Manželská kríza - môj manžel ma prestal milovať
Ahojte, ja som už úplne zúfalá, preto som sa rozhodla založiť túto diskusiu, možno máte viaceré podobný problém. Hmmmm, ani neviem, kde by som mala začať. Mám 33 rokov, 8 rokov som vydatá, mám 1,5 ročnú dcérku, dobrú prácu, pekný byt, auto a aj napriek tomu som stále nešťastná .... akoby som odmietala byť šťastná.
Celé sa to asi začalo ešte pred tehotenstvom. Mali sme s manželom krízu, dokonca sa začalo skloňovať slovíčko rozvod. Potom, pravdu povediac ani neviem ako, sme to nejak dali opäť dokopy , náš vzťah sme zachránili a ja som otehotnela (po 6 ročnom snažení). Počas tehu sme absolútne prestali sexovať, len raz sme sa pokúsili ale skončilo to tým, že máme strach, či neublížime malej a tak nič nebolo. Po pôrode - opäť nič. Dnes má naša dcéra takmer rok a pol a od porodu sme mali sex asi len 5 krát, naposledy niekedy v marci. A prečo? Buď nemám chuť ja, alebo nemá chuť môj manžel, alebo nie je doma (pracuje na smeny) a pod. Výhovoriek bolo vždy dosť.
Ono to má však aj inú príčinu, myslím si. Zmenila som sa. Pribrala som (dnes pri výške 170 cm vážim 105 kg) - ale toto viem, že mužovi až tak nevadí. Viac to vadí mne, hnusím sa sama sebe a som znechutená sama sebou, lebo sa neviem zaťať a niečo s tým urobiť.
Kvôli nedostatku financií som musela ísť opäť do práce, takže keď malá dovŕšila rok, šla som do práce. Toto si neustále vyčítam a je mi ľúto, že nie som s ňou. Je o ňu dobre postarané. Je s ňou manžel alebo je v jasličkách.
No a celé toto má za následok to, že ja som stále nespokojná, nešťastná. Hnevám sa za to sama na seba, pretože mám krásnu, zdravú dcéru a nie aby som sa z toho tešila, ale mám takéto myšlienky. K tomu som stále podráždená a štekám na svoje okolie. Hlavne na môjho muža. Nečudujem sa, že máme krízu. Opäť! Včera mi oznámil, že on ma už nemiluje. Tiež sa mu nečudujem, ale som z toho veľmi smutná.
Ja viem, že chyba je hlavne vo mne. Preto som sa rozhodla dať sa dokopy a potom chcem vyriešiť aj náš vzťah, ak však ešte nejaký bude. Začala som chodiť k psychologičke, dúfam, že mi pomôže.... Čo si o tomto všetkom myslíte?
@victoriab ďakujem 🙂 keby si to manžel vážil a bol tak rád, že ma má, asi by nebolo nutné, starať sa o to manželstvo v takej miere, ako sa snažím. Máme to veľmi ťažké. Sme zložité povahy a presne vieme, kde máme problém, ale niečo nás blokuje, aby sme robili to, čo vieme že urobí šťastného toho druhého a zapreli v sebe to, čo kazí vzťah. Manžel je veľmi hamblivý a intímne diskusie sú tabu 😀 takže pomaly a postupne to musím meniť 🙂 makám, makám, makám 😀 ale zas som sa vzdala. Ale aj tak som spravila pokrok.
No pravdupovediac, ľahko sa mi radí. Poznám teóriu, ale musím ju na 100% vsunúť do praxe, no ide mi to ťažko... ale ide 😉
Kočeny, aký ste mali víkend? Ten môj začal už vo štvrtok 🙂 Mali sme firemnú guláš párty. Bolo nás 10, boli sme v prekrásnej prírode v super horskom hoteliku a zostavali sme tam aj na noc. Bola som velmi prekvapena, ako to celé dobre dopadlo. Našťastie jedna kolegyňa (tá najväčšia krava akú som kedy stretla) sa bavila celý čas s jedným kolegom, ktorý pôvodne na danú párty ani nebol pozvaný - takže nám ostatným dala pokoj a mohli sme sa baviť. To ste ešte nezažili. Kolegovia, o ktorých som si myslela, že sa baviť nebudú, tak tancovali a spevali do rána. Bolo to také milé, rozjašené - supeeeeeeeeeeeeer. Veľmi dávno som sa tak dobre nezabavila. Ja ako abstinent som nakoniec vypila aj pár pohárikov (ale bez väčších následkov - našťastie). V piatok cestou domov sme sa stavili na chvílu v office, no a potom hurá domov na víkend.
Ten som v podstate trávila sama s dcérou, lebo manžel bol celý víkend na preteku a potom večer v nočnej. Ale užila som si svoj čas s malinkou. Manžel mi poslal peknú, milú sms, že mi ďakuje za tento víkend, že sa mohol celý víkend venovať svojmu koníčku a že odo mňa nepočul jedinú výčitku. Dnes budeme od štvrtku prvý krát spolu, tak dúfam, že nás bude čakať pekný večer 🙂
Aaaaaa, aby som nezabudla, úspešný štart do nového týždňa nám želám 😎
a hlavne pozitívne mysli a vo všetkom zlom hladaj vela dobrého a nestresuj sa nad nepodstatnými vecami. Ja som tiež musela odísť od 7 mesačného bába do práce a nemyslím si, že by mojdrobec bol o niečo ukrátený a mimichodom s ockom má nádherný vzťah
Ahojte bambuľky, tak neuveríte. Tak ja sa včera celý deň teším, aký pekný večer ma čaká a???? No katastrofa. Po práci som utekala po malú do jasiel. Vonku bol hic, takže sa mi dieťa prehrialo v aute. Tých 20 km domov bol doslova horor. Dieťa mi vrieskalo od tepla, obe sme sa potili ako prasce v kufri. Prídem domov - všade chaos, bordel, nenavarené (pritom manžel sľúbil, že navarí) a negatívne naladený manžel. Jasné, že som nebola prívetivá. Na rukách som mala prehriate urevané dieťa, rýchlo som sa ju snažila vyzliecť a utekala som s ňou do kúpelne (osprchovat ju a schladiť ju). No hádajte čo. Neustále mi len zavadzal. Vravím mu, daj jej prosím vodu, No kým naplnil tu fľašku, tak sa skoro zašla od plaču. Mne už tiež nebolo všetko jedno. Jasné, že som vybuchla. Obdivujem každú, ktorá dokáže mať v takejto situácii chladnú hlavu. OK, dieťa som schladila, ale bola som hladná, unavená a vysilená od tepla = podráždená a štekavá.
Takže som poriadila, medzitým muž dokončil večeru, teda som opäť umývala riad a riadila sporák ...... popri tom mi pri nohách furt mrnčala naša malá = bolo jej teplo ....
Nakoniec som s ňou išla na pieskovisko, neďaleko máme bar, tak som si dala jedného citrónového radlera a večer som odpadla pri uspávaní malej.
A pekný večer??? Žiadny. Taká som bola nahnevaná na toho môjho muža, že by som ho najradšej opäť poslala do práce.....
Uvidíme, čo prinesie dnešný opäť horúci deň ...
Ahojte, ako to tak čítam, je mi trošku lepšie, ale nie kvôli tomu, že mám riešenie, ale asi kvôli tomu, že vidím, že niesom jediná žena, ktorá má problém. Môj problém trocha bočí od Vaších,ale dúfam, že mi pomôžete. Som vydatá 18 rokov a asi teraz prichádzame do stavu kríze. Máme dve deti, kde jedno má zdravotné problémy, je na vozíku. Sú v pubertálnom veku. Problém môjho manžela sa volá ALKOHOL. Vyhodili ho z jednej práce (štátna správa), zamestnala som ho v našej spoločnosti, kde pracujem ako ekonómka. No nedal si povedať a pije aj tu. Už som ho zopár krát kryla, aj keď viem že je to nesprávne, ale nemám síl už ďalej takto fungovať. Pred 10 dňami bol náš technik BOZP na kontrole a dal mu fúkať. Hádajte čo bolo! Nafúkal - aj teraz to ostalo len medzi nami. Prosím poraďte mi , čo ďalej. Keď je triezvy je zlatý človek síce dudroš, ale každý sme niejaký. Neviem ako ďalej. Ďakujem za každú radu.
@chanthall aj moj pochopil, ze ma chce spat.. .hold, neskoro 🙂
ale davam za pravdu tvojim slovam - ked to jeden vzda (moj manzel) tak ten druhy s tym uz neurobi nic... no a kedze to nechal zajst az tak daleko (pravoplatny rozsudok o rozvode) moze chciet kolko len chce sa k nam vratit, nehrozi, nedovolim... 😀
Ahojte zienky prosim vas je vela ked ziadam od svojho manzela trochu romantiky lasky.... potom co som si presla(potratili sme nase prve babetko) tuzim po laske aby sami trosku venoval aby ma cakal ked pridem s prrace chcem tak vela ... moj manzel my odpovie ze ja ti nespravim romantiku lebo to niesom ja ... ak chces tak si najdi takeho co ti to spravi .. nechapem co tolko vela odneho ziadam😢
@tinatitti ahojky 😊 no ako sa máš? Ako pokračuje vás vzťah s manželom?😊
Ahojte, ako sa Vam toto vyriesilo prosim? Mam rovnaky problem, ibaze s tym rozdielom, ze s postavou nemam problem, ale napriek tomu mi moj manzel skoro denne hovori ako ma nenavidi ako som sa zmenila ako by najradsej odisiel a rozviedol sa a sme ako dvaja cudzi ludia. My sme nemali takuto krizu nikdy doteraz, az po narodeni syna. ..ma rok a pol a dennodenne sa hadame a krici po nas on celkom dost. S malym mi vobec nic nepomaha... Prosim pomozte mi, psychologicku som navstivola a ta odporucila iba manzelsku poradnu, kde alr on odmieta ist, vraj uz neni co zachranovat...
Krizu ste riesili dietatom, uz ani nesexujete, si (pardon za vyraz) obezna, si na seba nastvana a vybijas si to na nom. Divis sa, nevies zit sama so sebou, ako ma vydrzat s tebou on ...?
Zameraj a premen negativnu energiu zo "stekania" na pozitivnu - staranie sa o dieta a o seba. Inak zostanes sama.
@anastacia1103 ako to celé dopadlo? Nuž s manželom sme sa nakoniec rozviedli. Nebudem tu písať detaily, no o neveru nešlo. Bolo to veľmi náročné obdobie, udialo sa toho strašne veľa, čo vo mne zanechalo stopy. Po troch rokoch od rozchodu som stretla svojho súčasného partnera a dnes mam doma 6 mesačnú druhu dcérku. Môj ex manžel sa so svojou dcérou stretáva pravidelne a aj my máme dobrý vzťah. Dokonca chcel byť krstný otec mojej druhej dcéry (nie je ním, nesúhlasila som, asi by to nerobilo dobrotu). Vieš, pochopila som, že ja a môj ex manžel sa mame veľmi radi, ale spolu fungovať nedokážeme. Dnes máme dá sa povedať priateľský vzťah, obaja sa rešpektujeme a keď je treba, navzájom si pomôžeme. Pre mňa je on stále súčasť našej rodiny (je predsa otcom mojej dcéry) a rovnako to berie aj on. Môj terajší partner zo začiatku na ex ziarlil, lebo nechápal, že dvaja rozvedení ľudia vedia navzájom aj takto fungovať (normálna konverzácia, darček v prípade sviatku, spoločný výlet ci oslava deti a pod). Ale zvykol si a obaja spolu dobre vychádzajú. Dokonca mu volal z pôrodnice, keď sme rodili. A exmanzel mi potom doniesol kyticu kvetov a hneď bol pozrieť malinku. Takže aj takto to môže dopadnúť.
@tinatitti fiha, tak to znie super. Mate moj obdiv, ze Ste nasli odvahu sa rozviest aj pri dietati atd, Drzim Vam moc moc palce, aby Vam tato krasna idylka vydrzala co najdlhsie, nech to je ozaj happyend az na cely zivot ! 🙂
Ja som s mojim muzom zostala, ale vztah sa nam zlepsil, snazime sa a je to ovela lepsie, Zistili sme, ze my sa stale mame radi a mozno niekde v hlbke aj lubime, no sme velmi ovplyvneni okolim, on si nevychadza s mojimi rodicmi a ja s jeho a oboji nam prilis zasahuju do vsetkeho , takze musime drzat spolu, aby sme to zvladli....snad v sebe casom najdeme aj tu staru lasku...drzte palceky
@anastacia1103 ďakujem a aj vám želám, aby ste boli šťastní a zdravi

@tinatitti Ja len, že hodní sa nebudeme cítiť možno nikdy, aby sme predstúpili pred Boha ..ale vieš čo Boha najviac zraňuje? Nie tak naše hriechy a pády, On dobre vie, že sme slabí, že robíme chyby a do smrti ich robiť aj budeme ..raz sa nám darí byť lepšími, inokedy zasa nie ...najviac ho zraňuje, ke´d nám chce pomôcť, ked nás chce zodvihnúť a my otáľame s návratom k nemu, lebo sa cítime byť nehodní, či hriešni ...On nás miluje také aké sme, tu a teraz a stále. nemôžeme urobiť vôbec nič, aby nás prestal máť rád, lebo On nás nemá rád preto aké/í sme, ale preto, že On je náš Otec a my jeho deti (aj my milujeme svoje deti nie preto, aké sú, ale že sú naše, o čo skôr náš Neb. ocino). ..a chrám je miesto, kde On prebýva osobitným spôsobom...samotné chodenie do chrámu nám nepomôže, ani nás nespasí....ale ak tam ideme také aké sme, aby sme načerpali silu od Boha, ktorý tam prebýva a nechali tam všetky starosti, či hriechy, potom chodenie do chrámu má význam...všetky tie vety v podobnom duchu mi boli pred časom povedané a veľmi mi to vtedy pomohlo ...tak možno aj Tebe trošku poodkryje iný pohľad na Boha, či vieru ..