hodiny za pracou a spat.

@anonym_autor Ja Ti odporúčam ešte raz si prečítaj IBA SVOJE ODPOVEDE v tejto diskusii, zamysli sa a hneď budeš vedieť, čo máš robiť.
Podľa písomného prejavu mi prídeš ako rozumná a sčítaná baba, tak sa prosím nerúť do priepasti s detailom🙏.

karolinakr
26. júl 2025
@lilinka76

@anonym_autor Ja Ti odporúčam ešte raz si prečítaj IBA SVOJE ODPOVEDE v tejto diskusii, zamysli sa a hneď budeš vedieť, čo máš robiť.
Podľa písomného prejavu mi prídeš ako rozumná a sčítaná baba, tak sa prosím nerúť do priepasti s detailom🙏.

@lilinka76 do priepasti s detailom?